Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלת לגבי יצרן הצמיגים.

ההערה שלי הייתה לגבי האיפיון שלהם - M+S.

הנקוק לא פסולים.

הנקוק אינו פסול. אם אני לא טועה גם חלק מגולף 6 הגיעו נעולות בגומי הזה.

לא פסלתי את ההנקוק, הרכב שלי נסע על 4 כאלה עד לא מזמן ולאחרונה נותרו רק 2, לא התייחסתי בכלל לטיבם של הצמיגים.

את קופר אני מכיר כחברה המייצרת צמיגי שטח ולכן היה מוזר לי לראות את הצמיג במידות שכאלה על מיניוואן.

אכן גם מאליבו, אסטרה, גולף וגם ג'טה הגיעו ומגיעות גם היום עם הנקוק לעיתים.

• תגובות 144
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז טיילנו היום בהרכב של אבא+אמא+ילד בן 5+ילד בן 3+סבא+סבתא לעין סדק בחוף ים המלח.

ראשית, - המקום מומלץ בחום (תרתי משמע) יש בריכות גדולות של מים מינרליים חמים וזה פשוט תענוג במזג האוויר של עכשיו, רק צריך להביא מים מתוקים לשטיפת הגוף ולשים לב לרדת מכביש 90 בזהירות רבה לדרך העפר שמגיעה למעיינות כי בגלל סחיפה נוצרה שם וואחד מדרגה.

כבר כתבו לפני הרבה אז אני אתמקד בכמה דברים שבלטו לי ביום הראשון, בעיקר מבחינת שימושיות:

1. תא המטען לא קיים, זה מאוד מעצבן, כל התיקים צריכים למצוא מקום איפשהו בחלל הנוסעים ואין מהמקום הזה יותר מדי. ציק ששמים בין הנוסעים בשורה השניה סותם את פתחי המזגן שלהם, DOH!
  2. שילוב הגיר-מנוע מצויין וחלק, דוחף היטב בכל סל"ד ואוכל כל עליה בלי שום בעיה בצריכת סולר של 1:11 (8.9 ליטר ל 100 ק"מ) אצלי. עם זאת ציפיתי מהתיאורים פה לסוג של טיל בליסטי וזה לא כך, אין תחושת סחיבה חזקה כמו בדובלו, אולי בגלל שאני רגיל לנהוג על דיזלים ידניים רועשים יותר שפסיכולוגית מרגישים שמאיצים מהר יותר. האורלנדו מאוד שקט מבחינת רעשי מנוע ודרך.
  3. קצת קשה לי למצוא תנוחת נהיגה שנוחה לי, צורת משענת הגב לא בדיוק מתאימה אבל לא כאב לי כלום למרות הנהיגה הארוכה, המסעד של הירכיים מרגיש נטוי בזוית קדימה מדי לי. מבחינת מתלים הם פשוט מעולים - הרכב ממש נוח, שילוב מצויין של שיכוך עם דינאמיות, הרגשתי בטוח לגמרי גם במהירויות גבוהות.
  4. הגימור של הרכב קצת מעפן, מרגיש כמו גירסת ליסינג למרות שזו הגרבה המאובזרת. SMAX (מתמונות) או 5008 (מנסיון בשכור ובשל חבר) מרגישים יותר מפנקים ונאים. בקטנה - רעש האיתות מעצבן וחלול.
  5. שני כסאות בטיחות במושבים האחוריים זה לא להיט, צפוף מדי ביניהם אם צריך להגיע לאבזמי החגורות של הרכב. אני מעביר את הילדים לשורה השנייה ואם יש נוסעים נוספים הם יסעו בשלישית. חוץ ממושב הנהג והנוסע שלידו לא מצאתי שום כוונון למושבים האחרים.
  6. האורלנדו עולה ע"פ מחירון רשמי 10K יותר מאשר פג'ו 5008, בינתיים למעט נושא הסולר שנותן חסכון מסויים אני לא רואה שום דבר שבו הוא טוב יותר מהפג'ו. יש אפילו מצב די טוב שעלויות התדלוק של הפ'גו נמוכות יותר. ה-5008 מאפשר הרבה יותר משחק עם קונפיגורציות הישיבה, יש לו שלושה מושבים אמיתיים באמצע (לאורלנדו באמצע יש מושב מצומק) ויש לו בגאז' משמעותי יותר ותחושת אבזור הרבה יותר פרמיום, במחיר של מושבים אחוריים משתי חתיכות קרש מרופד - אבל ל זה לא היה משנה, ממילא אני שם מושבי בטיחות.
  7. מובילאיי!! זה מעצבן ברמות!! כלומר עקרונית המערכת מצויינת אבל סף הרגישות שלה גבוה מדי לאופן הנהיגה שלי, אני כנראה מאט מאוחר מדי לטעמה בהתקרבות לרכב שלפני והיא מצפצפת בצורה צורמנית ביותר שמעירה לי את הנוסעים :twisted:

