Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים תנו קצת קרדיט לבן אדם. אם הוא מרגיש שהמנוע חנוק וזה לא היה ככה קודם כנראה שיש דברים בגו.

בלי קשר לגיר או לצורת הנהיגה שלו.

המנוע אמור למשוך גם ב-2000 סל"ד בלי להרגיש חנוק. ברור שהתאוצה יותר איטית, אבל אם הוא מכיר את התאוצה

מקודם ועכשיו זה שונה - אז כנראה שיש בעיה ואין ברירה אלא לגשת למוסך לאבחון.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ההשהייה בעמידה במקום קיימת גם אצלי, DSG6. הגיר הזה אכן לא הכי מהיר במצבים "רגועים".

פותח השרשור - ההשהייה עליה אתה מדבר באה גם אם אתה נותן קיק דבוק לרצפה ? בכל אופן, יש לזכור שכגיר ידני בבסיסו, הDSG לא מבצע כל דבר באופן מיידי על מנת לאפשר העברה חלקה של ההילוך ושמירה על הגיר. אם הוא היה מציית לכל דבר ברגע, תחשוב על זה כאילו אתה מעביר בעצמך את ההילוכים עם קלאץ' - כל פעם זריקת קלאץ', כל פעם מכות בגיר, סבסוב גלגלים. יש כל מיני שיקולים שהובילו לכך שהגיר לא עושה הכל ברגע, אלא בכמה מאיות מורטות עצבים.

ככה, בכל אופן, הבנתי את הגיר הזה.

דווקא הגיר די רהוט באופן כללי ואכן הוא מתפקד למופת בנהיגה טובענית/ספורטיבית .

אני אכן מדבר על מצב שאני לוחץ כמעט עד הרצפה לרוב הוא לא מוריד הילוך אלא נחנק ממש כמו ברכב ידני שאתה צריך להוריד הילוך בעלייה אבל אתה נותן יותר גז ולא מוריד, עד שהטורים עולים.

פורסם

מובן שלא ניתן לדעת האם אכן ישנה תקלה דרך המסך.

לפי תיאורייך, אני מבין שהמצב תקין. אחרי הכל יש לזכור שהמנוע קטן ובלי הטורבו הוא לא חזק בלשון המעטה. כשנכנס הטורבו לפעולה עקומת הכוח משתנה לחלוטין. יש לזכור שאם תתן פול גז ברכב עם מנוע טורבו דיזל ידני למשל כשהוא ב1000 סל"ד - הוא ירגיש כאילו אין תגובה ואחרי 400 סל"ד בערך פתאום יהיה פאנץ'.

עם הנחה זו אנו אומרים שאין תקלה, אך ברור שיש לבדוק זאת עם אנשים שיכולים לנהוג ברכב ולהווכח בעצמם.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

התקשרתי למוסך היום לקבוע תור ליום רביעי, הם התענינו בבעיה הסברתי להם בדיוק מה הבעייה ואם לדעתם מדובר בתקלה או בתוכנה,אפילו הסברתי שאני לא בטוח שזו בעיה, לטענתם המצב לא תקין ויש איזו שהיא בעיה דבר שני הם בדקו לפי מספר הרכב וטענו שיש עוד ריקול של היצרן שצריך לעשות ואולי מפה הבעיה.

הבנתי שלגיר הזה כבר יש כמה גרסאות עידכון שונות והם מעדכנים בהתאם.

נעדכן בהמשך ז"א ביום רביעי.

אם כל השלילי שאנשים אוהבים לכתוב פה על צמפיון דווקא אני נתקל בשרות מקצועי וענייני ולא פחות מזה אחראי.

תודה חברים.

פורסם

טוב אז אני לא אפתח שרשור חדש על השרות של צמפיון אבל היתי חייב להתחיל בכמה מילים.

כנראה שמשהו התחיל לחלחל שם בצמפיון היתי שם היום ופשוט לא להאמין.

הגעתי למוסך קצת מאוחר ממה שקבעתי.

השומר של המוסך קיבל אותי בשימחה רשם את מספר הרכב ואת הק"מ והנחה אותי לחנייה.

ישר שנכנסתי פנה אלי מנהל השרות ושאל אותי למה באתי ושאל אם קבעתי תור.

העמדות של יועצי השרות היו ריקות ( היו עסוקים בעבודה ) בכל עמדה מונחת בתוך מעמד רשימה מסודרת של המטופלים של היום.

ליאור ( מנהל השרות) התחיל לבדוק את הרשימה והתקשר ישר ליועץ השרות הנכון שיבוא לקבל אותי .

