Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לצערי רכישת רכב חדש ירדה מהפרק. המעסיק שלי מוכן להחזיק ברכב חברה משומש שירכוש עבורי. התקציב עומד על כ-40K ש"ח (רצוי לא לעבור). הרכב ישמש זוג + תינוקת, הנסיעות ברובן יהיו בין-עירוניות וארוכות, מניח שלא יותר מ-2K ק"מ בחודש.

חשוב:

תא מטען לא מיניאטורי

חסכוני בדלק ועם זאת מסוגל לנסיעות ארוכות וטיפוס בעליות (עדיפות ל-1.6)

אמין יחסית

השאיפה לשנתון גבוה כמה שניתן ולקילומטרז' נמוך יחסית. הכיוון הוא רכישה מחברת ליסינג. יש מעט מאוד רכבים בתקציב הזה, אם בכלל. באחת החברות המליצו על ה-C4 וטענו שהיא אמינה. אני לא נוהג לשלול על סטיגמות אבל לא הייתי רוצה להכניס את הבוס שלי להרפתקה (הרכב נרכש בעיקר לצרכים האישיים שלי ולא צרכי עבודה).

מה דעתכם?

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

לדעתי משפחתית אופטימלית היא רכב בסגנון של ניסאן אלמרה 2006, בתקציב שלך אפשר להביא אחת פרטית, דגם מפואר עם ק"מ נמוך.

אם אתה מחפש שנתון יותר גבוהה אפשר גם ניסאן טידה, שהיא יותר קטנה, אבל אמינה מאוד.

אפשר להוסיף גם למשוואה מאזדה 3 - לא חסכונית בכלל אבל אמינה וניתן לקנות שנתון גבוה מליסינג במחיר נמוך.

סיטרואן C4 לא הייתי לוקח בגלל הגיר הידוע לשמצה.

פורסם
לדעתי משפחתית אופטימלית היא רכב בסגנון של ניסאן אלמרה 2006, בתקציב שלך אפשר להביא אחת פרטית, דגם מפואר עם ק"מ נמוך.

אם אתה מחפש שנתון יותר גבוהה אפשר גם ניסאן טידה, שהיא יותר קטנה, אבל אמינה מאוד.

אפשר להוסיף גם למשוואה מאזדה 3 - לא חסכונית בכלל אבל אמינה וניתן לקנות שנתון גבוה מליסינג במחיר נמוך.

סיטרואן C4 לא הייתי לוקח בגלל הגיר הידוע לשמצה.

הרעיון ללכת על ליסינג הוא כדי לחסוך בעלות הרכשיה ובשאיפה לקבל גם אחריות של שנה על המנוע והגיר.

אינני יודע מה ידוע על הגיר של הסיטרואן. מה הבעיה? יש דגמים ידניים?

אלמרות לרוב מגיעות ב-1.8 והן מיושנות מאוד, אולי זו הסיבה שפסלתי ואולי טעיתי... בליסינג אין, כמובן.

ניסאן טידה עומדת על הפרק, למרות שבאחת מחברות הליסינג אמרו לי שהיא מטחנת דלק ואני סולד מאיך שהיא נראית. לאמא שלי יש ניסאן נוט, כך שאני מכיר את המנוע והגיר והם לא להיט אבל זאת אפשרות ואפילו לא רעה.

מאזדות 3 - היו לי כמה וכמה כאלו, משני הדורות. הבעיה היא שהן הרבה מעבר לתקציב (הבוס רצה משנתון 2007-2008 ובכסף הזה טוב אם נגרד 2005).

חשבתי ללכת על לאנסר מהדור הקודם וגם הן מחוץ לתקציב. לא פשוט.

פורסם

מה עם פורד פוקוס? אמנם לא הכי זריזה וחסכונית אבל נוחה, יציבה,כייפית לנהיגה, בטיחותית וזולה יחסית.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

דגמי המאזדה 3 המוצעים במחירים הללו הם שחוטים לגמרי, ולא בייתי נוגע בהן גם לא במקל ארוך (מדוברים על מכוניות עם קילומטראז' של הרבה יותר מ-100000 ק"מ ופעמים רבות גם מעל 150000 ק"מ.

המכונית השפויה והחדשה ביותר (יחסית) שתוכל לקנות היא מיצובישי לנסר 2008. אפשר עדיין למצוא כאלה בחברות הליסינג בד"כ עם קילומטראז' גובה יחסית.

אופציה נוספת שתוכל לקנות ממנה גם דגם 2009 היא הרנו מגאן. (וכל עוד האחזקה לא עליך אין סיבה לחשוש) היא חסכונית ומרווחת. הטיפולים (בעיקר טיימינג) יקרים יחסית, אך השאר סביר למדי ואף יותר.

ניסן טידה אף היא אופציה טובה אך תצטרך למתוח את התקציב קצת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ניסן אלמרה היא בין החסכוניות בשוק המשפחתיות כך שאי אפשר להגיד עליה שהיא "מטחנת דלק" והיא גם נוחה ומרווחת (אבל צרה).

לגבי ה3 לשכן שלי (קיר משותף לא איזה מישהו רחוק) יש 2 מאזדה 3 שניהם חצו מזמן את ה250K ללא תקלות ונסעות מעולה ללא תיקון משמעותי.

רק חשוב לציין שהוא מתחזק את המכוניות ללא קמצנות.

