Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי הסב את רכבו להנעת גז?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי העביר כבר 3 מכוניות לגז.

בסה"כ למי שנוסע על מכוניות עם מנועים גדולים שווה להעביר את האוטו לגז בשביל לחסוך כסף ובסופו של דבר מחזירים את המערכת ב3 שנים ..

וגם מחיר הגז הוא חצי ממחיר הדלק..

אבל החיסרון היחידי הוא שהאוטו מאבד כוח ויורדים לו כוחות הסוס קצת ..

פורסם
שלום

אני נוסע על גז יותר מ-8 שנים.

גילוי נאות עד לפני שנה התקנתי מערכות גז אצל אחד המתקינים המורשים.

רכבים שהיו ברשותי פיאט בראבו 1600 97סובארו ליאונה 1600 מודל 2000 ועכשיו רנו מגאן 2007.

לגבי חסכון לאחר ניסיון של הרבה מאד שנים בתחום החסכון עומד על בין 40-50 אחוז חיסכון וגם זה תלוי באופן הנהיגה בסוג המערכת ואיכות ההתקנה.

וכן איכות ההתקנה מאד חשובה מיקומי המזרקים של הגז, אורך הצנרת , וגם סוג המערכת מאד חשוב.

לגבי "רשימת המכוניות האסורות" אין ולא היתה כזו רשימה ולתשומת ליבכם "כל התקנה ברכב שמאושרת ע"י משרד התחבורה כולל מערכת גז מותרת ואינה יכולה לפגוע באחריות" יבואן יכול לדרוש לשים משמנת או כל עזר אחר.

אם יש עוד שאולות אני אשמח לענות

מוטי

אני אשמח אם תגיד לי איך אני, האדם הפשוט, יכול לדעת מהי איכות ההתקנה ?

(בהנחה ואני גר בצפון ולא רוצה לסוע לתל אביב למתקין או כל פעם שידרש טיפול)

פורסם

אהלן חברים מתנצל שלא הצלחתי לענות קודם.

לגבי הנושא של מנועים אסורים - אין ולא היה דבר כזה. ישנם מנועים ש"רגישים" יותר ויש מנועים שמגיעים מותאמים מהיצרן להתקנת מערכת גז (סובארו למשל). אין לי ידע לגבי יצרנים ספציפיים, את זה אפשר לקבל אצל אחד מהמתקינים המורשים.

לגבי הטיפולים-

סוג הטיפול ועלותו תלויה במערכת המותקנת. ישנן מערכות שדורשות טיפול כל 10,000 ק"מ ויש מערכות שדורשות טיפול כל 7,500. עלות טיפול קטן בין 100-200 שקל ועלות טיפול גדול בין 200-400. טיפול גדול נעשה בדרך כלל כל 20 או 25 אלף קילומטר - תלוי בסוג המערכת ובסוג המשמנת.

הגפ"מ, בהשוואה לבנזין 95 יבש יותר ואינו משומן (באופן יחסי). לכן דרושה התקנה של משמנת שתספק שימון נוסף בזמן שימוש בגפ"מ. בטיפול מתבצעת החלפת פילטר שמן ומילוי שמן.

לגבי התגובה שמעליי -

בתור אדם ללא רקע טכני או ללא ידע בנושא מערכות גפ"מ תוכל לדעת מה איכות ההתקנה עוד לפני שההתקנה תתבצע. אם תקנה מערכת גפ"מ מיד שניה (ששימשה כבר רכב אחר) ותתקין אותה במוסך מדרכה או אצל חאפר כלשהוא וכל העלויות ייסתכמו לך באופן מפתיע ב-2000 ש"ח או קצת יותר תדע שבוצעה לך התקנה לא איכותית. מזל טוב.

כשמדובר על איכות התקנה מתכוונים לבחירת בעל מקצוע מורשה משרד התחבורה, מקצועי, שביררת אודותיו עוד לפני ההתקנה, ובחרת מערכת איכותיתית שביררת אודות יצרנה מבעוד מועד. כל אלה לא מבטיחים שתהיה לך התקנה חפה מטעויות והכל יעבור חלק, אבל זה מצמצם את הסיכון באופן ניכר.

אם אדם רוצה לחסוך (דהיינו להרוויח כסף) הוא צריך לקחת סיכון. מי שלא מוכן להסתכן לא יצליח לחסוך וימשיך לשלם 7.23 בזמן שחבריו ישלמו 60% ממחיר זה.

אף אחד לא יבטיח לך שהכל יעבור בשלום, יכול להיות שיהיו תקלות, האמת היא שסטטיסטית יהיו תקלות. אם תתכונן לזה ותדע שיהיו תקלות ותכיר את כל הסיכונים והייתרונות תוכל להיות מוכן להמשך הדרך.

אשמח לענות על שאלות נוספות.

