Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לצערי לא, יש לי מכשיר לא יקר של JVC אבל עושה את העבודה - KD-AVX44

אני המרתי את כל הDVDA והSACD שיש לי בבית לDVD DTS, אמנם הפורמאט הוא LOSSY אבל בשביל האוטו זה די והותר (איכות טובה יותר מMP3 ממוצע), ומצד שני זה מאפשר לי לשים כמה דיסקים על דיוידי אחד בניגוד לSACD וDVDA.

מה גם שאני לא רואה את עצמי לוקח לאוטו SACD מקורי ולא ידוע לי עדיין על מכשיר לאוטו שקורא SACD-R...

פורסם

מר "עף למאדים" אני לא יודע בן כמה אתה... אבל על מה שאתה מדבר זה רעיון ישן נושן , המכונה קאוודרו , להקליט על 4 ערוצים במקום על 2 .. RCA התחילו הפקתם לפני 40 שנה ! זה שאכ' הכניסו את כל הדולבי דיגיטל סראונד DTS , ושאר מריעין בישין לתחום הקולנוע - זה רק התפתחות אבולוציונית , זה פחות תפס בתחום המוסיקה עצמה. בדיוק שכמו SACD ו DVD-A לא בדיוק כובשים את טבלת המכירות בניסיון להיות הפורמט הבא.. (להפך דווקא כאן וינטג' אמיתי , הווינייל חוזר בגדול ) .

ואגב! גם במערכות ביתיות היה מקובל עד לא מזמן לחבר שתי זוגות רמקולים ! אמנם אין כפתור FADER .. כך שרמקולים אחוריים אינם משהו מוקצה מחמת מיאוס..

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מר עופר 1973, ברור לי שלא מדובר ברעיון חדש, למעשה מאז ששמעתי פעם ראשונה אי שם בשנות ה80 שפינק פלויד הקליטו את דארק סייד אוף דה מון בגרסאת קוואדרו- פינטזתי על הפורמאט הזה.

לא ידעתי שיגיע יום שאני אשמע אותו בצורה דיגיטלית במכונית :-)

יש לי הרבה הקלטות קוואדרו שעברו המרה לדיגיטאלי, כמוכן יש בבעלותי כמה תקליטים בפורמאט SQ (לצערי אין לי איך לפענח אותם, אני נאלץ להסתפק במפענחים מודרנים כמו דולבי או NAD EARS שמשחקים עם המטריצות ומגיעים לתוצאה כמעט דומה לכוונת המשורר).

לגבי החזרה של הוינטאג'- יש לי גם אוסף תקליטים מכובד ופטיפון ראוי, זה לא סותר את חיבתי לסראונד :-)

אבל נראה לי שסטינו פה לגמרי מהנושא, בוא נחזור לנושא הרמקולים האחוריים או שיעשו עלינו עליהום מוצדק...

פורסם
מר עופר 1973, ברור לי שלא מדובר ברעיון חדש, למעשה מאז ששמעתי פעם ראשונה אי שם בשנות ה80 שפינק פלויד הקליטו את דארק סייד אוף דה מון בגרסאת קוואדרו- פינטזתי על הפורמאט הזה.

..

אם כבר לסטות מהנושא.. לדעתי האלבום של כל הזמנים ! חוגג עוד חודשיים 40 ! ומעולם לא נס ליחו ! ואף יצא לפני עשור בגירסת SACD (יש לי אותה אין לי איך לשמוע ...:wink:)

ואם לחזור לנושא באותו עניין - להאזין ברכב ל any colour you like עם שני סטים קדמי ואחורי , זאת חוויה שתמיד כיף לחזור עליה

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

בקיצור, יש לי מורל טמפו מקדימה והעוצמה לא בשמיים.

רצוי לציין גם שהרדיו דיסק שלי פח והסאב פח.

עם אני יחליף רדיו וסאב יכל להיות שפתאום אני ישמע עולם אחר ?

כי זכור לי שכשחבר שלי חיבר את הסאב שלו אלי זה נתן סוג של "הדמייה" שהווליום פתאום בשמיים.

