Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי הסב את רכבו להנעת גז?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי לא מעט על הנושא אבל מתברר כי כמות האנשים שאכן ביצעו את זה (ודיווחו על כך...) מועטה מאד. יש המון דיווחים מיד שניה או שלישית אבל יד ראשונה? יוק. לכן אני מחפש חוויות אישיות.

יש לי פוקוס 1600 אוטומטית שנת 2008 מזה כשנה והנסועה הממוצעת שלי היא באזור 23,000 ש"ח. יש תחנות תדלוק באזור שלי ואני ממעט מאד לחנות בחניונים תת-קרקעיים. סביר שהרכב ישאר ברשותי הרבה זמן ולכן אני שוקל את ההסבה מאד ברצינות.

תודה מראש.

פורסם

הרכב המשפחתי שלנו הוסב על ידינו (פאסאט 2002 מנוע 2.0) והרכב המשפחתי הקודם גם כן הוסב על ידינו (לאנטיס 1.8). אני שוקל להסב את הלאנטיס 1.6 שלי עכשיו.

אשמח לענות על שאלות.

פורסם

נכון. מערכות שעומדות בתקן יורו 5 מאפשרות חניה בחניונים תת קרקעיים.

כיום יש דרישה של המשרד לאיכות הסביבה שבכל החניונים תהיה מערכת מיוחדת לאוורור גפ״מ מה שמאפשר כניסה של רכבי גפ״מ ללא חשש.

פורסם

סביר להניח שהוא מדבר על אוורור לחניון ולא אוורור לרכב!

לפותח השרשור, אני נוסע ברכב גז כבר תקופה, לא אני הסבתי, הרכב היה ליסינג לפני.

מדובר ביונדאי גטס 2006. כמו שכולם יודעים, הגטס היא מכונה בזבזנית של דלק ולכן

הוחלט על הסבה לגז. ההסבה עשתה רק טוב.

לפי החישוב שאני עשיתי לפני שנה. רכב שנוסע מ20 אלף קילומטר בשנה ומעלה, משתלם מאוד כלכלית,

חוסך את הדלק ב50 אחוז בערך, מחזיר את השווי של ההסבה למערכת תוך פחות מחצי שנה.

לרכבים שנוסעים בין 12-20 אלף בשנה (שהם בדרך כלל רכבים משפחתיים ממוצעים) משתלם גם, אך קצת פחות.

חשוב לקחת בחשבון את עלויות הטיפולים של מערכת הגז, טיפול 10,000 החלפת פילטרים וכו' עולה בערך 500 שקל,

צריך פעם ב2 טיפולים לפחות להחליף את המתזים של הגז שיושבים על החנוכייה לחדשים, עניין של 200-300 שקלים.

בנוסף אחזקה שוטפת במקרים של תקלות וכו' יכולים להגיע ל1000-3000 שקל בשנה.

לגבי הסיפורים עם ההכרזות על זה שהמנוע נהרס בגלל הגז, קצת קשה לי להכנס לזה כי מדובר בהשערות בלבד,

אני אישית שמעתי רק סיפור אחד על מישהו שנהרס לו המנוע, התירוץ שלו היה שהמנוע לא משומן בגלל שהגז יבש.

אחרי שהתחלתי לנהוג ברכב עם מערכת גפ"מ, הבחנתי שהרכב נוסע על דלק כ2-3 עד שמתחמם ולאחר מכן עובר אוטומטית לגז.

ככה שבתחילת הנסיעה עד להגעה לטמפרטורה הרצוייה אתה משתמש בדלק שמשמן ומסכך את חלקי המנוע הפנימיים,

ורק לאחר מכן הוא מפנה מקום למערכת הגז לפעול. חוץ מזה כדי לא לגרום למנוע ל"התייבש" לגמרי, אפשר לנסוע על מיכל דלק

מלא פעם בחודש.

בקיצור 9/10 גם בזיהום אוויר (עובר חלק טסט, שהבנזין לא עבר), בביצועים, האוטו מרגיש מצויין, מגיב מדוייק.

השקעה מבורכת שמחזירה את עצמה (חשוב לעשות חישובים נכונים לפני הכניסה לתוך המעגל הזה).

פורסם

פירוט מעולה והסבר מצויין.

דרך אגב, הסיבה שרכבים מוסבים זקוקים למשמנת היא משום שהגפמ לא משומן כמו הבנזין ולכן צריך תוספת שימון.

פורסם

חשוב לקחת בחשבון שני דברים: 1. הסבה לגפ"מ עלולה לגרום לנזקים חמורים במנועים מדגמים מסוימים - החל בחימום יתר בראש המנוע, וכלה בנזקים לשסתומים ולבוכנות. 2. לא כל מוסך מסכים (ומוסמך בכלל) לטפל ברכב שעבר הסבה לגפ"מ - חלק גדול מהמוסכים פשוט לא מסוגלים להתמודד עם המערכות הנלוות ולא מעוניינים להתעסק עם זה בכלל.