על הנייר האורלנדו יותר מאובזר (גג שמש, מערכת מולטימדיה וכו') אבל איכשהו הוא בינתיים לא מרגיש מפתה עבורי או רכב שהייתי שמח להוציא עליו את הכסף הפרטי שלי. אין תא מקורר, אין תצוגה עילית ואין וילונות כמו ב 5008.

במהשך לדבריי קודמיי - המנוף לקיפול צמד המושבים האמצעיים שמאליים עדיין שבור ולא ניתן לקפלם :x קרקושים דווקא אין, אפילו על שביל עפר.

לסיכום היום הראשון : אני כנראה הייתי שם את הכסף שלי על פג'ו 5008 גם אם הוא היה באותו מחיר כמו האורלנדו, קל וחומר אם הוא זול יותר, אבל אני כמובן אמשיך לבדוק ואולי נתאהב באורלנדו יותר.

entry.jpg

luggage.jpg

middle.jpg

rear.jpg

rear1.jpg

rear2.jpg

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עוד קצת מחשבות אנליטיות (a.k.a חפירות) :loco:

בנסיעה של היום התרכזתי בעיקר במנוע.

הוא לא חלש, בטוח שלא, הוא פשוט חלק מדיי, אם יש דבר כזה.

כלומר הוא מספק את הכח שלו בצורה אחידה ונעימה עם החלפות הילוכים בלתי מורגשות, כך שבפועל תחושת ההאצה הסובייקטיבית לא חזקה, אבל על הספידומטר הוא נותן את העבודה. סה"כ יחידה טובה מאד לשימוש משפחתי אבל אותי היא לא מרגשת, אין את תחושת ה"קטר" של דיזלים חזקים ידניים שאני מכיר.

מחקר השוואתי קטן מפה : http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%A8%D7%90%D7%A1

מראה לי שיש לאורלנדו בעיה בגזרה אחרת מה5008 והיא הגרנד סניק דיזל : יותר זול מאורלנדו, יותר איטי וחלש אבל מנצח בגדול בגזרת החסכון בדלק, המרווח ואפשרויות ההושבה ואחסון המטען - אז בתור ה"מינוואן לחסכן" הגרנד סניק ינצח.

מצד אחר יש את הזאפירה : גם יותר זולה מאורלנדו ויש לה מושבים מתכווננים בנפרד בשורה השניה, תא מטען קצת יותר מרווח מבאורלנדו, הביצועים כמעט זהים וכך גם צריכת הדלק והמראה הרבה יותר מלבב, כולל גם מבפנים. בגזרת ה"מיניוואן היפיוף" הוא ינצח.

לאורלנדו יש בקרת אקלים יעילה, גג שמש וחיישני חניה מקוריים, מראה "ג'יפי" (לא לטעמי האישי) בהשוואה "יבשה" אני לא בטוח שזה מצדיק את הפרשי המחירים לעומת התחרות.

אני אנסה לארגן סיבוב השוואתי על 5008 ולהשוות אחד מול השני בלייב.