בנתיים הזמין אותי ולא רק אותי לקפה ועוגה.

היועץ הגיע ישב איתי רשם הכל דיבר לעניין וביקש שנהג יתלווה אלי לרכב, תוך מספר שניות הגיע הנהג ורשם בדיוק מה מצב הרכב ( שריטות, מכות ) הציעה לי לישטוף את הרכב כמובן שסירבתי אני מעדיף כרגע לא לשטוף את הרכב .

השארתי את הרכב ותוך זמו קצר התקשרו אלי הם ביקשו שאבוא לעשות יחד עם בוחן רכב נסיעה כדי שיראו מה התקלה ( כבר כתבתי לגביי זה שאני לא הייתי בטוח שיש תקלה ) .

הגעתי שוב פעם נתקלתי באותו שרות איכותי כמו בבוקר, הבוחן היה בנסיעה אחרת וביקשו שאחכה מספר דקות.

הנ"ל הגיעה תוך מספר דקות וישר יצאנו לנסיעה בדרך הבוחן ידע בדיוק על מה אני מתלונן ואף ניכר שהוא מכיר את הרכב .

חזרנו למוסך הנ"ל אמר שאין צורך שאכנס איתו ושחרר אותי לדרכי גם ללא תשלום כלל אף שביקשתי לשלם.

פשוט אמריקה !! מישהו כנראה עשה שם שינוי לא נורמלי.

לעניין התקלה, הסתבר שהתקלה היא לא תקלה הרכב חובר למחשב ולא ניצפו תקלות כלל הם ביצעו נסיעה ולא מצאו שום דבר ולכן התקשרו אלי.

בנסיעה הבוחן נהג בהתחלה ולא בדיוק ראה את הבעיה ואז ביקש שאני אנהג אכן הבאתי את הרכב למצב שבו מופיעה הבעייה

והסתבר שככה המנוע מתנהג כאשר הוא בטורים נמוכים מאוד במהירות נמוכה ולא נותנים לו להוריד הילוך.

צדק מי שכתב שאכן כך אמור להתנהג הרכב במצב קיצון כזה ובמצב כזה יש לבצע קיק דאון .

העניין הוא שמדובר בגיר רובוטי ולא ואטומט ולכן במצב כזה ברכב ידני יש להוריד הילוך.

אני כנראה הצלחתי ללמוד את הרכב והגיר יותר מדי טוב ולהגיע לנקודת קיצון הזו.

אני עדיין המום מהשרות האיכותי שקיבלתי שם היום, פשוט שינוי משמעותי .

אולי RS אחראי לכך ?:-D

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את הנושא של עצמי.

אז ככה אתמול נדלקה לי נורת מנוע( גזי פליטה) ונכבתה היום בדרך למוסך.

במוסך מסרו לי שצינור הטורבו קרוע .

האם יתכן שצינור טורבו קרוע לרכב בן 2 וחצי על הכביש ? ( הרכב אף פעם לא חונה שמש כך שהתייבשות זה לא)

הבנתי שאין כל כך גישה לצינור הזה ולכן זה כשעתיים עבודה האם הגיוני שצינור כזה יהי קרוע ?

במוסך טוענים שיש קשר בן התופעות שדיווחתי עליהם של חניקות לצינור הנ"ל , האם יש קשר לדעתכם ? אני קיבלתי בזמנו את התשובות שלהם למרות שהרכב לא התנהג כמו שהיה לפני זה.

כמה צריך לעלות צינור כזה, בצמפיון מבקשים כ 1500 ש"ח + מע"מ כולל עבודה.

פורסם

מה זה אומר הצינור של הטורבו? איזה צינור?

חוץ מזה, אם הרכב כבר לא באחריות למה לטפל במוסך מורשה של צ'מפיון ולא ב"מוסך רון"?

אני בטוח שתקבל ממנו הצעת מחיר הרבה יותר זולה.

פורסם
מה זה אומר הצינור של הטורבו? איזה צינור?

חוץ מזה, אם הרכב כבר לא באחריות למה לטפל במוסך מורשה של צ'מפיון ולא ב"מוסך רון"?

אני בטוח שתקבל ממנו הצעת מחיר הרבה יותר זולה.

תראה אני כבר למעלה משנה עם הסיפור הזה של החניקות (מאז שהחליפו לי קלאצים )הם כל הזמן ולפחות 5 פעמים שדיברתי\ ביקרתי במוסך טענו שהכל בסדר למרות שאני הרגשתי שינוי בנהיגה ואני קיבלתי את טענתם, לא מדובר על משהו קבוע או מעוטי אבל זה כן מרגיז.

