Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביצה ותרנגולת?

אולי המוסר וההתנהגות של המנהיגים יורד אל העם... (דוגמה אישית היא אחת הפונקציות הכי חשובות בגידול ילדים וכנראה גם בגידול עם...).

בכל מקרה, את התופעה הזו של משטרה שנוסעת בשוליים התחלתי לראות ב-3-4 שנים האחרונות. אחת הסיבות (הפחותה שבהן) שעזבתי את ההתנדבות במשטרה לפני כשנה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

שלומות. 

יש לי עבורכם היום משהו טרי מהתנור, שני סרטונים מהיום.

הראשון- לא קלטתי שרכב לא עומד לתת זכות קדימה. לא הייתי חכם היום. התוצאה, כמעט תאונה. פשוט לא קלטתי מה הולך לקרות. קורה...

והשני, הזכאי לתעודת דלביוב חינם על חשבון המדינה (בזכות! ולא בחסד):

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 6

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תאונה בכביש 1 קצת לפני גשר שפירים (לא היה קיים אז - שנות ה-80). לא היו מצלמות, ולא סלולארים.

בנסיעה לכוון ירושליים, שני נתיבים בכביש, בימני לפני נסעה משאית, עברתי לנתיב השמאלי, מתקרב מאיץ ומתחיל בעקיפה, 
ברגע האחרון בזוית העין נראה רכב עוקף את המשאית מימין(מגיע מכביש 4, ראשון) נוסע קצת יותר מהר משנינו. 
בנתיים ממשיך בעקיפה מתקרב לחזית המשאית, מציץ ימינה, הרכב העוקף לא נראה, הנתיב שלו שמתמזג עם כביש 1, הוצר מאוד, 
אין מקום לעוד רכב,
לפי החשבון שלי היה כבר צריך לעבור את המשאית.

לאן לעזאזל הוא נעלם ?

ופתאום הוא הופיע, ניסה להשלים את העקיפה על השוליים, קיבל "קטנה" מהמשאית, הסתובב ב-90 מעלות נדחף קדימה ע"י המשאית במשך רבע שניה, ואז טס לכוון שלי. 
למזלו הייתי דרוך ובלמתי מיד, הנזק, דלת אחורית שלו והפרונט שלי, 
נזק לרכוש בלבד.

איור מצורף, מקווה שעוזר להבין את הארוע.
סעו בזהירות.

IMG_20240702_205438.jpg

• מבאס 3
  • רעיון טוב! 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

משתף סרטונים של מורה לנהיגה עם יד קלה על הצופר, שמעלה קטעים משיעורים לטיקטוק.

האם לדעתכם הצפירות שלו היו נחוצות? אני שואל ברצינות.

בסרטון הראשון המורה צופר עם הצופר שלו להולכת רגל שהולכת באמצע הכביש, האם לדעתכם הצפירה שלו ממושכת מדי ועצבנית מדי והוא פשוט היה צריך להאט את המהירות, למרות הטעות של הולכת הרגל שהולכת באמצע הכביש עם הגב לתנועה?

בסרטון השני אותו מורה נהיגה צופר להולכת רגל שמתפרצת לו בחניון, גם כאן לדעתי הצפירה ממושכת ועוד הם נוהגים בחניון, דבר שמצריך נסיעה יותר איטית.

והנה הסרטון האחרון, כאן המורה לא נמצא בשיעור אלא נוהג בעצמו בבוקר יום שישי ורכב נכנס לו לנתיב, גם כאן המורה צופר לזמן ממושך.

האם לדעתכם גם בסרטוןן הזה הוא יכל להסתדר בלי לצפור ככה?

בכל זאת, בתור מורה לנהיגה יש לו אחריות על הכשרה של נהגים חדשים שיעלו על הכביש, יכול להיות לדעתכם שיד קלה מדי על הצופר זאת לא הדוגמה הכי מוצלחת, או שבחלק מהמקרים המורה הוא זה שצודק?

פורסם

ההתעסקות בטלפון בזמן הוראת נהיגה היא לכשעצמה עבירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

ההתעסקות בטלפון בזמן הוראת נהיגה היא לכשעצמה עבירה.

סליחה מראש על הבורות, אבל המצלמה שמצלמת זה לא מצלמת דשבורד, שיש להרבה רכבים?

