Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Audi A6 2000 1800T תקלה בגיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ומדובר על הילוכים 4 ו-5 אני מניח שמדובר ב 5HP19. רוב הגירים האלה שהגיעו אלינו היו עם משהו סביב ה 150,000 קמ. 500,000 זה משהו שהרבה מאוד זמן לא ראיתי על גיר של פרייבט.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי ספי,

אכן מדובר על ה-5HP19

הגיר עבר שיפוץ לפניי 18K קילומטר בלבד.

הדיבור על 500K היה על הטורק קונברטר, שהוחלף בשיפוץ הקודם. כמובן שלא ריאלי לצפות באמת ל500K

אבל כפי שnir100 כתב הייתי מצפה לפחות ל100K לאחר שיפוץ.

פורסם
היי ספי,

אכן מדובר על ה-5HP19

הגיר עבר שיפוץ לפניי 18K קילומטר בלבד.

הדיבור על 500K היה על הטורק קונברטר, שהוחלף בשיפוץ הקודם. כמובן שלא ריאלי לצפות באמת ל500K

אבל כפי שnir100 כתב הייתי מצפה לפחות ל100K לאחר שיפוץ.

כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב?

פורסם

הרכב אצלי שנתיים ואני נהנה כמעט מכל רגע.

אין לי בעיה עם עלויות אחזקה גבוהות, הרכב מדהים ומבחינתי שווה כל שקל ששמתי עליו.

האלטרנטיבה היתה באותו תקציב לקנות רכב חדיש יותר ללא איכות נסיעה (פונטו\גטס וכד')

ולקחתי בחשבון עד 10K ש"ח הוצאות על תיקונים בשנה.

הבעיה שלי היא שאין לי כרגע צורך כלכך ברכב מפני שלעבודה עדיף לי תחבורה ציבורית (נוח, פחות זמן מנסיעה ברכב בגלל איזור מרובה פקקים וחמישית מעלות יומית של הגעה ברכב)

אני כנראה אכנס לשותפות על הרכב של ההורים בחצי שנה הקרובה פשוט כי להחזיק את הרכבב בשביל פאן זה יקר מידי בשבילי :)

בקיצור - כנראה שלא אחזיק אותו עוד הרבה.

פורסם
הרכב אצלי שנתיים ואני נהנה כמעט מכל רגע.

אין לי בעיה עם עלויות אחזקה גבוהות, הרכב מדהים ומבחינתי שווה כל שקל ששמתי עליו.

האלטרנטיבה היתה באותו תקציב לקנות רכב חדיש יותר ללא איכות נסיעה (פונטו\גטס וכד')

ולקחתי בחשבון עד 10K ש"ח הוצאות על תיקונים בשנה.

הבעיה שלי היא שאין לי כרגע צורך כלכך ברכב מפני שלעבודה עדיף לי תחבורה ציבורית (נוח, פחות זמן מנסיעה ברכב בגלל איזור מרובה פקקים וחמישית מעלות יומית של הגעה ברכב)

אני כנראה אכנס לשותפות על הרכב של ההורים בחצי שנה הקרובה פשוט כי להחזיק את הרכבב בשביל פאן זה יקר מידי בשבילי :)

בקיצור - כנראה שלא אחזיק אותו עוד הרבה.

זה מה שבדיוק רציתי להמליץ לך.

סוף שבוע נעים.

פורסם

עדכון:

הוחלף הטורק קונברטר.

בבדיקת הרכב הבחור טוען שהגיר עדיין מחליק בהילוך רביעי וההבדל הוא שלוקח קצת יותר זמן עד שהוא מחליק.

באגן שמן הגיר אין שבבים ולכן הוא עדיין מתעקש שאין טעם לפתוח את הגיר מפני שרוב הסיכויים שהבעיה לא בגיר.

בנתיים הוא פתח את המוח של הגיר ולטענתו מצא שם בעיות. ייקח לו עוד כמה ימים עבודה על הרכב.

אנא דעתכם המקצועית בעניין..

אגב, הציעו לי "שיפוץ גיר" מלא עם אחריות לשנה ב4500 ש"ח במקום אחר ואני כבר מצטער שלא הלכתי לשם.

תודה ויום טוב,

שחר.

פורסם

אין שיפץ גיר מלא לגיר הזה.

אין את כל החלפים הדרושים בשביל לעשות "שיפוץ מלא" ובטח שלא במחיר שציינת.

יש בארץ חברה שמתמחה בשיפוץ גירים של היצרן של הגיר שלך וגם הם לא נוגעים בגיר הזה.

וכל מי שטוען שמשפץ "את כל הגיר" אני לא מאמין לו.

אנשים מנסים לתקן כל מיני בעיות בגיר ומתקנים מה שיכולים אבל שיפוץ מלא? לא.

מי שטוען שישפץ לך את הגיר שיכתוב לך בבקשה איזה חלקים בדיוק בגיר הוא מחליף ומשפץ ושייצין זאת בתעודת האחריות ואז נראה.