פורסם

לא מובן לי כל העניין, כל אחד פה נוסע כמה שנים טובות עם גז, העביר כמה מכוניות את ההתקנה.

תרשמו גם איפה התקנתם על הדרך, ככה שמי שרוצה להתקין ידע שאצל מתקין X היה תוצאות טובות.

ומה עם כל הסיפורים שהיה בכלבוטק וכל הסיפורים שלאנשים הולכים מנועים מזה ונפגעים מאוד הביצועים?

פורסם

אני עשיתי את כל ההתקנות אצל גז פרו. השירות הכי מקצועי שנתקלתי בו.

מה עם הסיפורים של כלבוטק?

כל מערכת שלא תתוחזק כראוי ויוחלף לה שמן ופילטר בזמן תסבול מתקלות שישפיעו על שאר מכלולי המנוע.

פורסם

יש גם יש מנועים שלא מתאימים לגפ"מ ועדיף לא להתקין עליהם, לפחות זה מה שאמר לי מי שהתקין לי את המערכת ("אוקטן קל", המתקין היחיד באזור ב"ש). למשל כשאבא שלי בא להתעניין לגבי הסבה לקורולה 2004, נאמר לו שהמנוע שלה לא מתאים לגפ"מ ושהוא (המתקין) לא מוכן להתקין לו כדי שאחרי כמה עשרות אלפים יילך ראש מנוע, לעומת זאת קורולות חדשות יותר כבר מתאימות. חוץ מזה אני אישית יודע למשל על כמה קיה פורטה של חברה שהותקנה בה מערכות גז וראשי מנוע הלכו אחרי חצי שנה עד שנה.

לדעתי אין תשובה אחידה לגמריי לגבי ההתאמה, עם כל הכבוד למתקיני הגז, אני בטוח שלא כולם ישרים ב 100% וחלקם יתקינו על כל רכב תוך כדי לקיחת סיכון מסויים (שגם זה אינו בטוח והרי אם יקרה נזק אחרי הרבה זמן אז לא תמיד אפשר לשייך את זה לגז). לדעתי כדאי לכל אחד לבדוק לגבי הרכב שלו ספציפית, לעשות איזה סקר קטן, אולי אפילו לעמוד כמה שעות ליד תחנת מילוי גז ולחכות שיתדלק שם רכב כמו שלך כדי להתעניין.

לי למשל אמר קרוב משפחה שלי שהוא בעל מכון בדיקות מוכר מאוד באזור ב"ש שלא כדאי לי להתקין מערכת גז (חשבתי על זה כשקניתי את הרכב לפני כמעט שנתיים) אז עזבתי את הסיפור. אחרי כמעט שנה, במקרה בלם היד אצלי לא עבר טסט והייתי חייב לגשת למוסך כדי למתוח ולקבל אישור על התיקון ובמקרה שם פגשתי בחור נחמד עם מאליבו 99 שראה את הרכב שלי (המאליבו ההוא והאימפלה דיי דומות בצורה החיצונית) והתחלנו לדבר סתם ככה ואז הוא סיפר לי שמותקנת אצלו מערכת גז והוא מאוד מבסוט ממנה, נסע כבר 25K, חיסכון אדיר, האוטו נוסע יותר טוב מאשר על בנזין, שמן מנוע נקי מטיפול לטיפול ושהמתקין בב"ש כל-כך מקצועי, ישר ונחמד, ומשם כבר התחלתי להתעניין לגבי הרכב שלי ופתאום גיליתי שאם מחפשים טוב ביד 2 יש המון אמריקאיות עם מנועים דומים לשלי שנוסעות על גפ"מ כבר כמה שנים טובות בלי שום בעיות. ואז פשוט הלכתי להתקין.

נראה לי שבמנועים גדולים הסיפור הזה קצת פחות מסוכן, ממה שאני מכיר את הרכב שלי וממה שאני יודע לגבי המנועים האלו, הם יחסית יכולים לסבול חום בצורה טובה יותר ממנועים אחרים, ולדעתי (הגיון) העובדה שאלו המנועים הישנים יותר עם 12 שסתומים, 2 לכל צילינדר, רק נותנת חיזוק לכל הסיפור כי מין הסתם מדובר בשסתומים מאסיביים יותר מהרגיל. לא שאני יודע בוודאות אבל לפחות זה מה שהראש שלי אומר לי, יכול מאוד להיות שאני טועה, אבל גם אם כן לא נורא.