פורסם

שום מכוניות שמשווקת ע"י UMI לא נמכרת במחירה הקטלוגי. השאלה היא תמיד לא אם תהיה הנחה - אלא מה יהיה גובהה.

לפני כחודשיים הוצע למכר שלי לקנות אורלנדו חדש לגמרי עם עודף מ-150000 ש"ח...

אני גם מוכן להמר שאחזקת האורלנדו תהיה זולה בהרבה מהסניק ולו רק בשל מחירי החלפים הזולים יותר של האורלנדו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הצריה מסתמנת כלא מציאה גדולה.

לשם השוואה, מניסיון שלי עם יחידת כוח זהה לזו הנמצאת ב-5008 [אצלי ב-3008], הצריכה הממוצעת שלי על פני 25K ק"מ, אשר רובם המכריע בנסיעה עירונית פקוקה מאוד [חיפה-קריות], עומדת על 9.2 ליטר ל-100 ק"מ [כלומר פסיק אחד מ- 1:11].

אני מניח שהצריכה של ה-5008 תהיה זהה [אין הבדלים ממשיים במשקל הרכב].

בקיצור, ממש לא מה שהייתי מצפה מרכב דיזל, אכזבה..

אם הוא לא חסכוני משמעותית מבזנין [אם בכלל] אז איזו הצדקה יש לרכב הזה על פני המתחרים המעולים כגון סניק ו-5008?

פורסם

ground control to major tom

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

היום נסענו לסחנה בהרכב רחב. מחר דוח מסכם - ותשבחות לא יהיו לרוב.

לפחות קניות אפשר להכניס בשפע כשהכסאות האחוריים מקופלים.

uploadfromtaptalk1362237732015.jpg

פורסם

נהג לילה, קיבלתי שם עוד 10 דקות שיחה בחבילה ללא הגבלה שלי בתמורה לפרסומת :-D

ועכשיו לעסקי הסיכום: במשפט אחד "מכונית מצויינת, מיניוואן בעייתי"

ולמה זה ?

כי אחרי שלמדתי את ה sweet spot של המנוע, השילוב שלו עם הגיר והמתלים לא פחות ממצוין.

אין דבר כזה עליות, לא מרגישים בכלל. הרכב נוסע נפלא, מאוד נוח, נשלט ואפילו מהנה בהיגוי ובהתנהגות שלו.

המנוע מושך נפלא כשהטורבו בטווח הפעיל (והוא רוב הזמן בטווח הפעיל אם לוחצים בריא).

צריכת הדלק סבירה : לי יצא 1:11 בצריכה מעורבת, קצת יותר טוב בשיוטי קרוז קונטרול על כביש 6 (לא הרבה יותר, לא הצלחתי להגיע ל 1:13). מהירויות גבוהות "תיאורטיות" עוברות ללא שום בעיה, שקט מופתי ויציבות מעולה עם שיכוך זעזועים טוב יותר מהצרפתיות.

אין ספק שבתחום הדינאמי אני מסכים עם ceyal, יש פה רכב טוב שיכול לעשות לsmax תחרות, אני לא נהגתי על הפורד אז קשה לי לתת התייחסות מדוייקת, אבל ביחס לכל המכוניות האחרות שנהגתי בהן האורלנדו ניצב גבוה מאד דינאמית.

ועכשיו מגיע החלק הפחות טוב, שמבחינתי האישית היה גורם לזה שלא הייתי רוכש את האורלנדו בכספי. החלק הזה הוא השימושיות שמבחינתי מגדירה מיניוואן משפחתי, אחרת אפשר פשוט לקנות סדאן או מסחרית גדולה.

פה האורלנדו נופל : אין תא מטען, פשוט אין. למתחרים יש לפחות גודל כפול.

הספסל האמצעי מחולק 2+1, זה גרוע בהשוואה לכל המתחרים להם מושבים נפרדים עם שלל אפשרויות קיפול והזזה. גם המושב המרכזי באורלנדו די מצומק, א-לה מאזדה 5 (אם כי מרווח יותר מהמאזדה והמדף המגוחך שלה).

