Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דייהו לאנוס SE

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני מהפורום השכן (אופנועים :-) )

מה דעתכם על דייהו לאנוס 2000 SE?

איך הרכב מבחינת אמינות?

אני לא מחפש רכב שיתן התנהגות כביש ספורטיבית אלא שישמש כרכב משפחתי. בעתיד הקרוב יעשה קילומטרז' נמוך מאוד (כ- 30 ק"מ ביום)

התקציב שלי עומד על כ- 35K עם אפשרות למתיחה קלה.

בקיצור כל מה שיש לכם להגיד עליו, תשפכו.

תודה מראש :-P

פורסם

אי אפשר להגיד שהיא אמינה מבחינת חלקים כמו היפניות, אבל החל משנת 98 שהתחילו לצאת הלאנוס אחרי הרייסר והסופר רייסר חל שינוי גדול בדיהוו (יותר רמת איבזור, יותר בטיחות, יותר נוחות)

דגם הלאנוס מצוייד במנוע 1500 שמספק לך 86 כוחות סוס, וזה מספיק לרכב כזה.

היה לנו כזה 4 שנים וחוץ מטיפולים שוטפים ואף פעם לא נהגתי עליו בפראות האוטו נשמר מאוד.

זה רכב מצויין בעייני גם חדש יחסית תשתדל רק לא לקנות אחד שהיה סליסינג או כל חברה אחרת.

קנה מאדם פרטי (עדיף ממבוגר) תבדוק שלא עברה תאונות שלדה וזהו אחלה רכב.

תרצה עוד שאלות פנה אליי

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
אי אפשר להגיד שהיא אמינה מבחינת חלקים כמו היפניות, אבל החל משנת 98 שהתחילו לצאת הלאנוס אחרי הרייסר והסופר רייסר חל שינוי גדול בדיהוו (יותר רמת איבזור, יותר בטיחות, יותר נוחות)

דגם הלאנוס מצוייד במנוע 1500 שמספק לך 86 כוחות סוס, וזה מספיק לרכב כזה.

היה לנו כזה 4 שנים וחוץ מטיפולים שוטפים ואף פעם לא נהגתי עליו בפראות האוטו נשמר מאוד.

זה רכב מצויין בעייני גם חדש יחסית תשתדל רק לא לקנות אחד שהיה סליסינג או כל חברה אחרת.

קנה מאדם פרטי (עדיף ממבוגר) תבדוק שלא עברה תאונות שלדה וזהו אחלה רכב.

תרצה עוד שאלות פנה אליי

1. בהחלט חל שינוי גדול בדייהו מבחינת איבזור, בטיחות ונוחות. מקטסטרופלי ברמות היסטריות זה עבר ל"פחות נורא ממשאית מודל 67 מלאה בעשרות פועלים במדינת עולם שלישי".

2. אפילו במנוע 1.5 האוטו עגלה למדי, במיוחד באוטומט.

3. זה לא רכב מצוין, זה רכב גרוע.

4. עם זאת, למשפחה הממוצעת שהדרישות המוטוריות שלה מינימליות לחלוטין... עדיין יש רכבים טובים יותר :-P

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
1. בהחלט חל שינוי גדול בדייהו מבחינת איבזור, בטיחות ונוחות. מקטסטרופלי ברמות היסטריות זה עבר ל"פחות נורא ממשאית מודל 67 מלאה בעשרות פועלים במדינת עולם שלישי".

2. אפילו במנוע 1.5 האוטו עגלה למדי, במיוחד באוטומט.

3. זה לא רכב מצוין, זה רכב גרוע.

4. עם זאת, למשפחה הממוצעת שהדרישות המוטוריות שלה מינימליות לחלוטין... עדיין יש רכבים טובים יותר :-P

רוני

אז על מה אתם כן ממליצים כרכב משפחתי סביר עד 35K?

ועדיפות לשנה כמה שיותר חדשה.

לא משנה לי ידני או אוטומט (אישית אני מעדיף ידני, האשה אוטומט).

רכב שיתן אמינות וכמה שפחות ביקורי פתע במוסך (מעבר לטיפולים השוטפים).

פורסם

אני חיפשתי הרבה זמן דייהו לאנוס SE, כך שאעפ"י שאני לא מומחה למכוניות אולי אני אוכל לעזור לך.

