Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סגנון נהיגה - חסכוני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

רציתי לדעת מה סגנון הנהיגה החסכוני ביותר?

נכון לעכשיו אני נוסע בפורד פוקוס אוטומט,

בסגנון הנהיגה שלי אני מגביל את עצמי עד 2500 סל"ד והדבר שנראה לי בעייתי זה השימוש בהילוך ניוטרל.

בכל פעם שאני רואה שיש ירידה או הזדמנות לשלב ניוטרל לזמן מה אני עושה זאת...

כשאני מעביר לדרייב אני מחכה כמה שניות ורק אז לוחץ על הגז בעדנות.

השאלה היא האם אני חוסך בדלק אבל אני אשלם על זה בתיקון גיר בסופו של דבר?

מה סגנון הנהיגה החסכוני שלכם?

תודה לכולם!

פורסם

לא רק שמזיק לגיר, גם מעלה את צריכת הדלק ולא מפחית אותה.

השיטה היא נטו לא ללחוץ על הדוושה באינטנסיביות בהאצות, ולא לבלום כשלא צריך (להשתדל כן להעזר במנוע).

מעבר לזה - הכל ספוקלציות ומיתוסים.

פורסם

אם הוא עוצר את הרכב, אז אתה במהירות שהממיר נעול, כלומר המנוע אז לא צורך דלק בכלל.

ברגע שאתה מעביר לניוטראל המנוע צריך להחזיק את עצמו "ער" - וזה שורף דלק.

כמו שאמרתי, אל תנסה עם ההגיון של ניוטראל חוסך בדלק כי הוא פשוט לא נכון.

פורסם

זה לא חסכוני בדלק ולא בטיפולים לתיבת ההילוכים.

העברת הילוכים בסיבובי מנוע של 2500 סל"ד - נשמע לי קצת נמוך אבל אם התיבה האוטומטית יודעת להעביר הילוך בסל"ד כזה אז אני משער שזה בסדר. את העקרון, בכל מקרה, תפסת נכון: לא למשוך את המנוע לסיבובי מנוע גבוהים שלא לצורך.

עם זאת, כאשר אתה נוסע תחת עומס (למשל בעליה), השתדל למשוך את סיבובי המנוע לתחום גבוה יותר, אפילו בעזרת שימוש ידני בהילוכים של התיבה. כמו כן, מדי פעם, לאחר שהמנוע התחמם, רצוי למשוך את הרכב לתחום הסל"ד הגבוה כדי להמיס משקעי פיח. כמובן שגם לצורך עקיפה או השתלבות בכביש מהיר יש לעשות שימוש בכל קשת הסל"ד.

שילוב להילוך סרק (ניוטרל) - רק בעצירה ממושכת ובטוחה (בחניון, למשל). לא בזמן נסיעה וגם לא בזמן עצירה ברמזור. זה לא חוסך בדלק וגם גורם בלאי מצטבר למספר חלקים בתיבה בשילוב לסרק וחזרה להילוך (בעיקר למצמדים בתוך התיבה).

מה כן יעזור לך לשמור על צריכת דלק נמוכה?

1. טיפולים במועדם.

2. לחץ אוויר בצמיגים - קנה מדיד "עט" (עולה כמה שקלים) ובדוק לחץ אוויר בבוקר פעם בשבוע עד שבועיים. מלא לחץ אוויר לפי הוראות היצרן ולפי העומס ברכב. שים לב שהוראות היצרן מתייחסות ללחץ קר.

3. מתינות: הלחיצה על דוושת הגז צריכה להיות הדרגתית, אחידה ועדינה ככל האפשר. רצוי להפחית קצת את הלחץ על הדוושה בזמן שהתיבה מעבירה הילוך כדי שההעברה תהיה חלקה יותר.

4. בלימת מתונה: איך בלימה עדינה יותר חוסכת דלק? פשוט מאוד: כשאתה בולם עדין יותר, אתה נאלץ לבלום מוקדם יותר. וכשאתה בולם יותר מוקדם זה אומר שאתה עוזב את הגז עוד יותר מוקדם. בנוסף, אם אתה יכול להאט בצורה כזאת שתאפשר לך לא לעצור בכלל בפקק או אפילו ברמזור - תחסוך לא מעט דלק וגם את הנזק המצטבר שסיבובי סרק גורמים למנוע ולמערכת החשמל ברכב.

5. שמירת רווח: שמירת מרחק מכובד, לפחות שתי שניות וקצת מהמכונית ממול (ואם אתה שומר שלוש שניות - הרי זה משובח) תאפשר להימנע מהאטות מיותרות כשהרכב ממול מאט ולכן תחסוך דלק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...