Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו מתכננים טיול עם המשפחה לאיטליה (כולל הורים, אח ואחות בני 13), סביב אמצע ספטמבר, שימשך שבועיים וחצי עד שלושה.

הנחיתה היא במילאנו, משם בנסיעה נינוחה מזרחה, דרך האגמים (גארדה, קומו, מג'ורה, פספסתי משהו?), ועד ונציה.

משם לרדת דרך פירנצה, סיינה ואסיסי לרומא, ממנה נמריא (ודרך מודנה? באמת שווה את העיקוף וכנראה הוספה של עוד יום? אני ואחי נהנה מאוד מהמוטוריקה, השאר פחות. ואני מאוד אשמח לנהוג על איזו פרארי נוהמת).

יש המלצות לגבי המסלול? דברים ששווה/חובה לבקר בהם?

סיבוב על 458/430 בגיל 23 זו אופציה? איפה עושים את זה?

המלצות למקומות לינה? (כשאנחנו לא מחפשים יוקרה, אך אסתטיקה היא קריטית).

השכרת הרכב במילאנו (סוכנות מומלצת? רכב מומלץ לחמש נפשות?) והחזרה ברומא.

כשכמובן נשתדל להמנע מנסיעות ארוכות מדי, אחרת כנראה נאכל אחד את השני.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

קודם כל - אין על איטליה.

שלושה שבועות זה המון זמן, אבל נראה לי שהתחלתם לתכנן קצת מאוחר. בשביל כזה טיול עדיף לשכור איזו וילה לכמה ימים (לפחות שבוע) ולצאת ממנה לטיולים באזור - זה מאוד מקל על הטיול שיש בסיס קבוע. הבעיה היא שרוב הוילות הטובות נתפסות הרבה חודשים מראש.

בנוגע לרכב - אתם חייבים מיניואן בסגנון פורד S-מקס ודומיו. רכב קטן יותר ישגע את היושבים מאחור וגם לא יהיה מקום למזוודות.

בכל מקרה, מודנה וסביבתה מ-א-ו-ד מומלצת לחובבי רכב. אם תצליח לשכנע את המשפחה - שווה מאוד. חפש כאן בפורום, נכתב על זה רבות - פרארי, למבורגיני וכדומה.

מקומות יפים נוספים בסביבה של טוסקנה - סאן ג'ימיניאנו, לוקה, פיזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רכב, רוני צודק.

לינה, כותב כאן בפורום סוכן נסיעות מנוסה בשם סלע שיוכל לעזור אם תבקש. לחילופין, כותב כאן גם אלעד שידע להפנותך לכתובות רלוונטיות. אני אישיתלוק לוקח מראש, מהארץ מלונות רק בעיר גדולה ממש, כמו רומא ואולי בפירנצה. השאר אני לוקח בדרך. יש לכך השלכות חיוביות על גמישות המסלול, מאידך לעיתים ביזבוז זמן בחיפוש. מעבר למלונות יש פנסיונים ומקבילות לבד אנד ברקפס

יש מוזיאון פרארי חדש במודנה, ישנה גם גלריה פרארי במראנלו, טיפה מדרום למודנה. בסנטה אגתה, באיזור מוזיאון ומיפעל למבורגיני.

אם תטיילו באיזורים שציינת, תראה הרבה מכוניות יפות בלי שום מוזיאון.

עבור בני ה13 ישנו ליד אגם גארדה גן שעשועים גדול מאוד, יפה ויקר בשם גארדה לנד. לידו אקווריום, כמו כן באזור פארק סרטים, קנבה וורלד ועוד. בדוק באינטרנט.

ברומא אין צורך ברכב. ממילאנו הייתי נמנע.

ממילנו אפשר גםלהצפין מאיזור האגמים למיספר ימים בשוויץ, למשל אינטרלקן, גרינלוולד. לאוטרברונן, מפלי טרומלבך. גם הדרך לשם יפה מאוד.

עוד תוספת אלטרנטיבית היא מסלול הדולומיטים, הדרכים ההרריות שבין העיר בולזאנו שמצפון לאגם גארדה, נסיעה מזרחה לכיוון קורטינה דמפצו.

ונציה הכרחית, ניתן לישון בעיר מסטרה ליד.

