Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Audi A6 2000 1800T תקלה בגיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כמו פעמים רבות בעבר, מקווה להיעזר בכם לאבחון תקלה - הפעם הגיר :(

הגיר עבר שיפוץ באוגוסט 2010.. (לפניי פחות משנתיים) ב7 אלף ש"ח.

העבודה כללה:

טורק+משאבת שמן

סט גומיות+אטמים

סט דיסקיות פיבר+פלדה

שמן גיר סינטטי

מסנן שמן לגיר

ועכשיו מופיע התקלה הבאה במחשב:

gjzmzfjk5ejm.pnguntitlbnb.png

אם תהיה בעיה בתמונה, זה התוכן (נלקח ממחשב שחובר לאוטו לצורך דיאגנוסטיקת תקלות במוסך):

17125 TORQUE CONVERTER CLUTCH CIRCU

17119 5TH TRANSMISSION RANGE-WRONG

17118 4TH TRANSMISSION RANGE-WRONG

אני מאוד אוהב את הרכב, אבל לפני שאני מגיע ויתחילו לסבן אותי (לפחות ככה אני מרגיש תמיד במוסכים) אנא המלצותיכם על מקומות לתיקון, לאיזה מחירים לצפות, מישהו שעבר תקלות כאלה או כל מידע אחר אשר יהיה שימושי

מודה לעונים,שיהיה אחלה יום.

שחר.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יודע מאיפה אתה, אבל אני מחר מגיע מירושלים עד לת"א למוסך רון, הוא היחיד שאני סומך עליו בארצינו המופלאה, לאחר שעברתי ביותר מ50 מוסכים ברחבי ירושלים ואז רק הבנתי כמה כולם חאפרים ואין להם מושג מה הם עושים בכלל.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

תודה רבה על ההמלצות, אני מאיזור הצפון.

הגירומט שטיפל בגיר לפניי שנתיים הוא סלימאן גיר מעפולה, כנראה עבודה לא משהו אם אחריי 18 אלף קילומטר\פחות משנתיים שוב הלך הגיר.

פורסם

תילך לראות מה הוא מציע, אל תתחייב לכלום.

תנסה להתגמש אתו כמה שאפשר.

למרות שכדאי לך לנסוע למכוני שיפוץ שממליצים כאן, לבצע דיאגנוזה ולקבל הצעת מחיר.

אם המחיר יהיה זהה למחיר של המכון הקודם אז תוותר עליו.

פורסם
תודה רבה על ההמלצות, אני מאיזור הצפון.

הגירומט שטיפל בגיר לפניי שנתיים הוא סלימאן גיר מעפולה, כנראה עבודה לא משהו אם אחריי 18 אלף קילומטר\פחות משנתיים שוב הלך הגיר.

אני מאמין שאתה כמוני מעפולה.

אני למשל פרט לטיפולים שוטפים שאני עושה בקיבוץ מרחביה - את שאר הדברים אעשה במוסך רון.

אם כל הכבוד למוסכים בעפולה - דבר כל כך חשוב כמו גיר רצוי מאוד לעשות אצל מומחה בתחום (מומלצים בפורום או שאל את רון).

הגעתי אליו מהמלצות בפורום ואני ממש שמח שיצא לי להכיר אדם כל כך מקצועי וישר.

פורסם

syaron24 תודה גם לך על תגובתך.

אני מאיזור הקריות.

כל מכון גירים שנכנסתי אליו בלי לדבר או לבדוק יותר מידי ישר אמר לי משהו בסגנון הזה:

"אם אני פותח גיר, אני משפץ.. לא מעניין אותי מה הבעיה בגיר". כולם דיברו על 6000-10000 ש"ח.

הכנסתי את הרכב לבחור שהמליצו עליו באיזור מפרץ חיפה, עובד עם גירים אוטומטיים כבר 10 שנים ופתח מקום חדש.

הבחור אדיב מאוד ולפי דבריי חבריי עשה עבודה מקצועים ולא חזרו אליו במחירים נוחים מאוד.

סגרתי איתו שיוריד גיר לדיאגנוסטיקה, במחיר שפוי ואז לפי הערכת הנזק של מה שצריך להחליף אחליט אם לשלם על הבדיקה או לתקן.

אגב הילוכים ראשון שני ושלישי (כשמתשמים בטיפטרוניק לא מגיעים לרביעי) עובדים מצויין ואני יכול ליסוע עם האוטו.

במקרה הכי גרוע אשלם על בדיקה ואסע ככה.. אין בכוונתי לשלם 7000 ש"ח כרגע.

שוב תודה לכולכם ומאחל לכם המשך יום נעים :)

שחר.

פורסם

עדכון:

הבחור קרא קצת על התקלות, מסתבר שזה יכול להיות 3 דברים באחוזים גבוהים.

1: Torque Converter

2: הילוכים 4\5

3: צמת חשמל

צמת חשמל לא נראה הגיוני כי ההילוך נכנס ורק אחרי כמה שניות הגיר נכנס למן מצב הגנה כזה או תקלה.

