Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבל שאין לנו שוטרים כאלו בארץ(לא רק מבחינת איכויות, אלא יותר מכיוון של במכויות) בארץ השוטר כבר היה מפוטר, וזוכה לקנס כספי ובטח גם פיצויים עלהשריטות למכונית.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תרשו לי להביע כאן דיעה קצת שונה.

על כך שהבחור לא חכם אין וויכוח, לפחות לא מצידי.

אבל אני לתומי חשבתי שתפקידו של השוטר הוא לשמור על החוק, ולא להחליף את החוק. כלומר תפקידו של השוטר הוא לא להיות בריון גדול יותר.

ובמקרה זה, מדובר בגרימת חבלה, ואולי בתקיפת שוטר. העונש על כך צריך להקבע בבית משפט ולא לפי שריריו של השוטר המקומי.

אני מסכים לגמרי עם אלו שאומרים ששוטרים היום אינם מקבלים גיבוי ולכן אינם מטפלים כראוי בעבירות אלימות שונות. אבל זה לא המצב כאן. הרי כאשר הורה השוטר לאיש לצאת מרכבו ועצר אותו, האיש לא התנגד כלל. אני מזכיר שלשוטר מותר לשתמש בכוח אם אדם מתנגד למעצר, או מתקיף את השוטר - וזה לא מה שקרה כאן.

השוטר פשוט הוציא את העצבים (המוצדקים!) שלו על האיש, תוך כדי שימוש בסמכותו כשוטר. וזה לא בסדר, בדיוק כמו שזה לא בסדר שהאיש דרס את השוטר, גם אם זה היה בטעות.

וכן, יש לי דרישות גבוהות מהשוטר - לדעתי זה בא ביחד עם הסמכויות הנרחבות שהייתי נותן לו, אם היו שואלים אותי.

דני

פורסם
אבל אני לתומי חשבתי שתפקידו של השוטר הוא לשמור על החוק, ולא להחליף את החוק. כלומר תפקידו של השוטר הוא לא להיות בריון גדול יותר.

מה שאתה אומר נכון אולי לארה"ק, אבל לא לארה"ב. במקומות מסוימים אם אזרח לא שומר על החוק, לשוטר יש סמכויות מאד רחבות (גם אם הם נראות לך לא הגיוניות או חוקיות), למנוע ממנו לעשות את זה. בנוסף הוא יכול לעצור אותו בצורה קצת יותר נחמדה מ"התואיל בטובך להכנס לניידת?" ולהפעיל "סמכות":2gunfire:...

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם

:) השוטר העמיד אותו במקום, אני לא מאמין שאף אחד ממכם היה נוסע אם עומד מולו בן אדם, אבל הבחור החליט שהוא נוסע.

כשהשוטר פתח את הדלת ואמר לו לצאת, הוא לא יצא ישר, וגם אחרי שהוא תפס אותו הבחור המשיך לנסות ולהישאר ברכב.

הוא כנראה התבלבל וחשב שהוא בישראל, אבל לא, שם אותו על הריצפה כמו כל עבריין אחר ללא שום קשר לכיס שלו וזה לא חשוב אם הדו"ח מוצדק או לא.

לפני כמה חודשים היה פה דיון מעניין על כך שרכבי יוקרה לא מקבלים דוחו"ת בארץ, הרבה אמרו שהפקחים לא רוצים להתעסק אם העשירים כי הם מפחדים, שם לשוטר יש גב, הלוואי והיה כזה גב לשוטרים בארץ, יותר חופש פעולה, שיוכלו להפעיל כוח כשצריך.

היום שוטר ששולף אקדח, השופט ישאל אותו במשפט "נדקרת? אם לא נדקרת לא הייתה לו כוונה ולא נשקף לך כל איום". פשוט עצוב

פורסם

דני, שוטר אוכף את החוק, אבל מי שמפריע לו בצורה כזו מזלזלת ובוטה,

מגיע לו שיקבל את מה שקיבל אותו בחור.

יחסית לשוטרים בארה"ב הוא קיבל יחס סביר.

זה שבארץ אותו בחור כבר היה מרים טלפון לדוד שלו, שמכיר את המפכ"ל

שמכיר את המפקד של המפקד של השוטר, שיתקשר ויצעק עליו.

ובגלל זה אנחנו נראים כמו שאנחנו נראים.

פורסם

ובמקרה זה, מדובר בגרימת חבלה, ואולי בתקיפת שוטר. העונש על כך צריך להקבע בבית משפט ולא לפי שריריו של השוטר המקומי.

אני מסכים לגמרי עם אלו שאומרים ששוטרים היום אינם מקבלים גיבוי ולכן אינם מטפלים כראוי בעבירות אלימות שונות. אבל זה לא המצב כאן. הרי כאשר הורה השוטר לאיש לצאת מרכבו ועצר אותו, האיש לא התנגד כלל. אני מזכיר שלשוטר מותר לשתמש בכוח אם אדם מתנגד למעצר, או מתקיף את השוטר - וזה לא מה שקרה כאן.

השוטר פשוט הוציא את העצבים (המוצדקים!) שלו על האיש, תוך כדי שימוש בסמכותו כשוטר. וזה לא בסדר, בדיוק כמו שזה לא בסדר שהאיש דרס את השוטר, גם אם זה היה בטעות.