הרשמים שלי מהחיפוש:

1. רוב המכוניות הללו היו בעבר בחברת השכרה/ליסינג. יש המון רמאים שינסו למכור לך רכב כזה ויטענו שהוא היה פרטי כל חייו, ולפעמים הם גם יזייפו את הקילומטרז'. לכן, לפני שאתה קונה תבדוק טוב-טוב מי היו הבעלים הקודמים של הרכב, וספר טיפולים.

2. פה בפורום, רוב האנשים יגידו לך שזה רכב גרוע. אם תלך ותשאל סתם אנשים רגילים שלא מבינים במכוניות (כמוני) - 95% יגידו לך שזה אחלה רכב: אוטומטי, הגה-כח, חלונות חשמל, נעילה מרכזית, מראות חשמל, מזגן - בקיצור כל מה שבנאדם נורמלי מחפש ברכב. האנשים פה בפורום הם נהדרים ונכונים מאוד לעזור לך, אבל הדרישות שלהם ממכונית שונות מהדרישות של 95% מהאנשים, ולכן התשובות שתקבל פה הן מוטות. בנאדם פה יכול להגיד לך שעדיף לך לקנות פז'ו משנת 90 מאשר דייהו לאנוס שנת 2000, ומבחינת הדרישות שלו ממכונית הוא באמת צודק, אבל לא מבחינת הדרישות של רוב האנשים, שכל מה שמעניין אותם זה להגיע ממקום א' למקום ב' עם מינימום תקלות ובמינימום עלות.

אם מה שמעניין אותך ברכב זה להגיע ממקום למקום בלי להיתקע - דייהו לאנוס זה יופי של עיסקה. אם מה שמעניין אותך זה שהאוטו יפיק הרבה כוחות-סוס במינימום סל"ד ובמקסימום מומנט, ושיאיץ מ-0 ל-100 בפחות מ-10 שניות, ושכשתעמוד ברמזור תוכל ללחוץ על הגז ולעקוף את כולם - אל תקנה דייהו לאנוס.

3. ממה שאני ביררתי, הרכב אמין מאוד והחלפים זולים. כמו-כן נהגתי עליו, והוא היה נוח ומרווח יחסית (גם מאחור) ונסע בסדר גמור. יש לו את כל התוספות שאפשר לבקש ברכב, והמחיר שלו מצחיק.

4. לרכב הזה אין שוק בשיט. המחירון של לאנוס SE 2000 הוא בסביבות ה-42 אלף, לדעתי אתה יכול להשיג גם בסביבות 38-39. אם הרכב היה פעם בליסינג - אתה יכול בשקט להוריד לאיזור ה-35.

5. ירידת הערך של הרכב הזה היא מטורפת לחלוטין. אני במקומך הייתי קונה לאנוס 98, שספגה כבר את רוב ירידת הערך. שתבין: המחירון של לאנוס 2000 הוא 42. המחירון של לאנוס 98 הוא 27. יש לה ירידת ערך אדירה, לדעתי עדיף לרדת ב-2 שנתונים ולחסוך 35% מערך הרכב. לאנוס 98 אתה יכול למצוא גם ב-24, בלי למצמץ בכלל.

6. לדעתי, וגם לדעת חבר של אבא שלי שהוא סוחר רכב כבר 30 שנה, וגם לדעת מוסכניק ותיק שהוא חבר ממש טוב של המשפחה שלי - דייהו לאנוס היא יופי של קניה. פה בפורום חושבים אחרת, זה כנראה עניין של העדפה אישית. אני במקומך הייתי הולך על זה, רק תיזהר מרמאים! בהצלחה.

פורסם

2. פה בפורום, רוב האנשים יגידו לך שזה רכב גרוע. אם תלך ותשאל סתם אנשים רגילים שלא מבינים במכוניות (כמוני) - 95% יגידו לך שזה אחלה רכב: אוטומטי, הגה-כח, חלונות חשמל, נעילה מרכזית, מראות חשמל, מזגן - בקיצור כל מה שבנאדם נורמלי מחפש ברכב. האנשים פה בפורום הם נהדרים ונכונים מאוד לעזור לך, אבל הדרישות שלהם ממכונית שונות מהדרישות של 95% מהאנשים, ולכן התשובות שתקבל פה הן מוטות. בנאדם פה יכול להגיד לך שעדיף לך לקנות פז'ו משנת 90 מאשר דייהו לאנוס שנת 2000, ומבחינת הדרישות שלו ממכונית הוא באמת צודק, אבל לא מבחינת הדרישות של רוב האנשים, שכל מה שמעניין אותם זה להגיע ממקום א' למקום ב' עם מינימום תקלות ובמינימום עלות.

