Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז ככה...

אני משתמש חדש שבימים האחרונים נראה לי שקראתי כל כך הרבה על רכבים שכבר נהיה לי כאב ראש מהעניין הזה.

חשוב להבין שהידע שלי ברכבים הוא בלהכניס את המפתח לסוויטצ' ולהניע. אה... ואני גם יודע להחליף צמיג ( - למען האמת אני אלוף הארץ בהחלפת צמיג למשקל שלי...:lol:).

קראתי הרבה אצלכם בפורומים ובאמת קיבלתי את הרושם שיש כאן אנשים שמבינים - בתקווה שמכאן תגיע הישועה (וההחלטה).

החלטתי לקנות רכב נוסף שישמש אותי בלבד(יש לנו קאיה קרניבל לכל המשפוח'ה) הנסיעה המדוברת אמורה להיות יומיומית לעבודה וחזור 45 ק"מ לכל כיוון (סה"כ כ 90-100 ק"מ ביום) עלייה או שתיים בדרך - לא משהו רציני.

אני אציין שרב (מוחץ) של הנסיעה שלי היא בין-עירונית בכבישים פתוחים מישוריים - לרב בלי פקקים(כי אני יוצא מוקדם בבוקר) וכמו כולם אני מחפש רכב שיהיה חסכוני ביותר ואמין.

אני בגדול מחפש 4 גלגלים שייקחו אותי ממקום למקום בלי יותר מידי אקסטרא איבזור (שמן הסתם עולה לי כסף - קשה למצוא דברים בחינם בימינו).ביצועים זה לא משהו שמעניין אותי יותר מידי אבל חשוב שהאוטו יגיע לאן שהוא בסופו של דבר...

התקציב שלי הוא באיזור ה 40K - כמובן הייתי רוצה להשיג את הכי טוב בפחות אבל... אני גם מוכן לשלם קצת יותר כסף אם זה מה שצריך ושווה את ההשקעה (אם אפשר לקרוא לרכב "השקעה").

ברשותכם אני אמנה מספר רכבים שקראתי/התרשמתי מהם ברשת ויש לומר שאפילו קרצו לי ואשמח להמלצותיכם:

פיאט פנדה,

שברולט ספארק,

קאיה פיקנטו,

סוזוקי אלטו.

אם ישנן עוד הצעות אזי אשמח לשמוע. או שמא הרשימה לעיל בכלל לא רלואנטית/מספיקה למרחק שאני מדבר עליו??!!

עניין חשוב שהייתי רוצה להבין: בהנחה ואני נוסע כמו שציינתי לעיל - מה שאומר שמדובר בכ 25,000 ק"מ בשנה - שזה לפי מה שאני מבין/יודע (וכמו שהזכרתי למעלה - אין לי שמץ של הבנה ו/או ידע בנושא) זה לא מעט,

--- האם יש עניין לקחת רכב עם המנוע הגדול יותר מאלו שברשימה (נניח את הפנדה או הספארק שהן 1.2) או שזה לא קריטי ואני יכול להיות רגוע עם הקטנות יותר (הפיקנטו והאלטו)???

אני לא מדבר על כך שהאוטו ייסע/יאיץ יותר מהר או פחות מהר(מבחינת ביצועים) - מעניין אותי לדעת שבטווח הרחוק יותר (נגיד שנתיים שלוש מהיום) האם הרכב שלי יתחיל להיות עגלה בגלל שהוא בעל מנוע קטן ונסעתי עליו הרבה או שכיום הדברים האלו לא משחקים תפקיד בכלל???

אנא עיזרו לי להיסגר על עצמי...

תודה מראש לכל העונים על העזרה.

פורסם

אני לא חושב שאלו הרכבים שמתאימים לנהג שנוסע 100 ק"מ ביום בדרכים בין עירוניות.

כל הרכבים שציינת הם רכבים עירוניים במהות שלהם שהחולשה הגדולה שלהם היא איכות הנסיעה בכבישים בין עירוניים.

מה גם שאת הספארק והפיקנטו לא ניתן למצוא במחירים האלה.

לדעתי אתה צריך לחפש לך רכב קומפקטי \ סופר מיני ידני.

