Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יפה שעשו את הדברים האלו בסוניק, אלו 2 מאפיינים של אמריקאית אמיתית, למשל הנעילה של הדלתות בהכנסה להילוך כ Default (אופציה שאפשר לבטל, דרך אגב) זה בגלל שבארה"ב היה נהוג לגנוב את הרכב ע"י פתיחת הדלת וזריקת הנהג החוצה אז האופציה הזו מונעת את זה. :)

מכיר דווקא מרכבים אירופיים (פורד מונדיאו, פיג'ו 5008 )

בקרת שיוט אין לה עדיין נכון?

אם לא היה את הקטע של ירידת הערך שיכול להיות בעייתי עבורך אחרי כמה שנים, הייתי אומר לך בשקט לקחת אותה בלי לדאוג, הבעיה שבארץ בקטע של מחירון זה או צלש או טרש, ז"א או שזו יפנית משעממת או מחירון ברצפה. באסה אבל ככה זה כאן. :)

שוב, זה גם מה שחשבו בהתחלה על יונדאי וקיה, תראה איפה הן היום. המחירון בארץ בהרבה מקרים לא עושה צדק עם איכות הרכב אז גם לשפוט רק לפי מחירון (או אם תרצה "מוניטין") יכולה להיות טעות. כמובן שכאן שוב מגיע הויכוח האם כדאי לנהוג על רכב שאתה יותר רוצה על חשבון ירידה במחירון או לנהוג בסתם יפנית (ששוב חוץ מאותה אמינות אין לה כמעט כלום...) כדי שתוכל למכור אותה אח"כ במחיר סביר, וכאן גם נכנס השיקול של אם הרכב שאתה קונה הוא חדש מהחברה או יד שנייה (כי זה גם שיקול לא קטן ולירידת ערך ראשונית יש השפעה גדולה).

אני לא מדבר על מחיר מכירה. אני מדבר על עצם היכולת למכור תוך זמן סביר כאשר רוצים להחליף את הרכב. לתקן מוניטין רע שנטבע עמוק בציבור מצריך תהליך ממושך, חוששני שגם אם יתרחש הוא עלול להמשך מעבר לזמן בו הגברת תרצה להחליף את המכונית. ליונדאי מעולם לא היה מוניטין גרוע, לכל היותר נחשבה לרכב יחסית זול. חוץ מזה אני לא יודע מה זה "סתם" יפאנית, ולא מבין מדוע אתה מתיחס לאמינות כתכונה שולית. ולאשה שנוהגת בכבישי השומרון אמינות היא עניין קריטי.

אני תמיד אומר שה Sweet Spot זה למצוא רכב שאתה רוצה בן 3-6 שנים (תלוי מאוד בסוג ובאופי) שעדיין יסחוב טוב לכמה שנים טובות וכבר ספג את ירידת הערך הרצינית.

ה-sweet spot קשה לחיזוי - כיון שבגיל ונסועה מסויימים ירידת הערך מוחלפת על ידי עלויות הטיפולים, וכמובן ירידה באמינות. מתי זה קורה? תלוי ברכב הנרכש ובמה שעבר עליו מבחינת שימוש וטיפול. המצב היחיד שבו אולי אפשר לסמוך על רכב הוא כאשר הוא נרכש ממקור מוכר (משפחה, חברים או המלצה של מישהו שמכיר את הרכב הספציפי ואפשר לסמוך עליו), וגם אז יתכנו אכזבות.

/

.....

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מזלזל באמינות, אבל הבעיה היא שאצל הרבה אנשים זה הפך להיות העיקר באוטו, בגלל זה ארצנו כמעט מלאה בטויוטות ומאזדות ובגלל זה הן שומרות על מחירון באופן יחסי. מה יש בהן חוץ מאותה "אמינות"? לא יודע...