אם מה שמעניין אותך ברכב זה להגיע ממקום למקום בלי להיתקע - דייהו לאנוס זה יופי של עיסקה. אם מה שמעניין אותך זה שהאוטו יפיק הרבה כוחות-סוס במינימום סל"ד ובמקסימום מומנט, ושיאיץ מ-0 ל-100 בפחות מ-10 שניות, ושכשתעמוד ברמזור תוכל ללחוץ על הגז ולעקוף את כולם - אל תקנה דייהו לאנוס.

אמיר, די כבר. הסברנו לך שזה לא ככה. אנחנו לא נותנים המלצות לפי הדרישות שלנו אלא לפי הדרישות שלך. אף אחד לא יגיד לך שעדיף לך לקנות פז'ו שנת 90 על לאנוס שנת 2000, מקסימום יגידו לך שזה מה שאנחנו מעדיפים ותעשה מה שבא לך.

בדבר אחד צדקת - אם כל מה שמעניין אותך ברכב זה להגיע ממקום למקום בלי להתקע - קנה דייהו לאנוס. זאת מכונית גרועה, אבל היא תעשה את זה. בדיוק כמו שטלוויזית "פושיבה" תאפשר לך לראות סרט בערוץ הסרטים. אבל אתה הרי לא תלך ותקנה "פושיבה" כשעשרים סנטימטר ממנה על הסטנד בחנות יש טלוויזיה נורמלית של טושיבה, נכון?

אז לאנוס זאת אולי עסקה סבירה, אבל שווה לרדת שנתון אחד או שניים ולקנות מכונית טובה יותר, לטעמי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני יכול רק לחזק את דבריו האחרונים של רוני.

גם את נתעלם מכל השיקולים האופיינים לחברי הפורום (ביצועים, התנהגות כביש, תחושת הגה) הלאנוס היא עדיין מכונית גרועה ביחס למספר מתחרות ישירות שקיימות בשוק.

נתחיל מזה שצריכת הדלק איומה למכונית קטנה עם מנוע 1500 וזה כתוצאה מיחסי העברה ארוכים בטירוף שמצריכים כל הזמן שימוש בקיקדאון. (זה אגב גם הסיבה לביצועים העלובים למרות הנתון המבטיח של 86 כ"ס).

נמשיך בזה שהנוחות היא מתחת לכל ביקורת. המושבים שטוחים, חסרי תמיכה ולא נוחים. המתלים לא מסוגלים לספוג את המהמורות האופייניות לכבישי הארץ (עירוני כמו גם בינעירוני). בשבילי לנסוע באוטו הזה היה סבל בכל פעם מחדש.

הלאה. איכות הייצור על הפנים. זאת לא מכונית שנראה נוסעת על הכביש בעוד עשור. בצי הלאנוסים בחברה בה עברתי היו מקרים רבים של רכיבים שכושלים בטרם עת באופן שמעיד על שימוש בחומרים זולים ובאיכות נמוכה.

האמינות לא משהו מיוחד. בנוסף לכשלים שציינתי לעיל נודע לי על לא מעט תקלות נוספות. לא סיבה להמנע מרכישה, אבל בטח לא אמינות יפנית.

ונמשיך - רעש המנוע מאוד לא נעים וזמזמני. טרדה אמיתית בנסיעות בינעירוניות.

המכוניות מחברות לשעבר אינן תמיד מאובזרות. לעיתים גם אין נעילה מרכזית וחלונות חשמל (לא שזה מפריע לי...) שלא לדבר על העדר כריות אויר.

אה, וגילוי נאות - אני האדם שהעדיף להמשיך לנסוע בפג'ו 309 פרטית מודל 92 מאשר לקבל מהחברה דייהו לאנוס מודל 2000 (או שזה היה 2001. אני לא זוכר). כן. האוטו באמת עד כדי כך גרוע שהפג'ו שלי טובה ממנו בכל פרמטר. גם בפרמטרים שמעניינים אותי, וגם בפרמטרים שמעניינים את האדם הממוצע שרוצה להגיע מא' ל ב'.

