Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כמו כולם, בהתחלה לא התכוונתי לשדרג, אבל הנה, גם אצלי מופיעים הסימפטומים של הדבקות במחלה כבר :shock:.

המצב כרגע: Clarion CZ500 + Focal Solid 4 + Focal 165V30 + Focal SB 25 A1

המערכת נרכשה יד שניה בשלמותה מחבר.

השלב הראשון יהיה לשפר/לסיים את ההתקנה - לבודד את הדלתות, לטפל בתושבות פלסטיק המקוריות של פז'ו 206.

בשלב השני אני מתכוון לעבור לאקטיבי ולנסות לנצל את המערכת כמה שאפשר. לצורך כך נרכש מונו חדש: Focal Solid 1 (צפוי, לא? אשמח לתגובות גם לגבי זה). ואני בהטלבטות לגבי DSP. הייתי די סגור על miniDSP, אבל כשהתחלתי לחשב את העלויות אני לא בטוח שזה משתלם. אני צריך 6 ערוצים ביציאה שזה די מגביל אותי ל 2X8 (נראה לי ששני מודולים של 2X4 יהיה ממש לא נוח). אני רוצה גם להוסיף את פאנל בקרה שלו (יאפשר לעבור בין ארבעת ה-modes שנשמרו בזיכרון).

אז המחיר הסופי יהיה: 369$ עבור 2X8 + VOLFP + משלוח + תוכנה. וזה עדיין לא כולל את המיסים, אם יהיו.

מה אתם אומרים? miniDSP או אולי להגדיל טיפה את התקציב ולחפש פרוססור יעודי לרכב? ובכלל, חוץ מזה שהשליטה עליו היא רק דרך מחשב, איך הוא בכל שאר הפרמטרים ביחס לפרוססור יעודי לרכב?

פורסם

היי,

מעבר לאקטיבי , זה כבר לא רק סימפטומים :grin:..

יש משהו בדבריו של scoob , י HU טוב שתומך בעבודה אקטיבית באמת יכול לחסוך קצת כאבי ראש, אבל זה לא בהכרח יוזיל עלויות, ולא בטוח יתן תוצאות טובות יותר.

אני מציע לך להשקיע עוד קצת , ולקנות פרוססור כמו Bit 1 או MS-8 ,

הסיבות הן :

-מתח היציאות ב mini dsp נמוך , מה שמכריח הרמת גיין במגברים , ויכול לגרום גם לרעש רצפה גבוה.

-מכשיר יעודי לרכב מגיע כבר מוכן לשימוש ברכב ועם כל האביזרים הנלווים, אין צורך להזמין בנפרד יחידת שליטה, רגולטור (מייצב מתח).

-פרוססור יעודי דואג להדלקה בדיליי של המגברים אחרי שהוא נדלק, לא צריך להוסיף מעגלי השעייה וכאלה.

-פונקציית כיוון אוטומטי ב MS-8 , או כיוון Time Corrections לפי מרחק אבסולוטי ב bit 1.

-8 ערוצי יציאות במכשיר ,יתאים לך גם אם בעתיד תרצה לעבור ל 4way.

מעבר לזה ללנוספורס יש גם mini dsp , וגם bit 1 , אני בטוח שהוא יוכל לתת לך יותר מידע בנושא.

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

פורסם

גם על זה חשבתי, אבל אני לא בטוח שזה יוזיל.

כרגע טוב לי עם CZ500, אני בסדר עם הסאונד ואוהב את אפשרויות הקישוריות שלו: BT, USB, אייפון וכו'.

האמת אני גם קצת פוזל לכיוון CarPC/Tablet ואז הפרוססור גם יהיה שימושי. אולי יהיה לנו גם iPad mini מתישהו. אבל השינוי הזה כבר לפעם הבאה :-D.

בכל מקרה, אם יש לך הצעה קונקרטית, אני אשמח לשמוע.