ועם זה לא יהיה הפיתרון מה כן יהיה ? מה להחליף קומפוננט שאצלי פחות מחודש ???!!?

פורסם
לצערי לא, יש לי מכשיר לא יקר של JVC אבל עושה את העבודה - KD-AVX44

אני המרתי את כל הDVDA והSACD שיש לי בבית לDVD DTS, אמנם הפורמאט הוא LOSSY אבל בשביל האוטו זה די והותר (איכות טובה יותר מMP3 ממוצע), ומצד שני זה מאפשר לי לשים כמה דיסקים על דיוידי אחד בניגוד לSACD וDVDA.

מה גם שאני לא רואה את עצמי לוקח לאוטו SACD מקורי ולא ידוע לי עדיין על מכשיר לאוטו שקורא SACD-R...

הפורמט היותר נפוץ הוא DVD-A

אם אתה חזק בעניין יש לך הזדמנות קניה למכשיר איכותי 2DIN

שקורא DVD-A משומש כאן במחיר מאוד אטרקטיבי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=432051

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת ששמתי עין על המכשיר הזה, הבעיה היא שהוא צריך פרוססור בכדי לעבוד ב5.1, וכמו שאמרתי- פחות מפריע לי לעבוד עם DTS שמאפשר לי לשים כמה אלבומים על דיוידי אחד.

אם כבר אני משקיע בפרוססור ובמכשיר חדש- אני מצפה שלפחות תתווסף לי האופציה לנגן סראונד מהUSB (כרגע אני יכול לעשות את זה לקבצי AVI עם פסקול דולבי) אבל לא מצאתי דרך לוודא שיש מכשיר שאכן עושה את זה.

פורסם
אני חולק על רוב הכותבים כאן! התנאים בבית אינם התנאים באוטו , בבית יש לך אפשרות להזיז את המושב לנקודה שבה תשמע הכי טוב,

בבית יש לך קירות ותקרה , ותנאים אקוסטים אחרים, בבית אתה גם לא צריך סאב, וזוג רמקולים מבוססי אלמנט של 6.5 , יתנו לך עומק סאונד שרובנו חולמים להגיע אליו ברכב ,

לכן אני חסיד של רמקולים מאחור , וחושב כי צריך להשקיע בזוג אחורי לא פחות טוב מהזוג הקדמי!.

לכך יש מספר סיבות:

1. אני אוהב כי הסאונד עוטף אותך מכל הכיוונים כאשר אתה יושב ברכב, הפיזור של הסט הקדמי הוא מוגבל , ברוב המקרים הוופר מנגן לך לתוך הרגל - ומאבדים הרבה מאוד פרטים בצורה הזאת (אין מה לעשות זאת הצורה של הרכב ) את השלמה אפשר לעשות רק באמצעות עוד זוג אלמנטים.

2. היושבים מאחור , כל חסידי רק סט קדמי וסאב .. מדברים מתוך העובדה כי הם אלו היחידים שיושבים ברכב, בדכ' בכסא הנהג או מקסימום במושב ליד, אלו היושבים מאחור , יקבלו "שאריות" מפיזור הסאונד הגם ככה גרוע שיש ברכב (כמעט כל רכב ) , וכדי להוסיף חת על פשע.. הם גם יקבלו רק את המהום הסאב.. - סט אחורי יתן איכות שונה ליושבים מאחור ללא לגרוע מהיושבים לפנים. הרי אם חושבים על זה מדוע יצרני הרכב תמיד שמים רמקולים גם מאחור?