הטורק קונברטור עולה בסביבות 1500 ש"ח.

אם מדובר בהחלפת הילוך 4\5 הבנתי שחייב קיט שיפוץ ואז אני מגיע למחירים מטורפים.

כרגע אני בתקווה שמדובר רק על הטורק קונברטור ואז העלות תהיה בסביבות 3000 ש"ח כולל עבודה.

סיכמנו שכרגע הוא יוריד את אגן שמן הגיר ויחפש שבבים - לדבריו לפי השבבים נוכל לדעת כמעט בוודאות האם ההילוכים 4\5 לא תקינים או שמדובר רק על הטורק.

אשמח לשמוע דעתכם.

אחלו לי הצלחה :)

פורסם

הגיר עבר שיפוץ באוגוסט 2010.. (לפניי פחות משנתיים) ב7 אלף ש"ח.

העבודה כללה:

טורק+משאבת שמן

סט גומיות+אטמים

סט דיסקיות פיבר+פלדה

שמן גיר סינטטי

מסנן שמן לגיר

שחר.

"תקלות: מערכת ה TCC אמינה ביותר בכל הדגמים והתקלות נדירות ביותר, אך למרות זאת אמנה כמה, בלאי של הרפידה, כמו לכל מצמד רגיל, גם לרפידת ה TCC יש אורך חיים, אך מכוון שמדובר במצמד רטוב, אורך חייה גבוה ביותר ( עד 500K ק"מ!)

והיא לרוב מחזיקה מעמד יותר מתיבת ההילוכים עצמה.

רוב התקלות הם דווקא במערכת הפיקוד ההידראולי, במוח תיבת ההילוכים ובסולנואיד הפעלה. בוכנת פיקוד במוח תפוסה, סולנואיד"

זה רק מראה כמה השיפוץ היה מוצלח... אמור להחזיק 500K ומחזיק 18K.. נהדר

הציטוט נלקח מכאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=90230

פורסם

הבעיה לר קשורה למקום ששיפץ את הגיר.

הגיר הזה מאוד אבל מאוד בעייתי ובמיוחד בשנים האלה כשהיה בחיתוליו.

למיטב ידיעתי הגיר הנ"ל גם אחרי שיפוץ לא מאריך חיים, מוסכים מורשים לא משפצים אותו ובמכוני גירים גם הרוב לא.

אלה שכן משפצים לרוב עושים שיפוץ מקומי.

פנה למומחה לגירים בשם "ספי" פה בפורום ותשאל אם הוא משפץ וכמה זמן יחזיק השיפוץ גם אם מישהו אחר משפץ.

הגירים האלה הגיעו למוסכים עם תקלות בגיר לפעמים כבר ב 50.000 ק"מ.

בהצלחה.

פורסם
"תקלות: מערכת ה TCC אמינה ביותר בכל הדגמים והתקלות נדירות ביותר, אך למרות זאת אמנה כמה, בלאי של הרפידה, כמו לכל מצמד רגיל, גם לרפידת ה TCC יש אורך חיים, אך מכוון שמדובר במצמד רטוב, אורך חייה גבוה ביותר ( עד 500K ק"מ!)

והיא לרוב מחזיקה מעמד יותר מתיבת ההילוכים עצמה.

רוב התקלות הם דווקא במערכת הפיקוד ההידראולי, במוח תיבת ההילוכים ובסולנואיד הפעלה. בוכנת פיקוד במוח תפוסה, סולנואיד"

זה רק מראה כמה השיפוץ היה מוצלח... אמור להחזיק 500K ומחזיק 18K.. נהדר

הציטוט נלקח מכאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=90230

אתה טועה.

"אמור להחזיק 500KKM", לא אמרו לך שזה בתנאי סבתא.

תנאי סבתא- להניע את הרכב, לחכות 5 דקות ארוכות, להכניס D, ליסוע מקסימום 10KM לעבודה\יעד כלשהו, לכבות את הרכב, אחרי כמה שעות להניע ולחזור הבייתה.

וכל זה בפחות מרבע גז.

שמתחילים להאריך נסיעות, ולקרוע את הרכב מידי פעם, ה500KKM הופך ל200KKM וגם ל100KKM.

כל מקרה מה שכן, הממיר מומנט אמין יותר מכל התיבה כולה.

פורסם

אני בתקווה שמדובר רק על הטורק קונברטור ואז העלות תהיה בסביבות 3000 ש"ח כולל עבודה.

סיכמנו שכרגע הוא יוריד את אגן שמן הגיר ויחפש שבבים - לדבריו לפי השבבים נוכל לדעת כמעט בוודאות האם ההילוכים 4\5 לא תקינים או שמדובר רק על הטורק.

עדכון:

אין שבבים באגן השמן.

הוזמן הטורק, הגיר למטה :) - מחכים לטורק.. בתקווה שהכל יסתדר.

• תוכן חדש...