Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתבתי, למייטב ידיעתי בכל רכבי בנזין יש מצערות אלקטרוניות ללא כבל בשנים האחרונות.

המעבר התחיל בתחילת שנות ה 2000, ועד סוף העשור הקודם כולם עברו למצערות כאלו.

פורסם
כמו שרענן אמר, לא רק שזה שוחק בלמים אתה יכול למצוא את עצמך עם רכב מאיץ בזמן שיוט = הגברת מהירות רנדומלית = סכנה.

גש למוסך, סרוק ותקן ע"ח האחריות

אני כמובן אגש למוסך, אבל התופעה לא קוראת כלל בזמן נסיעה. רק עצירה. זה מאוד מזכיר את התחושה כשנותנים גז בניוטרל.

איך אתם מסבירים את זה שזה קורה רק ב10 דקות הראשונות של הנהיגה?

פורסם

אני לא ליד מחשב, אעלה תרשים של מצערת אלקטרונית, כשיתאפשר לי.

קצת רקע - מצערת היא אחד הרכיבים האחרונים שנשאר מכאני ולא נשלט ע"י מחשב עד לפני שנים לא רבות.

במערכת הזרקת דלק טיפוסית משנות ה 90 המצערת הייתה מצערת מכאנית רגילה, פרפר המצערת מחובר על ידי כבל לדוושת הגז. בדיוק כמו בימי קרבורטור. מה שנוסף זה רק חיישן מצב מצערת, שמדווח למחשב ניהול את מידת הפתיחה שלה.

במערכת זו וויסות סל"ד סרק מתבצע עלי די "מנוע צעדים" - או בשם היותר נכון - מייצב סל"ד סרק. הנ"ל יושב במעבר אוויר מיוחד, מעבר אוויר עוקף מצערת. מנוע צעדים נשלט על יד מחשב ניהול, פותח וסוגר את האוויר העוקף בהתאם לשינויי עומס על המנוע ודואג לשמירת סל"ד סרק ברמה הנדרשת.

אז מה היא בעצם המצערת האלקטרונית?

בשנות ה 2000 היצרנים החלו לעבור למצערות אלקטרוניות, ללא כבל גז.

במערכת זו דוושת הגז לא מחוברת פיזית למצערת, אלא מפעילה חיישן מצב דוושה בלבד.

החיישן מדווח למחשב ניהול את דרישת הנהג לשינוי בכוח מנוע.

מחשב ניהול נותן פקודה למנוע מצערת, והאחרון פותח או סוגר את הפרפר בהתאם.

שיטה זו מאפשרת שליטה מדוייקת יותר על הרכב התערובת, וכמובן הפחתה בזיהום אוויר.

כמו כן, המערכת מאפשרת יישום ESP (מחשב מפחית את כוח מנוע על ידי סגירה חלקית של המצערת) וגם בקרת שיוט קלה יותר ליישום.

בסל"ד סרק - בדיוק כמו בנסיעה - מחשב ניהול פותח או סוגר את הפרפר של המצערת הראשית ודואג לשמירת סל"ד מוגדר.

בתרשים:

1. חיישן מצב דוושה

2. מחשב ניהול מנוע

3. מנוע פרפר מצערת

4. חיישן מצב מצערת (להיזון חוזר, מדווח למחשב את מצב המצערת בפועל)

5. פרפר המצערת

1.png

פורסם

בוקי בi10 שנת 2011 שהייתה לי היה כבל גז

מדובר במנוע 1100 ידנית

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
שלום,

הרכב שלי יחסית חדש, אפילו לא בן שנה. יונדאי i10 2012 . לאחרונה שמתי לב לתופעה מוזרה שקוראת בעיקר ב15-20 דקות הראשונות של הנהיגה:

בכל עצירה אני רואה את הסל"ד עולה לרמה לא הגיונית, ממש כאילו נתתי גז בהילוך שני, ואחר כך יורד וכן הלאה. אני מזהה איזשהו קשר לבלמים בכך שכשאני מרפה טיפה מהבלמים התופעה מתמתנת, אבל לא נעלמת.

אחרי כרבע שעה של נסיעה התופעה נעלמת כלא היתה.

זה ממש מלחיץ אותי ואני לא מבין למה דבר כזה קורה ברכב חדש. האם זה קשור לבעית תחזוקה או שאני חייב ללכת למוסך ? האם זה קשור באופן כלשהו לטמפרטורה?

קרוב לוודאי שאתה מתאר מצב תקין ונורמלי לחלוטין, הגברת סל"ד סרק כאשר המנוע קר ובימים קרים הסל"ד גבוה מהרגיל.

המנוע מתחמם לאחר מספר דקות והסל"ד סרק יורד.

יתכן שהתופעה של הסל"ד הלא יציב היא תוצאה של לכלוך בבית המצערת או שנדרש כיול מהחדש של המצערת. בהזדמנות הקרובה תכנס למוסך מורשה לבדיקה.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
שלום,

הרכב שלי יחסית חדש, אפילו לא בן שנה. יונדאי i10 2012 . לאחרונה שמתי לב לתופעה מוזרה שקוראת בעיקר ב15-20 דקות הראשונות של הנהיגה:

בכל עצירה אני רואה את הסל"ד עולה לרמה לא הגיונית, ממש כאילו נתתי גז בהילוך שני, ואחר כך יורד וכן הלאה. אני מזהה איזשהו קשר לבלמים בכך שכשאני מרפה טיפה מהבלמים התופעה מתמתנת, אבל לא נעלמת.

אחרי כרבע שעה של נסיעה התופעה נעלמת כלא היתה.

זה ממש מלחיץ אותי ואני לא מבין למה דבר כזה קורה ברכב חדש. האם זה קשור לבעית תחזוקה או שאני חייב ללכת למוסך ? האם זה קשור באופן כלשהו לטמפרטורה?

חוויתי בעיה דומה ביונדאי i10 1.1 ידנית משנת 2012. הבעיה נפתרה באמצעות עדכון תכנה.

התגובות כאן ישנות ואני מניח שגם אצל המתלונן עשו עדכון בטיפול הבא שעשה.

• תוכן חדש...