Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא סוד

גיא ב
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני מנסה לסייע למכר שלי בשיפוץ של אלפא סוד 83'.

כפי שאפשר להתרשם מהתמונות, הרכב זקוק לפחחות כללית אך בסה"כ יש לו פוטנציאל.

ברכב נמצא כרגע חלק תחתון של בוקסר 1200 ללא סעפת וקרבורטורים במצב לא ידוע.

מהי האפשרות הפשוטה ביותר להחזיר את הרכב למצב נסיעה?

- האם יש אפשרות למצוא סעפת כזו או מנוע אלפא 1200 שלם? לא ראיתי כזה הרבה זמן.

- האם ניתן מבחינה חוקית להשתיל מנוע 1500/1700 של אלפא 33? האם אז יש צורך גם להחליף את הגיר?

אם למישהו יש חלקים כאלו או יודע היכן ניתן למצוא- אשמח לעזרה

DSC_0067.JPG

DSC_0077.JPG

DSC_0078.JPG

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחיל לחפש אצל מוסכים.

בנוסף לתלתן, יש את איציק ברחובות שמשפץ אחת כזו בימים אלה ומוסך אוטואיטליה בפתח תקווה שמחזיקים כמות עצומה של חלקי חילוף לאלפות.

טלפונים שלהם תמצא באתר מועדון אלפא רומאו ישראל http://www.iaroc.org.il שם גם תוכל לקבל עצות מעוד אלפיסטים.

בהצלחה.

פורסם

בנוסף, ממליץ גם על מוסך אוטואיטליה בפ"ת.

יש פירוקיה ברח' המסגר בת"א פינת יצחק שדה. הייתי שם לפני ימים אחדים ולהפתעתי גיליתי שיש לו כמה חלקים לסוד - אפילו גריל. שווה ביקור.

בנוגע לעניין הסעפת: בשביל מה אתה צריך? אתה יכול לחבר לכל אחד מהקרבורטורים מסנן אויר פתוח ואז אין לך צורת בסעפת.

בהצלחה בשיפוץ! אשמח לראות תמונות נוספות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מנוע 1350 או 1500 סמ"ק, תוכל לאשר בקלות.

מנוע 1700 סמ"ק, לא יקבל אישור (אבל בר ביצוע, אם אתה עושה את נכון ובשקט).

מנוע 1700, הוא המהנה מבין השלושה, אבל לאורך זמן, גורם לעומסים על השלדה, עד לרמה של סדקים במרכב (מה שקרה לי עם אלפא סוד 1.2, שהפכה ל 1.5 ובסוף הפכה ל 1.7).

לגבי ההמלצה לאתר אלפא רומאו ישראל, נכון, יש שם הרבה ידע, אבל אני הייתי נזהר שם מהנפשות הפועלות ולוקח את עצתם עם קורט מלח. הרבה אגו וכבוד מסתובבים שם, מה שלא ממש מועיל לאספן הממוצע שלא מקושר בברנז'ה.

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

הסוד החביבה סובלת וזה ממש לא סוד מבעיות חלודה וסדקים באזור

המתלים הקדמיים, לדעתי שווה לנצל את המצב ולפרק את כל מה שנותר

ברכב, לתקן את כל בעיות המרכב בצורה מקצועית, ולהתחיל לבנות את הרכב

מחדש. זה לא יהיה שיפוץ קל או זול, וכמעט כל חלק ברכב יצטרך שיפוץ ותשומת

לב-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
הסוד החביבה סובלת וזה ממש לא סוד מבעיות חלודה וסדקים באזור

המתלים הקדמיים, לדעתי שווה לנצל את המצב ולפרק את כל מה שנותר

ברכב, לתקן את כל בעיות המרכב בצורה מקצועית, ולהתחיל לבנות את הרכב

מחדש. זה לא יהיה שיפוץ קל או זול, וכמעט כל חלק ברכב יצטרך שיפוץ ותשומת

לב-רן

צודק במאה אחוז.

הברנש הנחמד שרכש ממני את הסוד עם הסדקים (אך למרבה הפלא, ללא חלודה), ביצע בדיוק את זה.

כשפירסמתי את הרכב, הוא פורסם למכירה עם הסדקים באופן גלוי, על אף שלא נראו בעין לאדם בלתי מיומן. המטרה הייתה לפרוק, אבל לשמחתי הבחור היה חובב אלפות והיא חזרה לכביש לעוד כמה שנים של חסד.

הרכב הופשט ממרכיביו החיוניים, השלדה חוזקה, לדבריו באופן מקצועי, כל מערכת המתלים חודשה והרכב חזר להיות השד שהיה בעבר, רק יותר טוב.

בסוף, הוא ביצע איתה חניה לא מוצלחת (על גזע עץ, במהירות 50 קמ"ש :-( ) והיא נמכרה לחלקים.

היו ימים.

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

הרבה תודה לעוזרים כאן ובפרטי.

האלפא הזו היתה 1200 כל חייה, אבל נושא הסדקים בהחלט ייבדק ויתוקן במקרה הצורך.

נקנו היום ג'נטים של 33 מהסוג הקלאסי (עם העיגולים) שיתאימו לדעתי יותר ממה שמורכב כרגע.

היתה גם אפשרות למנוע 1500 במצב טוב, אבל מוזרק, אז ויתרנו בינתיים עד שיתברר אם כדאי להסב בחזרה לקרבורטורים.