פורסם

תוכל להוסיף לרשימה את הסוזוקי ליאנה 5 דלתות.

רכב מרווח, פשוט, אמין וחסכוני.

בתקציב הנ"ל תוכל למצוא שנתון 2005-6 בכייף.

אם לא, אני מצטרף להמלצות על האלמרה ושולל את המאזדה 3 - לא חסכונית בעליל...

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

מהמגאן אני מעדיף להמנע. נהגתי מספר פעמים ולא אהבתי בכלל. ולמרות שהאחזקה לא עליי, לא הייתי רוצה להכניס את החברה לאיזה בור ללא תחתית. לא הייתי שולל רנו חדשה, אם רכב חדש היה עומד על הפרק, אבל הדור ההוא זכור לי כנוראי.

את המאזדה 3, הפוקוס והלאנסר אני מכיר היטב. נהגתי על כולן לא מעט. המאזדה אכן לא חסכונית אך בכל הנוגע לאמינות מעולם לא היו לי תלונות (והן עברו אצלי חיים לא קלים).

בכל אופן, פיקסתם אותי ואני יודע במה להתרכז. מקווה למצוא אקזמפלר טוב. את המחירים שצויינו (40K למאזדה 3 2008) עוד לא מצאתי, אמשיך לחפש. (היה פוקוס עם 163K ק"מ משנתון 2007 בקל אוטו, זה כן).

פורסם

היי,

אני בעלים של אלמרה 2006, דגם מפואר.

מנוע 1.8, צריכה משולבת 1-14.

יתרונות: חסכונית מאד, ביטוח זול, אבזור פנימי מספק, אמינות מופלגת.

חסרונות: כיול מתלים קשיח שפוגם בנוחות הנסיעה.

פורסם

לידע כללי - למה הדור ההוא זכור לשלילה? אתה בטוח שיצא לך לנהג על אחת כזאת?

במחיר הנ"ל אתה יכול לרכוש מודל 2009.

בכללי, לא ברור לי - בוא נניח שהרכב "בעייתי", היות והעלות לתיקונים לא עליך (למרות שנותנים אחריות בכלל סוכנויות הרכב), מה שאמור לעניין אותך זה הנוחות והבטיחות של משפחתך!

הישראלי הממוצע שוכח שבטיחות היא מעל הכל ברכב! בטח בכבישים שלנו.

הייתי מציע לך לעצור רגע ולחשוב שוב, האם ללכת על רכב אמין ופחות בטיחותי משנתון נמוך או, ללכת על רכב בטיחותי אבל קצת "בעייתי" וממש נח ומהנה לנהיגה (מנסיון קצר, הוא לא כזה גרוע אם לא תתעסק בחשמל שלו ולא תטפל בו אצל "שוקי ובניו מוסכים לכל סוגי הרכב" אלא במוסכים מסודרים שלמדו כבר כל תקלה ברכב).

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם
לידע כללי - למה הדור ההוא זכור לשלילה? אתה בטוח שיצא לך לנהג על אחת כזאת?

במחיר הנ"ל אתה יכול לרכוש מודל 2009.

בכללי, לא ברור לי - בוא נניח שהרכב "בעייתי", היות והעלות לתיקונים לא עליך (למרות שנותנים אחריות בכלל סוכנויות הרכב), מה שאמור לעניין אותך זה הנוחות והבטיחות של משפחתך!

הישראלי הממוצע שוכח שבטיחות היא מעל הכל ברכב! בטח בכבישים שלנו.

הייתי מציע לך לעצור רגע ולחשוב שוב, האם ללכת על רכב אמין ופחות בטיחותי משנתון נמוך או, ללכת על רכב בטיחותי אבל קצת "בעייתי" וממש נח ומהנה לנהיגה (מנסיון קצר, הוא לא כזה גרוע אם לא תתעסק בחשמל שלו ולא תטפל בו אצל "שוקי ובניו מוסכים לכל סוגי הרכב" אלא במוסכים מסודרים שלמדו כבר כל תקלה ברכב).

כבר ציינתי שלאמינות יש חשיבות למרות שהיא לא עליי. הייתי יכול לבחור גם באלפא 156 או 147 אם ממש לא היה אכפת לי מהוצאות האחזקה. אבל היות ויש לי יחסים מאוד מיוחדים במקום העבודה החדש (מעבר לסתם עובד מעביד) ובמיוחד לאור העובדה שהרכב ניתן לי כ"תנאים" לצרכים האישיים שלי - אין בכוונתי לפגוע בכיס של החברה/בעלים.

גם אם לא להסתכל על המוניטין הגרוע של רנו בדגמיה הקודמים וקללות המוסכניקים, אין ברכב הזה שום דבר שאהבתי. לא את הפלסטיק, לא את ההגה הקל, לא את תנוחת הישיבה ולא את הצליל. הרגשתי בתוך גיגית פח.

פורסם

אז אם ככה, הייתי בוחר אחת משתי האופציות הבאות:

1. C4 , רכב נהדר ונח. קח בחשבון שהבגז' לא ענק.

2. מיצובישי לנסר דור קודם שהיא אמינה מאוד אבל פחות מפנקת.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

בתקציב שלך הייתי בוחר בלנסר.

אגב, היום קראתי ב THEMARKER שלפי הסקרים באנגליה, לנסר כזאת אצלם במקום הראשון באמינות (מתוך 450 דגמים).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...