Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לקחת את הרכב לבדיקה מטעמך? או שהסתמכת על בדיקה שהציגו לך?

לא הבנתי - איזה רכב? את הרכב של אבא שלי לקחתי ויצא נקי...

פורסם
לא הבנתי - איזה רכב? את הרכב של אבא שלי לקחתי ויצא נקי...

התכוונתי לרכב שנתגלה כנקי מתאונות בבדיקה והתברר לאחר מכן שעבר תאונה קשה.

מאד מוזר לי מה שאתה אומר, בכל בדיקה שבה נכחתי כל תיקון צבע התגלה. את רוב המשקל בבדיקות רכב שמים על גילוי תאונות ומכות.

הסיבה שהיחידה שאני יכול להעלות על דעתי לאי גילוי תאונה קשה זאת בדיקה לא כשרה. לכן חשבתי מדובר על בדיקה שנעשתה מטעם המוכר בזמנו.

בנוסף, אם אתה כ"כ חושש מרכישת רכב משומש אז תקנה רכב חדש, התקציב שלך מאפשר את זה. לחליפין, אתה יכול לקנות משומש מיד פרטית, אתה לא חייב לקנות מליסינג.

פורסם

משומש מיד פרטית יכול להיות גם הוא רכב שחוק או משוחזר והאמת היא שאישית נתקלתי בעבר (אני חייב לומר - הרחוק) בקומבינות של מכון בדיקה עם מוכר ועם קונה. אני בכלל לא בטוח שרכישה ממקור "פרטי" באמת יותר בטוחה מרכישה מחברת ליסינג - אלא אם מדובר במוכר שתה סומך עליו, כלומר בן משחה, קולגה או חבר שאתה בטוח שלא ירמה אותך. גם רכבים ממקורות כאלה יכולים להיות לימונים אבל הסיכון פחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו שאמרתי, לקחת את הרכב לבדיקה מטעמך. משמע, לא בדיקה מטעם הקונה ובטח שלא מכון בדיקה מטעם הקונה או מקום שהוא הציע.

עושים את הבדיקה רק במכון שאתה סומך עליו ורצוי באזור מגורייך. ברור שתמיד קיים סיכון.

ברור שגם ניתן להעריך לפי סממנים מסויימים אם שווה לקחת את הרכב לבדיקה.

פורסם
קצת סדר בבלאגן -

1. תמיד יש סיכוי שמכון בדיקה, גם המקצועי ביותר, יפספס ליקוי. אתה יודע, בסופו של דבר מי שבודק את הרכב זה בן אדם, לא מחשב. אם אתה נוקט באמצעי הזהירות המקובלים הסיכוי שזה יקרה הוא די קטן עד כדי זניח, אבל תמיד קיים.

אבל לא מדברים כאן על ליקוי שהתפספס, זה לא איזה סדק בבקלית בפנס האחורי או גומיית אטימה של הדלתות שרופפת.

מודבר כאן על רכב שריסקו לו את הנשמה בתאונה, הגדירו אותו כאבדן להלכה ובבדיקה "פספסו"?!

אם רכב שהיה אבדן להלכה "מתפספס" בבדיקה שמשלמים עליה מאות שקלים רק בשביל שלא תתבצע רכישה של גרוטאה במסווה של רכב תקין, הבדיקות הללו מאבדות את כל הערך שלהן.

פורסם

גם רופא מפספס לפעמים סרטן. גם טייסים לא תמיד מצליחים להנחית את המטוס.

ככה זה בני אדם, לא מושלמים.

הבדיקה נותנת לך אחריות לשלושה חודשים כך שאם במהלך הזמן הזה תגלה שהרכב אכן עבר תאונה קשה תוכל לקבל פיצוי ממכון הבדיקה בקלות יחסית. לאחר מכן תוכל לתבוע אותו על רשלנות מקצועית ואולי גם תזכה במשפט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מחברות ליסינג אין לך ממה לחשוש הכול מתועד היסטוריית טיפולים, מכות וכו' הם נותנים לך את הרכב כבר אחרי בדיקה זכותך

לא להסתמך על הבדיקה ולקחת את הרכב לבדיקה איפה שתחפוץ נפשך ובמידה ותמצא ליקויים בבדיקה מטעמך הם מתחייבים

לתקן לך אותם במידה ואתה קונה את הרכב.

יש המון מציאות בליסינג בתור אחד שעובד בחברה גדולה (ולא כמוכר) ממליץ לך בישביל השקט שלך אתה מקבל אחריות,

התחיבות לטרייד אין עתידי אתה מקבל רכב במצב פרפקט מבחינת צמיגים קוסמטיקה מכני וכו'.

לקוח פרטי לא ילך להחליף צמיגים כי הם שחוקים או יחליף לך מצבר כי הוא ישן.

פורסם
מחברות ליסינג אין לך ממה לחשוש הכול מתועד היסטוריית טיפולים, מכות וכו' הם נותנים לך את הרכב כבר אחרי בדיקה זכותך

לא להסתמך על הבדיקה ולקחת את הרכב לבדיקה איפה שתחפוץ נפשך ובמידה ותמצא ליקויים בבדיקה מטעמך הם מתחייבים

לתקן לך אותם במידה ואתה קונה את הרכב.