השתלה של 1700 בהחלט נשמעת מעניין :twisted:. צריכה ליפול החלטה אם הולכים על החייאה של המנוע המקורי או משפרים.

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

תלוי מהי מטרת הרכב בתום השיפוץ, אם המטרה לשמור על אותנטיות אזי ניתן למצוא פתרונות למציאת החלקים החסרים בארץ או בחו"ל, ניתן כמובן לשנות מנוע לנפח גדול יותר (לדעתי לא בצורה חוקית, לא מומלץ), תפנה כמו שכתבו לך כאן למוסך התלתן בפתח תקוה (אבי) או למוסך איציק ברחובות או למוסך NGS בחולון (לגולן), אני משוכנע שיימצאו פתרון, תשתמש בשם שלי כמי שהפנה אותך, מאמין שזה יעזור למוטיבציה :-).

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

אני הייתי מציע לעזוב את המכניקה לעת עתה (האמת שהייתי נכנס למיטה בריאה יותר, אבל זה רק אני)

עד שתגמור עם המכניקה, אולי לא ישאר מרכב.

לך למקצוען שיעריך את היקף הרקבונות גם בחלקים הנסתרים וקבל מושג על ההשקעה.

פורסם

ממה שניתן ללמוד מהתמונות חסרים המון חלקים בתא המנוע,

רדיאטור

אלטרנטור

מיכל עיבוי

צינורות מים

סעפת יניקה

קרבורטור

מכסה מפלג וחוטי הצתה

מכסי שסתומים.

כמו כן לא ניתן לדעת מה מצב המנוע והגיר ,עד לאחר השלמת כל החלקים הנ"ל.

יש לקחת בחשבון שמשאבות הקלאץ' לא תקינות ושמערכת הבלמים זקוקה לרענון וגם מערכת הדלק.

ניתן לראות בתמונה שחסר פלאג באחד הצילינדרים ,לכן אני משער שהמנוע הזה כבר לא בר שימוש עקב קורוזיה בצילינדר.

המלצתי לפרק מנוע וגיר ,לסיים קודם עם שיפוץ המרכב ותא המנוע (סדקים) ולאחר מכן לבצע השתלה של מנוע חדיש יותר ומכללים חדשים במקום החסרים/פגומים.

בהצלחה!

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם
שלום!

אני מנסה לסייע למכר שלי בשיפוץ של אלפא סוד 83'.

כפי שאפשר להתרשם מהתמונות, הרכב זקוק לפחחות כללית אך בסה"כ יש לו פוטנציאל.

ברכב נמצא כרגע חלק תחתון של בוקסר 1200 ללא סעפת וקרבורטורים במצב לא ידוע.

מהי האפשרות הפשוטה ביותר להחזיר את הרכב למצב נסיעה?

- האם יש אפשרות למצוא סעפת כזו או מנוע אלפא 1200 שלם? לא ראיתי כזה הרבה זמן.

- האם ניתן מבחינה חוקית להשתיל מנוע 1500/1700 של אלפא 33? האם אז יש צורך גם להחליף את הגיר?

אם למישהו יש חלקים כאלו או יודע היכן ניתן למצוא- אשמח לעזרה

תמכור לי אותה?!

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

לפי המכוניות של המכר שלך הוא יכול להביא בקלות איזו TI מעניינת . אם בכל זאת אתם משחזרים את הרכב הנ"ל אני יכול לעזור לך בהרבה דברים

בברכה,רפי

נהג מתחיל

פורסם

לעניות דעתי האישית והבלתי קובעת :

מנוע 1.7 לא היה בסוד מעולם, כמובן שאפשר להכניס אבל זה גם לא חוקי וגם מפרק את המבנה אם לא תחזק בהתאם (ואני לא בטוח שמישהו יודע בדיוק איך ולא לפי ניחושים).

המנוע הזה כנראה כבר פגר, הדבר הטוב ביותר יהיה לקנות מנוע 1.5 מפירוק של 33 מאוחרת כלשהי (יש עד מודל 94), מוזרק או לא ואותו להתקין ברכב, לגבי חוקיות ואישור - נו... יש דרכים.

אפשר גם בקלות יחסית להסב מנוע מוזרק לקרבורטורים כפולים, איציק וכל שאר מכונאי האלפא יודעים לעשות זאת ועשו זאת הרבה פעמים בעבר. אם לא חשובה לך מקוריות הייתי נשאר מוזרק בשל פשטות הכיוונים לעומת קרבורטורים.

במצב הנוכחי קודם כל הייתי מוציא את כל המנוע והגיר החוצה (זה ממש לא קשה, הכי קשה לפתוח את ברגי הציריות, תכינו אלן טוב שמתאים בדיוק, ברנר וצינור ארוך לכח). לאחר מכן מרוקן את תא המנוע מכל מה שנשאר וזה לא הרבה, מבצע פחחות וצבע כיאות ומחזיר חזרה מערכת חשמל בנויה מחדש + מנוע וגיר משופצים.

הגיר תואם ל 33 וספרינט, פרט לנושא הבלמים ביציאה מהגיר לעומת בגלגלים בדגמים המאוחרים יותר, ניתן (לפי איציק) אפילו להבריז הברגות לקליפרים על הגיר בגיר של 33, אבל הגיר סביר להניח תקין, מקסימום דורש החלפת סינכרונים.

אשמח להיות לעזר אם תצטרכו, המכניקה פה זה החלק הקל, גם הפנים נראה אצלכם סביר לגמרי. תהנו בשיפוץ!

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...