דוגמאות למה אני מחפש:

צרפתיות - נוחות יוצאת דופן

גרמניות - אחיזת כביש מעולה יחסית, טכנולוגיה מתקדמת של מנועים וגירים

אמריקאיות - נוחות, כוח בקו ישר, גיהוץ של הכביש, רכות

אלפא - התנהגות (נראה לי, לא מומחה)

טויוטה\מאזדה\סוזוקי\ניסן - אמינות(??)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תראה, רוב האנשים רוצים רכב שיניע בבוקר ויביא אותם לעבודה, יניע בצהריים ויחזיר אותם הביתה, יניע בערב ויקח חותם לבילוי, יניע בלילה ויוביל אותם הביתה.

לא רוצים לבזבז זמן וכסף במוסך.

לא חשובה להם הנוחות (ממילא נדיר שיושבים ברכב יותר מ-30 דקות ברציפות).

לא מחפשים טכנולוגיה שמקדימה את זמנה ויקרה לאחזקה, בודאי לא נהנים מנהיגה בכבישים עמוסי הבבונים.

לכן תראה בארץ הרבה טויוטה, מאזדה, סוזוקי וניסאן. יסעו 10 שנים ו-150,000 ק"מ עם תחזוקה של תדלוק, ניפוח צמיגים והחלפת שמן שנתית.

לך יש דרישות אחרות, כנראה שאתה שונה משאר עם ישראל. בחר לך רכב אחר, תהנה מיתרונותיו ושלם תמורת חסרונותיו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בסופו של דבר הרכוש בכוח צריך להחליט אם הוא הולך על רכב "סטנדרטי" עם מוניטין טוב או מחפש רכב "מעניין" ומסתכן בהוצאות תחזוקה ושחיקת ערך גדולים יותר.

אנשים רואים כל מיני גאדג'טים במכוניות יפניות ומלאי התלהבות, כאשר תוצרת אירופה הציעה את זה 5 שנים לפני כן, בנוסף לאווירה יחודית יותר שזה משהו שלא מופיע ברשימת האיבזור.

הקליאו הישנה שלי הייתה כזאת, ככה גם הבראבו הנוכחית - שכמובן כוללת (הכל מהמפעל) מערכת אודיו איכותית עם שן-כחולה, בקרה מההגה (כולל הילוכים), נעילה אוטומטית בעת התחלת נסיעה, פתיחת תא מטען מהשלט, פתיחת/סגירת חלונות מהשלט, בקרת שיוט ועוד כל מיני דברים קטנים וחביבים, בנוסף לפלסטיקה איכותית יותר, ריפוד נעים ומפנק יותר (כולל על הגג ובתא המטען!), הגה בעיצוב ספורטיבי ולוח מכוונים שכיף לשבת מולו (ולא מאזדה, אתם עדיין לא שם).

מאוד יכול להיות שהפיאט הזאת תעניש אותי במוסך, אבל לפחות היא לא תהרוג אותי משעמום כמו אוסף היפניות האדיר שנהגתי עליהן בשנים האחרונות.

שוב פעם - אני לא ממליץ במקרה זה ספציפית על הפיאט - הבראבו גדולה מדי לצרכי ה-OP ולפי דעתי מי שרגיל אך ורק לגיר אוטומטי ולא מוכן להתאים את אופי הנהיגה שלו יתאכזב מגיר רובוטי (מלבד ה-DSG) ואף עלול להזיק לו עם סגנון הנהיגה שלו. אני מדבר באופן כללי על מכוניות "מיוחדות" יותר מתוצרת אירופה.

אבל זה רק לטובת הדיון והמליצה. נראה לי שהכי טוב שפותחת הדיון תלך ותבדוק בתקציב שלה את ה-I20, הסוויפט והסוניק ותבחר את זאת שהכי נראת לה (כולל כמובן נסיעת מבחן). ה-SX4 נראת לי גדולה מדי לצרכים שלך.

פורסם
תראה, רוב האנשים רוצים רכב שיניע בבוקר ויביא אותם לעבודה, יניע בצהריים ויחזיר אותם הביתה, יניע בערב ויקח חותם לבילוי, יניע בלילה ויוביל אותם הביתה.

לא רוצים לבזבז זמן וכסף במוסך.