אני לא מכונאי ומה שהם מסרו לי זה שצינור הטורבו קרוע .

על הבעיה אני התלוננתי כבר בתקופת האחריות הרגילה ולא בתקופת הרצון הטוב שאני נמצא בה עכשיו, אם יש קשר לתקלה של החניקות אז הם יצטרכו לקחת אחריות, הם אלה שלא איתרו את התקלה מלכתחילה בתקופת האחריות ולכן אני עדיין לא הולך לרון .

התקלה הזאת היא בדיוק המבחן שלהם למה שהם קוראים "אחריות של רצון טוב" ובכלל לקיחת אחריות על עבודה שלהם .

אני מזכיר שאני לא קרעתי את הצינור וכנראה שגם לא השמש כך שאו שמדובר בבלאי לא סביר או שמדובר בנזק בשוגג.

השאלה איך צינור כזה נקרע הרי זה חלק פנימי שאין גישה איליו, אני מניח שאלי זה נעשה בטעות בזמן שטיפלו ברכב .

פורסם
מקפיץ את הנושא של עצמי.

אז ככה אתמול נדלקה לי נורת מנוע( גזי פליטה) ונכבתה היום בדרך למוסך.

במוסך מסרו לי שצינור הטורבו קרוע .

האם יתכן שצינור טורבו קרוע לרכב בן 2 וחצי על הכביש ? ( הרכב אף פעם לא חונה שמש כך שהתייבשות זה לא)

הבנתי שאין כל כך גישה לצינור הזה ולכן זה כשעתיים עבודה האם הגיוני שצינור כזה יהי קרוע ?

במוסך טוענים שיש קשר בן התופעות שדיווחתי עליהם של חניקות לצינור הנ"ל , האם יש קשר לדעתכם ? אני קיבלתי בזמנו את התשובות שלהם למרות שהרכב לא התנהג כמו שהיה לפני זה.

כמה צריך לעלות צינור כזה, בצמפיון מבקשים כ 1500 ש"ח + מע"מ כולל עבודה.

לא הבנתי.

הם טענו שכך מתנהג הרכב באופן נורמלי, כלומר אין שום בעיה.

אז איך פתאום החלפת הצינור הקרוע תפתור בעיה שלא קיימת.

בכל מקרה לדעתי די הגיוני שיש קשר בין הקרע בצינור לבין מה שאתה מרגיש.

הצינור לא צריך ללכת אחרי שנתיים וחצי וגם לא אחרי כפול מיזה, אבל קורה.

כל זה במידה ואני מבין על איזה צינור אתה מדבר.

פורסם
לא הבנתי.

הם טענו שכך מתנהג הרכב באופן נורמלי, כלומר אין שום בעיה.

אז איך פתאום החלפת הצינור הקרוע תפתור בעיה שלא קיימת.

בכל מקרה לדעתי די הגיוני שיש קשר בין הקרע בצינור לבין מה שאתה מרגיש.

הצינור לא צריך ללכת אחרי שנתיים וחצי וגם לא אחרי כפול מיזה, אבל קורה.

כל זה במידה ואני מבין על איזה צינור אתה מדבר.

אכן כך, כמו שכתבתי לרוב ב99.9 אחוז לא מרגישים את זה רק במצבים מסוימים הם בזמנו ניקו עידכנו ... ולא פתרו את הבעיה, אך טענו שזה תקין וצריך לעקוב אחרי זה.

הרכב נוסע בסך הכל טוב מאוד ואת החניקות אני אישית יחסיתי לכך שעדכנו לי את תוכנת הגיר.

גם שהחניקות כמעט ונעלמו ושבלחיצה קצת יותר חזקה אז הגיר מוריד הילוך ואז אין חניקות כלל.

עכשיו שמצאו שהצינור קרוע זה מעלה לי חשד שאולי זה קשור או שאולי לא ולכן אני מעלה זאת שוב ושואל אם יש קשר ?

פורסם

אני לא מכיר את הרכב הזה ספציפית

נכנסתי עכשיו לראות קצת מידע לגבי הצנרת הזאת וניראה שיש לא מעט פתונות בנושא.

כמו צינורות מחומרים וחברות שונות אולי כדאי לבדוק את העניין.

והמחיר לא נראה גבוהה ממחיר המקורי (לפעמים אף זול יותר, שוב אני לא מכיר בדיוק את הצינור הספציפי הזה ולכן אני לא רוצה לזרוק סתם)

מה שאני אומר הוא שכדי לבדוק עוד אופציות, אולי אפילו דרך מוסך רון (לא מכיר אותו אישית אבל יש מספיק ביקורות)

ולא ישר לרוץ ולשלם על צינור מקורי מחיר כזה, בסופו של דבר אם זה בלאי ולא פגיעה פיזית, המקורי לא הוכיח את עצמו.