We are the Human Race

פורסם
הרכב המשפחתי שלנו הוסב על ידינו (פאסאט 2002 מנוע 2.0) והרכב המשפחתי הקודם גם כן הוסב על ידינו (לאנטיס 1.8). אני שוקל להסב את הלאנטיס 1.6 שלי עכשיו.

אשמח לענות על שאלות.

תודה. אנא התייחס לנושא הטיפולים.

אגב, למישהו יש מושג למה אני לא מקבל התראת דוא"ל למרות שכיוונתי את התזכורת לקבלתו?

פורסם
סביר להניח שהוא מדבר על אוורור לחניון ולא אוורור לרכב!

לפותח השרשור, אני נוסע ברכב גז כבר תקופה, לא אני הסבתי, הרכב היה ליסינג לפני.

מדובר ביונדאי גטס 2006. כמו שכולם יודעים, הגטס היא מכונה בזבזנית של דלק ולכן

הוחלט על הסבה לגז. ההסבה עשתה רק טוב.

לפי החישוב שאני עשיתי לפני שנה. רכב שנוסע מ20 אלף קילומטר בשנה ומעלה, משתלם מאוד כלכלית,

חוסך את הדלק ב50 אחוז בערך, מחזיר את השווי של ההסבה למערכת תוך פחות מחצי שנה.

לרכבים שנוסעים בין 12-20 אלף בשנה (שהם בדרך כלל רכבים משפחתיים ממוצעים) משתלם גם, אך קצת פחות.

חשוב לקחת בחשבון את עלויות הטיפולים של מערכת הגז, טיפול 10,000 החלפת פילטרים וכו' עולה בערך 500 שקל,

צריך פעם ב2 טיפולים לפחות להחליף את המתזים של הגז שיושבים על החנוכייה לחדשים, עניין של 200-300 שקלים.

בנוסף אחזקה שוטפת במקרים של תקלות וכו' יכולים להגיע ל1000-3000 שקל בשנה.

לגבי הסיפורים עם ההכרזות על זה שהמנוע נהרס בגלל הגז, קצת קשה לי להכנס לזה כי מדובר בהשערות בלבד,

אני אישית שמעתי רק סיפור אחד על מישהו שנהרס לו המנוע, התירוץ שלו היה שהמנוע לא משומן בגלל שהגז יבש.

אחרי שהתחלתי לנהוג ברכב עם מערכת גפ"מ, הבחנתי שהרכב נוסע על דלק כ2-3 עד שמתחמם ולאחר מכן עובר אוטומטית לגז.

ככה שבתחילת הנסיעה עד להגעה לטמפרטורה הרצוייה אתה משתמש בדלק שמשמן ומסכך את חלקי המנוע הפנימיים,

ורק לאחר מכן הוא מפנה מקום למערכת הגז לפעול. חוץ מזה כדי לא לגרום למנוע ל"התייבש" לגמרי, אפשר לנסוע על מיכל דלק

מלא פעם בחודש.

בקיצור 9/10 גם בזיהום אוויר (עובר חלק טסט, שהבנזין לא עבר), בביצועים, האוטו מרגיש מצויין, מגיב מדוייק.

השקעה מבורכת שמחזירה את עצמה (חשוב לעשות חישובים נכונים לפני הכניסה לתוך המעגל הזה).

תודה על הפירוט.

פורסם
חשוב לקחת בחשבון שני דברים: 1. הסבה לגפ"מ עלולה לגרום לנזקים חמורים במנועים מדגמים מסוימים - החל בחימום יתר בראש המנוע, וכלה בנזקים לשסתומים ולבוכנות. 2. לא כל מוסך מסכים (ומוסמך בכלל) לטפל ברכב שעבר הסבה לגפ"מ - חלק גדול מהמוסכים פשוט לא מסוגלים להתמודד עם המערכות הנלוות ולא מעוניינים להתעסק עם זה בכלל.

1. על זה לא שמעתי. יש באיזשהו רשימה כזו? הפוקוס שלי נכללת בהן?

2. נקודה טובה שלא חשבתי עליה. אני אברר. אבל מצד שני, אי אפשר לטפל במערכת הגז לחוד? Gunner ו-Ayalonam, תוכלו להגיב על הנושא הזה בבקשה?

פורסם
1. על זה לא שמעתי. יש באיזשהו רשימה כזו? הפוקוס שלי נכללת בהן?

2. נקודה טובה שלא חשבתי עליה. אני אברר. אבל מצד שני, אי אפשר לטפל במערכת הגז לחוד? Gunner ו-Ayalonam, תוכלו להגיב על הנושא הזה בבקשה?

