Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גיר אוטומטי רגיל לא יהיה בפיאט ולפי דעתי בשנים הקרובות יעלם לחלוטין בכל מכונית אירופאית מקטגוריות A עד D.

גיר כפול מצמדים כנראה יקר יותר לייצור ותחזוקה מגיר חד-מצמדי ולכן לא בטוח שישתלם (לשני הצדדים) להתקין אותו במכוניות קטנות וזולות (פנדה ופונטו לצורך העניין) עד שסוגיות העלות והאמינות יבואו על פתרונן. שים לב ש-VAG התקינו גיר חד-מצמדי במכוניות המיני שלהם (מאיזה תוצרת?)

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון שגיר כפול מצמדים יקר.

אבל גם גיר רציף יקר. למעשה זהו הגיר הכי טוב שיש והכי יקר שיש.

בכל זאת יש לי אותו בפונטו ספייס שלי.

פורסם
אבל גם גיר רציף יקר. למעשה זהו הגיר הכי טוב שיש והכי יקר שיש.

לגבי עלותו של גיר רציף - לא נכון. כמו בכל מוצר, יש יקרים יותר ויש יקרים פחות. לצורך העניין, גיר רציף קיים גם בקטנועים שעולים אלפים בודדים של שקלים.

לגבי הכי טוב - תסלח לי אם אני לא אכנס לדיון על הייתרונות ולחסרונות של הגיר הרציף. זה נושא לשרשור שלם נפרד.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

יש ויש. הCVT של הפונטו זה גיר יפני.

בכל אופן, הוא מאוד יעיל, חסכוני ואמין.

בכל מקרה, רובוטי עם קלץ' אחד זה זוועה (בייחוד בהרים הרריות).

פורסם
יש ויש. הCVT של הפונטו זה גיר יפני.

בכל אופן, הוא מאוד יעיל, חסכוני ואמין.

בכל מקרה, רובוטי עם קלץ' אחד זה זוועה (בייחוד בהרים הרריות).

גם גיר רובוטי ויש ויש.

יש לך טראומה מגיר רובוטי של טויוטה לכן אתה לא רוצה להתקרב יותר לשום גיר רובוטי אבל הגיר של בראבו הרבה יותר נעים

פורסם

הגיר מצויין, במצב נסיעה רגיל באוטומט לא תרגיש החלפת הילוכים, בגאז חזק תרגיש אבל זה יותר בכיוון ה"ספורטיבי" ונותן תחושה חמודה.

בפקקים, הגיר יהיה סבבה אם תבין איך גיר רגיל עובד, מהי בלימת מנוע וכו'.

זה יקח לך מס' ימים ואז תתחיל להינות- במיוחד במצב הידני המוצלח.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כמו שאמרו לך - הגיר של פיאט וקורולוה הם עולמות שונים.

קח אחת לנסיעת מיבחן ותיבדוק.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

"העברות ההילוכים קופצניות והססניות, ומציקות מאוד בתנועה עירונית"

http://www.icar.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99_%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98_%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%91%D7%95_-_%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F_%D7%A8%D7%9B%D7%91/

כנראה שלא עולמות שונים.

קראתי וראיתי גם סרטוני וידאו ב YOUTUBE... גיר לא נוח.

פורסם

כן ראיתי את הביקורות ה"מקצועיות" הנ"ל- הקשר שלהם למציאות הוא מיקרי בהחלט.

ישאל מי שבעלים של הרכב ותקבל ביקורת אמיתית- הגיר מצויין אבל לא נועד לבלונדיניות(מטומטמים) :-).

דוגמא לגרימת "קפיצות"/נידוד ביגלל הנהג:

הגיר הוא ידני וכולל קלאץ' לחיצה על גז מחברת אותו ולחיצה על ברקס מנתקת אותו, עכשיו מי שלא מבין מהו גיר ידני אז בפקק הוא מיתנהג כמו אוטומט ולוחץ מהר ברקס ואז מיד גז שהתנועה מיתחדשת, אם תעשה זאת בצורה של אוטומט רוב הסיכויים שתיגרום לנידנוד כי לחיצה מהירה ללא רגישות תיגרום לגיר לשלב בגסות את הקלאץ כי דרוש כוח מיידי-מקבלים נידנוד, הנהג ניבהל מהעוצמה ומהיתקרבות לרכב מלפנים ומיד עוזב גז-הקלאץ נישאר מחובר והמנוע בולם תרכב-עוד נידנוד , הנהג מיתעצבן ולוחץ שוב בגסות(לא צריך לחיצה מלאה- מספיק לחיצה קטנה אבל בגסות) ושום הקלאץ משולב בגסות ועוד נידנוד- מבין את התמונה?

