Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ,

אם יש לי אלמנט בעל "עוצמה" של 135DB , האם כאשר אני אכפיל אותו, תהיה לי "עוצמה" של 270 DB או שיש איזה חישוב אחר ?

אם זה יעזור לשאלה האלמנט הינו צופר אויר

תודה רבה :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כדי לא לסבך את העניינים- תשובה קצרה ועניינית:

לא, אתה לא תכפיל אותו, אתה רק תעלה אותו בבערך 3 דציבל. מאכזב, הא?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בעולם אידאלי, אם שני האלמנטים היו מרוכזים בנקודה אחת, אז היית מקבל את ה3 דציבל שאמרתי קודם (שזה לא מבוטל כמו שזה נשמע). בעולם האמיתי האלמנטים לא יוצאים מנקודה אחת ולכן יהיו מקומות שבהם ההבדל בעוצמה יהיה משמעותי יותר וכאלה שההבדל בעוצמה יהיה משמעותי פחות- עד כדי הורדה בעוצמה בנקודות (מאוד מאוד) ספציפיות. אבל בסך הכל ברוב המרחב- כן, יהיה שיפור בעוצמה.

וסתם בשביל השכלה כללית- איך הגעתי ל3 דציבל- הדציבל הוא יחידה לוגריתמית שמציינת יחסים בין עוצמות- מה שאומר שהכפלה של עוצמה משתווה לחיבור של 10log2 כאשר ה2 שבתוך הלוג מבטא את היחס בין העוצמה המקורית לעוצמה החדשה (פי 2)

וזה נותן בקירוב 3 DB.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה יגדל ב4.7 דציבל, ונראה לי שכדאי שנפסיק פה :-)

פורסם

ערן, אני חושב שיש הבדל בין תוספת הספק לתוספת דרייברים, איך אתה מבדיל בחישוביך בין אלו ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם התכוונת אלי- אני ארז :-)

אבל היית קרוב יחסית לזה שלא כתבתי פה כמה שנים.

כמו שכתבתי למעלה- הכפלת ההספק מקבילה לשני אלמנטים באותה נקודה. הוספת אלמנטים במציאות- זה כבר בעולם האמיתי ופה זה אכן לא מתנהג כמו הכפלת ההספק, מצד שני בנקודות מסויימות איפה שתהיה התאבכות בונה, זה יהיה די קרוב עד זהה.

כמו שציינתי, ישנם גם מקומות עם התאבכות הורסת, אבל כמו שלא תהיה נקודה עם התאבכות בונה מושלמת (או שתהיה אבל בגודל נקודה=אינסופית קטנה), כך גם לא תהיה התאבכות הורסת מושלמת למעט אותה נקודה חמקמקה.

החישוב שלי לא מתייחס לכל זה, כמובן. כדי לקבל חישוב מדוייק צריך קודם כל להגדיר את נקודת המדידה באופן מדוייק ואת מיקום האלמנטים יחסית אליה, וכמובן שהתוצאות שנתתי יהוו חסם עליון לתוצאה האמיתית.

פורסם

תודה רבה ארז !

בנתונים של הצופר אויר המדובר רשום 135 DB אבל לא רשום הספק . שאני אקבל אותו יחד עם המפרט אני אהיה חכם יותר לדעת גם כמה זרם הוא צורך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא הנתון המשמעותי ביותר של העוצמה הוא הדציבלים- זה כבר תכלס העוצמה ולא נתון שמשפיע עליה בעקיפין (כמו הספק ונצילות שמשמשים ביחד לחישוב העוצמה בפועל).

אגב, למיטב הבנתי, נתון זה נמדד במרחק מטר מהמקור, ככל שאתה מתרחק מן הסתם העוצמה קטנה אבל אם אתה רוצה למדוד עוצמה גדולה יותר פשוט תתקרב :-) (למרות שאין לי מושג מה תשיג בזה :-P)

• תוכן חדש...