3. מיקום מאחור : בעוד שמקדימה תמיד זה בדלת וטווטרים בדש או ליד המראה (במקרים מסויימים ליד ידית פתיחת הדלת) הסט האחורי יכול להיות מותקן או במדף האחורי או בדלתות האחוריות. - דווקא כאן למדף האחורי יש יתרון אדיר! האלמנט גבוה יותר ומופנה למעלה , הפיזור עדיף , ומשרת נאמנה את יושבי המושבים הקדמיים בצורה טובה יותר ,נוסיף כי גם מיקום טוב יותר של הטוויטר כאשר הוא מופנה קדימה ! - מה שמביא אותי לקביעה החד משמעית כי סט אחורי בעיקר על המדף האחורי חייב להיות קומפוננט! תא המטען מהווה אחלה תיבת תהודה .. מאפשר להגיע לעומק באס איכותי , ולכן אפשר ורצוי להשקיע בסט איכותי (אני אישית מעדיף כי הסט האחורי יהיה האיכותי מבין השניים במידה ואחד פחות "איכותי" מהשני כאשר מדובר התקנה במדף ) - 6X9 הוא פשרה כואבת - אם אפשר זוג קומפוננט מבוססי 8.. אבל אנחנו כמעט ולא מוצאים כאלו.

כאשר מדובר בהתקנה בדלת האחורית זה סיפור קצת שונה, זה פחות משרת את היושבים מקדימה אבל בהתקנה טובה כאשר הטוויטר בגובה האוזניים - זה לפחו ישרת נאמנה את היושבים מאחור .

תגובה כזאת נובעת בעיקר מחוסר היכרות עם מערכות מתקדמות.

השאלה המרכזית היא כל עניין לגופו, אם אדם לא רוצה להיכנס להשקעות מטורפות וגם לא מעניין אותו איכות יותר מידי (כי בדרך כלל זה רק תירוץ כדי להסתיר את החשק שכל השכונה תשמע אותי אבל עדיין אני רוצה איכות) אז אני גם אמליץ על רמקולים 6/9.

אם האיכות היא העיקר פה (כמו שפותח השרשור אומר) אין תחליף לדגם המערכת הקיים של סט וסאב, זהו גם הדגם שמשמש בתחרויות sq, אז מה גם הם טועים שם?

בעיית המיקומים ברכב ידועה ויש לה מלא פתרונות כמו השהיות זמנים ועד לבניות פודים וזוויות לרמקולים.

אני מבטיח לך שאם תגיע למפגשים אתה תהיה מופתע לכמה איכותיות מערכות לרכב יכולות להיות על אף כל המגבלות שלו, בלי איבוד פרטים ובלי שהנוסעים מאחור יהיו מקופחים (למרות שזה לא אמור לעניין אותך, אתה משלם על מערכת כדי להינות ממנה ולא לפעם פה שאתה נוסע עם אנשים).

סט אחורי גם שאינו 6/9 (שכמו שנאמר כבר במקורו מעוות את הצליל ללא קשר לאיכות הרמקול או החברה) מושך את הבמה אחורה ומערבב את הצלילים, יוצר הפרעת גלים (אין לי כח להיכנס לפיזיקה ותבניות התאבכות של גלים) בקיצור סלט גדול.

דרך אגב יש מלא סטים מבוססי 8 ואפילו 9 (מוראל אילייט לדוגמא).

הייתי שמח לשבת איתך בכמה וכמה רכבים שאני מכיר ולשאול אם חסר לך פירוט או שאתה מרגיש מקופח מאחור.

כמו כן לעשות השוואה של אחד לאחד על רכב עם סט אחורי ורכב בלי (עד שלא שומעים את זה לא יכולים להצביע על זה).

התגובה של "עף למאדים" (הרגת אותי:lol: ) היא מתחכמת ולא קולעת להגדרה פה, גם עדיין הוא לא ענה חד משמעית אם השירים הוקלטו ככה או עברו עריכה לכאלה (שכמובן זה לא נותן כלום) וכמובן שפותח השרשור ורוב האנשים בעלי הסטים האחוריים לא שמעו או התכוונו לדבר כזה כשאמרו צליל היקפי\סראונד.

לסיכום, כבר אמרתי את זה אין סוף פעמים, כולנו התחלנו ככה (אף אחד לא בא להילחם פה) לכולנו היה 6/9 במגש וכולנו חיפשנו שלל תירוצים למה לא להוריד אותו כשאמרו לנו שזה לא זה, טיפ קטן, לשמוע לעצות זה לטובתך לא נגדך.