עריכה: עד כאן היתה תגובה ל scoob. רק עכשיו ראיתי את תגובת stolercom:

תודה, אני אתייחס למה שכתבת לא כדי להגן על miniDSP, אלה כי עד עכשיו הייתי די סגור שאני הולך לקנות אותו אז קראתי עליו יחסית הרבה (מדובר אך ורק על 2x8 ):

יציאה למגבר לא נראה לי בעיה: RCA output: 2Vrms (8 dBu) in unbalanced mode

Phoenix terminal : 4Vrms (14 dBu) unbalanced OR 8Vrms (20dBu) balanced

כל עיניין המתח באמת יכול להוות בעיה. למרות שהחברה טוענת ש 2x8 כבר מכיל מייצב מתח onboard, ראיתי גם תגובות של אנשים שיש להם רעשים בחיבור ישיר למגבר. האמת, גם ראיתי כאלה שהכל עובד להם מצויין וגם כאלה שפתרו את הבעיה בעזרת לולאות הארקה. אם למישהו יש ניסיון עם זה, אשמח לשמוע.

2x8 מכיל השהייה של 2 שניות ויש לו יציאת remote. הגדלת ההשהיה אפשרית ע"י החלפת קבל.

כיוון אוטומטי זה בהחלט יתרון של МС-8 ויעזור לי להתחיל. ב miniDSP עקרונית גם אפשרי בעזרת REW, אבל אני עדיין לא מוכן נפשית לקנות מיקרופון מדידה, קרטיס קול וכו :)

עד עכשיו יש לנו: כיוון אוטומטי ואולי בעיות מתח (לא כ"כ מפחיד אותי כרגע)

פורסם

הכוונה המקורית שלי הייתה מכשיר משומש מבין המבחר שניתן למצוא בפורום יד שנייה במחירים מגוכחים דוגמת האלפיינים 9887/5 אקליפס 7200 פיוניר 88/0 prs וגם קלאריונים.

ייצא במחיר מוזל בהרבה אבל בחלקם תצטרך להוסיף אי אילו תוספות על מנת לקבל את הפונקציות שציינת כמו בלוטוס.

אישית מבין כמה וכמה מערכות ששמעתי עם פרוססורים הייתי מרוצה רק מאחת והיא הייתה עם אלפיין h900 אם אני לא טועה (של אלי), אבל גם עם מגברים וציוד מושקע מאוד.

ביתר הסאונד פשוט נשמע מסורס ומלאכותי.

אם לא שמעת עד היום מערכות על בסיס פרוססור הייתי ממליץ שתשמע כמה לפני שתעשה את המהלך.

פורסם

מעניין...

אתה הראשון שאני שומע שמגיב שלילית בעיניין פרוססור. נראה לי אני צריך לחקור עוד קצת בנושא.

ולא, לא שמעתי עד היום מערכת עם פרוססור ומאוד אשמח לשמוע. מכירים מישהו באזור באר שבע?

פורסם

דניס,

שני חברי הפורום היחידיים עם MDSP עד כמה שידוע לי נכון להיום הם -

NIMW

ואני... :-P

הMDSP בעיניי לא בשל לתחום הרכב.

הוא לא רע בכלל - חביב מאוד למען האמת אבל יש כאן אבל גדול:

1. יציאות המגברים שלו עלובות ואתה כנראה תצטרך להשתמש בליין דרייבר. (מנסיון)

2. יש לו פלאגינים הזויים -

או שיש לך את ה4WAY הרגיל שיש לו אקולייזר גרפי 31 ערוצים - רק הבעיה איתו זה שהוא לכל הערוצים יחד! וזה גרוע כי אתה לא יכול להשפיע על המידבאסים מבלי להשפיע על הסאב.

או שיש לך את ה4WAY ADVANCED שאני משתמש בו אבל אז יש לך חמישה אקולייזר פאראמטריים עם שישה ערוצים לכל ערוץ - כלומר לכל אחד מארבעת הערוצים יש שישה ערוצי איקולציה וגם אחד כולל לכולם

מה שאני עושה שם זה לתחום הגבוה אני משתמש מהכללי.

לתחום הסאב וופר רק מיציאות הסאב וופר

ולתחום הביניים רק מיציאות הסט הקדמי.

3. הכוונים של האקולייזר שלו כל כך רגישים שאם אתה עושה טעות אחת אתה יכול להכניס עיוותים מטורפים ולטגן רמקולים.