האופציה הידנית תתן לך חסכון בדלק ובעלויות החזקה נמוכות יותר. כ"כ תוכל למצוא רכב משנתונים מתקדמים יחסית.

למשל, 206 XS , פיאט פונטו, רנו קליאו וכיו"ב.

בהנחה שתיקח אותן בגירסאות הידניות, מדובר ברכבים טובים, נוחים ואמינים.

פורסם

90-100 ק"מ ביום = כ-2700 ק"מ לחודש = כ- 32,400 ק"מ לשנה.

בק"מ כזה אולי עדיף לחפש בכלל רכב דיזל ולא בנזין ואם לא דיזל אז רכב בעל נסיעה נעימה ונוחה יותר מרכבי המיני (נכון שהמחיר מפתה אבל זה רק זה).

אם בכל זאת נשאר ברכבי בנזין ,אפשר לחפש בנוסף לאופציות שהעלה שלומי וגם למצוא בתקציב הזה או קרוב אליו אקסנט /ריו מחברות השכרה או סיריון מליסינג שנתון 2008-9.הסיריון הוא סופר מיני זריז בהחלט,שעושה את העבודה.צריך לחפש בסבלנות אקזמפלר שמור מתוך היצע עצום בחברות הליסינג.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

במילה אחת- גרנדה

בשתי מילים- גרנדה פונטו!

ידנית במחירי שחיטה, בטוחה,נוחה ומרגישה כמו משפחתית על הכביש, אמינה וחסכונית בעלויות דלק ואחזקה .

תיתחדש ותהנה!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מגאן, ידנית משנתונים מתקדמים, עדיפות לדיזל חובה ידנית

הצריכה תהיה 1/18 בקלות.

בתקציב שלך אפשר לרכוש שנתון מתקדם מאוד, אל תחשוש מרנו!!!!!

בתנאי שהיא מטופלת היטב, עלות טיפולים זולה מאוד,

אז למה לא?

פורסם

+1 על המגאן דיזל ידני. נוחה אמוד (צרפתייה) וצריכת סולר בפועל של 1/21 כולל קצת נסיעות בעיר, מדוד ע"י חבר שנוסע עם אחת כל יום קצת יותר מ 100 ק"מ בנעירוני כבר כמעט שנתיים.

לא קראתי את הודעת הפתיחה הארוכה אבל שתדע שחבר שלי הזה בהתחלה רצה משהו חסכוני אז קנה אלטו, אחרי שבועיים הוא הבין שזה לא זה, מכר אותה וקנה את המגאן הנ"ל.

חלופה אחרת, תקנה רכב בנזין חסכוני יחסית שמתאים למערכת גז ותסע על גז, ייצא לך צריכה לא רחוקה מרכבי המיני-מיני מחוץ לעיר ובק"מ שאתה עושה אתה תסגור את עלות המערכת תוך פחות משנה. עדיפות לצרפתיות למשל C4. אתה יכול גם להשתולל עם C5 או אולי אמריקאית מפנקת כמו שברולט מאליבו (ב 40K אתה יכול לקנות היום 2006, אולי כבר עם מערכת גז). אני יודע שזה נשמע קצת הזוי אבל אני בעצמי נוסע היום על רכב ענק (5 מטר אורך), רחב (6 מקומות, אמריקאית, 3 מקדימה), אמין, נוח בטירוף, מגהץ את הכביש כמו נושאת מטוסים, חזק (28 קג"מ מנוע V6) וחסכוני עם מערכת גז. תאמין לי אין כמו לעשות ב"ש-אילת הלוך-חזור עם הדבר הזה עם 6 נפשות, רכב עמוס, מזגן על 110-120 עם קיק-דאונים חופשי בעקיפות ב 180 ש"ח (500 ק"מ בינעירוני + קצת עירוני בתוך אילת) שזה בתרגום לדלק יותר מ 1/20. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

יש לי יאריס שנת 2004 מחיר נכון להיום אני חושב סביב ה 40 אלף אוטו מצויין וחסכוני מאוד. אני מאד מרוצה כל התקופה הזאת רק טיפולים סטנדרטיים בלי שום עניינים. תבדוק,בכל מקרה בהצלחה.

