Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום רב לכם,

אני מעוניין להחליף את ה6X9 האחוריים שלי בקומפוננט.

הרמקולים משמשים כרמקולי סראונד (דיסקרטי, לא עיבוד של סטראו) כך שמראש תחסכו ממני תשובות של "למה אתה צריך אחוריים בכלל" :-P

כרגע יש לי וופר 6.5 וקרוס של אנרג'י (לא היי אנרג'י).

מה שאומר שאני צריך טוויטרים להשלמת הסט-

את הטוויטרים של הרץ אני לא סובל בכלל, והשילוב הכי טוב ששמעתי בינתיים היה של ההרצים + טוויטר של מורל MT23.

אממה- סטאפ כזה מחייב הגברה אקטיבית שכן הטוויטר הזה הוא 6 אוהם.

מה שמוביל אותי לשאלה - מה יקרה אם אחבר את הטוויטר הנ"ל על הקרוס של האנרג'י?

מה יקרה מבחינת נקודת החיתוך? האם תיווצר חפיפה של תדרים וכמה משמעותית היא תהיה? או האם לחילופין ייווצר חור בתדרים?האם ניתן לתקן את ההתנגדות על ידי הוספה של נגד במקביל? האם חיבור כזה יכול לשרוף את אחד האלמנטים? האם אפשר לחבר רק את הוופר לקרוס, ולטוויטר לסדר איזה LPAD? וכו וכו.

כמו כן אני מחפש חוות דעת של מישהו ששמע שילוב של 4+6 אוהם בהגברה פאסיבית, לא כאלה שהחליטו שעל הנייר זה נראה רע אז גם במציאות זה יישמע רע.

כמוכן הדבר הזה יישלט על ידי ביט1 כך שיהיו אפשרויות לתקן את הצליל במידה מסויימת אם יידרש.

פורסם

לקרוס פאסיבי יש נק' חיתוך משלו שעובד על הטוויטר שבא איתו מהחברה,במקור אם הוא 4 אום ואתה מחבר אליו טוויטר 6 אום הנק' חיתוך תשתנה,לרוב זה לא לתוצאה טובה יותר,לכן מומלץ לעבוד אקטיבי כי אתה שולט על הנק' חיתוך ושולט בגיין של הטוויטר.

להרחבה תנסה להריץ חיפוש,בטוח דיברו על זה בעבר.

בהצלחה.

Scan Speak

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה, אבל לא ממש ענית על אף אחת מהשאלות ששאלתי.

אני יודע שהאופטימלי במצב הזה יהיה לעבוד אקטיבית, כמו שבעצם אני עובד מקדימה- הרץ היי אנרג'י משודך לMT23 אקטיבית ואני מבסוט לאללה. אני לא יכול להרשות לעצמי (כספית וחשמלית) להוסיף עוד ערוצים כרגע (רבאק, אני כבר עם 10 ערוצים בשימוש).

זה שנקודת החיתוך תשתנה אני גם יודע, השאלה היא לאן?

אם היא תעלה- אני בבעיה אמיתית, כי אז יהיה לי ממש חור בתדרים.

אם היא תרד- אני מאמין שזה משהו שיהיה אפשר לטפל בו באמצעות הביט1 (לדוגמה- הורדה של 3 דיבי בתחום החופף),

הקרוס של ההרץ אנרג'י מגיע עד ל4200 אם אני לא טועה, ומורל MT23 מתחיל מ2200- זה נותן לי טווח משחק רציני שאני יכול לזוז בו ועדיין אהיה בתחום התדרים הרצוי לכל אלמנט.

ברור לי שהתוצאה לא תהיה אופטימלית אבל עדיין אני מאמין שהיא תהיה טובה יותר מ6X9...

השאלה היא איך זה יהיה בהשוואה נניח לMT22 (שאני לא ממש מכיר, רק יודע שהקונצנזוס הוא שMT23 נשמע יותר טוב).

פורסם

זה ניתן לחישוב, צריך לדעת איזה מעגל חותך את אטוויטר בקרוס, ערכים של רכיבים. אני לא חושב שזה חיתוך רק ע״י קבל.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

מחזק.

הדבר החכם יהיה לבנות קרוס מותאם לרכיבים, או לחפש קרוס של אלייט 2 חלקים (שמגיע עם ה MT23 במקור)

מתחדשת*

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל הקרוס של אילייט אמור לעבוד גם עם וופר של 6 אוהם, לא?

ואז אני נשאר עם אותה בעיה רק הפוך :-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זה ניתן לחישוב, צריך לדעת איזה מעגל חותך את אטוויטר בקרוס, ערכים של רכיבים. אני לא חושב שזה חיתוך רק ע״י קבל.

אני אקבל חזרה את הקרוס של האנרג'י היום בערב, אני אנסה לפענח מה הולך שם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וואלה, אם זה אכן וופר 4 אוהם אז אכן זה מה שאני צריך לעשות...

האם האילייט מגיע בגרסה של 2 וויי? בינתיים מצאתי רק את הקרוס MX33 אבל הוא ל3 וויי...

יש לך את מספר הדגם של הקרוס שיתאים לי? זה יעזור לי מאוד.

תודה,

ארז

פורסם

ואתה חושב שMX22.2 הוא קרוס זול ?

הוא לא זול בכלל כחדש אולי תמצא משומש במחיר סביר

וגם לא בטוח שנקודות החיתוך שם יתאימו למידבאס של ההרץ

נקודת החיתוך אמורה לרדת בקרוס של ההרץ על אלמנט 6 אום

אם החיתוך הוא ב 4200 הרץ בסלופ 12DB זה דווקא יכול להיות מתאים כי ה-MT23 נישמע טוב

גם בחיתוך 3200 הרץ ,תנסה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טוב, אני מודה שזו התשובה שקיוויתי לשמוע :-)

מחר אני אוכל לבדוק את הנושא עם הMT23 שיש לי, טוב משמע אוזניים ועוד יותר טוב מיקרופון וRT,

אני אדווח את המסקנות שלי.

תודה רבה לכל המשיבים!

פורסם

אתה באמת יכול לבנות LPAD 6 אוהם שיגיע אחרי הקרוס או מעגל זובל 6 אוהם שיגיע אחרי הקרוס - למעגל זובל תצטרך למדוד מה ערך הMH של הסליל של הטוויטר בכדי לחשב אותו במחשבון זובל ובשביל זה אתה צריך מד השראות.

לבנות LPAD בהנחתה אפסית (או אם אתה דווקא מעוניין להנחית את הטוויטר אז 3 עד 6 דציבל יכול להיות רעיון לא רע - לדעתי במוראל מינוס 3 יספיק) זה עניין של שני נגדים סה"כ ומחשבון LPAD (העליתי כאן כמה פעמים) ואתה מוכן לעבודה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

על אף שהמידע לא נתון בגלוי באתר היצרן, ישנה סכימה של הקרוס אשר מאפשרת לחשב באופן פשוט את נקודות החיתוך.

מחישוב מהיר, נראה כי נק' החיתוך המקורית של הקרוס היא באזור ה 3.5KHZ, ושימוש בטוויטר של 6 אוהם יוריד את נק' החיתוך לאזור ה 2.4KHZ.

אני לא חושב שזה בהכרח יישמע רע בנק' חיתוך נמוכה, אבל גם אם כן, פעולה פשוטה של החלפת קבל בודד במעגל הטוויטר לערך של 3.7 מיקרו פראד, תביא אותך לנק' החיתוך המקורית.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תוכן חדש...