דרך אגב אצלי ברכב אין משמנת, לא צריך, זה מנוע שסתומים עיליים, OHV. יש כאן בפורום מישהו עם קוואליר עם מנוע דומה OHV רק קטן יותר שנסעה על גז יותר מ 200K בלי שום בעיות, בלי משמנת אז גם הקטע של המשמנת הוא תלוי רכב. אני יודע שגם בצרפתיות לא צריך משמנת, וגם במאזדה MPV אם אני זוכר טוב.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

כמו שאמרתי בתגובה קודמת עבדתי אצל מתקין בערך מאז נכנסו מערכות הגז לארץ

אם אתם רוצים המלצה לרכב מונע בגז אז קנו רנו מגאן הרכב מוכן לגז וי בו הכנות לגז ומעבר לזה גם בלוח שעונים ישנה מנורה מראה כאשר הרכב על גז (המנורה לא פעילה כאן בארץ כי אין רכבים מגיעים מוסבים מהיבואן) בצרפת אגב הרכבים נשלחים לחברה מייצרת את מערכות הגז ושם הרכבים מוסבים.

רכבים "רגישים":

1. שנתונים מסויימים של קורולה (אני לא זוכר את דגם המנוע)

2. ניסן קשקאי חייב משמנת

3. מזדה 3 חייב משמנת

4. כל מנועי הזרקה ישירה (TSI , FSIׁ) לא ניתנים להתקנה בארץ (בחו"ל כן)

5. מנועי סולר לא ניתנים להתקנה בארץ (בחו"ל ניתן)

יכול להיות שיש עוד מכוניות שאני לא מעודכן

לגבי איכות ההתקנה אין כל כך דרך לאדם לא טכני לדעת אך הנה כמה טיפים:

1. המיכל חייב להיות מעוגן לרצפת הרכב וללא תזוזה בכלל

2. מחשב מערכת הגז מעוגן

3. צמת החשמל מעוגנת ללא קצוות חוטים רופפים

4. צינורות הגז מהמיכל למנוע מעוגנים מתחת לרכב עיגון כל 40-50 ס"מ

5. צינורות גז גמישים מהמזרקים למתזי הגז כמה יותר קצרים יותר טוב

6. כמובן שהרכב חייב מכון תקנים.

פורסם

מערכת הגז חייבת לעבור אישור ותקינה של מכון התקנים.

רוב המתקינים עושים את זה וחוסכים ממך את הטרחה.

פורסם
כמו שאמרתי בתגובה קודמת עבדתי אצל מתקין בערך מאז נכנסו מערכות הגז לארץ

אם אתם רוצים המלצה לרכב מונע בגז אז קנו רנו מגאן הרכב מוכן לגז וי בו הכנות לגז ומעבר לזה גם בלוח שעונים ישנה מנורה מראה כאשר הרכב על גז (המנורה לא פעילה כאן בארץ כי אין רכבים מגיעים מוסבים מהיבואן) בצרפת אגב הרכבים נשלחים לחברה מייצרת את מערכות הגז ושם הרכבים מוסבים.

רכבים "רגישים":

1. שנתונים מסויימים של קורולה (אני לא זוכר את דגם המנוע)

2. ניסן קשקאי חייב משמנת

3. מזדה 3 חייב משמנת

4. כל מנועי הזרקה ישירה (TSI , FSIׁ) לא ניתנים להתקנה בארץ (בחו"ל כן)

5. מנועי סולר לא ניתנים להתקנה בארץ (בחו"ל ניתן)

יכול להיות שיש עוד מכוניות שאני לא מעודכן

לגבי איכות ההתקנה אין כל כך דרך לאדם לא טכני לדעת אך הנה כמה טיפים:

1. המיכל חייב להיות מעוגן לרצפת הרכב וללא תזוזה בכלל

2. מחשב מערכת הגז מעוגן

3. צמת החשמל מעוגנת ללא קצוות חוטים רופפים

4. צינורות הגז מהמיכל למנוע מעוגנים מתחת לרכב עיגון כל 40-50 ס"מ

5. צינורות גז גמישים מהמזרקים למתזי הגז כמה יותר קצרים יותר טוב

6. כמובן שהרכב חייב מכון תקנים.

שיגי. זה אומר שעל הפוקוס שלי אפשר להתקין את המערכת הזו. זהו, אני השתכנעתי. עכשיו רק נותר לברר איפה כדאי להתקין (המלצות יתקבלו בברכה) ולשכנע את האישה, מה שכנראה לא יהיה קל....

אגב, למישהו יש מושג למה אני לא מקבל התראות למייל? בפורומים אחרים זה עובד. גם פה זה עבד פעם.

פורסם

כמו שחשבתי:

- זה לא הזמן המתאים.

- למה?

- אני צריכה לחשוב על זה.

- בסדר. אני יכול לעזור במשהו? את צריכה עוד נתונים?

- לא.

:-(

פורסם

אותי יותר מסקרן מה קורה בזמן תאונה קטלנית עם מערכת כזאת והאם מקבלים מחירון + עלות המערכת מחברת הביטוח במקרה של טוטאל לוס.

• תוכן חדש...