אז מה אני ממליץ לרכוש במקום הלאנוס?

פיאט בראבה, פיאט מריאה, סיטרואן קסארה, סקודה פליסיה.

כולן מכוניות טובות מהלאנוס (למרות שהפליסיה מרגישה קצת מיושנת), וגם נהנות מערך נמוך בשוק כך שניתן לרכוש מכונית חדשה יחסית במעט כסף.

ג'רמי, יו"ר עמותת אל"ל - אמור לא ללאנוס

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

3. ממה שאני ביררתי, הרכב אמין מאוד והחלפים זולים. כמו-כן נהגתי עליו, והוא היה נוח ומרווח יחסית (גם מאחור) ונסע בסדר גמור. יש לו את כל התוספות שאפשר לבקש ברכב, והמחיר שלו מצחיק.

4. לרכב הזה אין שוק בשיט. המחירון של לאנוס SE 2000 הוא בסביבות ה-42 אלף, לדעתי אתה יכול להשיג גם בסביבות 38-39. אם הרכב היה פעם בליסינג - אתה יכול בשקט להוריד לאיזור ה-35.

נוח ומרווח עם דברים יחסיים, ובהתחשב בהצהרה שלך שקסנטיה, A6, ולאנוס נותנות את אותה נוחות, הייתי אומר שאתה לא פרמטר טוב במיוחד לבדיקת נוחות. עדיף להיות חסר תחושה בתחום לדעתי, מאשר להיות רגיש, בטח כאשר אתה מחפש סתם רכב מ A לB.

שים לב שיש הבדל גדול בין חוסר שוק, ובין מחירון נמוך. דוגמא טובה במיוחד תהיה הסקסו VTR שלי. שנת 98, 2 כריות אוויר, מנוע 1.6 ידנית. רכב מבוקש מ-א-ו-ד, בעל מחירון מגוכך לחלוטין של 23 אלף שקלים נכון לחודש הנ"ל. לפני שנה וחצי הרכב היה שווה במחירון כ37.5K. ירידת ערך ענקית, בטח אם תחשב באחוזים. א-ב-ל לרכב יש שוק מעולה. והוא נמכר במחירון + כמה אלפים טובים. בטח כאשר מחירון של VTR 98 נמוך ב3K ממאזדה 121 93...

השאלה היא האם ללאנוס יש גם שוק גרוע ויהיה מאוד קשה למכור אותה. אני יכול להגיד לך מניסיון אישי של הורים של ידידה שלי שניסו למכור נובירה בת 3 עם 40 אלף ק"מ, פירסמו ו... כלום. בסוף היא נמכרה בכמה וכמה אלפים מתחת למחירון.

אני מחזק את דבריהם של ג'רמי ורוני ואומר שגם לאדם מהישוב, אפילו אחד שלעולם לא יגדיר את עצמו כנהנה מהיגה, עדיף לבחור ברכב אחר מהלאנוס. אלא - אם הוא לקח עליה סיבוב של מעל ל 2 דקות והחליט שלו אישית זה בסדר. רק שיעשה לעצמו טובה ויקח סיבוב באחת המקבילות שג'רמי נתן, ואז יחליט.

גיא

פורסם

אז בסופו של דבר הבנתי דבר אחד - לאנוס - לא לקנות. יופי!

מה שלא הבנתי זה מה כן לקנות?

שוב, הצרכים מהרכב הם:

1. משפחתי.

2. עד 35K.

3. שנתון כמה שיותר חדש

4. אמינות מכנית

5. צריכת דלק ולא צריחת דלק.

6. נוחות בסיסית (לא מחפש חימום בתחת, טיפטרוניק, שלט רדיו בהגה וכו', אפילו רדיו טייפ מספיק לי)

7. לא צריכה להיות ספורטיבית אבל במקרה הצורך שתספק תגובת מנוע מספיק טובה בשביל לחלץ אותי מצרה חו"ח.

פורסם
ב-35,000 ש"ח אתה יכול להביא אופל קורסה שנת 97 ידני. לפי מה שאני יודע על הרכב הוא רכב מצויין אמין והוא לא אוכל הרבה דלק ומבפנים הוא מאוד מפנק
ומה אומר סעיף 1 ?

משפחתית... הקורסה לא נכנסת לקטגוריה הזו.

• תוכן חדש...