Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבוע טוב ושקט!

רכשתי את הרכב הנ''ל לפני כחודש וחצי, כחלק מיישור הקו החלפתי את השמן כולל הפילטר כמובן.

בבירור שערכתי מול המוסך המרכזי נאמר לי שהשמן המתאים הוא 15/40 חצי סינטטי.

בשבוע האחרון שמעתי מבעל גולף עם מנוע דומה שהוא ממלא רק סינטטי מלא.

שאלתי, מהו השמן המתאים ביותר? אם זה משנה הרכב עבר 170000 ק''מ.

באם השמן ששמתי אינו מתאים, אני כמובן יבצע החלפה, אולם האם צריך להחליף גם את הפילטר שמן, הפילטר כרגע כמעט חדש - 1000 ק''מ בשימוש.

לתגובתכם אודה.

פורסם

חצי סינטטי 10w40 או סינטטי מלא 5W40, באופן עקרוני אלו מנועים טובים ואין להם בעיה עם חצי סינטטי.

פורסם

יש העדפה לסינטטי?

כמדומני שראיתי בעבר שרשור על תקלות שנבעו משימוש בחצי סינטטי.

להחליף? לא להחליף? ואם להחליף האם להחליף גם את הפילטר שמן?

תודה רבה.

פורסם

הכמות שנמצאת בתוך הפילטר היא לא יותר מאשר 200-300 סמ"ק. כמות כזו מתוך 3 או 4 ליטר זה בטל בשישים. אם אינני טועה אצלי ברכב (שנת 1996) היצרן מבקש או מרשה להחליף פילטר שמן כל פעם שנייה. מיכוון שפילטר היום לא עולה מי ידוע מה יקר (20 שקל לתחליפי, 45 שקלים למקורי) אני מחליף כל פעם. מקסימום, אם כמות השמן הקטנה שנשארה בפילטר מטרידה אותך אתה יכול לפתוח אותו ולרוקן את השמן ששם. רק שתדע, גם שאתה מחליף שמן ופילטר תמיד נשארת במנוע כמות מסויימת של השמן הישן במנוע שמתערבבת עם השמן החדש בדקה הראשונה לאחר שאתה מתניע את המנוע.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

סליחה, לא שמתי לב שרשמתי בצורה מטעה. התכוונתי פילטר מקורי לפורד פיאסטה או כל פורד שמשתמש באותו פילטר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אם הכיס מאפשר - שמן 5W40 (או 5W30 אם היצרן מאשר) סינטטי מלא מחברה מוכרת ובתקן הרלוונטי לרכבך יעשו רק טוב למנוע.

אין שום בעייה עקרונית עם שימוש בשמן 15 רק שמדובר בהמלצה ארכאית שאין בבסיסה כל הגיון מאחר ושמני 15 הם לרוב שמנים פשוטים, שעומדים בתקנים מיושנים ואין להם את יתרונות ההגנה על מנוע קר (ולא רק) שיש לשמני 5 סינטטיים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על תגובתך.

בהחלפה שאבצע בקרוב, יש צורך גם להחליף את הפילטר שמן, הפילטר יחסית חדש, נסע 1000-1500 ק''מ, אולם על חצי סינטטי.

יש בעיה לערבב ביניהם?

פורסם

כמות השמן במסנן קטנה יחסית-200-300 מ"ל, לא קריטי. אם המסנן חדש ומקורי \ איכותי לא הייתי מחליף, אם מדובר במסנן סיני זול הייתי ממליץ להחליף למקורי או תואם מקורי איכותי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...