Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר רגיל לשמוע קשקושים של ״בעלי מקצוע״ ולרוב איפה שאני מבין אני גם יודע לסנן,הפעם אני לא מבין ולכן באתי להתייעץ:

הרכב הוא 205GTI,אני מעוניין לעשות החלפה של הנוזל קירור לחדש של וולאו,התקשרתי למכון ראדיטורים בי-ם כדי לקבל הצעת מחיר להחלפה של הנוזל,הבחור טען בכל תוקף שאסור להחליף נוזל קירור לנוזל חדש כי כל הלכלוך והג׳יפה יעלו ויסתמו את הראדיטור(?!),ובכלל,החלפה של נוזל ברכב כזה ישן תגרום לצרות ולכן אם הרכב לא מתחמם לא לגעת.

נשמע כמו קשקוש בלבוש תוצרת ירדן,אבל האם יש לי סיבה לדאוג?

מה התהליך של החלפת הנוזל?

אשמח אם אחד מבעלי המקצוע יכול לשפוך קצת אור על תהליך ההחלפה.

תודה.

פורסם

לדעתי אם הנוזל קירור שלך נקי,אין חשש להחלפה. אני קניתי איביזה 2002 וכרגיל החלפתי רדיאטור ומיים וגם הוספתי פלש לרדיאטור בכדאי לנקות את כל המנוע ורדיאטור הפנימי , ולא היו בעיות קודם וגם עכשיו אין. הכול תלוי במצב הרכב.

פורסם

אם תחליף לאותו סוג נוזל לא אמור להיות בעיות. אבל,

החלפה לנוזל בתקן אחר עלולה לייצר ריאקציה וצרות.

ידוע גם על רכבים שנסעו עם מים רגילים ללא נזילות, החלפה לנוזל קירור גרמה להמסת האבנית ונזילות + סתימות

ברדיאטור עקב תסחיפים.

רענן

פורסם

נוזל קירור מחליפים ואין שאלה בנושא.

כנראה הוא רוצה שהנוזל יאכל לך את הרדיאטור ואז תקנה ממנו אחד חדש - או לא יודע מה.

נ.ב. שההגיון אומר שאם יש ג'יפה - צריך לנקות ולא לחכות שיהיה יותר מידי ג'יפה.

וכל זה במיוחד במנועים של פג'ו, (שפתאום מגלים שיש נזילה מהבלוק עקב קורוזיה שאכלה את המנוע).

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

כרגע הרכב נוסע עם נוזל קירור,איזה?אין לי מושג.

אני עדיין בתהליך של ישור קו ולכן אני רוצה לדעת בדיוק איזה נוזלים יש,מתי החליפו ומי,ולכן אני רוצה להחליף לנוזל של וולאו.

מה לעשות?

פורסם

ברור שצריך אחת לתקופה להחליף נוזל קירור אבל המכון רדיאטורים צודק.

ברכב עם מערכת קירור מוזנחת החלפת נוזל עלולה לגרום לסחף רב שנדבק בכל מיני מקומות, במיוחד בבלוק לסתום את הרדיאטור. וזה קורה מידי פעם אחרי החלפה באוטו מוזנח. הרדיאטור מיד נסתם והמנוע מתחמם.

במקרים כאלו כדי לבצע החלפה כפולה במרווחים של מספר ימים, כדי לשטוף את כל הג'יפה החוצה ולהקטין סיכוי של רדיאטור סתום.

פורסם

כל עוד מערכת הקירור לא הכילה מיי ברז אין שום בעייה לבצע החלפה. אם מערכת הקירור הוזנחה עם ההשנים ונכון לעכשיו היא בסדר אז עזוב אותה ככה. אם תהיה טיפת התחממות מעל הנורמל בצע ניקוי והחלפה של נוזל הקירור.

פורסם
אין דרך לצפות את זה מראש?

כרגע הנוזל קירור נראה נקי,לא מעורבב עם ג׳יפה.

זה קשור?

תראה איך נראה הנוזל כשהוא יוצא אם יוצא ג'יפה תתכונן לבצע שטיפה יותר רצינים והחלפה נוספת

פורסם

מה זה אומר שטיפה יותר רצינית?

אז בעצם מחליפים נוזל קירור כרגיל,במידה והנוזל קירור שיצא מלא בג׳יפה,לחזור אחרי יומיים-שלושה ולבצע את אותה הפעולה?

פורסם

כל הסחף המדובר זה לא משהו שמתנקה לאחר פתיחת כמה צינורות ושטיפה עם צינור מים ? לא יכול להיות שההמלצה היא להשאיר ככה כי אולי יקרה משהו בהחלפה. אני הייתי לוקח את ה''סיכון'' רק למען השקט הנפשי שלי, לדעת שמערכת הקירור נקיה.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

הנה ה-2 שקלים שלי:

הרכב ישן, משתמע שלא ידוע לך מה יש או אין בתחתית הרדיאטור מבחינת לכלוך, אני ממליץ לך לעשות משהו מאוד פשוט:

גש עם הרכב למכון רדיאטורים, הם יפרקו לך את הרדיאטור מהרכב, ישטפו אותו כמו שצריך כדי להוציא את כל הלכלוך והג'יפה, על הדרך ינקו לך את צלעות הקירור שלו מבחוץ, ירכיבו אותו בחזרה וימלאו נוזל קירור חדש.

זה יתן לך שקט כי תדע שיש לך רדיאטור נקי ללא סכנה לסתימות וגם זה לא עולה יותר מדי כסף (עשיתי את זה ב-106XSI שהיתה לי פעם).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...