אני הבנתי שרק אחר כך הוא מעלה לטיקטוק את מה שצולם במצלמת דשבורד, ולא שהוא מתעסק בפלאפון באמצע השיעור, אחרת הוא לא היה יכול לנהוג, או שזה פשוט אני שלא הבנתי איך זה עובד?

בכל מקרה, כמו שאמרתי, לדעתי הבעיה שלו היא יד קלה וארוכה מדי על הצופר, גם אם קיימת רשלנות מצד הולכות הרגל ושל הרכב בסרטון השלישי.

פורסם
לפני 9 שעות, NEW10 כתב:

משתף סרטונים של מורה לנהיגה עם יד קלה על הצופר, שמעלה קטעים משיעורים לטיקטוק.

האם

שמע צפיתי בהרבה סרטונים שלו עכשיו

אחלה מורה והלוואי שכולם היו ככה.

אז צפר לנהג שחתך לו לנתיב, לא נורא.

הוא עישה עבודה מעולה בללמד נהיגה נכונה ועירנות לכל מיני תרחישים, דווקא נכנסתי לפרופיל במחשבה שאמצא איזה מורה דושבאג, בסוף יצא הפוך.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, EliC25 כתב:

שמע צפיתי בהרבה סרטונים שלו עכשיו

אחלה מורה והלוואי שכולם היו ככה.

אז צפר לנהג שחתך לו לנתיב, לא נורא.

הוא עישה עבודה מעולה בללמד נהיגה נכונה ועירנות לכל מיני תרחישים, דווקא נכנסתי לפרופיל במחשבה שאמצא איזה מורה דושבאג, בסוף יצא 

האמת היא שתכלס, לשתי הולכות הרגל שהמורה צופר להן, הגיע לקבל את הביפ של הצופר.

הולכת הרגל מהסרטון הראשון הולכת באמצע הכביש, כמובן שלא במעבר חצייה, באדישות, כשהגב שלה מופנה לכיוון הנסיעה של הרכב של המורה שמגיע מאחוריה ומסכנת את עצמה.

במצב הזה ולפי ההתנהגות האדישה והמסוכנת שלה, הביפ שהיא קיבלה מהמורה מוצדק, רק שהוא נשמע קצת ארוך וממושך לטעמי יחסית למורה שאמור לשמש דוגמה לתלמידים.

גם בסרטון השני, שבו הולכת הרגל מתפרצת מבין המכוניות מבלי להסתכל, הביפ שהיא קיבלה מהמורה מוצדק, רק שגם כאן הוא ארוך וממושך מדי ונראה כאילו נועד לשחרר כעסים.

לגבי הסרטון השלישי לא יודע, זה נראה שבאמת חתכו אותו בפתאומיות, ובנוסף לצפירה הארוכה והממושכת גם אפשר לראות איזה מבט הוא תוקע לו. בכל מקרה, לא בטוח מה היה עדיף יותר לעשות, אני חושב שמומחי הפורום כאן ידעו יותר ממני על איך נכון לפעול במצב הזה.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
הוספת סימני פיסוק ומעט מלל
פורסם
בתאריך 8.7.2024 בשעה 07:41, EliC25 כתב:

הוא עישה עבודה מעולה בללמד נהיגה נכונה ועירנות לכל מיני תרחישים, דווקא נכנסתי לפרופיל במחשבה שאמצא איזה מורה דושבאג, בסוף יצא הפוך.

דרך אגב, יש סרטון אחר שלו ששם לדעתי הוא דווקא נוהג נכון(לא בזמן שיעור עם תלמיד אלא הוא נוהג לבד), הוא מצליח להתחמק ממישהו שפותח פתאום את דלת של רכב ממש לתוך הכביש בזמן שהוא נוסע, ושם לדעתי הוא דווקא נוהג נכון ומצליח להתחמק ולברוח ממנו בזמן.

פורסם
בתאריך 30.6.2024 בשעה 07:25, גור אדם כתב:

ביצה ותרנגולת?

אולי המוסר וההתנהגות של המנהיגים יורד אל העם... (דוגמה אישית היא אחת הפונקציות הכי חשובות בגידול ילדים וכנראה גם בגידול עם...).

יש לי הרבה מה להגיב על זה אבל זה לא המקום 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...