ולפותך השרשור, גם אתה מוזמן למפגשים לשמוע מערכות רק עם סט קדמי ולהגיד לי שאין לך מספיק עוצמה.(אפילו מערכות הspl פה מבוססות לרוב על סט קדמי).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני רואה שלא עניתי חד משמעית לשאלה שלך, חלילה לי מלהשאיר בנאדם בחוסר ידע בנושא שכל כך קרוב לליבי כמו סראונד.

אבל אני מבקש ממך קודם לנסח את השאלה - או יותר נכון אענה לך עם אותה שאלה ששאלת אותי לגבי סראונד, רק לגבי סטראו-

האם אתה יכול לתת לי דוגמה להקלטת אולפן משנת שבעים ואילך שהוקלטה בסטראו ולא נערכה לשם כך? ("שכמובן זה לא נותן כלום":?: מה לעזזל התכוונת בזה?)

אגב, בתחרויות במדינות מתקדמות יש גם קטגוריה של סראונד, סתם לידע כללי.

פורסם
תגובה כזאת נובעת בעיקר מחוסר היכרות עם מערכות מתקדמות.

השאלה המרכזית היא כל עניין לגופו, אם אדם לא רוצה להיכנס להשקעות מטורפות וגם לא מעניין אותו איכות יותר מידי (כי בדרך כלל זה רק תירוץ כדי להסתיר את החשק שכל השכונה תשמע אותי אבל עדיין אני רוצה איכות) אז אני גם אמליץ על רמקולים 6/9.

אם האיכות היא העיקר פה (כמו שפותח השרשור אומר) אין תחליף לדגם המערכת הקיים של סט וסאב, זהו גם הדגם שמשמש בתחרויות sq, אז מה גם הם טועים שם?

בעיית המיקומים ברכב ידועה ויש לה מלא פתרונות כמו השהיות זמנים ועד לבניות פודים וזוויות לרמקולים.

אני מבטיח לך שאם תגיע למפגשים אתה תהיה מופתע לכמה איכותיות מערכות לרכב יכולות להיות על אף כל המגבלות שלו, בלי איבוד פרטים ובלי שהנוסעים מאחור יהיו מקופחים (למרות שזה לא אמור לעניין אותך, אתה משלם על מערכת כדי להינות ממנה ולא לפעם פה שאתה נוסע עם אנשים).

סט אחורי גם שאינו 6/9 (שכמו שנאמר כבר במקורו מעוות את הצליל ללא קשר לאיכות הרמקול או החברה) מושך את הבמה אחורה ומערבב את הצלילים, יוצר הפרעת גלים (אין לי כח להיכנס לפיזיקה ותבניות התאבכות של גלים) בקיצור סלט גדול.

דרך אגב יש מלא סטים מבוססי 8 ואפילו 9 (מוראל אילייט לדוגמא).

הייתי שמח לשבת איתך בכמה וכמה רכבים שאני מכיר ולשאול אם חסר לך פירוט או שאתה מרגיש מקופח מאחור.

כמו כן לעשות השוואה של אחד לאחד על רכב עם סט אחורי ורכב בלי (עד שלא שומעים את זה לא יכולים להצביע על זה).

"סקוב" , אני אצטט משירו של רמי פורטיס "אמריקה : "הכל אפשר אם משלמים להיות אפילו אלוהים" , ואני גם לא חולק על מה שאתה אומר - אתה אפילו מגבה זאת בדוגמאות ופתרונות .

בהגדרה סטריאו צריך להיות מופק מזוג רמקולים רצוי כמה שפחות אלמנטים אבל שיתנו תחום הענות שטוח - ברור שגם בחדר של 50 מטר מרובע נשמע אופטימלי בזוג רמקולים אחד... רצוי שאלו יהיו זוג אלקטרו סטטים של מרטין לוגאן כאלו .. אבל אין כאלו לרכב ... ואתה אפילו אומר , בשביל להשיג את הפיזור האופטימלי , צריך בניות.. צריך השהיות זמנים (לא כוס התה שלי ) , וכו' וכל זה מאלמנטים דינמיים והמגבלות שלהם.

