Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת וילון אחורי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם שתי שאלות...

ניסיתי לחבר את הוילון האחורי באוטו (פיג'ו 106), הברגים לא תופסים בגלל שהבד של התקרה כנראה דק מדיי, השאלה היא האם לדפוק בורג חודר לתוך הפח ואז לאטום בצד השני עם סיליקון? הבורג יחדור מאחורי הבגז' ולא לגג*.......

2.החלפתי נורה בסקאלה וכשהוצאתי אותה עשיתי שריטה קטנה על הלוח, יש דרך להוריד?

תודה.

205

106

308

פורסם

לפני שאתה מתקין וילון אחורי, תחשוב אם נעים לך לנסוע אחרי אוטו שמותקן וילון כנ"ל.

כנראה שלא נעים לך, בגלל שוילון שכזה מונע ממך את האפשרות לראות רכב קדימה ולצפות יותר טוב את אשר עומד להתרחש.

פורסם
, השאלה היא האם לדפוק בורג חודר לתוך הפח ואז לאטום בצד השני עם סיליקון? הבורג יחדור מאחורי הבגז' ולא לגג*.......

לא להשתמש בברגים קודחים, ולא לקדוח את פח הרכב.

מים יתחילו לחדור ויכולה גם להופיע חלודה.

לא מומלץ בכלל.

אין לך קורת פלסטיק בחלק האחורי?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

חבל לקלקל משהו שיהיה אחר כך קשה מאוד לתקן.

במקומך הייתי לוקח את הוילון לבעל מקצוע.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

במקומו פשוט לא הייתי מתקין. אני שמעתי דעות של כמה מומחים מתחום הנדסת הרכב והדרכות הנהיגה מדברים בגנותו של הוילון האחורי, ולא סתם. כל וילון, אפילו מחורר שניתן לראות דרכו, פוגם במשהו בשדה הראיה. זה לא שלא רואים, אבל רואים פחות טוב ואפשר לפספס פרטים חשובים או לבזבז זמן תגובה יקר (מבטים במראות שמתארכים ואז מפספסים מלפנים וכדומה).

כמו כן, נהגים אחרים אינם יכולים לראות אל תוך רכבך ואל מעבר לו (וזה חלק חשוב מתכנון הנהיגה) וגם אינם יכולים לראות את התנועה המתקרבת אליהם מאחוריך. בנוסף, גם מתקן הגלילה של הוילון יכול להיות מסוכן במקרה של התנגשות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לפני שאתה מתקין וילון אחורי, תחשוב אם נעים לך לנסוע אחרי אוטו שמותקן וילון כנ"ל.

כנראה שלא נעים לך, בגלל שוילון שכזה מונע ממך את האפשרות לראות רכב קדימה ולצפות יותר טוב את אשר עומד להתרחש.

נו, דיי. ומה בקשר לחלונות אחוריים מושחרים?יותר גרוע, לא?. יש וילונות מחוררים מאוד שהם אפילו לא נראים שחורים, פשוט רואים את החירורים ואת הרכב מבפנים, לעומת זאת יש וילונות מאוד אטומים ושחורים(אני מונה על אחד כזה) שמבחוץ רואים לא משהו בכלל, אם בכלל רואים(כן רואים, כי השמש תתרום לזה בסופו של דבר,מנסיון)שהם אולי בעיתייים. אבל עובדתית מבפנים אתה רואה נהדר ובנוסף נהגים שומרים מרחק בגלל זה(?). ואני לא אשקר, בשבילי יש בזה איזשהו מקדם פוזה, מודה, אבל זה גם טוב לשמש ולא יעזור.

התגובה גם מיועדת לחן ג.

פורסם

חשיבה בינרית ממש עושה חיים קלים, נכון?

