Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני מעוניין ליבא חלק חדש לרכב. החלק אינו קשור לבטיחות. מישקלו כשני קילוגרם , גודל כעשרים על עשרים. מחיר לפני משלוח כמאתיים יורו או יותר, תלוי היכן אזמין.

שאלתי היא כיצד רצוי לבקש מן המוכר לשלוח. באמצעות מי. המטרה היא לקבל את החלק תוך ריצות מינימליות וטירטור מינימלי.

רצוי במחיר משלוח סביר אם אפשר. לא חייב להיות המשלוח הזול ביותר. אגב, אני תושב המרכז.

ידוע לי שהיו שרשורים רבים בעניין. אני תוהה מה רלוונטי לאור שנויים בתקנונים ולאור אופי החלק. אם יש שרשור רלוונטי לדעתכם, אשמח לקישור, אם יש מידע טרי, עוד יותר טוב.

תודה .

פורסם

זה גם עניין של מזל.

הזמנתי לפני חודש 4 אינג'קטורים (משומשים) מחו"ל. משקל החבילה היה כ-2 ק"ג (כ 1.8 ק"ג ללא אריזה חיצונית).

המשלוח נעשה באמצעות הדואר המקומי בבריטניה ועלות המשלוח בלבד היתה 35 ליש"ט.

החבילה הגיעה אחרי חודש לסניף הדואר הקרוב לביתי, ולא נדרשתי לשלם שום דבר (לציין כי החבילה עברה במכס וקיבלה חותמת של "לא נדרש אישור רשמי ממשרד התחבורה").

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין דרך בטוחה.

דרך הדואר הרגיל זה כמו רולטה רוסית 50/50 אחוז שיעבור חלק או ייעצר במכס.

דרך חברת שליחויות אתה בטח תתקל במכס הפנימי שלהם + אישורים + דמי אכסנה + כל מיני חיובים שונים.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

בכל הנוגע לחלקי חילוף לרכב הניסיון שלי הוא עם מצתים בלבד, ובזכות העובדה שאני חכם ולא שמתי לב שאני צריך 2 סוגים שונים של מצתים הם נשלחו ב2 חבילות שונות אחת של 8 מצתים ואחת של 4 מצתים, נשלחו מארה"ב במשלוח הכי זול שהוצא (לצערי לא זוכר איזה בידיוק). אף אחת מהן לא נעצרה. כנראה שיותר מזל משכל.

פורסם

רויל מייל באמת ממולץ, למרות זאת היו לי חבילות שנתפסו איתו.

בקיצור, רולטה רוסית.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אין לך שום דרך לוודא מה יגיע לסניף הדואר הקרוב לביתך, מה יחוייב במכס, מה ייעצר בסניף הדואר הראשי בת"א ומה יחייב אותך ללכת למשרד התחבורע.

אני מכיר אנשים שקיבלו צלחות בלימה + רפידות עם הדוור הביתה בלי שום אישור... אני נאלצתי ללכת לדואר הראשי בת"א על מנת לשחרר פילטר אוויר סטנדרטי לחלוטין בעוד שפילטר סולר ופילטר שמן הגיעו הביתה, ו - סט צינורות מים + רצועות למנוע נעצרו במכס וחוייבתי לשלם.

תזמין ותזרום.

אתה מוזמן לקרוא גם את הפוסט הבא שכתבתי, בדיוק באותו הנושא. רלוונטי כמו אז - גם היום.

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=41313&highlight=%E9%F9%F8%E0%EC

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

שמתי לב שרוב החבילות שעוכבו במכס \משרד התחבורה \דואר . היו מארצות הברית (אולי בגלל התקינה) .מאירופה רואים שנבדקת החבילה. אבל משוחררת בדרך כלל מהר לסניף הדואר הקרוב.

פורסם

ייבוא חלק לרכב לארץ אינו דבר זול בכלל. אם ההפרש הסופי לפי חישוב עלות החלק תהיה 200-300 ש"ח עדיף לך פשוט לקנות בארץ. אם ההפרש גדול יותר מ-500, המלצתי לך ללכת על זה.

