Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הקיה ריו, אל תתקרב אליו... הרבה מתלוננים שהוא זולל מלא מלא מלא דלק... (למרות שלפי נתוני יצרן הוא אמור להיות חסכוני. כמה שהוא קטן וכמה שזה נראה חסכוני ... הוא לא!).

בלי שום קשר, במקומך, הייתי קונה Volkswagen Polo. מסיבה אחת פשוטה: פולקסווגן.

מהרשימה שרשמת, לדעתי, הכי כדאי היונדאי i20.

אתה מצחיק. ריו ו-i20 הן אחיות תאומות וצריכת הדלק שלהן מאוד דומה (נבדק במבחן השוואתי). באותו מבחן, אגב, הסוניק הציגה צריכה פחות טובה משמעותית.

הסיבה שלך לרכישת פולו היא מטומטמת בערך כמו "האוטו יעלה לירושלים?" או "הפח שלו דק מדי".

נתנו לי סוניק 5 דלתות מהשכרה כרכב חליפי לסופ"ש, כי הרכב שלי (פיאסטה 2012) היה במוסך עקב תקלה חשמלית שחוזרת כל הזמן. למרות שהסוניק היה עם 53000 קמ ואחרי מספר תאונות, פשוט נהניתי מכל רגע לנהוג בו. הרכב יציב בטרוף, נוח, ראות טובה, תמיכת גב נהדרת, מערכת מתקדמת עם USB ו BLUETOOTH, בקרת שיוט. הגיר בהתחלה קצת עצבני ואבל כשמתרגלים אליו, הוא פתאום מתנהג באופן צפוי ועושה את העבודה בצורה נמרצת. הגעתי למסקנה שבחיים לא אתייחס יותר למבחני רכב ישראליים שמפרסמים באינטרנט ברצינות. בישראל יש סטיגמה לגבי אוואו וסוניק כמו גם פעם הייתה סטיגמה לגבי מיצובישי כריזמה ועוד כמה רכבים אחרים שלא היה להם "שוק". הייתה לי כריזמה ושירתה אותי נאמנה שנתיים. יש לי אוואו 2008 עם 0 תקלות (טפו טפו) בכל ימי חייו. אז חבר', תעשו טובה, אל תפיצו שמועות, כי בדיוק ככה נוצרות סטיגמות.

איזה קטע, בעקבות קריאת הסיכום שלך הגעתי גם אני למסקנה - בחיים לא אתייחס יותר לפסקה משתפכת שאדם עלום שם כותב בפורום אינטרנטי על מכונית גרועה למדי. :-P

לפותח השרשור - מבין השלוש ה-i20 היא הטובה ביותר. כמובן שיש גם חלופות עדיפות (סוויפט, פיאסטה ועוד).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בוא נגיד שבמיוחד ביום גשום, אדם ירגיש יותר בטוח באוואו מאשר בניסן מיקרה. פעם נסעתי במקרה וההרגשה הייתה כאילו אתה נוסע בקופסת גפרורים והאספלט הוא קרח. הרגשה מצמררת שלא הייתי רוצה לחזור עליה.

מצד שני,ביום גשום בתאונה חזיתית ה 4 כוכבים של המיקרה יצילו בן אדם מלצאת מהרכב בשקית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני רואה שהדיון הולך ופורח.

אכן לא ציינתי תקציב מלחתחילה, למי ששאל אותי בעניין בעניין התקציב הוא די גמיש בין 50K ל 70K.

מרחק הנסיעה שלי הוא לא גבוהה, לא פחות מ-20 ק"מ ליום , יש ימים שיותר כמובן, אפרוקצימטיבי לחודש כ1000 ק"מ

ברוב הדיונים הצעתם לי על I20, לפי רובכם היא לא פחות חסכונית מהריו , אז למה לקנות רכב לא חסכוני ?

פורסם

היא בסדר גמור. תעשה לך 15 בבינעירוני ו-10 בעירוני. אולי יותר טוב אם תסע חסכוני. בצע חישוב לפי מרחק הנסועה השנתי שלך ותגלה שעם אוטו יותר חסכוני אתה תחסוך אולי אלפים בודדים בשנה. אני הייתי מעדיף לנסוע באוטו טוב יותר... אגב, כאמור פיאסטה ידנית או סוויפט ידנית הן טובות משמעותית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שוב תודה רבה לכל העוזרים,

לפי הרוב ה I20 , שמתי לב שיש לה רק 4 הילוכים אוטומט, הידני זה כמובן 5 המנוע 1.2, חבל שלא עשו ידני 1.4

נשאר לי לבדוק חווית נסיעה.

אם לא ה I20 יש מצב לסקודה פאביה יד שניה, החל מאיזה שנה מומלץ לרכוש יד 2 ?

מה אתם אומרים לגבי דיזל זה כדאי ?

פורסם

אני חושב שדיזל כדאי מאוד בכל מה שקשור לצריכת הדלק. פאביה דיזל בבין עירוני יכולה לעשות 1 ל20 ובמשולב 1 ל16 בנסיעה רגועה. בנוסף לכך לרוב הסולר זול יותר מבנזין (אפשר להסתדר עם תחנה קבועה שאתה מתדלק).

מעבר לזה רכב דיזל טוב לרוב מחזיק הרבה יותר קילומטרים. יש אומרים שדיזל כדאי החל מקילומטרז' מסויים, אבל בפועל זה כדאי החל מהקילומטר הראשון היא הוצאות על דלק הרבה יותר נמוכות.

מעבר לכך הכוח הזמין של דיזל הוא בטורים של נסיעה ולרוב בנזין ללא טובו מתחיל לתת כוח על טורים הרבה יותר גבוהים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בדיוק היום החזרתי לחברת השכרה ניסאן אקו מיקרה שנהגתי בה 3 שבועות.

האמת שהרכב די הפתיע אותי לטובה.

אני לא בקיא ברמות הגימור, אבל בגרסה האוטומטית של ההשכרה היו:דיבורית BT ושליטה מההגה, חישמול מלא למראות ולחלונות ו..תחזיקו חזק- חימום מושבים (בעל 2 מצבים:ישבן וגב תחתון)!! הייתם צריכים לראות את הפנים של החברה אחרי שהדלקתי לה את החימום מושב ללא ידיעתה:lol:.

הכיסאות די נוחים ובידוד הרעשים מניח את הדעת.

הרכב מאיץ לא רע (ואני אחד שרגיל לרכבים חזקים מהממוצע), אין הרגשה של נהיגה ב"עגלה" אין בעיה לעמוד בקצב התנועה.

נוחות הנסיעה סבירה, התנהגות על המגבלות לא בדקתי.

חסרונות: עיצוב נשי וברכב הספציפי שנהגתי בו בכל הפעלת מזגן הרכב היה מתחיל לרעוד בצורה די מוגזמת (אולי זו תקלה נקודתית שלא מעידה על הכלל).

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

• תוכן חדש...