אבל מה לעשות ש"לראות" זה לא מונח בינרי - זה לא שכן רואים או שלא רואים - תמיד אפשר לראות עוד יותר טוב. אז למה להגביל את עצמך? למה לא לספק לעצמך את מקסימום הראות והניראות שאתה יכול להרשות לעצמך (הסרת וילונות, נקיון חלונות, הדלקת אורות...). אבל, למקרה שאתם לא מאמינים רק לי, הנה שתי דעות קצת יותר "מוסמכות":

וילון אחורי הוא אביזר מסוכן, ומי שחושב שהוא חייב להגן על ילדיו מפני השמש, שיחשוב שמא אולי הוא מגן עליהם מהשמש אבל מסתכן בתאונת דרכים. בכל מקרה התקנת וילון היא מסוכנת הן לנוהג ברכב, והן לנוהגים אחריו וזאת משתי סיבות: הראשונה, שדה הראיה לאחור איננו מספיק טוב למרות שהוילון הוא "שקוף למחצה", הוילון האחורי חותך את השרשרת שרואה את אור הבלם הגבוה דרך חלונות כלי הרכב בשיירה, מי שמתקין מסתכן יותר בתאונה מאחור.

הסיבה השנייה היא ששדה הראיה לאחור עם וילון, הוא פחות טוב, וההסבר הרגיל של הנוהגים "אני רואה טוב זה לא מפריע לי" הוא פשוט לא נכון כי בבטיחות לא עושים קיצורי דרך, ואם יש דרך לראות טוב יותר ללא הוילון, כך צריך לנהוג, בדיוק כמו ש"עץ ריח" התלוי על המראה הוא אביזר שהרבה נוהגים אומרים לי עליו "זה לא מפריע", אבל בלילה חשוך זה עלול להיות ההבדל בין להתנגש בגמל/חזיר בר או הולך רגל, לבין לא להתנגש. אמנם, אצל חלק מהיצרנים כפי שציינתי לעיל ניתן לקבל וילון מקורי, אך זה לא מכשיר את השרץ, ולא עושה ממנו אביזר בטוח.

הטוב שבווילון הוא שהרכב פחות לוהט מבפנים, בעיקר אחרי חנייה ממושכת בשמש הלוהטת. המחיר הבטיחותי הוא בכך שהנהג מאחור מתקשה לראות מה מתרחש לפני המכונית - השמשה האחורית חסומה ויוצרת מעין קיר. אין סיכוי שהנהג מאחור יוכל לתכנן פעולות כראוי. האפשרות שלו לבצע עקיפה או לשמור על מרחק עם מקדם ביטחון הופכת לבעייתית. בתנאי הכבישים בארץ ובעומסי התנועה, הווילון הוא ללא ספק גורם מפריע לתנועה. במכוניות המודרניות ניתן לשלוט על הווילונות באופן חשמלי ומרחוק. מה שלא קיים בוילון הפשוט המותקן במכוניות רבות.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חבר, אני אומר לך מנסיון שיש לי וילון מחורר שהכי לא נראה מחורר ואני אומר לך שאני רואה מצויין דרכו מאחורה. אם זה תורם קצת מקרני השמש ובנוסף מהווה איזשהו יופי(בעיני המתבונן), למה לא?. יש אורות בלימה, תסתפק בזה. בנוסף, קצת תתרחק מהטוסיק שלי ואתה תראה קצת מה הולך מבפנים. לדעתי וילון בסדר גמור ולא מסכן שום דבר. הוא לא בסדר 100 אחוז כי יש ירידה בראייה, אבל האם הירידה שווה התייחסות בכלל?לא. אבל אני זה אני ואתה זה אתה ויש דעות שונות.

דרך אגב, אני זוכר את היום הראשון עם הוילון, נסעתי בבוקר או בצהרים והיה כל כך חשוך. היום, 3 חודשים אחרי, השמש מתעללת בוילון והכל נהיה הרבה יותר בהיר מבפנים ובנוסף רואים יותר מבחוץ.

ולפותח הנושא, עדיף שתיגש לבעל מקצוע שאתה סומך עליו ותתקין, בכל זאת, ברגים באיזור הגג, הלבשת מוט שצריך להבריג אותו, אם לא יודעים עדיף לא לעשות לבד.

פורסם

טוב לא הייתה אופציה אחרת הריפוד של הגג עדין מדיי ולא מחזיק את הבורג...קדחתי ברגים קטנים קודחים, הראש שלהם הציץ טיפה מהצד השני אטמתי טוב טוב עם חומר חזק של SIKA עמיד במים תזוזות הכל...בתקווה שלא יהיה שם חלודה עם הזמן..

לגביי השריטות על הסקאלה יש למישהו רעיון?

205

106

308

• תוכן חדש...