נכון

לא חשובה להם הנוחות (ממילא נדיר שיושבים ברכב יותר מ-30 דקות ברציפות).

נדיר?? מה אנשים לא נוהגים מחוץ לעיר יותר? :)

חוץ מזה בלי קשר, אני מכיר כמה וכמה (ואני ביניהם, ולא אין לי בעיות גב או משהו) שאחרי שהתרגלו לנוחות מסויימת, יהיה להם דיי קשה לחזור אחורה למשהו פחות נוח.

בודאי לא נהנים מנהיגה בכבישים עמוסי הבבונים.

:lol:

לכן תראה בארץ הרבה טויוטה, מאזדה, סוזוקי וניסאן. יסעו 10 שנים ו-150,000 ק"מ עם תחזוקה של תדלוק, ניפוח צמיגים והחלפת שמן שנתית.

נכון, אבל זה לא אומר שכל השאר לא, בהכרח.

לך יש דרישות אחרות, כנראה שאתה שונה משאר עם ישראל. בחר לך רכב אחר, תהנה מיתרונותיו ושלם תמורת חסרונותיו.

לא נכון בהכרח, לעיתים ה"חסרונות" הם מדומים או שסתם טבועים כסטיגמה ללא אחיזה ממשית במציאות. בגלל זה כתבתי Sweet Spot, למצוא את המחט בערימת שחת שתתן הכי הרבה אוטו לכסף.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
מי שחכם וחושב על העתיד יבדוק גם מה המוניטין של הרכב. אם השוק של מאזדה 3 וקורולה מתרסק - סביר שלסוניק לא יהיה שוק, בעוד כמה שנים היא תתקע עם הרכב ולא תוכל להפטר ממנו.

לדעתכם זה עניין של 8 שנים או שכבר עוד 3 שנים לא יהיה ניתן למכור אותה?

אם אני אקנה ב82K ועוד 4-3 שנים אמכור במצב טוב בסביבות 60 אלף או קצת פחות - זה עדיין יהיה סביר בשבילי (בכל זאת המחירון של הרכב כחדש הוא 104K)...

מנוע 1242 סמ"ק אבל הספק 94 כ"ס. ד"א אותו מנוע מניע גם את הספלאש שיש לה מראה מיוחד, והיא זולה משמעותית מהסויפט. מאידך הספלאש שוקלת כ-50 ק"ג יותר מהסויפט.

האמת שהספלאש נראת לי רכב קצת מבאס... יכול להיות שזה עניין של טעם

כנראה שהציעו לך את דגם ה-GLA הבסיסי. בדקי את מחיר ה-GLX, נדמה לי שהוא ימכר בסביבות 99K, ויש בו קצת יותר פינוקים (מפתח קרבה שהוא דבר נוח מאוד, חישוקי אלומיניום, בגרת אקלים, פנסי ערפל ועוד כמה פיצ'יפקעס) .

דווקא הסוכן אמר מפורשות שיש בקרת אקלים גם בדגם שהוא הראה אבל לא היה את כל שאר האבזור של הGLX

ניסיוני עם סוזוקי הוא שמדובר במכוניות אמינות מאוד.

אולי אני קצת אנטי כי ניסיוני עם סוזוקי בלנו היה פחות ממוצלח אבל אני יודעת שלא פייר להשוות רכב מ1998 לרכב חדש... מצד שני הרכב אכן סחיר, מכרתי תוך 4 ימים מרגע העלאת המודעה ליד2 :)

יפה שעשו את הדברים האלו בסוניק, אלו 2 מאפיינים של אמריקאית אמיתית, למשל הנעילה של הדלתות בהכנסה להילוך כ Default (אופציה שאפשר לבטל, דרך אגב) זה בגלל שבארה"ב היה נהוג לגנוב את הרכב ע"י פתיחת הדלת וזריקת הנהג החוצה אז האופציה הזו מונעת את זה.

כנראה תכונה לא מזיקה גם בכבישי השומרון, דווקא גרם לי להרגיש יותר ביטחון כל פעם שנאלצתי להיכנס לשם

בקרת שיוט אין לה עדיין נכון?