לא שמעתי על סוג של מנועים שזה גורם לו לבעיות.

ראיתי אנשים נכנסים ויוצאים מתחנות תדלוק בגז, גם דיזל, גם בנזין, גם ג'יפים, מסרחיות, רכבי משפחה וספורט.

לגבי המוסך, ברוב המקומות שמתקינים מערכת גז, גם מטפלים בה. ככה זה אצלנו בבאר שבע לפחות.

כל תקלה או טיפול במערכת הגז מתבצעת במקום ההתקנה שהוא גם מוסך לרכבים מונעים בגז, הטיפול כמובן הוא בנפרד ממערכת הדלק.

זה שתצטרך ללכת לשני מוסכים שונים אמנם יבזבז לך מעט יותר זמן, אבל בכל זאת החיסכון בדלק שווה את זה.

לא לשכוח את התחושה הנעימה פסיכולוגית של למלא מיכל ב150 שקל ולנסוע איתו 400+ קילומטר, אותי זה עושה מאושר מדי יום!!

פורסם

אצלי מותקנת מערכת גז קרוב לשנה. שברולט אימפלה 3.4L שנת 2005. צריכה על גז בערך 15% יותר בהשוואה לבנזין. כמו כן יש את ההנעות שהן על בנזין והזמן עד שהמערכת מתחממת. הזמן תלוי בטמפרטורה, בחורף קצת יותר, בקיץ פחות. אצלי ברכב, ועם הנסיעות שלי שהן בד"כ עירוניות קצרות (ז"א הרבה הנעות יחסית לנסיעה) ההוצאה על בנזין היא בין 100-150 ש"ח בחודש. הנסועה שלי סה"כ סביב ה 18K בשנה, בערך 50% בינעירוני.

החיסכון בדלק הוא יותר לכיוון ה 35% מאשר 50% מהסיבות הבאות:

1. גז לא עולה חצי מדלק (למרות שהיום צריך לבדוק, הגז ירד באיזה חצי שקל בשבוע האחרון ואני לא סגור כמה עולה היום בנזין)

2. הצריכה על גז גבוהה יותר בערך ב 15%, לפחות אצלי אבל גם אצל עוד אנשים שיצא לי לדבר איתם על זה.

3. יש כמו שהסברתי את ההוצאה על בנזין שגם צריכה לבוא בחשבון.

כיסוי המערכת שלי (עלתה לי 10K בגלל שזה מנוע V6) ייצא לי בערך שנתיים. חצי שנה למערכת רגילה של 7K זה אולי למי שנוסע המון (מעל 30-40K בשנה ובעיקר בינעירוני, ז"א פחות הנעות).

אצלי מערכת של Lovato ללא משמנת (לא צריך למנוע שלי).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

כעיקרון, רוב יצרני רכב לא מאשרים התקנת מערכת גז במנועים שלהם. אין "רשימה" של מנועים שבהם אסור, יש מנועים רגישים יותר לפעולה בגז ובהם מתייבשות גומיות שונות, שסתומים נאכלים בקצוות, נוצר חום לא אחיד בתאי השריפה - מה שעלול לגרום לעיוות בראש המנוע וכו'. כל הנזקים הללו הם נזקים מצטברים ולא נזקים מיידיים כך שאת ההשפעה השלילית אפשר יהיה לראות רק כעבור תקופת שימוש ממושכת. חלק גדול מהנזקים ניתן למנוע על ידי פעולה משולבת של בנזין וגז (לא בייחד, אלא לסירוגין - נסיעה על גז ונסיעה אחרי כן על בנזין), אבל אז אפקט החיסכון קטן עוד יותר...

We are the Human Race

פורסם

שלום

אני נוסע על גז יותר מ-8 שנים.

גילוי נאות עד לפני שנה התקנתי מערכות גז אצל אחד המתקינים המורשים.

רכבים שהיו ברשותי פיאט בראבו 1600 97סובארו ליאונה 1600 מודל 2000 ועכשיו רנו מגאן 2007.

לגבי חסכון לאחר ניסיון של הרבה מאד שנים בתחום החסכון עומד על בין 40-50 אחוז חיסכון וגם זה תלוי באופן הנהיגה בסוג המערכת ואיכות ההתקנה.

וכן איכות ההתקנה מאד חשובה מיקומי המזרקים של הגז, אורך הצנרת , וגם סוג המערכת מאד חשוב.

לגבי "רשימת המכוניות האסורות" אין ולא היתה כזו רשימה ולתשומת ליבכם "כל התקנה ברכב שמאושרת ע"י משרד התחבורה כולל מערכת גז מותרת ואינה יכולה לפגוע באחריות" יבואן יכול לדרוש לשים משמנת או כל עזר אחר.

אם יש עוד שאולות אני אשמח לענות

מוטי

• תוכן חדש...