שוב ענין של השקעה, זוג אחורי שמושך את הבמה אחורה? לא צריך להיות פסול בזה .

לעניין תחרויות SQ .. שוב זה כמו לקחת את השכן שלך שרץ כל בוקר את ה5 קמ' שלו ולומר לו "תראה הריצה שלך ג'יפה אתה ממש לא יוסאן בולט... "

השפיטה באלו בנעשית לא בנסיעה, שהרכב עומד , והם לא כל כך יושבים מאחור.

כן אני לפעמים נוסע מאחור ואני רוצה להזין כמו שצריך, הבת שלי אנינת טעם במוסיקה לא אתן לה להקשיב לשאריות מהסט קדמי , שתקבל במה כמעט משלה. כנ"ל לגבי אישתי שבחלק לא קטן יושבת עם הילדים מאחור..

כלומר זה סוג של פשרה, נכון אפשר להשתגע מכאן ועד טיחואנה , אגב אני לא מוצא כרגע אבל יש איזה מכונית קונספט של אוודי עם 140 אלמנטים .. אני אמצא אני יעלה את הקישור הזה ..

---עריכה---

למכונית הקונספט של אודי הנקראת פשוט AUDI AUDIO מבוססת על Q7 , יש לה 62 אלמנטים.. 52 מידים, 5 טוויטרים , 4 וופרים וסאב..- תוכלו לקרוא כאן עוד

----עריכה----

פותח השרשור אוהב צליל הקייפי , אפשר להשיג זאת בכל מיני שיטות , על טעם ועל ריח אין מה להתווכח

פורסם

אתה שוב לא קולע למה שאני אומר, כל הדברים הללו לא חייבים להסתכם בהוצאה ענקית כמו שאתה מתאר, ואני אחזור ואדגיש זה מה שהבחור שאל עליו, איכות, לא סאונד היקפי (שלא קיימת חיה כזו) ולא בטיח.

גם בהודעה הקודמת רשמתי שמי שמחפש לא להיכנס להוצאות ומוכן להתפשר אז רמקולים 6/9 מאחורה זו אחלה דרך להשלים ובלי צורך בהגברה יקרה.

בקשר לשאריות, אני שוב חוזר ואומר אשמח לפגוש אותך ולשבת איתך בספסל האחורי של כמה וכמה רכבים ולראות אם אתה קורא לסאנוד שם שאריות, זו ממש לא הגדרה מתאימה.

אנחנו מסוגלים לשבת שעות במפגשים 4/5 חבר'ה ברכב ותאמין לי שגם מאחורה לא מפסידים (זאת אמנם לא אותה חוויה כמו לשבת במושב הנהג אבל לא כמו שאתה מתאר).

איקולציה והשהיות זמנים חייבות להיות אלא אם אתה נוהג במקלארן שכיסא הנהג הוא באמצע הרכב (או ששוב כמו שאמרנו זה לא מעניין אותך עד כדי כך).

התגובות פה לא באות לקטול אף אחד ולא להתווכח בכלל כי אין וויכוח.

אנחנו עדים למלא אנשים שמתחילים בדרכים האלה, קונים סתם ציוד ואז אחרי חודש חודשיים שומעים מערכות אחרות שבנויות כמו שצריך ומתחילים במרדף של קנייה/מכירה והפסדים כספיים כדי אח"כ לשנות את המערכת.

אז במקום לחשוב שמישהו סתם נגד רמקולים אחוריים כי משעמם לנו תפנימו בפעם ה200, כולנו התחלנו עם סט אחורי, זה לא זה! במיוחד 6\9.

חוץ מזה שאתה קצת סותר את עצמך, מצד אחד אתה מדבר על הפסדים של פירוט וצליל, ואופטימליות של רמקול לסביבה, מצד שני אתה אומר שאין פסול בסט אחורי שמושך את הבמה, אז זה שהסט האחורי מושך את הבמה אחורה פשוט הורס בצורה גרועה מאוד את השחזור של הצליל והפירוט (רק חלק קטן מהאפקט).