תקרא קצת בפורומים בחו"ל על הגיר הזה ותבין שאחרי כל תיקון ותקופה קצרה מגיע עוד תקלה ועוד תקלה.

תתקן מה שאתה יכול ומכור את הרכב.

בהצלחה.

פורסם

אני מניח שהכוונה בשיפוץ גיר מלא היא קיט מוכן כמו כאן:

http://www.ebay.com/itm/BMW-3-SERIES-TRANSMISSION-REBUILD-KIT-ZF5HP19-2000-UP-/180587232412?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a0bd67c9c&vxp=mtr

לגביי השיפוץ הקודם, זה מה שהחליפו:

טורק+משאבת שמן

סט גומיות+אטמים

סט דיסקיות פיבר+פלדה

שמן גיר סינטטי

מסנן שמן לגיר

זה לא נראה כמו תיקון נקודתי של תקלה..

בכל מקרה, מאוד אוהב את הרכב.. וגם אם אמכור אותו זה לא יהיה מיד.

תודה על עזרתך ועצתך ובכלל לכולכם, אעדכן :)

שחר.

פורסם

עדכון:

הסיפור עדיין לא נגמר :(

עכשיו הוא מודיע לי שהלך גם הדראם של הגיר.. לא שיש לי מושג מה זה.. שאלתי והוא אמר חלק מרכזי בגיר.

הוא מחפש לי אותו ויעדכן אותי..

בנתיים אני כבר שבועיים בלי רכב והחשבון תופח כל הזמן.

מקווה שהוא לא סתם דוחף לי את הטורק קונברטר.. איך אני יכול לדעת עכשיו אם זו לא היתה טעות באיבחון שלו :\

בקיצור, דיכאון דיכאון דיכאון.

יום טוב לכולם.

פורסם

שלום ....נישמע קצת מוזר כי לפי הקודי תקלה יש לך החלקות בהילוכים 4ו5 הפרשיים בין מה שנכנס לגיר למה שיוצא והמחשב מזזה את זה לפי חיישני מהירויות של כניסה ויציאה ביחס ליחס מסירה של אותו הילוך...יש קוד תקלה על החלקות בממיר מומנט או מצמד גישור יכול להיות גם שיש לך בעית לחץ שמן בגיר ו===כמה ק"מ נסעתה מאז השיפוץ של הגיר?

פורסם

היי מוטי,

נסעתי 18K קילומטר בלבד מאז השיפוץ.

הטורק קונברטר הוחלף, להבנתי הדיסקיות במצב חדש (לדבריי הבחור שעובד לי על האוטו), הוא מצא שהדראם (אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי מה זה) שבור.

הבחור מאוד אדיב מנומס ונחמד אבל במבחן התוצאה, שבועיים הרכב אצלו, הוחלף טורק, שופץ המוח גיר, ככל הנראה יוחלף דראם.

עדיין לא רואה תאור בקצה המנהרה.

תודה.

שחר.

פורסם

הדראם שהוא מתכוון זה כמו נעילה (לא יודע אם קוראים לזה דראם, אבל יש דימיון באופן פעולה).

קח סרטון, תנסה להבין מזה.

תראה מדקה 3:40

http://www.youtube.com/watch?v=ijsJ7x4-ILI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

זה בקטנה, תחפש יותר לעומק ואתה תבין.

קח עוד אחד, תראה מדקה 1:34

http://www.youtube.com/watch?v=wrGGCTkpND4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

אדון VO364 ושאר חברי הפורום הנכבדים.

דבר ראשון אני חייב לציין שאנחנו משפצים גירים כאלו ונותנים על השיפוץ שנה אחריות או 30,000 קמ', כך שאנחנו בטוחים לחלוטין בהצלחה של השיפוץ.

השני הוא שמספר רב של גירים כאלו ששיפצנו עדיין נוסעים, ולכן הדיבורים על כך שאי אפשר להצליח בשיפוץ של הגיר הזה הם דיברי הבל.

השלישי, והוא נכון, הוא שאי אפשר ב 4500 שקל לעשות שיפוץ מלא לגיר הכולל פירוק והרכבה, אלא אם בעל המוסך ממש אוהב אותך ומוכן להשתתף איתך בהוצאה.

רביעי - בשיפוץ לא מחליפים את כל מה שיש בגיר לחדש, כי אם מישהו היה עושה את זה אז העלות למוסך היתה נעה בין 20 ל 30 אלף שקל!!! ולכן בשיפוץ משתמשים בהרבה חלקים מקוריים של הגיר - אלו החלקים שנקראים hard parts. לעומת זאת, את החלקים הנקראים soft parts דווקא כן מחליפים. יחד עם זאת משפצים את בלוק השסתומים ושולחים את ממיר המומנט לשיפוץ ועוד כל מיני פעולות, עד שמגיעים לתוצאה כזו, שהגיר חזור להיות כמעט כמו חדש.

• תוכן חדש...