כתוב שיש אבל לא ניסיתי. אין לדעתי מה לעשות בארץ עם בקרת שיוט חוץ מאולי בנסיעה לאילת

נראה לי שהכי טוב שפותחת הדיון תלך ותבדוק בתקציב שלה את ה-I20, הסוויפט והסוניק ותבחר את זאת שהכי נראת לה (כולל כמובן נסיעת מבחן). ה-SX4 נראת לי גדולה מדי לצרכים שלך.

הSX4 דווקא בערך עם אותו מרחב פנימי כמו הסוניק, יכול להיות שקצת יותר גבוהה אבל לא העמדתי אותן זו מול זו

בi20 ישבתי באולם תצוגה והכסא היה ממש קשה ולא נוח, אם כי מבחינת שאר הדברים היא נראתה בסדר

טוב אני אנסה להזמין נסיעות מבחן גם לSX4 ולפורד פיאסטה בתקווה שזה יעזור לי כבר להגיע לאיזושהי החלטה ... :|

פורסם

אם אני אקנה ב82K ועוד 4-3 שנים אמכור במצב טוב בסביבות 60 אלף או קצת פחות - זה עדיין יהיה סביר בשבילי (בכל זאת המחירון של הרכב כחדש הוא 104K)...

אחרי 4 שנים לא חושב שסוניק תהיה שווה 60K. תבדקי ביד 2 היום מחירים של רכבים דומים (אקסנט למשל...) ותראי שהמחירים הם 50K במקרה הטוב ובפועל כנראה גם פחות. שוק הליסינג פשוט קרע לחתיכות את שוק היד 2 היום בארץ, והראשונות לסבול הן הפחות מוערכות.

כתוב שיש אבל לא ניסיתי. אין לדעתי מה לעשות בארץ עם בקרת שיוט חוץ מאולי בנסיעה לאילת

יפה, לא רע בכלל. דווקא אני משתמש בזה דיי הרבה, כביש 6 הכי נוח, וגם בדרך מהדרום למרכז, לפחות עד הפקקים זה דיי שימושי. דווקא בדרך לאילת פחות כי בד"כ תמיד נתקעים אחרי איזו משאית וצריך להאט כל שנייה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

אם אני אקנה ב82K ועוד 4-3 שנים אמכור במצב טוב בסביבות 60 אלף או קצת פחות - זה עדיין יהיה סביר בשבילי (בכל זאת המחירון של הרכב כחדש הוא 104K)

לא צריך ללכת רחוק, קחי דוגמה מסיאט איביזה. נראה אותך מוכרת קרוב למחירון, או אפילו בטווח של 20K ממנו.

כבר היום הסוניק היא לא בחירת העם ב82K (ובטח שלא ב104K) בעוד 4 שנים אנשים יקנו פיקנטו 2016 עם אחריות ב62K ולא את ה(תסלחי לי?)גרוטאה מביט דייהולט שתנסי למכור.

אל תשכחי שמחירי הדלק במגמת עלייה, ואת רוצה לקנות (ומתישהו גם למכור) רכב בכלל לא חסכוני עם דרגת זיהום 6.

מקסימום תצליחי למכור 3~4 אלף מעל מה שחברות הליסינג יבקשו על הסוניק באותה שנה. (נניח 45K~)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

זאת תמונה שצילמתי של הרכב. כמו שאמרתי לדעתי מאוד נחמד ומאובזר

אם לא בעיית המותג, לא הייתה פה דילמה...

car HDR s.jpg

פורסם

כבר היום הסוניק היא לא בחירת העם ב82K (ובטח שלא ב104K) בעוד 4 שנים אנשים יקנו פיקנטו 2016 עם אחריות ב62K ולא את ה(תסלחי לי?)גרוטאה מביט דייהולט שתנסי למכור.