כל זה במידה ובאמת יש קרע בצינור, החלק לא מוחלף במסגרת האחריות ועלייך לשלם עליו מחיר מלא.

• ספונסר פורום
פורסם
אכן כך, כמו שכתבתי לרוב ב99.9 אחוז לא מרגישים את זה רק במצבים מסוימים הם בזמנו ניקו עידכנו ... ולא פתרו את הבעיה, אך טענו שזה תקין וצריך לעקוב אחרי זה.

הרכב נוסע בסך הכל טוב מאוד ואת החניקות אני אישית יחסיתי לכך שעדכנו לי את תוכנת הגיר.

אחריי העדכון הגיר היה מחליף הילוכים לא באותה תדירות שהיה מחליף לפני ולא כל כך מהר, כנראה כך הוא דואגים שהקלאצים והמוח לא יהרסו שוב אלה רק כאשר אתה לוחץ חזק על הגז , לפני זה אפילו שליטוף של הדוושה הוא היה מוריד הילוך ואז כמובן אין חניקות.

בנוסף כאשר לחצתי חזק לא היו חניקות כך שהנחתי שאולי הם צודקים.

היום לאחר שהודיעו לי על הצורך להחליף צינור טורבו אז התחלתי לחשוב שוב.[/quote

כבעלים של TSI 1.8 גיר ידני, כ-140.000 ק"מ על השעון - מודל 2008 - והרבה חיוכים בזמן לחיצות, אני יכול להוסיף:

אין כל היסוס במשיכות מ-1500 טורים. המנוע הזה במיוחד, בסדרת ה-TSI, ידוע בלינאריות החלקה שלו באספקת הכח. אין התפרצות דרמטית בשום שלב, יש פשוט נחשול של מומנט שלוקח אותך מכל מצב. הכוונה בכל מצב היא אפילו להישאר בכוונה בהילוך שלישי ב-1000 טורים בעליה קלה, לעבור באיטיות על "באמפ" (מקוםמגורי מלא בעונשים האלה) - ולהאיץ בעדינות ממצב כזה. אין היסוסים, אין גמגום בכלל, המנוע "לוקח" גם את התנאים הקשים הלא-טבעיים האלו, כמו גדול.

ברור שעם DSG יש לצפות להתנהגות שונה מבחינת החלפת ההילוכים, אולם זה לכשעצמו לא צריך לגרום להבדל בתגובת המנוע.

התופעה שתיארת עם היסוס עד 2000-2500 טורים לחלוטין זרה לי במנוע הנהדר הזה, לכן הייתי שוקל ברצינות לעזוב בכל הכבוד את המוסך הנוכחי ולעבור אצל מוסך רון לדיאגנוזה מקצועית.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
אני לא מכיר את הרכב הזה ספציפית

נכנסתי עכשיו לראות קצת מידע לגבי הצנרת הזאת וניראה שיש לא מעט פתונות בנושא.

כמו צינורות מחומרים וחברות שונות אולי כדאי לבדוק את העניין.

והמחיר לא נראה גבוהה ממחיר המקורי (לפעמים אף זול יותר, שוב אני לא מכיר בדיוק את הצינור הספציפי הזה ולכן אני לא רוצה לזרוק סתם)

מה שאני אומר הוא שכדי לבדוק עוד אופציות, אולי אפילו דרך מוסך רון (לא מכיר אותו אישית אבל יש מספיק ביקורות)

ולא ישר לרוץ ולשלם על צינור מקורי מחיר כזה, בסופו של דבר אם זה בלאי ולא פגיעה פיזית, המקורי לא הוכיח את עצמו.

כל זה במידה ובאמת יש קרע בצינור, החלק לא מוחלף במסגרת האחריות ועלייך לשלם עליו מחיר מלא.

ברור שאני לא רץ לשלם לי .

חשוב לי לדעת אם יש קשר בן קרע בצינור הנ"ל לבן התקלות שהיו לי שהריי אם כך ברור מי צריך לקחת אחריות.

תראה צמפיון הפתיעו אותי בעבר לטוב ולרע בכמה מכוניות שהיו לי וטופלו אצלהם לכן אני לא פוסל אותם על הסף ובכלל אני אוהב את הרכבים שלהם( ז"א הרכבים שהם מוכרים ) ושוקל לרכוש בקרוב רכב נוסף שלהם כך שעלהם מוטלת ההוכחה.

• תוכן חדש...