בשלב זה איני מתעכב על העירות הנחמדות על האגמים,

העיר ורונה נחמדה מאוד אך מיספר שעות יספיקו.

בירידה דרומה ניתן להיכנס לפארמה ומטובה אם הן בכיוון ועוד לפני כן ברגמו. כשתרד דרומה לכיוון טוסקנה. בפירנצה ניתן בהחלט לבלות יומיים. לחובב אומנות, יותר. סיינה היא חובה גם כן. סן גימניאנו.לוקה ופיזה במערב חביבות. גם וולטרה.

ממיזרח משתרעת אומבריה ובה אסיזי. פרוגיה, גוביו היפות למדי ועוד מקומות שנחמד להיכננס על הדרך.

בדרך לרומא, אורבייטו נחמדה.

קרוב לרומא, ממזרח וילה דאסתה ווילה אדריאנה. רומא היא ספור בפני עצמו.

זה בהחלט מספיק, בקוים כלליים אך יש מי שירד גם דרומה יותר.

פורסם

תיקון קטן, סן גימניאנו לטעמי חובה למרות הצפת התיירים.

כמו כן נתתי כאן איזכורים כללים מהם ניתן לגבש מסלולים. עליהם ניתן להלביש עוד אתרים חשובים פחות אך נחמדים. בנוסף, יש לציין שבשויץ, בדולומיטם, בחלק מהאגמים וחלק מטוסקנה, הדרך והנסיעההיא אטרקציה בפני עצמה.

פורסם

את עיקר מה שיש לי לומר כתבתי לך בה"פ.

אני מצטרף ל-[פנדוב ברוב ההמלצות, הרושם שלי הוא שהבחור מכיר את האיזור קצת יותר טוב ממני. עם זאת כיון שבעת שטילתי באיזור עם שלושה ילדים שהיו בני 14, 12 ו-8 ציינתי דברים שעניינו אותם - גארדה לנד (יום שלם), פארק המים (לא בטוח שרלונטי בספטמבר) ופרק הקולנוע (לכמה שעות, אני השלמתי בו את היום של פארק המים).

לגבי פארק המים אני חייב לציין חויה שפגשתי בארץ לאחרונה בתחנה המרכזית בבאר שבע באמצע שנות השבעים - שירותי "קלע וזכה". אולי הם התקדמו מאז, אבל מדובר בחויה מאוד לא נעימה.

ורונה לא מעניינת, שעתיים יספיקו (טיפוס על המגדל לתצפית ותצפית על המרפסת של יוליה). עם זאת המיקום שלה מצויין כבסיס לטיולים באיזור, כך שבהחלט מתאימה ללינה. בסביבתה הגענו באופן לא מתוכנן למנטובה, סיור בארמון המשמש גם כמוזיאון יתאים ליום גשום ועשוי לעניין אפילו ילדים שאינם חובבי אמנות.

לרומא אל תתקרב עם רכב, היא צפופה אפילו להולכי רגל. החזר את הרכב בשדה התעופה או בפריפריה והמשך בתח"צ. שמור היטב על חפציך כיון שהצפיפות היא גן עדן לכייסים. כמוכן מרכזה של רומא קומפקטי ואפשר לעשות את רובו רגלי, מקסימום קטעים קצרים באוטובוס או בתחתית. יציאה לפריפריה (למשל לקטקומבות) מצריכה נסיעה באוטובוס.

בפירנצה הזהר מכניסה לאזור המוגבל לתושבים בלבד - אני לא ביקרתי בעיר, אבל היו כאן שרשורים של אנשים שצברו קנסות בסך 500-600 אירו תוך שעתיים בעת חיפוש דרכם.

הרכב שעמד לרשותי באזו ורונה היה פג'ו 307SW דיזל שהיה מצויין ומרווח, ובטיולים נוספים באותו הרכב, אם כי הילדים גדלו ואתם גם הבגדים והמזודות - הסתדרתי מצויין עם פורד מונדיאו סטיישן ועם פיג'ו 5008, וזה גודל כלי הרכב המומלצים לטיול של חמישה. בקטנים יותר - אפילו פוקוס סטיישן - לא יהיה מספיק מקום. דאג להרחבות ביטוח מקסימליות, בלי אלה ההשתתפות העצמית אסטרונומית. כמוכן - אל תשאיר שום חפץ גלוי ברכב, איטליה מפורסמת בפריצות לרכב.

