Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות בקרוב אוטו ידני עם מנוע בנזין, ובגלל שלמדתי על דיזל ואין לי ניסיון בנהיגה על מכונית ידנית עם מנוע בנזין, רציתי לדעת איך השוני בין המנועים בא לידי ביטוי בנהיגה? אני יודע שבדיזל הקלאץ' הרבה יותר סלחני ואפשר ע"י נקודת חיכוך לנוע עם האוטו, אבל בבנזין איך הולך כל התהליך? וזה רק בהילוך ראשון להתחלת נסיעה נכון? בשאר ההילוכים המנוע כבר לא צריך הרבה כוח כמו בהילוך ראשון לפי מה שאני יודע.

מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא? והאם יש פה מישהו שעבר תהליך דומה? היה לו קשה להסתגל לבנזין?

תודה רבה לעוזרים.

How sky is the limit if there are footprints on the moon?

פורסם

לדיזל יש הרבה מומנט על טורים נמוכים. בבנזין לרוב יש פחות מומנט, זה אומר כדי להתחיל לנסוע אם מנוע בנזין הזה חלש יחסית צריך לתת קצת טורים בהתחלה. היה לי אלפא 164 בנזין ידנית ובמישור הייתי מתחיל נסיעה על ידי עזיבת קלאץ', בעלייה היה צריך לתת טיפה גז - כימעט כמו דיזל. הכל תלוי מרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לדיזל יש הרבה מומנט על טורים נמוכים. בבנזין לרוב יש פחות מומנט, זה אומר כדי להתחיל לנסוע אם מנוע בנזין הזה חלש יחסית צריך לתת קצת טורים בהתחלה. היה לי אלפא 164 בנזין ידנית ובמישור הייתי מתחיל נסיעה על ידי עזיבת קלאץ', בעלייה היה צריך לתת טיפה גז - כימעט כמו דיזל. הכל תלוי מרכב.

קודם כל תודה רבה על התשובה.

דבר שני אז כמו שאמרתי רק בהילוך ראשון שידוע גם כהילוך כוח יש הבדל בין מנוע בנזין למנוע דיזל, בשאר ההילוכים המנוע לא צריך הרבה מומנט ולכן אפשר לשחרר את הרגל מהקלאץ' בלי להוסיף גז, אני צודק?

אז שאני במישור אני צריך לתת גז ורק אז לשחרר את הקלאץ', ושאני בעלייה אני צריך לעשות פשוט זינוק בעליה ולהוסיף גז? זה הכול?

פורסם

כל מקרה לגופו ואין כאן כלל אצבע. אם אתה מרגיש את הרכב, אתה כבר תדע כמה גז להוסיף ומתי. אי אפשר ללמוד נהיגה מהתכתבות, אתה צריך לתרגל ולהרגיש את הרכב ואז זה יבוא לך טבעי והשאלות שאתה שואל לא יעסיקו אותך בזמן נהיגה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הילוך ראשון הוא לא הילוך כוח, הילוך כוח קיים בעיקר ברכבי שטח ומפחית בצורה משמעותית הרבה יותר את יחס ההעברה. בהילוכים גבוהים יותר יהיה לך קשה הרבה יותר לזנק.

לגבי העברה בנהיגה רגילה (לא בזינוק) - בכל מקרה אתה מוצא בכל רכב נתון את הדרך הנכונה לשלב את עזיבת המצמד עם הלחיצה על הגז.

בזינוק במנוע בנזין בד"כ תצטרך לתת יותר גז או להחזיק את המצמד יותר זמן סביב נקודת החיכוך על מנת לזנק. מכל מקום, זה תלוי ברכב הספציפי ובעקומת המומנט שלו.

מכל מקום - כמה שפחות תעשה עניין מהעסק, כך הוא יבוא לך יותר בקלות. אנשים נוטים להכניס את עצמם לחרדות מביצוע משימות שפעם היו טריוויאליות, כמו נהיגה בתיבה ידנית. גם זינוק בעליה הוא לא עינוי - כולה זינוק בעליה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הילוך ראשון הוא לא הילוך כוח, הילוך כוח קיים בעיקר ברכבי שטח ומפחית בצורה משמעותית הרבה יותר את יחס ההעברה. בהילוכים גבוהים יותר יהיה לך קשה הרבה יותר לזנק.

לגבי העברה בנהיגה רגילה (לא בזינוק) - בכל מקרה אתה מוצא בכל רכב נתון את הדרך הנכונה לשלב את עזיבת המצמד עם הלחיצה על הגז.

בזינוק במנוע בנזין בד"כ תצטרך לתת יותר גז או להחזיק את המצמד יותר זמן סביב נקודת החיכוך על מנת לזנק. מכל מקום, זה תלוי ברכב הספציפי ובעקומת המומנט שלו.

מכל מקום - כמה שפחות תעשה עניין מהעסק, כך הוא יבוא לך יותר בקלות. אנשים נוטים להכניס את עצמם לחרדות מביצוע משימות שפעם היו טריוויאליות, כמו נהיגה בתיבה ידנית. גם זינוק בעליה הוא לא עינוי - כולה זינוק בעליה.

אני לא נכנס לחרדות ולא מפחד משינויים, אם לא הייתי נהנה לעשות זינוקים בעלייה או לנהוג בתיבה ידנית לא הייתי קונה לי מכונית כזאת:wink:

רק רציתי לדעת מה היא מידת השינוי וקושי ההסתגלות למנוע בנזין ממנוע דיזל, אין בי שום חשש או חרדה מביצוע משימות אלה.

תודה רבה לכם על התשובות.

פורסם

אני עובר בתדירות גבוהה בין נהיגה ברכבי דיזל ידני לבנזין ידני. למיטב הכרתי אני לא משנה משהו בנהיגה בהתייחסות לגיר / קלאץ'.

פורסם

כולם אומרים שנסיעה בבנזין צורכת גז לעומת דיזל. לא הייתי אומר. אני יכול להתחיל גלישה ללא גז וכשאני חונה ברוורס אני בקושי משתמש בגז. אל תייחס חשיבות..

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

תלוי מומנט. כשהייתה לי 156 V6 2.5 לא הייתי צריך גז ויכולתי לשחרר קלאץ' לחלוטין בלי לגעת בגז. כשהתניידתי תקופה מסויימת על AX מן הסתם לא יכולתי לעשות את זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה תלמד מתישהו, יכבה לך האוטו כמה פעמים עד שתלמד את הטריק.

אתה לא היחיד, ובסוך כולם מצליחים. זו לא תורה מסיני...

עצה שלי, תלך למקום יחסית ריק ותלמד את האוטו, את רגישות הקלאץ, מתי להוסיף גז, איך להתחיל נסיעה וכו'.

בהצלחה

• תוכן חדש...