דווקא אני חושב שעם הזמן יש יותר סיכוי שאנשים יעריכו אותן יותר מהיום (בערך כמו יונדאי וקיה). סוניק זה לא אוואו (גרוטאה באמת) וקרוז זה לא אופטרה. ואם הן נקראות גרוטאות בפיך אז אתה יכול לשים שם כ 70% מהרכבים בארץ - כמעט כל יפנאומטית או קוריאומטית (אני יכול לרשום פטנט על המילה? :lol:) מצויות.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

כל מהמכוניות בקבוצה נמכרות בנות 3 בסביבות 55K. מאזדה 2 בקצת יותר.

(מכיוון שמאזדה גם נכנסו חזק לשוק ההנחות ערך המשומשות ירד לממוצע הקבוצתי עם הזמן)

אין מצב לקבל על רכב בן 3 שנים 60K יותר סביר 50K. אם את לא מסוגלת להתמודד עם ירידת ערך כזאת - אל תקני חדש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם היה לך טוב ברכב שנסעת עליו 3 חודשים זה לא נסיעת מבחן של מקסימום חצי שעה, מוצע לך במחיר טוב ולא נתקלת בשום דבר מיוחד מה זה משנה לך כמה הוא יהיה שווה בעוד X שנים. כל אוטו חדש היום שלא תקני יספוג ירידת רכב ואין אף רכב שמקבל מחירון להבדיל ממכוניות שהם יוצאות מהכלל אבל הרוב לא קרוב בכלל, אז אהבת את הרכב הוא טוב לך לא אמור להטריד אותך נושא המותג או כמה הוא יהיה שווה קחי את הסוניק ותתחדשי.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם
אם היה לך טוב ברכב שנסעת עליו 3 חודשים זה לא נסיעת מבחן של מקסימום חצי שעה, מוצע לך במחיר טוב ולא נתקלת בשום דבר מיוחד מה זה משנה לך כמה הוא יהיה שווה בעוד X שנים. כל אוטו חדש היום שלא תקני יספוג ירידת רכב ואין אף רכב שמקבל מחירון להבדיל ממכוניות שהם יוצאות מהכלל אבל הרוב לא קרוב בכלל, אז אהבת את הרכב הוא טוב לך לא אמור להטריד אותך נושא המותג או כמה הוא יהיה שווה קחי את הסוניק ותתחדשי.

העניין הוא שזה הרכב החדש הראשון שאי פעם נהגתי בו (כאמור לפני זה נהגתי בסוזוקי בלנו 98'), אז אני לוקחת בחשבון שייתכן שדעתי איננה אובייקטיבית ויש גם את עניין האמינות שהעלו פה, זלילת דלק, קושי במכירה ונסיעה פחות רכה מאשר נגיד C3... כנראה אני בכל זאת אסע לכמה נסיעות מבחן ואנסה להחליט בהקדם. :-)

פורסם

שלום,

עדכון: החלטתי סופית על שברולט סוניק.

יש לי אופציה או לרכוש את החדשה 0 KM ב82K כמו כתבתי

או שחברת ההשכרה שלי מוכנה בסוף למכור לי את זאת שאני נסעתי בה ב75K כולל אגרת רישוי. היא עלתה על הכביש ביוני, אני קיבלתי אותה ב1 ביולי עם 1300 ק"מ כבר עליה, שפשוף קטן בגחון הקדמי (ממדרכה כפי הנראה) ו2 אותיות שהורדו מהלוגו. הקילומטרז' עליה עכשיו הוא 6000...

מה עדיף? האם 0 ק"מ בעת הקנייה שווים תוספת של 7000 ש"ח?

פורסם

אל תשכחי שלך רשומה השכרה ואילו החדגשה תהיה רשומה ליסינג האם זה יהיה שווה 7000 ש"ח במכירה?

תלוי מתי תמכרי. ככל שתמכרי במועד מאוחר יותר - כך יהיה לך יותר משתלם לקנות את הרכב בו את נוסעת.

נראה לי שאם מדובר בעד 4-5 שנים כדאי לך לרכוש חדשה - אחרת תרכשי את זאת בה את נוסעת כרגע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...