פורסם

הגראנדה פונטו אכן נוחה לנסיעות ארוכות, אבל רק יחסית לגודל שלה. כיוון שכל הנסיעות שלך הן א ר ו כ ו ת, כדאי להתמקד ברכב נוח ונעים, ובתקציב שלך, רנו מגאן נכנסת פיקס. הייתי בוחר באחת עם גיר ידני ומנוע בנזין, ויש סיכוי שתמצא אחת גם במחיר נמוך משמעותית ממה שהקצבת לנושא.

dirty old man

need love too

פורסם

45 קילומטר זה נסיעה ארוכה? ??

בעיר עם פקקים זה יכול להיות בין 30 ל40 דקות. במקסימום 50 דקות.

מנסיון של 5 שנים עם המרחק הזה כל יום.

נסיעה ארוכה זה שעה וחצי לכל כיוון. בכביש מהיר.

לא שעה מקסימום ביום.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

תודה לכל העונים.

ראשית - כמו שכתב Soundman - האם זה באמת נסיעה (כזו)ארוכה ????

בסופו של יום אנחנו מדברים על נסיעה של 45 ק"מ לכל כיוון. 5 ימים בשבוע. בלי פקקים בכלל (35 דקות נסיעה - בדוק) 90-100 קמ"ש ברגוע כל הדרך.

שנית - אני לא חייב להשתמש בכל התקציב - כך שאם למישהו יש הצעות לרכבים עם שנתונים לא כ"כ מתקדמים אמינים וזולים (חשוב מאד מבחינת צריכת דלק - אשמח לנתונים מניסיון של אנשים עם רכבים מהסוג) אז אני פתוח להצעות.

שוב תושה לכולם.

פורסם

45 ק"מ זו לא נסיעה ארוכה אבל כשאתה עושה אותה כל יום באופן קבוע זה יוצא 90 ק"מ ביום כפול נניח 25 יום בחודש זה 2250 ק"מ בחודש ששנתי זה יוצא 27K רק על הנסיעות האלו. תוסיף עוד פה ושם שבטח הרכב ייסע ותקבל משהו באזור ה 30K מינימום. על נסועה שנתית כזו כבר צריך לחשוב לכיוון רכב דיזל, גז וכו'.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
תודה לכל העונים.

ראשית - כמו שכתב Soundman - האם זה באמת נסיעה (כזו)ארוכה ????

בסופו של יום אנחנו מדברים על נסיעה של 45 ק"מ לכל כיוון. 5 ימים בשבוע. בלי פקקים בכלל (35 דקות נסיעה - בדוק) 90-100 קמ"ש ברגוע כל הדרך.

שנית - אני לא חייב להשתמש בכל התקציב - כך שאם למישהו יש הצעות לרכבים עם שנתונים לא כ"כ מתקדמים אמינים וזולים (חשוב מאד מבחינת צריכת דלק - אשמח לנתונים מניסיון של אנשים עם רכבים מהסוג) אז אני פתוח להצעות.

שוב תושה לכולם.

לדעתי הגרנדה תביא לך את הרכב החדש והבטוח ביותר לתקציב שלך, אפילו 2008 ניכנס לך בכיף לתקציב ואפילו עם עודף,

והרכב נוח מאוד- למי שלא חושב כך שיחליף צמיגים, 175/65/15 של הנקוק K715 אצלי- רכים ושקטים ונוחות ואחיזה מעולים.

ואם רוציןם יותר נוחות ניתן להגדיל ל185/65/15 זה גם מידה מורשית לרכב ואז הדגש הוא על נוחות על חשבון תקיפת עיקולים בחדות.

ושום רכב עתיק שתיקנה בתקציב לא יהיה זול לאחזקה כמו הרכב הנ"ל - לא משנה כמה הרכב אמין כי רכב 2004 יש את הבלאי הטבעי שלו- גומיות-צינורות-תושבות וכו'

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני גם חושב שדיזל יכול להיות פתרון טוב. אולי איזו איביזה SDI חסכונית בטירוף או גולף TDI חזקה יותר. גם סיטרואן C3 HDI חסכונית מאוד.

We are the Human Race

פורסם

מצתרף לאלה שהמליצו על מגאן דיזל ידנית

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

• תוכן חדש...