Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משבשי רדאר, בעד או נגד? והאם יש לכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי היום רכב, שהגיע מהקונה מאובזר בשלל אביזרי גילוי כגון וולנטיין, אבל גם במשבשי רדאר נסתרים.

מעולם לא השתמשתי בכאלו, אבל עם רכב מהיר וספורטיבי זה בהחלט יכול לעזור במידה ולא ניתן לגלות את זה.

האם אתם בעד או נגד? והאם למישהו יש נסיון עם זה (לטוב ולרע) ?

ד"א אם כבר דיברנו על הוולנטיין, איך משתמשים בדבר הזה?!?! כל הדרך הוא עושה לי צפצופים מוזרים, לא ארוכים, לא חזקים, לא נראה שעברה ניידת או איזה מצלמה באיזור. מה הסד"פ שלו?

פורסם

רק שתדע לך שאתה עלול להסתבך לא מעט בגלל המשבשים. מותר לך לשים אמצעים שמגלים לך היכן נמצאים רדארים, מצלמות, אקדחי ליזר וכיוצא בזה. אסור לך חוקית לשבש את הפעולות והתפקוד של המכשירים הנ"ל. זה עבירה בגין הכשלת שוטר במילוי תפקידו.

בקיצור, אין יותר טוב ממוח הגיוני ורגל ימין קלה על הגאז. מזל שהפיאסטה שלי כבר מוציאה את המיץ במהירות של 100 קמ"ש ומעלה. ככה אני יודע שזה כבר יותר מדיי מהר. לפחות אם אני לא מרחם על הארנק אני מרחם על המנוע שצורח כבר מעל 100 קמ"ש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כמו שכבר ברור לך המשבש לא חוקי אבל לדעתי תשאיר אותו למקרה ש... אני לא יודע אם בטסט יודעים לגלות דבר כזה. בכל מקרה כל שאר הדברים שרק מזהירים אותך אז סבבה תשאיר אותם וכדי לבדוק אם לחלק מהם אפשר לעשות עדכון תוכנה (אם צריך/אפשרי).

פורסם

קודם כל - תתחדש!

איזה רכב? + תמונות.

באשר לאבזור השופע, v1 מומלץ בחום. גם בעידן הגאטסו.

כעיקרון צריכה להופיע u (קטנה!) משמע שהוא מכוייל נכון.

ישנם לא מעט מדריכים ברשת - אם יש לך שאלות פרטניות, שאל בכיף.

לפעמים הוא מצפצף סתם ליד קניונים, נאמר לי פעם שהוא קולט חיישנים של דלתות הזזה. לא יכול לערוב על כך.

הוא בהחלט מצפצף ליד מסכי פרסומת גדולים.

כמו שאתה מבין - יש התראות שווא.

אבל

ברגע האמת - מול דבורה הוא יצפצף כמו חיה.

משבשים, פעם רציתי ולא 'העזתי'. נראה לי פחות קריטי - עיינים פתוחות, צי'טה מעודכן ו-v1 אמורים להספיק...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

גיא,

הבעיה שהולנטיין והצ'יטה לא נותנים מענה לאקדח לייזר. ברגע שהולנטיין מצפצף על לייזר, אז רב הסיכויים שנתפסת ע"י השוטר.

כאן משבשי הלייזר נכנסים לתמונה, הבעיה היא שגם צריך לדעת להשתמש בהם. כאשר אדון שוטר מקבל כמה פעמים קריאה שגוייה אז הוא ישר עוצר את הבחור ובודק לו טוב את הרכב.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

+1

משבש בהחלט נחוץ נגד לייזר, שום עין חדה לא תצליח לגלות מארב מוסתר היטב של שוטר עם עודף מוטיבציה.

עד היום מי שנתפס עם משבש לכל היותר התבקש לפרק אותו ולהגיע איתו מפורק לתחנת המשטרה.

אגב - בשבת האחרונה, 9 בבוקר, נסעתי בואדי מילק (יקנעם לצ. פרדיס).

במחלף בת שלמה לכיוון צפון עמדה ניידת על הירידה מהמחלף, עם שוטר שלזר על הרכבים מאחור.

נגד זה גם משבש לא היה עוזר (אלא אם הותקנה גם עינית אחורית).

מה שמוזר - לא הבנתי איך הוא אמור להספיק להכנס לניידת ולתפוס את הרכב הממהר, תוך כדי שמירה על קשר עין.

בעבר ראיתי באותו מקום ניידת + אופנוע, כשהאופנוע מוזנק אחרי הרכב.

מה שהיה עוד מפתיע - 200 מטר לפני המחלף (למי שמגיע מפרדיס), הייתה עוד ניידת סמויה עם עוד אקדח לייזר.

