Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שליחת רכב מארה''ב לישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

בתקופה האחרונה אני שוקל לקנות רכב מחו''ל(חשבתי על GTI MK1 או שירוקו MK1),מצאתי בEbay כמה רכבים נחמדים.

אני רוצה להבין איך עובד המשלוח,כל הפרצדורה מלקיחת הרכב מהמוכר ועד קבלת הרכב פה בארץ.

תודה רבה והמשך יום מעולה!

בשיפוצים...

פורסם

קח בחשבון שאתה לא יכול לייבא רכב בן יותר משנתיים (עד 30 - אפשר לייבא רכבי אספנות) אלא אם אתה תושב חוזר.

פורסם
שלום רב!

בתקופה האחרונה אני שוקל לקנות רכב מחו''ל(חשבתי על GTI MK1 או שירוקו MK1),מצאתי בEbay כמה רכבים נחמדים.

אני רוצה להבין איך עובד המשלוח,כל הפרצדורה מלקיחת הרכב מהמוכר ועד קבלת הרכב פה בארץ.

תודה רבה והמשך יום מעולה!

1. ברר מה מחיר המשלוח היבשתי , והימי עד לישראל.

2. ברר באתר משרד התחבורה מה שיעור המיסוי , מעמ .

3. ברר מהן העלויות הנוספות עמילות מכס ואגרות רישוי בארץ.

- ועוד דבר , רכב ביבוא אישי מצוין ברשיון ככזה . שים לב ! : ולכן בעת מכירתו בעתיד , מחירון לוי יצחק לא תופס לגביו כמו רכב שנקנה בארץ ביבוא סדיר , והוא שווה הרבה פחות ( כ 20-25% פחות מרכב ביבוא סדיר ).

- וזה אומר שבעת המכירה עליך ללכת ללוי יצחק , לשלם כ 700 שח בערך , ולקבל הערכת שמאי .....

- כלומר במילים אחרות זה לא משתלם אלא אם כן מדובר ברכב יוקרה שחוסך לך 50,000 שח ומעלה !

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
1. ברר מה מחיר המשלוח היבשתי , והימי עד לישראל.

2. ברר באתר משרד התחבורה מה שיעור המיסוי , מעמ .

3. ברר מהן העלויות הנוספות עמילות מכס ואגרות רישוי בארץ.

- ועוד דבר , רכב ביבוא אישי מצוין ברשיון ככזה . שים לב ! : ולכן בעת מכירתו בעתיד , מחירון לוי יצחק לא תופס לגביו כמו רכב שנקנה בארץ ביבוא סדיר , והוא שווה הרבה פחות ( כ 20-25% פחות מרכב ביבוא סדיר ).

- וזה אומר שבעת המכירה עליך ללכת ללוי יצחק , לשלם כ 700 שח בערך , ולקבל הערכת שמאי .....

- כלומר במילים אחרות זה לא משתלם אלא אם כן מדובר ברכב יוקרה שחוסך לך 50,000 שח ומעלה !

למה שלוי יצרוך ידפוק אותו בירידת ערך וגם יזכה ל700 ש״ח עבור הערכת שמאי?

אם אין תקנות מסוימות המטילות הגבלות על הרכב והחלקים שלו זמינים (או בכלל מכל הבחינות הוא דומה לרכב שנרכש בארץ) אין שום סיבה לכסח במחיר ככה, עם כל הכבוד ללוי יצחק.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אם אתה רוצה להקל על עצמך במידה מסויימת אך בכל זאת להיות מעורב, תרים כמה טלפונים לחברות שילוח בינלאומי (עמילות מכס), הם יספקו לך את כל הפרטים הרלוונטים, כאשר אתה מתקשר תוודא שיש בידך כל הפרטים לגבי הרכב, כולל תוספות למיניהם (אם יש וכדומה), הדברים הללו עלולים להיכלל בדרושות המס בארץ בעת השיחרור. תבדוק גם את תנאי המכר של מי שמוכר לך את הרכב, המסמכים שהוא מוכן או לא מוכן לספק עבור היצוא, לדוגמא האם הוא מוכר את זה ex-factory, דהיינו אתה צריך לדאוג לאיסוף הרכב מחנותו\ביתו,מקום עיסקו ולדאוג לכל, או שהוא מוכן להוביל את זה עד לנקודה מסויימת, לדוגמא מכרז שילוח איזורי של היצרן\ספק שאולי נמצא קרוב יותר לנמל הטעינה ולספק מסמכי יצוא, מה שמוביל אותי לנקודה הבאה.