אם אתה מקבל את עצתו של [פנדוב לעלות צפונה לשויצריה אתה יכול להמשיך מזרחה לטירול ולחזור דרך הדולומיטים. כמובן שצריך לבדוק זמנים ומרחקים, וכאשר נוסעים בשויצריה לכיוון הגבול האוסטרי יש כמה מקומות יפים כמו סנט-גאלן ואפנצל. תביא בחשבון ששוייץ יקרה מאוד, מחירי לינה ומזון כפולים בהשואה לשכנותיה, ולכן סטיה לכיוון זה מצריכה בדיקה כספית מראש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, הסטייה שהצעתי לשויץ היא במכוון קטנה יחסית, מרובת אטרקציותשטרם פירטתי כמו מפלי טרומלבך , מפלי לאוטרברונן, ערוץ אירושלוכט, עליה אפשרית להרים באיזור, נסיעה במעברי הרים של גלטש, פורקה פס ועוד כמה ששכחתי, ואם אופציית חזרה לאיטליה בנקודה מזרחית יותר, דרך סן מוריץ וזאת עבור הדרך היפה, לא עבור סן מוריץ עצמה.

כמובן. יש לקבוע מסלול כללי, אחר כךניתן להעשירו באתרי רשות, שאפשר איתם או בלעדיהם לפי הזמן והחשק.

שוויץ אכן יקרה, אך לא בהכרח פי שתיים.זה תלוי...

פורסם

מתעלק על השרשור:

אבאל'ה ואימוש החליטו להפתיע אותנו לשנה החדשה והזמינו אותנו להצטרף אליהם לשבוע ברומא. הפעם האחרונה שביקרתי שם היתה לפני 16, וזה גורם לי להרגיש זקן טיכו.

אם הכל ילך כמתוכנן, המלון שלנו צריך להיות במרחק קצר מאוד גם ממזרקת המשאלות וגם מהמדרגות הספרדיות. אבל קיבינימאט, מה אני עושה שבוע ברומא?

המלצות לאטרקציות יתקבלו בברכה, כמו גם כתובות של פירוקיות שאפשר לחזור מהן עם שלל גרוטאות חלודות לאוטוביאנקי וכן גם כתובות של מרפאות שמחזיקות חיסון אנטי טטנוס לכל מקרה שלא יהיה :oops:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

[פנדוב - נדמה לי שההצעה שלך מתאימה לכמה ימים בשויצריה. נפלאה לכשעצמה, אבל השאלה היא האם מתאימה למתווה הטיול של טל ומשפחתו. מה שכתבתי על מחיר כפול היה מאוד ספציפי - מחיר מלון 3 כוכבים שהוצע לי בקרבת באזל, לעומת המחיר ששילמתי בסופו של דבר תמורת מלון בדרגה דומה בצידו הגרמני של הגבול, וכן טראומה מהמחירים בסופרמרקט שויצרי (לא זוכר איפה בדיוק) כאשר לפני כן ערכתי קניות באוסטריה ואחרי כן בגרמניה. אני מדבר על השואת מחירים באותו יום בשלוש מדינות שכנות.

אלעד - שבוע ברומא? קודם כל - הייתי מתכונן על ידי כמה שבועות של אימוני כושר מרוכזים. העושר של העיר הוא אין סופי, תלוי מה אתה מחפש, אבל אם יש לך עניין כלשה באמנות ובהיסטוריה מדובר באחד המרכזים הגדולים בעולם המערבי. אני יכול לומר לך שהייתי עם אשתי ברומה לפני שנתיים 4 ימים ולא נחנו רגע, ואנחנו מטיילים בצורה אינטיסיבית מאוד, כולל הרב הליכה רגלית. יש לרומא גם פריפריה מעניינת שאליה כלל לא הגענו. גלוש לאתרי הדרכה וקנה ספר על העיר ותגלה הרבה הפתעות.

מזכיר לי את הביקור בסלובניה לפני שבוע - נקלעתי לאיזה שוק פשפשים, אשתי לא הבינה ממה התרגשתי, אבל על המדכה היה מונח לוח מחוונים של פיאט 600, הרכב הראשון שאביקנה ב-1964.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טל, הסתכל בתחתית ההודעה של אלעד בנוגע למלונות.