יש המון מציאות בליסינג בתור אחד שעובד בחברה גדולה (ולא כמוכר) ממליץ לך בישביל השקט שלך אתה מקבל אחריות,

התחיבות לטרייד אין עתידי אתה מקבל רכב במצב פרפקט מבחינת צמיגים קוסמטיקה מכני וכו'.

לקוח פרטי לא ילך להחליף צמיגים כי הם שחוקים או יחליף לך מצבר כי הוא ישן.

זהו שאני לא בטוח שעליהם אני יכול לסמוך! לך תדע - הרכבים שלהם לא מבוטחים. מה הם עושים עם רכב שעבר תאונה? מתקנים בעצמם ומוכרים! (הכוונה לחברות הליסינג)

פורסם
היי,

אני צריך לקנות רכב למשפחה, תקציב נע בין 75 - 100 אלף שקל (תלוי ברכב).

בעבר קניתי עם אבא שלי רכב כמעט חדש (שנה על הכביש) עם 19000 ק"מ. בבדיקה יצא נקי. לאחר שנה גילינו (כשהתחילו התקלות) שהרכב עבר תאונה קשה (אבדן להלכה), תוקן בצורה חובבנית ביותר ונמכר לנו במחיר מלא.

(בקיצור - אני עדיין בטראומה מהמקרה...).

ראיתי בחברות הליסינג מלא רכבים, שנת 2011, עם ק"מ נמוך מאד, במחירים מפתים (לדו': פוקוס 2011, 15-20 אלף ק"מ, ב 85000ש"ח. כשיש לי עוד שנתיים אחריות יצרן!). לכאורה, עיסקה מצויינית! הפחד שלי - איך אני יכול לדעת בביטחה שחברת הליסינג, שרכביה לא במוטחים, לא תיקנה בעצמה רכב לאחר תאונה ומוכרת לי אותו כחדש? מי יכול בוודאות לזהות דבר כזה?

חשבתי לקחת את הרכב למוסך של פורד. הם מבצעים בדיקה בתשלום, האם זה יותר אמין ממכון (אני כבר לא סומך על אף אחד!)

- עוד דבר: יש רכבים עם 0 ק"מ בחברות הליסינג, במחירים מוזלים (לדו': I30CW חדשה (אני אהיה יד שנייה מליסינג, 0ק"מ), ב 104000. איך כאן אדע שאין רמאות?

תודה!

יניב

היי,

אין מה לפחד, הנה כמה אופציות כדי למנוע בעיות:

א. בדיקת הרכב במכון בדיקה חיצוני אשר נבחר ע"י הקונה.

ב. בדיקת היטוריית טיפולים לעברו של הרכב.

ג. רכישה של רכב 0 ק"מ הינה הבחירה הבטוחה, מכיוון שלמעשה הרכב הינו חדש.

אם יש לך שאלות אשמח לעזור,

גיא משברולט

פורסם

בד"כ כשמפחדים ממשהו מורכב - הדבר הכי טוב לעשות זה לפשט אותו ולנסות לראות תמונה כוללת יותר ורגועה יותר.

אתה צריך להבין שאתה בעצם קונה מכונה.

אם יש בה חלק מקולקל - מחליפים אותו, אתה ממשיך לנסוע.

זהו זה.

יש דברים שבהחלט כדאי לבדוק ולוודא כמו פגיעה בחומרה גבוהה במרכב הרכב - שאסי.

לראות שאין בעיה ברישום של הרכב או כלשהן חובות.

מעבר לכך - אם משהו יצא לא תקין בבדיקה - אפשר לתקן ולהמשיך הלאה.

מה שצריך לעניין אותך יותר במובן של לפחד להחזיק רכב אלו הם רכבים עם עלות אחזקה יקרה יותר מזו שאתה מעוניין בה, עלות חלקים יקרה יותר מזו שאתה מעוניין בה.

יש רכבים שהטיפול בהם הוא מאוד פשוט וקל והחלפים זולים יחסית וכך גם הטיפולים.

יש רכבים שהם ההפך המוחלט מכך.

אז - במקומך, הייתי מנסה להצטמצם על רכבים שידועים כקלים וזולים לתחזוקה ומחפש אחד שיצא טוב בבדיקה של מכון וגם של מוסך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

צא מהפחד ותפעיל את הראש.

יש רכבים רבים אשר חזרו לליסינג לאחר מספר חודשים עם נסועה נמוכה, בדוק אפשרות ותלחץ חזק את המוכר בחברת הליסינג, במיוחד אם אתה מגיע עם כסף ואינך נדרש למימון כלשהוא, או אז המחיר יכול לרדת מטה ללא בעיה.

הרכבים במגרשים של חברות הליסינג הגדולות בד"כ לא עברו תאונות משמעותיות אלא תאונות פח ברמת חומרה שונה, והכל כולל הכל מגיע לידי ביטוי במחיר, ב 100K תוכל למצוא רכבים חדשים עם 0 ק"מ על השעון כמו קיה פורטה , סוזוקי SX4 ועוד ועוד , מדובר על סכום מכובד שיעמיד רכב דנדש מתחת לבית.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מישהו יודע כמה עולה כיום בדיקת רכב פרטי ?

וכמה עולה בדיקת רכב 4X4 ?

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

• תוכן חדש...