מכיוון שמדובר על יבוא רכב מארה"ב תבדוק ותוודא מאיפה מארה"ב מתבצע היצוא, אם לדוגמא הרכב נמצא פיזית באיזור החוף המערבי והאוניה שתביא את זה לארץ נמצאת בחוף המזרחי (רוב האוניות, כ-80% שמפליגות מהארץ לארה"ב עוגנות\פורקות\מוטענות בחוף המזרחי), היבוא עלול להתייקר בשל העלות ההובלה היבשתית בתוך ארה"ב (להזכירך ארה"ב מדינת ענק).

יתכן ומה שכתבתי עלול לבלבל אותך, הכי פשוט לבצע כמה שיחות טלפון שיתנו לך הסבר מפורט, בהצלחה.

פורסם

הרכבים שהוא מעוניין בייבוא שלהם הם רכבי אספנות, לכן כל הסיפור הזה של הערכת לוי יצחק וכו' - לא רלוונטים.

ממליץ לך לחפש תשובות לשאלות שלך בפורום אספנות - הכל כתוב שם.

ככלל אצבע תזכור שאם אתה רוצה לדעת כמה יעלה הכל בסוף, תכפיל את מחיר הרכב ב-10 וזאת התוצאה בשקלים.

לדוגמא: רכב שעולה 40000$ בארה"ב יעלה בארת כ-400000.

פורסם

כמה הערות והארות.

1. יש מס של קרוב ל- 100% על רכב חדש (לפי המחירון שלו בארץ), בעוד שברכבי אספנות זה משתנה יש 6 רמות (מרכב פרוייקט מחורבש עד רכב במצב פרפקט) ואתה יכול לדמיין מה זה אומר מבחינת התשלום במכס. אגב, רכב ברמה הכי נמוכה (1) עד כמה שהבנתי בכלל לא יתנו לך לייבא.

2. יש לקחת בחשבון שאת המכס אתה משלם על עלות הרכב + ההובלה + הביטוח הימי + הוצאות שילוח מסביב, על כל אלה ביחד אתה משלם את המס שקרוב ל- 100%.

3. בהנחה שאתה לא מביא איזה סירה (רכב אמריקאי סופר ארוך) הפטנט זה למצוא עוד משהו שמייבא רכב מאותו אזור ולשלוח את שניהם ביחד באותה מכולה. שניים נכנסים טמבון לטמבון, ובכך אתה חוסך כמה אלפי שקלים בהובלה הימית.

4. אם יש לך קצת ספרים, ואתה יכול לחסוך לעצמך בלבול מוח קח עמיל מכס שיטפל לך בכל הנושא.

5. כשאתה שולח רכב לארץ דאג שיגיע למסוף "אובר-סיז" (אם אתה שולח לחיפה). שכן במסוף הנ"ל מדובר בריקון עצמי. ז"א שהרכב מגיע, המכולה נפרקת ויש לך נדמה לי 30 יום לסגור את כל הקצוות בטרם תתחיל לשלם על אפסנה. בעוד שבמסוף הרגיל אתה תשלם כמה עשרות שקלים על כל יום שהרכב עומד שם.

ואכן כדברי החברים כאן, יש לא מעט "ספרי מסע" בפורום אספנות.

ג'ו

The Beauty & the Beast

בסיפור הזה היפה היא גם החייה

• תוכן חדש...