את המכס ומשרד התחבורה לא מעניין מה אתה חושב על החלק, כלומר אם הוא בטיחותי או לא - הם קובעים בסופו של דבר(גם פנסים יכולים להיחשב כחלק בטיחותי)

מניסיוני האישי הכן את המסמכים הבאים:

- קבלה על הקנייה

- טופס בקשה לאישור ייבוא אישי לצריכה עצמית

- במידה והחלק הנ"ל נמצא ברשימת הפריטים המותרים לשחרור מהיר ישנו טופס למילוי ושחרור מהיר

- צילום רישיון הרכב בתוקף

- צילום תעודת זהות בעל הרכב

- במקרים מסויימים משרד התחבורה יבקש ממך גם אישור תחבורה, שהוא אישור מוסך המטפל ברכב שהחלק אכן שייך לרכב ושהוא המוסך שירכיב את החלק. יש מוסכים שיגבו תשלום על אישור כזה אבל אין איזשהי תקנה לגביו. אגב טופס זה הוא טופס רשמי של המוסך המטפל(עם לוגו המוסך ומספרי טלפון, ח.פ וכו' וכו') ולא טופס רשמי של משרד התחבורה!

מוסכים רבים לא מכירים טופס כזה כלל וכלל!

אם הרכב לא רשום על שמך

- טופס ייפוי כוח

- תעודת זהות של האדם שהרכב רשום על שמו

מסים

12% מס קניה מסכום החלק פלוס עמלה(דהיינו אם החלק עלה 200 יורו, הסכום הסופי במכס יהיה בסביבות ה-205-210 פלוס מינוס)

46% מכס על החלק

דמי עמילות

דמי אחסנה - אם ייבוא החלק יתעכב תתחיל לשלם פר יום החל מהיום השלישי בד"כ. דמי האחסנה משתנים בהתאם למתקן שהם מגיעים אליו(נתב"ג, חיפה, אשדוד, אילת וכו' וכו')

דמי רש"ת(רשות שדות תעופה) - 20-30 ש"ח

על חלקים בטיחותיים החלק יכול לעבור גם במקרים מסויימים במכון התקנים, שזה כמובן תוספת תשלום..)

והחל ממשקל מסויים תחוייב על כל ק"ג בסכום סמלי..

יש מחשבון מכס לבדיקה יותר מדוקדקת של העלויות הצפויות(לא מאמין שמדוייקות)

http://shoparound.co.il/tax_calc.php

מצד שני

יכול להיות שיהיה לך המזל והחלק יעבור בצורה אקראית את המכס ותקבל שחרור סופר מהיר! עם המכס זה עניין של מזל :)

ואם אין לך כוח לכאב ראש וטרטורים, ישנם שירותים העושים את רוב העבודה השחורה במקומך, כמו mustop, אך עדיין תאלץ לספק טפסים מסויימים, אם כי העלות תהיה נמוכה באופן יחסי(בעיקר בגלל דמי המשלוח הנמוכים)

בהצלחה

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

תודה על התשובות ובייחוד התשובה האחרונה המפורטת.

הפריט יישלח אליי דרך די הייץ אל. לא ביקשתי מן המוכר שום בקשות מיוחדות.

האם יש צורך בפעולות נוספות לפני או אחרי שיגיע לארץ, חוץ מלשלם מיסים, אגרות ודמי טיפול. מי, מתי, היכן.

לא הייתי טורח ליבא עבור הפרש קטן. פער המחיר הוא מהותי מאוד. אשתדל לפרט יותר בהמשך הדרך.

פורסם

אמנם לא ייבאתי מחו"ל חלקי רכב, אבל בחודשים האחרונים ביצעתי אי אלה רכישות מחו"ל דרך הרשת.

לפי מה שלמדתי בפורום - DHL ודומיו (FedEx, UPS) הם מרשם לעיכובים ותשלום הרבה דמים.

עדיף משלוח בדואר רגיל (מארהב USPS First Class, מאנגליה Royal Mail) וכו'. ציינתי בשרשור אחר שקיבלתי שעון מארה"ב במשלוח מסוג זה תוך 5 ימים (הפתק היה בתיבת הדואר 4 ימים לאחר שמספר המעקב הראה כי הפריט התקבל למשלוח בניו יורק).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...