פורסם

טוב אין לי כוח לקרוא את כל התגובות אבל אתרום מהידע שלי...בתור חובב סאונד מושבע עם קבלות אני חושב שרצוי לשים רמקולים גם מלפנים וגם מאחור ורצוי שהרמקולים יהיו מסוג קומפוננט ולמקם את הטוויטר כמה שיותר גבוה כדי להרים את "במת" הסאונד למעלה.. זה נותן תחושה יותר פתוחה לסאונד כששמים את הטוויטר גבוה (ניתן למקם אותו בפינת הדשבורד או על דופן הפנימי של הרכב בקו של המראות.. בעיקרון צדקו מי שאמרו כאן שרוב ההקלטות של היום הם STEREO במיוחד אם מדובר ב MP3 ולא בפורמטים מתקדמים כמו FLAC וכדומה..

רצוי מאוד לחבר את הרמקולים לשרשר את הרמקולים ככה שאות ההגבר יהיה זהה גם בקדמיים וגם באחוריים (כדי שתוכל להנות גם ב MP3 מהרמקולים האחוריים שלך). רצוי לכוון (אם אפשר) במגבר\רדיו דיסק את יחס ההגברה של האחוריים מעט גבוה יותר מהקדמיים כדי לתת תחושת נפח - כי בסופו של דבר כל המטרה של סטריאו או סראונד זה להוסיף תחושת נפח לחווית השמיעה.

אם אתה רוצה הגברה יותר רצינית מ 30-50W RMS (אני חושב שזה חשוב כי בסופו של דבר גם אם יש לך הגברה של 50W RMS ואות השמע עצמו מוקלט בוויליום נמוך התוצאה הסופית אולי לא תספק) שמספקים רוב הרדיו דיסקים היום, רצוי בחום להשתמש במגבר חיצוני שיתן כח הגברה יותר רציני וגם ב SNR (יחס אות לרעש) שהוא בד"כ הרבה יותר גבוה מרדיו דיסק מצוי.

רצוי גם להשקיע בכבלים עבים (לא צריך של מותג בוטיק ושטויות כאלה) כדי לחווט את הרמקולים האלה (רצוי 3.5 ממ ברייבוע) כדי להפתחית את האיבודים בכבל.

בברכה

עידו

עידו אריכא, נתניה

פורסם

תשמע יש כמה דברים בתגובה שלך שמעידים שאין לך ידע במערכות שמע של רכב.

א. שום רדיו דיסק לא יוציא 50 וואט וגם לא 30 באחוזי עיוות נמוכים. אולי 12 במקרה הטוב. על רוב הרדיודיסקים מורכבים פיוזים של 10A, מה שמאפשר משיכה מירבית של 120-140 וואט, תוריד 40 אחוז יעילות של המגבר ונשאל לך בין 70-100 וואט, 50X4 אין לך ב100 וואט. אז זה דבר ראשון.

ב. אם לא שמת לב לא מדברים פה על רמקולים אחוריים ולא על במה קדמית, אלא במה אחורית. ולא חידשת לאף אחד כלום לגבי מיקום טוויטר או גובה במה, זה פורום אודיו אחרי הכל.

גם אם תשרשר רמקולים ביחד הם לא יוציאו את אותה העוצמה. רמקול קדמי X בעל אופי סאונד, נצילות ומרחק X מהאוזן. ורמקול Y מאחורה בעל אופי שונה ונצילות שונה ובמרחק שונה מהאוזן אז אין פה שם באלאנס בסאונד מקדימה לאחורה.

רדיודיסקים בעלי 4 ערוצי הגברה הם סטריאו, לא סראונד.

לדעתי 6*9 נעדו לשתי דברים:

מי שיושב מאחורה

ומי שלא מחפש להשקיע ולא רוצה להרכיב סאב.

מבחינת איכות, זה הרמקול הכי גרוע שיש לדעתי. בחיים לא הרכבתי רמקולים אחוריים, ובטח שלא 6*9

• תוכן חדש...