יש שם יכולת לבחור בHI SHELF וLO SHELF -> זה אקולייזר גורף מנקודת האיקולציה שעושה או הגבהה כולל מנקודת האיקולציה או הנחתה כוללת מנקודת האיקולציה שזה דבר נהדר כשאתה יודע שאתה רוצה להנחית תחום גורף ולזה צריך רמקולים מאוד לינאריים בתגובה שלהם.

לא מומלץ להתעסק עם זה אלא רק בPEAK.

היתרון היחידי של הMDSP הוא שהוא זול יותר מהמתחרים - אבל עם קצת יותר השקעה אתה תקבל מוצרים הרבה יותר בשלים לרכב.

ההמלצה שלי תהיה על הBIT TEN

הוא בעל חמישה ערוצים סה"כ אבל הוא פשוט נפלא וגמיש ונותן תוצאות מעולות (מנסיון)

יש שם רק טריק אחד שאתה צריך לקחת בחשבון - זה מכשיר שנועד להיות מנחת במקור עם DSP ולכן הוא מאותחל ע"י חיבור הכניסות הגבוהות שלו.

עכשיו - יש לו כניסת AUX מבוססת RCA - אבל בכדי להשתמש בה באופן קבוע כל עוד לא רכשת את הDRC שלו (שזה כסף נוסף שלא לדבר על הכניסות הדיגיטליות - BIT TEN D ) אתה צריך לחבר שם חוט שנקרא AUX IN לחוט של הרימוט או לחוט של הסוויץ' (12V בהדלקת המכשיר בקיצור) בכדי לגרום לBIT TEN באופן אוטומטי לעבור לעבוד מכניסת הAUX שלו.

התוכנה נהדרת ועובדת מהר ונפלא ולא דורשת התקנת דרייברים מיוחדים כי הם משתמשים בדרייברים מובנים של הXP או 7.

האיכות שלו פשוט נפלאה.

מעבר לכך יש לו יכולות לסלופים משתנים בתוך פילטר בנד-פאס אחד (גם לMDSP יש את זה) אבל יש לו פחות גמישות בשיטות החיתוך והסלופים מאשר לBIT ONE. (כאן דווקא הMDSP שולט ביד רמה - יש לו גם בסל - אבל לאף פרוססור למעט הפרוססור החדש של מוסקוני שהולך לצאת במאי הקרוב - אין קרוס של צ'אביצאב)

בכל מקרה - לפני רגע העליתי לכאן שרשיר על איך לבנות LPAD - בעיני קודם כל לקנות פרוססור טוב עם אקולייזר 31 ערוצים, להנחית קצת את הטוויטרים ולעשות עבודת איקולציה טובה ויתכן ואתה כבר לא תצטרך בכלל לשקול מעבר לאקטיבי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מעניין...

אתה הראשון שאני שומע שמגיב שלילית בעיניין פרוססור. נראה לי אני צריך לחקור עוד קצת בנושא.

ולא, לא שמעתי עד היום מערכת עם פרוססור ומאוד אשמח לשמוע. מכירים מישהו באזור באר שבע?

מה שבטוח שאני לא הראשון שאומר זאת, רוב הקבוצה בצפון החזיקה באותה הדעה.

דבר נוסף שלפי דעתי מחזק את העניין הוא הקצב המסחרר שהפריטים הנ״ל משתחררים חזרה לפורום היד השנייה.

לדעתי תחקור טוב טוב ותבדוק כמות נכבדת של מערכות עם ובלי ואז תחליט לטעמך.

פורסם

יש הרבה טענות נגד פרוססורים ויש גם הרבה טענות נגד TC.

שמתי לב שחלק מהטענות הללו היו נכונות לגבי המערכת שלי - עד שמצאתי מה גרם לבעיה אצלי וזה היה למרבית הפלא - נקודות חיתוך חופפות שפשוט עמעמו את המערכת לגמרי.

אחרי שעברתי על הפרוססור אצלי לנקודות חיתוך חופפות באמצע אורך גל - זה עולם אחר לגמרי.

גם אחרי הרבה חומר קריאה שעברתי על TC הבנתי שהשימוש בו צריך להיות מינימלי ככל האפשר בכדי לא לגרום הבדלים שמיעים ובפועל צריך מעט מאד בכדי לאזן רכב.

