Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

החלטתי לרכוש מחשב נייד .

ראיתי כמה מחשבים עם מעבדים I3 שעולים עד 2,500 ש"ח, כולל מערכת הפעלה.

המחשב מיועד לגלישה, אופיס ועריכת תמונות\סרטוני מצלמת וידאו.

השימוש הכי כבד יהיה ככל הראה תכנה SONY VEGAS או משהו בסגנון.

לא ירוצו על המחשב משחקים, לא כבדים ולא קלים.

המחשב ששמתי עליו עין זה סמסונג RV511:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8678

איך המחשב הזה בשביל הצרכים שלי?

האם יש אופציות עדיפות במחיר עד 2500 ש"ח?

תודה לעוזרים

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

i3 380 זה מהדור הישן, הוא בערך שווה לB940 או מעבדי דואל קור חדשים.

עדיף את אלו:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7761

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8162

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
i3-380m הרבה יותר חזק מB940

הביצועים שלו דומים ל I5-450M

מבדיקה שביצעתי בחנות שעבדתי בה (התעסקנו שם בעיקר בלפטופים), הB940 הציג ביצועים שלא נופלים מהI3.

להזכירך הI3 מיושן יותר, פחות חסכוני בחשמל.

ממש לא דומה לI5 540.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

דיברתי אך ורק על ביצועים,

ולא ה-i3-380m לא דומה בביצועים ל B940 (יכול להיות שבמבחן הספציפי שעשית הם היו דומים), הוא טוב יותר,

דומה מאוד ל I5-450 וטוב יותר מ i5-430

קצת נתונים:

לשניהם קאש ממורי של 512קיי+3MB

לשניהם צריכת חשמל של 35 וואט

התדר של I3-380 הוא 2533 מגהרץ לעומת תדר משתנה של 2400-2660 בI5-450

לשתיהם 2 ליבות עם HT

3DMARK מציג הבדל של 70 נקודות זניחות ביניהם

cinebench r10 multi core מציג הבדל של 90 נקודות זניחות

cinebench 64bit - מציג תוצאות זהות בדיוק בשניהם

super pi מציג יתרון קל מאוד לטובת ה i5

אין מה להתווכח, הB940 ממש לא בכיוון של שני הI-ים.

פורסם

תודה על התגובות.

בואו לרגע נעזוב את I5, הוא לא רלוונטי ויקר מידי בשבילי.

אני קצת חפרתי ברשת, וממה קראתי, 380M הוא מעבד יחסית חזק (בקבוצת ה- I3 ), והביקורות על הדגם הזה של סמסונג די טובות.

לטושיבה שבלינק הביקורות פחות חיוביות משום מה, גם על הפלסטיקה הזולה (כדי להכניס את המחשב לתווך המחירים הנמוך) וגם המסך.

ל ASUS מהלינק בקושי יש ביקורות, והוא מגיע ללא מערכת הפעלה (מה שמייקר את כל העסק).

מה אתם אומרים על ACER ASPIRE V3?

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8583

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא מת על אייסר, וגם זאת הסיבה שלא המלצתי לך עליו,

עבדתי הרבה עם לפטופים בעבודה, אייסר ביקרו אצלנו די הרבה עם כל מיני תקלות, לא ממליץ.

פורסם

אז לפי דעתך, טושיבה תהיה קניה נכונה?

פורסם

אחזור על המנטרה שליף חשוב לדעת לא רק מה לקנות אלא גם ממי לקנות.

האייסר מקבל שירות מ"טלדור".

אני לעולם לא אקנה שוב מחשב שמקבל שירות מ"מעבדות טלדור" בגלל השירות המזעזע שקיבלתי מהם לאייסר של אשתי שהיה באחריות (אתה יכול לחפש פה בפורום). טלדור גם נותנים שירות לפקארד בל, HP ועוד.

לעומת זאת, שמעתי וקראתי דברים טובים על שירות "מעבדות IBM" שנותנים שירות ללנובו, סמסונג ואחרים, ולכן המחשב שהחליף את האייסר היה נטבוק של סמסונג. איתרע מזלי והסמסונג נדרש לתיקון במסגרת האחריות - והשירות שקיבלתי ממעבדות IBM היה טוב, כמצופה. סביר שהמחשב הבא שלי גם כן יהיה סמסונג שמקבל שירות מ"מעבדות IBM".

:turn-l:
פורסם

טושיבה מקבלת שירות ממפעיל.

מהניסיון שלי במעבדה, לא ראיתי יותר מדי טושיבות,

אני גם עוזר לחברים, משפחה, חברים של ההורים, וגם שם טושיבה ממשיך עם השם הטוב שלו, בלי הרבה תקלות.

יש לי מחשב טושיבה בן 5 בערך (מעבד T3400, 3GB RAM, עוד מימי הויסטה), וואלה אין שום בעיות, עובד פיקס.

גם לאחותי יש טושיבה, בן כמה חודשים (כזה שהרבה יותר מתקדם משלי, עם I3 2310, 4GB RAM וכרטיס מסך NVIDIA 310M), מרוצה עד הגג.

בסך הכול מבחינתי טושיבה היא חברה טובה ומומלצת.

גם HP לא רעים, למעט סדרות בעייתיות ספציפיות.

פורסם

מניסיון שלי אוכל להמליץ בטווח המחירים הזולים על עוד שחקן נחמד בתחום הניידים - Fujitsu Siemens.

המחשבים הניידים שלהם דבר ראשון יפים ויזואלית, מבחינת מפרט דומים לכל הדגמים האחרים בטווח המחירים המקביל, פלסטיקה טובה לדעתי והכי חשוב זה תכנון קירור טוב ואיכות הרכבה מצויינת.