רגישות בלחיצת דוושת הגז והברקס בפקק מבטלות כמעט לחלוטין את הבעיה. פשוט להבין שהגיר משלב קלאצ' בהתאם לדרישת הנהג-בגסות לצורך כוח מיידי או בעדינות, הכל תלוי בנהג.

פורסם
"העברות ההילוכים קופצניות והססניות, ומציקות מאוד בתנועה עירונית"

http://www.icar.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99_%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98_%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%91%D7%95_-_%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F_%D7%A8%D7%9B%D7%91/

כנראה שלא עולמות שונים.

קראתי וראיתי גם סרטוני וידאו ב YOUTUBE... גיר לא נוח.

קראת וראית, יופי. נהגת?

אם לא אז פנה את השרשור לכאלה שכן נהגו ותפסיק להשמיץ סתם.

פורסם
פיאט עובדים קשה על אמינות ואיכות הבניה מזה מספר שנים. יש דיווחים על מגמת שיפור, זה אמנם לא הציל את המוניטין והמכירות של הבראבו, אבל אולי זה יחלחל לדודג' דארט שאמור (וחייב) להיות הדבר הגדול הבא של פיאט-קרייזלר ובנתיים סובל ממכירות איטיות.

בנוסף, אין עדיין מספיק נתונים לגבי ה-TCT החדש (שמותקן גם בדארט) ואני מקווה שפיאט הבינו שהתיבה חייבת להיות אמינה וזולה יותר לתחזוקה מה-DSG7, לא רק בגלל שככה צריך להיות, אלא גם בגלל שבוחנים אותם תחת זכוכית מגדלת בכל עניין האמינות.

המוניטין של פיאט כל כך גרוע שישר מתנפלים וחוגגים על כל תקלה קטנה. אני תמיד צוחק שכבר עברנו ביחד 3000 ק"מ מאז הקניה (ו-65KKM סך הכל) וטרם פרצה דליקה (סיפורי זוועה על פונטו דור ראשון), טרם הופיעה חלודה מסביב לדלתות וברצפה (סיפורי זוועה על פיאט ריטמו, בנות דורה וקודמותיה), טרם הופיעו תקלות חשמליות איומות ואבזור משוכלל ויקר שהתפגר (פיאט טיפו) והמנוע עדיין עובד (סיפורי זוועה על כל הפיאטים מכל הדורות וכמעט תמיד תוצר של טיפול לקוי).

הרכב אמנם העביר סדרת חינוך מייסרת עם בעיית מצמד את הבעלים הקודם שאני מאוד מקווה שתוקן סופית, אבל אצל מי אין מדי פעם תקלות מעצבנות אף יותר (בוצה במנוע הקורולה, גיר ב-BMW שנשרף בלחיצה על גז בניוטרל, DSG7 בעייתי ויקר להחריד לתיקון, מנוע TSI-160 עם תוחלת חיים של זבוב ועוד רשימה אין סופית)?

לידיעתי הדארט דווקא נמכרת בכלל לא רע, למרות התחלה טיפה מגומגמת והיא גם נוסעת יופי לפחות על פי נסיון קצרצר שהיה לי לא מזמן בארה"ב. וקצת מוזר לראות כזו עם מנוע 1.4 טורבו 160 כ"ס וגיר ידני אצל האמריקנים, אבל יש.

אשר לבראבו, גם לי יש נסיון עם אחת כזו ידנית והאמת היא שנכון להיום ולאחר שנתיים וחצי, אין שום סימן, לא לבעיה, לא לעייפות חומרים, אפילו לא לאובדן החדווה. אבל ראות מחורבנת לאחור ומושב נהג קצר מדי, כזה שמחייב אותך לזוז כל הזמן בנסיון למצוא תנוחה נורמלית, מותירים ספק קל בדבר מקצועיותם של המתכננים.

פורסם
קראת וראית, יופי. נהגת?

אם לא אז פנה את השרשור לכאלה שכן נהגו ותפסיק להשמיץ סתם.