אני באופן אישי לא יכול בלי TC ובלי אקולייזר שליש אוקטבה - לא מעניין אותי אם זה עם פרוססור או בלי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חברים, תודה רבה על התגובות.

דרך אגב, לאף אחד אין דעה לגבי המונו? הרכישה הייתה קצת אימפולסיבית, רוצה לדעת את דעתכם.

לגבי מה שנכתב על פרוססורים באמת חומר למחשבה. אבל בכל זאת, אני רוצה לנסות את הכיוון הזה בעיקר כי אני רוצה ללמוד ולהרגיש את החיתוכים השונים, הסלופים וכו... נראה מה יהיה אח"כ, אבל כרגע בא לי להתעסק אם זה גם אם זה לא לטובת שיפור הסאונד.

ולכן חזרנו לעינייני הפרוססורים :)

אדי,

ה 2X8 שונה בכמה תכונות מה 2X4 שיש לך:

1. מתח היציאות שונה - אם אני לא טועה אצלך זה 0.9V ובדגם הזה 2V דרך RCA ו 4V או 8V דרך חיבור PHOENIX

2. הפלאגין הוא של 4X10. יש לו PEQ 5 band לכל ערוץ כניסה ולכל ערוץ יציאה. ראה תמונה מצורפת.

מהניסיון שלך עם 2X4 והמידע הזה על 2X8 - מה דעתך?

עוד דבר, ראיתי שבהרבה מקרים רשמת שאתה לא אוהב את MS8. למה?

minidsp-4x10-plugin.png

פורסם

לגבי מתחי היציאות זה מאוד מעודד וכנראה יספיק לכל הדיעות.

לגבי האקולייזרים - אני לא סובל את האקולייזר הפרמטרי ומעדיף את הגרפי שליש אוקטבה - בגלל זה אני אומר - המוצר הזה לא בשל לרכב, לא עדיין - אבל זה לא שהוא לא טוב, הוא נהדר סה"כ בייחוד אם פתרת את הבעייתיות של מתח היציאה.

לגבי הMS8 - לא סובל את המוצר הזה ולא את הגישה שלו.

לא שמעתי מערכת אחת שהוא היה מותקן עליה שהמילה למה ששמעתי לא פגעה בתיאור "פרווה" - לא בשרי, לא חלבי.

עריכה לגבי הMDSP - תבין, האקולייזר הפרמטרי שלו סה"כ מאוד גמיש כי אתה יכול לקבוע לכל שנתון את תדר הנושא ואת הQ ואת הההשפעה שלו על שאר התדרים מעל או מתחת לנקודת האיקולציה.

Pioneer TS-X150

פורסם
מה שבטוח שאני לא הראשון שאומר זאת, רוב הקבוצה בצפון החזיקה באותה הדעה.

דבר נוסף שלפי דעתי מחזק את העניין הוא הקצב המסחרר שהפריטים הנ״ל משתחררים חזרה לפורום היד השנייה.

לדעתי תחקור טוב טוב ותבדוק כמות נכבדת של מערכות עם ובלי ואז תחליט לטעמך.

מצד שני, אני רואה שהפריטים האלה גם נמכרים ממש מהר.

והלוואי ויכולתי לשמוע עוד מערכות עם או בלי פרוססור. לא מכיר אף אחד מהאזור שלי.

אשמח לקבל הצעות בפרטי אם מישהו עדיין מוכר את אחד הביטים או פרוססור אחר לרכב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, ה miniDSP בינתיים בדרך לארץ והתחלתי לשפר את ההתקנה. פתחתי את הדיפונים, הורדתי את התושבת המקורית ואני הולך לבנות אחרת מ MDF.

כמה שאלות:

1. בתוך הדלת יש מין פלסטיק בצורה של תבנית ביצים. מישהו יודע מה תפקידו? כדאי להתאמץ להחזיר אותו אחרי התקנת הבידוד?

2. כדאי לשמור על הזוית המקורית של התושבת? הרמקול מוסט קדימה לכיוון הדשבורד. האם יש טעם לשאוף לאון אקסיס במידים?

IMG_0787_.jpg

IMG_0760_.jpg

IMG_0762_.jpg

• תוכן חדש...