וכן, יש לי דרישות גבוהות מהשוטר - לדעתי זה בא ביחד עם הסמכויות הנרחבות שהייתי נותן לו, אם היו שואלים אותי.

דני

למזלם של האמריקאים דעתך והחוק האמריקאי אינם חופפים. שוטר צריך להפעיל כח סביר כדי לעצור אדם אשר עובר על החוק ומתנגד למעצר וזה בדיוק מה שהיה לנו כאן. האיש צפצף במופגן על הוראות השוטר תוך נסיון בריחה מהמקום.

תאמין לי,

The cop went easy on him, probably cause he had a Ferrari...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
למזלם של האמריקאים דעתך והחוק האמריקאי אינם חופפים. שוטר צריך להפעיל כח סביר כדי לעצור אדם אשר עובר על החוק ומתנגד למעצר וזה בדיוק מה שהיה לנו כאן. האיש צפצף במופגן על הוראות השוטר תוך נסיון בריחה מהמקום.

תאמין לי,

The cop went easy on him, probably cause he had a Ferrari...

רוב התגובות רק מוכיחות את רמת האלימות של האנשים כאן.

פורסם

לא, למען האמת.

רוב התגובות מעידות על כך שאנשים רוצים חוקים ולא אנרכיה.

אנשים רוצים לדעת שיש חוקים ומישהו אוכף אותם. אנשים רוצים לדעת שאם מישהו יפגע בהם, תהיה מערכת חוקים שתרחיק את הפוגע מהרחוב.

תגובה כמו שלך, פשוט פופוליסטית...

פורסם

בינתיים אתה מעודד הקלה על פושעים ופורעי חוק ודווקא רוב התגובות בעד אכיפת חוק בלתי מתפשרת (מה שמאוד חסר בארץ לדוגמא).

אני מניח שלדעתך ברגע שהבעלים של הפרארי הופיע השוטר היה צריך להשתטח ארצה ליד צמיגי הפרארי, לנשק כל צמיג קדוש פעמיים, לשלוף מהר מטלית מיקרופייבר ובקבוקון מים קדושים, להתיז קלות על האיזורים בהם ידיו המזוהמות נגעו ולנגב בשיא העדינות עם המטלית. לבסוף לשאול, האם האיש חפץ בפינוי הכביש ע"י המשטרה כדי למנוע חשיפת יתר של הפרארי לציבור האיום... :wink:

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

קשקוש בלבוש.

בארץ אתה יכול לדמיין מצב ששוטר שולף ככה מישהו מתוך X6 חדשה? או Q7? לא היה ולא נברא.

בארה"ב שוטרים הם החוק ולא מתייחסים אליהם כמו לסמרטוטים, ומי שכן מעז לתפוס תחת מהר מאוד שותלים אותו ברצפה, כמו שראית עכשיו.

ככה זה צריך להיות. שוטר זה שוטר - לא סחבק. צריך להתייחס בכבוד.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

התגובות של חלקכם פה מפחידות אותי. שוטרים הם לא מעל החוק והם בטח שלא החוק, השוטר מייצג את החוק וכפוף לו.

לאנשים במדינה נדפק השכל והם קוראים בגלוי לכונן דיקטטורה ולהציב שריפים במקום שוטרים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לכל הקופצים על מה שאמרתי, תנסו לקרוא שוב את המשפט האחרון:

יש לי דרישות גבוהות מהשוטר - לדעתי זה בא ביחד עם הסמכויות הנרחבות שהייתי נותן לו, אם היו שואלים אותי.

דני

פורסם
התגובות של חלקכם פה מפחידות אותי. שוטרים הם לא מעל החוק והם בטח שלא החוק, השוטר מייצג את החוק וכפוף לו.

לאנשים במדינה נדפק השכל והם קוראים בגלוי לכונן דיקטטורה ולהציב שריפים במקום שוטרים.

ניראה אם תהיה כול כך ליברלי במידה ואתה תהיה מקושר לאיזה פשע בתור הקורבן.

פורסם

דני

כנראה ראינו סרטונים שונים. בסרטון שאני ראיתי האדם אינו מקבל את הוראות השוטר, לא נשמע להוראתו שלא להתחיל בנסיעה, לא נשמע לאזהרתו שהוא עולה לא על הרגל ולא רק שלא נשמע להוראתו לצאת מהרכב, אלא גם מתנגד לכך באופן פיזי. השוטר, מאידך, פעל באופן המצופה ממנו - בלי הרבה דרמה ובניגוד לכותרות המפוצצות הוא פשוט הוציא אותו מהרכב, השכיב אותו על הרצפה ואזק אותו. לא פוצץ אותו במכות, לא בעט בו בעודו שוכב ובוודאי לא ירה בו. זה בדיוק ההבדל בין שוטר מאומן ומיומן לערס עם ניידת 100 בשבילך - במקרה שחר מזרחי זה נגמר בכדור בראש, כאן אני לא מאמין שהיו חבלות משמעותיות למטומטם ששיחק לו המזל ויש לו פרארי. זה בדיוק המקרה בו יהיה לבית המשפט קל לעשות צדק שכן השוטר התנהג באופן ראוי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...