אני לא משמיץ סתם. יש לי נסיון רב עם קורולה עם גיר דומה. מה גם שיש לא מעט ביקורות גם בחו"ל וגם מ FIFTH GEAR ועוד ביקורות איכותיות שאני נוטה להאמין להן. סתם אני לא.

כן ראיתי את הביקורות ה"מקצועיות" הנ"ל- הקשר שלהם למציאות הוא מיקרי בהחלט.

ישאל מי שבעלים של הרכב ותקבל ביקורת אמיתית- הגיר מצויין אבל לא נועד לבלונדיניות(מטומטמים) :smile:.

דוגמא לגרימת "קפיצות"/נידוד ביגלל הנהג:

הגיר הוא ידני וכולל קלאץ' לחיצה על גז מחברת אותו ולחיצה על ברקס מנתקת אותו, עכשיו מי שלא מבין מהו גיר ידני אז בפקק הוא מיתנהג כמו אוטומט ולוחץ מהר ברקס ואז מיד גז שהתנועה מיתחדשת, אם תעשה זאת בצורה של אוטומט רוב הסיכויים שתיגרום לנידנוד כי לחיצה מהירה ללא רגישות תיגרום לגיר לשלב בגסות את הקלאץ כי דרוש כוח מיידי-מקבלים נידנוד, הנהג ניבהל מהעוצמה ומהיתקרבות לרכב מלפנים ומיד עוזב גז-הקלאץ נישאר מחובר והמנוע בולם תרכב-עוד נידנוד , הנהג מיתעצבן ולוחץ שוב בגסות(לא צריך לחיצה מלאה- מספיק לחיצה קטנה אבל בגסות) ושום הקלאץ משולב בגסות ועוד נידנוד- מבין את התמונה?

רגישות בלחיצת דוושת הגז והברקס בפקק מבטלות כמעט לחלוטין את הבעיה. פשוט להבין שהגיר משלב קלאצ' בהתאם לדרישת הנהג-בגסות לצורך כוח מיידי או בעדינות, הכל תלוי בנהג.

כל זה ברור...

אבל השאלה מה קורה בכיכרות?

בקורולה למשל:

כשאני מתקרב לכיכר, אני מוריד רגל מהגז, (ואז הגיר מעלה הילוך כי אין צורך למומנט זמין) ואז לאחר הכיכר אני נותן שוב גז במתינות(ואז הרכב נחנק כי קשה לו - ובמידה ויש עליה מיד לאחר הכיכר אז בכלל ...), אני שם לב שקשה לרכב (פחות מ2000 סלד) אז אני נותן קצת יותר גז (ואז הגיר מוריד הילוך) והטורים קופצים ל3500, מרגישים פתאום כוח לא רצוני ולא חלק.

אני ככל שהכרתי את הגיר והרכב, הפעולה שלו הייתה כל כך לא טובה, שפשוט העדפתי לסוע על מצב ידני.

בכל זאת, אנסה לעשות נסיעת מבחן על הרכב המדובר (או על הגרנדה), אבל אני לא צופה לנפלאות.

מספיק אי נוחות קלה בכדי שאפסול את הרכב. וזאת מכיוון שאשתי תנהג על הרכב לא מעט, ולא מתאים לי לקבל יום יום ביקורות על אי נוחות...

אני אישית לא יודע אם אמכור את הפונטו ספייס שלי בשנים הקרובות... פשוט לא רואה רכב טוב ממנו בקטגוריה הזו ובמחיר הזה.

לקח לי לא מעט זמן למצוא כזה רכב (קילומטרז' נמוך וגיר רציף).

במידה ואכן אמצא חן בעיני הגרנדה, הספייס מוחלפת מיידית.

פורסם
אשר לבראבו, גם לי יש נסיון עם אחת כזו ידנית והאמת היא שנכון להיום ולאחר שנתיים וחצי, אין שום סימן, לא לבעיה, לא לעייפות חומרים, אפילו לא לאובדן החדווה. אבל ראות מחורבנת לאחור ומושב נהג קצר מדי, כזה שמחייב אותך לזוז כל הזמן בנסיון למצוא תנוחה נורמלית, מותירים ספק קל בדבר מקצועיותם של המתכננים.

ראות מוגבלת לאחור זה אילוצי עיצוב חיצוני (איטלקים, לא?). אני גם זז על מושב הנהג, אבל בגלל שאני מחליק עליו כל הזמן. אני לא חושב שזה מספיק כדי לפקפק במקצועיותם של המתכננים.

• תוכן חדש...