אין מספיק תאי אחסון בהשוואה לצרפתיות, אין שולחנות מתקפלים, אין מספיק שקעי כח (ומתוך השניים שיש אחד לא עבד).

המושבים האחוריים אינם בגודל מתאים למבוגרים, למרות מה ששברולט טוענים. אין מקום לכפות הרגליים מתחת לשורה שלפניהם.

ראו תמונות מצורפות, אני בגובה 182 ס"מ לשם הרפרנס.

מסך המגע קשה להגעה ממושב הנהג באופן שמסוכן לנהיגה, אני נמנעתי משימוש בו.

לנוסע אין משענת יד בכלל :?

לנוסע במושב המרכזי בשורה האמצעית אין איפה לדחוף את הרגליים בגלל שבאמצע יש פתחי מיזוג, הוא צריך לשבת כמו ז*נה עם רגליים מפושקות. למה אי אפשר לשים פתחים בקורות כמו בצרפתיות ?

עוד בקטנות יותר העיצוב הפנימי והחיצוני אינו מרשים או משדר תמורה טובה למחיר, לטעמי. אין שום תחושת פרמיום - הכל שחור כמו מכרה פחם. מרגיש כמו קרוז ליסינג עם איפור אפטרמרקט. יואמאיי יעשו בשכל אם יביאו את האינטריור בשני גוונים כמו בברושורים.

אני די מסכים בסיכומו של דבר לסקירה של קודמיי, אבל בכנות אני חושב שהכסף שלי היה הולך על מינוואן צרפתי כמו 5008 או גרנד סניק, או אופל זאפירה משיקולי תמורה לכסף ושימושיות עדיפה.

rear1.jpg

rear2.jpg

פורסם
היום נסענו לסחנה בהרכב רחב. מחר דוח מסכם - ותשבחות לא יהיו לרוב.

לפחות קניות אפשר להכניס בשפע כשהכסאות האחוריים מקופלים.

מה עשית בעפולה? הא?:lol:

פורסם
מה עשית בעפולה? הא?:lol:

מהצבע הזרחני של השקיות, ההימור האינטואיטבי שלי - שהוא ביקר בקריה לפיצוח גרעיני.

פורסם
צריכת הדלק סבירה : לי יצא 1:11 בצריכה מעורבת, קצת יותר טוב בשיוטי קרוז קונטרול על כביש 6 (לא הרבה יותר, לא הצלחתי להגיע ל 1:13). מהירויות גבוהות "תיאורטיות" עוברות ללא שום בעיה, שקט מופתי ויציבות מעולה עם שיכוך זעזועים טוב יותר מהצרפתיות.

לדעתי זוהי צריכת דלק מאכזבת מאוד לרכב דיזל.

מניסיון שלי היא לא טובה יותר (ואף נחותה בבינעירוני) מהשילוב של פיג'ו עם ה-1.6THP וגיר 6 הילוכים אוט'.

האם יש כאן בעלי 5008 אשר יכולים להעיד על צריכת הדלק אצלם?

מסתבר שככל שמנועי הדיזל מתקדמים ומציגים ביצועים זהים למנועי בנזין, כך גם התיאבון שלהם לסולר עולה..

פורסם

הניסיון שלך חשוב.

אבל השאלה היא מה הייתה צריכת הדלק בנסיעה דומה ע"י אותו נהג באותם תנאים עם הפיג'ו.

פורסם

אני חייב להגיד שמהנסיון שלי בנהיגה רגועה (למעשה שיוט רגוע) בבינעירוני הגעתי ל 14.7 ובעירוני נפלתי לאיזור ה 11.

אין מה לעשות, כשלוחצים עד הסוף ויש לך 2 טון לסחוב על הגב, הצריכה תעלה.

גם ב SMAX החסכוני, בלחיצות בריאות אתה מגיע גם ל 8-9 בבין עירוני.

• תוכן חדש...