אלעד, דבר איתי על יעדים, יש גם ספרים, אלא אם אסע לשם בעצמי.

ספריאל, אתה כמובן צודק באשר ליוקר בשויץ, אך הדגימה שלך קצת קטנה מדי. ניתן למצוא מחירים סבירים.

ההצעה שלי מתאימה, אחרת לא הייתי מציע. מדובר בסטייה לא גדולה מדי בקילומטרים, כאשר כמעט כל קילומטר יפה לעיין ולנפש, כך גם היעדים. לחילופין ישנם הדולומיטים.

בוקר טוב למשכימים.

נ.ב ספריאל, אלעד מתאמן קבוע בגולדפיש בבת גלים, אם איני טועה, בעיר מגוריך. תוכל לבוא ולבדוק שהוא עומד בקצב.

פורסם

חזרתי לאחרונה מטיול של 10 ימים בשוייץ, עם גיחה קצרה של מספר שעות לצפון איטליה. מדובר במדינה יקרה מאד, אבל במידה וחושבים טיפה אפשר גם שלא לפשוט את הרגל. המחירים בסופרמרקטים גבוהים יחסית לארץ, אבל מקנייה של כמה סנדוויצ'ים, פירות ולחמניות פעם ביום לא תפלו מהרגליים במיוחד כשמדובר בכמה ימים קצרים. מחירי המלונות גבוהים, אך לא מרקיעי שחקים. במידה ומחפשים, אפשר למצוא עסקאות טובות (רק שקצת נזכרת מאוחר מדי לתכנן את הטיול). המדינה מדהימה ביופיה, אני אישית ממליץ על לאוטרברונן שהיא חלק מעמק 72 המפלים. כן, מדובר בעמק עם 72 מפלים. בתוכם נכללים גם מפלי טרומלבאך שהשאירו עליי רושם יוצא דופן. במידה ואתה נוסע לשם עם הרכב (אפשרי כמובן, אין ביקורת גבולות) אפשר לעשות בעמק הזה יום מדהים כי מדובר במקום שרואים רק בגלויות. באינטרלאקן אפשר להעביר מספר שעות, מקום שלא הייתי בו מפאת קוצר זמן אך ששמעתי ביקורות טובות עליו הוא ההר ששוכן ממעל לאינטרלאקן, שמעתי שהנוף שם עוצר נשימה (וכמובן שהוא כזה, מדובר בעיר מדהימה מוקפת ב2 אגמים גדולים). לוגאנו יפה גם כן.

בטיול גדול של שלושה שבועות, לא תתחרט אם תשקיע כמה ימים בשוייץ. לא סתם אומרים שהיא המדינה הכי יפה באירופה.

(אם אתה גם חובב אולרים, התוצרת הלאומית של צבא שוייץ, ויקטורינוקס, נמכרים במחירים זולים שם.)

פורסם

שלום רב

העצות שנרשמו עד כאן-מצויינות.

אם יש דברים נוספים שאני יכול להמליץ-

1.עמק האוסטה-מקום שנקרא "גראן פראדיסו"-מפגש הגבולות איטליה,שוויץ

וצרפת ,למרגלות הר ה"מונט בלאן" המפורסם. הכביש נגמר בעמק מקסים, הולכים ברגל בתוך הערוץ,

ויחד עם סל גבינות,בגט ובקבוק יין שנרכשו מראש- עוצרים באמצע העמק לפיקניק משפחתי מדהים שלא תשכחו הרבה זמן.

2."צ'ינקווה טרה", בתרגום חופשי חמש יבשות/ארצות- 5 כפרי דייגים ציוריים התלויים על צוקים ממש על הים.

כיוון כללי-מדרום לגנואה על קו החוף.

יש מסלול הליכה על המצוק בין חמשת הכפרים, למתקשים יש קו רכבת שמגיע לכל הכפרים-מומלץ ביותר.

3.עיירת קסם בשם פורטופינו-לראות תמונות בגוגל, כל מילה נוספת מיותרת.

תהנו

אילן

סלע

• תוכן חדש...