ישנם דגמים של שלוש שנות אחריות - I3 עם מערכת הפעלה שעולים בסביבות 2500-2600 ש"ח, ניתן אפילו למצוא גם I5 ללא מערכת הפעלה במחיר דומה עם שלוש שנות אחריות, ואני מדבר על מעבדי אינטל CORE I דור שני, לא דור ראשון כפי שהעלת במפרט הראשון. מעבד I3 דור שלישי רק יצא לשוק הניידים רק לפני שבוע או פחות לפי הניוזלטר שקיבלתי מאינטל כך שכרגע לא רלוונטי.

ובטווח המחיר המצויין אתה מקבל תמורה מצויינת לשימושים בסיסים ואחריות ארוכה.

אם תרצה, אוכל לברר לך מחר בדיוק מחיר מדוייק וזמינות של מוצרים אלה, דגם המחשב הינו AH531, הוא בעל הרבה מפרטים כך שאוכל לומר לך בדיוק רק מחר, ניתן כמובן לחפש כרגע גם באתרי המחירות השונים לגביו.

נותן שירות האחריות שלהם הוא אמנם טלדור ואני יודע שישנם כמה חברה בפורום... אההם אההם.. שממש ימליצו לך להמנע ממעבדת השירות הזו, אך לדעתי לפסול מוצר מצויין בגלל מי שנותן לו אחריות זה לא תמיד הכי נבון, מה גם שיתכן מאד ואני גם מקווה שלא תצטרך אי פעם להשתמש באחריות.

אם כולם היו מחפשים את המחשבים עם האחריות הכי טובה אז כולם היו רוכשים ניידים עם אחריות בבית הלקוח של החברות השונות (ואין הרבה כאלה) במחיר גבוה ממה שאתה מחפש. לדעתי עדיף מחשב טוב עם אחריות פחות טובה (לדעת מי שחושב כך), מאשר מוצר פחות טוב עם אחריות יותר טובה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

לאחר כמה חפירות אני בוחן שתי אופציות, אולי מוזרות.

1. (קצת מעל התקציב) HP PAVILION G6 :

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8466

בדיוק עכשיו קראתי בממון ידיעות כתבה על מחשבים ניידים בתקציב לי, והמחשב הזה זכה לביקורות טובות מאוד.

יש לי ניסיון טוב עם מחשב נייח HP, אשר ממשיך לעבוד 6 שנים ללא תקלה אחת.

גם 3 שנות אחריות של HP די קורצות לי.

2 אופציה קצת מוזרה, וכאן אני צריך את עזרתכם.

מדובר במחשב טושיבה אשר נקנה בחו"ל ולא יצאה מהאריזה, זהו הדגם:

http://www.toshibadirect.com/td/b2c/retail-product.jsp?poid=2000018834

המחיר - קצת פחות מ 2,500 ש"ח.

נכון שמדובר במסך 14 אינץ, אבל לי זה מספיק, ואולי המחשב יהיה יותר נוח להתנייד איתו, הסוללה תחזיק מעמד קצת יותר.

יתרונות - זיכרון 6G RAM, הארדיסק 750GB.

למחשב יש אחריות בינלאומית ארוכה של TOSHIBA העולמית.

ועכשיו השאלה - אולי מישהו יודע, מה המדיניות כאן כלפי אחריות כזאת? מי נותן בארץ אחריות לטושיבה? האם צפויות בעיות במימוש האחריות?

ובכלליות, האם האופציה הזאת כדאית ?

שוב תודה.

הזאב,

אשמח לקבל ממך הצעה בפרטי למפרט מחשב.

יהודה - ק,

אני צריך להכין סרט לבני המתבגר תוך שנה, ויש סיכוי טוב שלא אתקין תכנה מקצועים ליצירת סרטים - בקיצור, הגזמתי עם SONY VEGAS

ולסיום, אולי מישהו מכם מכיר תכנה יותר פשוטה ונוחה לעריכת\יצירת סרטים, אבל מעל רמה של MOVIE MAKER.

תודה שום לכולכם.

פורסם

טלדור נותנים לאייסר אחריות "עד הבית". אבל מה זה עוזר אם כשהמחשב מוכן סוף סוף (אחרי מעל ל-50 יום בתיקון!) הוא הולך לאיבוד במשלוח ואני צריך לבוא לקחת אותו (אחרי ש"נמצא" בחזרה במשרדי טלדור).

HP זה גם טלדור.

השירות המזעזע שקיבלתי בטלדור עלה לי בעצבים ובבריאות, ואפילו לא קיבלתי בדל התנצלות (לא ביקשתי שום פיצוי) מניופאן או ממנכ"ל טלדור אליהם פניתי בתלונה. אז אני כשירות לציבור מנסה למנוע מאחרים ליפול כמוני. לפי ה"קיר" בדף הפייסבוק של טלדור (נמחק מעת לעת) אני ממש ממש לא לבד.

לשיקולך - אני את שלי עשיתי.

:turn-l:
פורסם

לי היה מחשב נייד של HP - לא עוד. המחשב היהרועש מאוד, ושבק אחרי פחות משתי שנות שירות. כיון שהיה מחשב זול והובא מחו"ל (ללא אחריות) הועבר אחר כבוד לאשפה האלקטרונית, במקומו נרכש מחשב של אסוס שמזה שנה וחצי משרת את בני נאמנה (סיים לאחרונה לימודי הנדסה בטכניון).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...