Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכות של מובייל איי - דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת מה דעתכם על המערכות של מובילאיי. בעבר נמכרו ב-6000-8000 ש"ח, היום מציעים אותן בסביבות 3,000 בדואר.

יש למישהו נסיון איתן? האם באמת מקבלים התראות שיכולות למנוע תאונה? כמה התראות שווא מקבלים, והאם ניתן לכייל את המערכת כך שתהיה יעילה (ללא התראות שווא רבות אבל עדיין לקבל התראות רלוונטיות)?

פורסם

הייתה לי ברכב חליפי שקבלתי למספר ימים.

אישתי התלהבה אני לא הבנתי ממה...

אולי אני קצת מגזים. זה כלי סיוע אבל נראה לי שעלולים לפתח אדישות לאתראות שלו ואז האפקטיביות יורדת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ללא ספק אחד הדברים היותר טובים שניתן להכניס לרכב.

כבר כמעט שנתיים אני איתו, ואני חייב לציין לזכותו שהציל את חיי לפחות פעם אחת, כאשר הסיחו את המבט שלי לשניה בודדת, והמערכת התריעה לי מפני התנגשות במשאית .

גם אם זה פעם אחת , הוא מספיק לכל החיים.

לפי דעתי צריך לעשות תקן שהמערכת הזאת תכנס לכל רכב חדש.

יפני זה הכי אחי

פורסם

בזבוז של כסף. מערכת מיותרת, מציקה ומפריעה. נהגתי בכמה רכבים שהייתה להם המערכת הזו, בכולם הדבר הראשון שעשיתי עם הכניסה לרכב היה לכבות אותה. הגדילו לעשות הנהגים של מטרופולין, שפשוט מכסים את העין של המצלמה באיזולירבנד.

אם אתה שואל אותי - עבור הלאה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בתור נוסע שנסע הרבה עם חברת מטרופולין לפני שנה שנתיים, אני חייב להגיד שזה היה די מפחיד.

הנהגים פשוט נהנו מהנוף בצידי הדרך ב'ידיעה' שאם יצטרכו אותם בטוענה שהם צריכים לשים לב לכביש, אז הם ישמעו על זה בצורת

צפצוף מעצבן.

יכול להיות שגם לפני כן הם נהגו ככה, אבל אז לפחות כנוסע לא הייתי מודע לזה שכל 15-60 שניות האוטובוס סוטה מהנתיב, ושהרכב

שלפנינו עוד רגע יהיה עוד רגע מתחתינו.:roll:

בקיצר, סע בתשומת לב, ואל תפקיד/ר את חייך בידי מכשיר שהטכנולוגיה שלו עדיין לא מושלמת.

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם
לפי דעתי צריך לעשות תקן שהמערכת הזאת תכנס לכל רכב חדש.

המזל מי שעושה תקנים עדיין לא חשב על זה. אני מדמיין אילו בעיות יהיו לרכבים מהתקנה מקומית של מערכת כזאת. לא רוצה שידיים "מיומנות" יחתכו לי חוטים ברכב, אחרי זה אני לא ידע מאיפה באות כל התקלות. עדיף קרוז קונטרול חכם בעל מכ"מ שיודע לבלום לבד כשצריך ומערכת התרעה על סטייה מנתיב ושטחים מתים במראה. ראיית לילה גם לא תזיק. מה שכתבתי יש ברכבים כמו מרצדס S קלאס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
עדיף קרוז קונטרול חכם בעל מכ"מ שיודע לבלום לבד כשצריך ומערכת התרעה על סטייה מנתיב ושטחים מתים במראה.

זאת בדיוק המערכת.

פורסם
זאת בדיוק המערכת.

ראיתי באתר שלהם מה המערכת מציגה. זה נחמד, אבל המערכת לא בולמת לבד את הרכב במקרה חירום ויש מערכות שעושות את זה - למעשה צעד קדימה במערכות בטיחות אקטיביות. מעבר לזה לפי מה שהבנתי יש צג מרכזי שמראה הכל, במקרה של מעבר נתיב כאשר נהג מסתכל במראה רצוי שהתראה תיהיה על המראה עצמה עם מצלמות שמסתכלות אחורה ובהתאם נדלקות נוריות על המראות - אני חושב שבדגמים הבכירים של וולבו יש את זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מעניין כמה תגובות לשני צידי הסקאלה...

מובילאיי אכן מותקנת גם בדגמים הבכירים של וולוו מאז 2007. כנ"ל לגבי BMW סדרות 5 ו- 6 (לא יודע אם בארץ). הדגם המוצע לקנייה פרטית הוא פשוט יותר אם אני מבין נכון - אבל זה מה יש, תקציב ל BMW סדרה 5 עדיין אין לי :)

פורסם
אני לא מבין, לא עדיף להיות מרוכזים בכביש במקום כל הבלאגן הזה?

כשאתה עייף, זה יכול לעזור.

בכל מקרה, יש גם אפליקציות לאנדרואיד ואייפון שעושות פעולה דומה, וידרשו רק למתקן את המכשיר ברכב תמורת מספר דולרים בודדים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני לא מבין, לא עדיף להיות מרוכזים בכביש במקום כל הבלאגן הזה?

הבנת נכון.

המערכת הזאת היא חלק מהמערכת הישראלית ששמה "הסרת אחריות אישית".

כולם מנסים היום להתנער מכל שמץ של אחריות אישית, בכל תחום,

ולהאשים משהו/מישהו אחר - אכלו לי, שתו לי, זה בגלל ההורים שלי, המורה, האישה...

הופ, הנה ביטוי מוטורי לבעיה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מעניין כמה תגובות לשני צידי הסקאלה...

מובילאיי אכן מותקנת גם בדגמים הבכירים של וולוו מאז 2007. כנ"ל לגבי BMW סדרות 5 ו- 6 (לא יודע אם בארץ). הדגם המוצע לקנייה פרטית הוא פשוט יותר אם אני מבין נכון - אבל זה מה יש, תקציב ל BMW סדרה 5 עדיין אין לי :)

גם בסדרה 7 שבמקרה עומדת לרשותי.

אני עדיין לא מבין איך היא פועלת. אפילו כשאני נוסע בזיגזג הכל שקט ורגוע בלי צפצופים ובלגנים.

בספר רכב כתוב שההגה צריך לרעוד לי.

• תוכן חדש...