Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זיהוי מכוניות ישנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שאלות:

למה הגה ימני?

בתמונה שהעלה השואל נראה די בבירור ציר קדמי קשיח, ובתמונה שמצאת אתה נראה מתלה קדמי נפרד. מה קרה?

בתמונה המקורית הדלתות נפתחות קדימה, בעוד שבתמונה שהעלאת אתה הן נפתחות לאחור (דלתות התאבדות). היו הבדלים כל כך גדולים בין תתי מודל 57?

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קצת מאוחר אבל אני יכול לאשר את מה שיוחאי אמר. המשאית היא T24 והם לא הגזימו בפרסומת - ראה ווידיאו. אני מאוד בספק שמשאיות האלה יובאו לארץ.

http://www.youtube.com/watch?v=wY7cDHJe_1M דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

למה הגה ימני?

אתה שואל? :-D

הרי מפיך למדתי שזה הצד הנכון.....נסעו בצד שמאל של הדרך כדי שיד ימין תהיה פנויה לאחוז בחרב, עד שבא נפוליאון והפך את הכוון...

עודד

פורסם
כמה שאלות:

למה הגה ימני?

בתמונה שהעלה השואל נראה די בבירור ציר קדמי קשיח, ובתמונה שמצאת אתה נראה מתלה קדמי נפרד. מה קרה?

בתמונה המקורית הדלתות נפתחות קדימה, בעוד שבתמונה שהעלאת אתה הן נפתחות לאחור (דלתות התאבדות). היו הבדלים כל כך גדולים בין תתי מודל 57?

עד המלחמה נהגו בצ'כיה עם הגה ימני. מאחר והרכב הזה הוא מיבוא אישי, סביר להניח שהגיע משם.

ואריאנטים: היו לא מעט ל- T57, אבל הסיבה לשוני כאן אחרת, לדעתי. בעת שצולמה התמונה הטאטרה היתה בת 24 שנים לפחות (מספר הרישוי הוחלף כבר), ללא חלקי חילוף וללא תמיכה טכנית (נשמע מוכר?). אפשר רק לנחש שהפתרון היה החלפת כל מה שמתקלקל באלתור - החישוקים והסרן בוודאות אינם של T57, וככל הנראה גם הדלת - שהיתה התאבדותית עד סיום יצורה של ה- T57, ב- 1947.

והנה תמונה של גרסה נוספת של ה- T57 מהדור הראשון. כאן מסחרית ששימשה לחלוקת עתונים.

T57 1934S.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

וואו , הידע שלכם מאד מרשים. באמת הנהג אמר בסרט טאטרה ולא הבנתי מה הוא אומר חשבתי שהוא אומר טרנטה, כי לא הכרתי את החברה. כשהנוסע שאל אותו איזה שנה הוא אמר שזה מהשנים הטובות. זאת תמונה מ1961 מהסרט איי לאב מייק. מה שאומר שכבר אז זה היה איזה רכב אספנות.

מי שכתב שזה סרט עם שייקה אופיר התבלבל קצת עם התמונה הראשונה שהיא מהסרט אבו אל בנת והוא באמת כמעט נדרס שם כשהלך על הכביש אחרי שהוא גילה שנולדה לו עוד בת.

פורסם
המשאית היא T24 והם לא הגזימו בפרסומת - ראה ווידיאו. אני מאוד בספק שמשאיות האלה יובאו לארץ.

אכן, כנראה שה T24 לא יובאה לארץ. נאלצנו לחכות עד 1967, אז "יובאו" רבות (כנראה מדגם 138/148 ).

עקרונית - המבנה היה מאד דומה : שלדת צינור מרכזית, מתלים נפרדים (ואם אני לא טועה - מתלים פנאומטיים). תא הנהג היה מאד מרשים, מרווח ו"מערבי" - בוודאי ביחס למשאיות ה"זיל" וה-"גאז" שהגיעו באותה תקופה ב"יבוא מקביל".

עודד

פורסם
המשאית היא T24 והם לא הגזימו בפרסומת. אני מאוד בספק שמשאיות האלה יובאו לארץ.

גם אני בספק, אבל הנה פרסומת להשקה במאי 1936. קשה להניח שהמשאיות חזרו לצ'כיה. ולא, ברישומי משרד התחבורה ב- 1957 אין אף לא משאית טאטרה אחת.

19360522 Tatra2.png

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

יש לי סרט של משאיות טאטרה משנות ה30 בארץ,צריך להוריד לאינטרנט קיבלתי אותו מחבר לעבודה שסבא שלו היה היבואן שלהן בשנות ה30 המאוחרות,יש לו איזה שהוא פריט שהיה משוייך לאחת המשאיות והוא שמר אותו,מאורר לבן עם כיתוב מיוחד,אנסה בקרוב להעלות את הסרט.

עופר בן צבי

פורסם
ומה זאת המכונית הזאת?

Simca Aronde P60 Plein Ciel - כנראה אחת משתיים בלבד בארץ. בניגוד למשתמע משמה, זו היתה גרסת הקופה של הארונד. לפתוחה קראו Oceane.

כאן דגם 1960, רישוי (אולי כרכב שגרירות) באוגוסט 1960, נמכרה ע"י היבואן המקומי וקיבלה מ"ר 209-535 בפברואר 1963.

נגרעה ב- 1980.

המכונית השנייה (שמצאתי, יתכן כמובן שהיו עוד) היתה אדומה, דגם 1959, רישוי ב- 1963 כ- 209-476. גריעה ב- 1981.

הנה בצבע -

Aronde P60 Plein Ciel.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

הסימקה היפהפיה הזו כיכבה בסרט 'אלדורדו'. היא גם רכב נדיר למדי, עם פחות מ-10,000 יחידות שיוצרו.

המנוע היה אותו מנוע 1.3 'פלאש' של הארונד הרגילה, עם הספק מעט יותר גבוה. הביצועים, כצפוי, לא הלמו את המראה המיוחד, גם אם היו סבירים לזמנם(ולנפח המנוע הצנוע).

פריט טריויה מעניין: היא הורכבה במפעל FACEL, אותו מפעל שייצר את הפאסל וגה המפורסמת.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הימנית, רולס סילבר שדואו.

השמאלית, טריומף 1800/2000 רודסטאר משנות הארבעים, זהה למכונית שכיכבה בסדרת הטלויזיה על האי ג'רסי, 'ברז'ראק'.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...