בדיוק ראיתי אותו רץ לכביש אחוז אמוק לעצור מישהו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

שמע סיפור,

נסעתי ביום שלישי בכביש 25 מכיוון דימונה לב"ש לפני שגב-שלום יש מארב קבוע של ניידת, כשעברתי במקום היה שם רכב מסוג יוקון שנעצר ע"י השוטר. השוטר והנהג עמדו כ 15 מטר לפני הרכב ושוטר נוסף על ברכיו בוחן את הפגוש הקדמי של הרכב, להערכתי הוא חיפש משבשים.

לפי מה שאני קורא משבשים צריך לדעת לתפעל, יש כאלו שמכבים את עצמם אחרי כמה שניות ויש כאלו שצריך לכבות ידנית, בכל מקרה אם לוזרים עליך אתה חייב לתת לשוטר לקבל קריאה אחרת הוא יודע בוודאות שיש לך אמצעי לא חוקי והוא ימצא אותו.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

ברור שצריך להשתמש בחוכמה, להאט ולכבות, ולא לעבור את השוטר על 180 תוך כדי הוצאת אצבע משולשת (למרות

שלפעמים זה ממש מתחשק).

אני יכול לספר לך סיפור הפוך - לפני כמה שנים חברה שלי נסעה ברכב שלי, אני הייתי בחו"ל. היא לא ידעה לתפעל את המשבש,

שוטר לזר עליה ולא קיבל קריאה מן הסתם. עצר אותה, בדק וראה שיש משבש. היא אמרה שאין לה מושג, ושזה לא הרכב שלה בכלל,

עשתה פרצוף בלונדיני - ושחררו אותה לדרכה :)

שוב - במקרה הגרוע שידוע לי עד היום - מבקשים ממך לפרק את המשבש ולהראות אותו מפורק בתחנת המשטרה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

משבשב חוקי לנשיאה אבל לא חוקי להפעלה, לכן יש משבשים שמכבים את עצמם אחרי שיבוש.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

כן, זה 'כאילו' חוקי, אבל זה לא עומד במבחן המציאות. בפועל אם יגלו את המשבש ותגיד להם שזה חיישן חניה זה לא יעזור

לך הרבה ועדיין תדרש לפרק אותו.

הנה דוגמה חיה מהפורום :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=153957

לעומת זאת, נוהל המשטרה הרשמי דורש תפיסת הרכב במיידית ופירוקו ע"י בוחן משטרה. זה לא ממש קורה בפועל כנראה :

http://www.speedtraps.co.il/files/jamm.pdf

(זה מ-2003, אולי חלו שינויים מאז).

לגבי הכיבוי העצמי - זה לא מספיק. הכיבוי העצמי נעשה אחרי 8 שניות, שזה הרבה מדי זמן שבו השוטר לוזר עליך ולא מקבל קריאה.

מצד שני אם היו עושים כיבוי עצמי מהיר יותר - לא בטוח שהיית מספיק לרדת למהירות חוקית בזמן הזה.

לכן האחריות היא על הנהג, לבלום ולכבות מהר ככל האפשר. עניין של תרגול..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

פה ברגע שהמשבש נכנס לפעולה הוא נותן התראה ואז ניתן לכבות אותו מיד עם הפתור נסתר.

נראה, אולי אשאיר אותו קצת.

הרכב הוא קורבט, עוד לא יצא לי אפילו לצלם אז בהמשך...

פורסם

קורבט - מכובד. ;)

גיא,

הבעיה שהולנטיין והצ'יטה לא נותנים מענה לאקדח לייזר. ברגע שהולנטיין מצפצף על לייזר, אז רב הסיכויים שנתפסת ע"י השוטר.

כאן משבשי הלייזר נכנסים לתמונה, הבעיה היא שגם צריך לדעת להשתמש בהם. כאשר אדון שוטר מקבל כמה פעמים קריאה שגוייה אז הוא ישר עוצר את הבחור ובודק לו טוב את הרכב.

ידוע ומדוייק.

אסייג ואומר -

קיבלתי התראה מה-V1 בעבר במרחק די גדול למול אקדח לייזר.

ה-V1 קיבל ריקושט של לזירה על רכב שנסע לפני, הספיק בשבילי להוריד מהירות לחוקית.

כמובן שלא ניתן להסתמך על זה.

מיסטר-בי,

כמובן שאף עין בלתי מזויינת לא תספיק.

אבל אני משתדל שלא לעבור את המהירות המותרת(בהרבה :twisted:) במקומות שמועדים לפורענות...

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תוכן חדש...