Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני סטודנט ומחפש רכב שישרת אותי לטווח הקצר.

אני מחפש רכב שיהיה כמה שיותר זול לאחזקה, התקציב בסביבות 15K שח ,לרכב.

שני הרכבים שאני הכי מתלבט ביניהם הם הנ"ל, אבל הצעות יתקבלו בברכה.

מבחינת גיר, אין לי בעיה לאוטומט או ידני, אבל ברוב המקרים ידני יותר זול בדלק, במיוחד ביונדאי.

אשמח לקבל חוות דעת כמה שיותר מפורטות (רצוי ממי שהייתה בבעלותו מכונית כזו או שמכיר אחת ממש טוב).

אני מתכוון לנסוע בין 500-600 ק"מ בחודש, אולי קצת פחות בגלל עלויות הדלק.

תודה לעוזרים.

פורסם

הפונטו זולה לתחזוקה, מראה אמינות אם טופלה כראוי ולא הוזנחה. היא יותר רגישה להזנחה מאשר הגטס.

לכן מאוד קשה למצוא אחת במצב טוב.

הגטס שותה דלק, אבל אמינה מאוד.

לדעתי תלך על מי שאתה מוצא במצב הכי טוב, לא משנה מי.

רק תזכור שהגטס שותה.

פורסם

הגטס הידנית ממוצעת ולא כזאת נוראה,בפונטו בדגם ELX יש 80 כ"ס לעומת השאר,אך הוא קצת יותר יקר לתחזוקה בעיקר במנוע למשל פירוק טיימינג,מצתים.

מציע לך ידני גם בגלל צריכה אך גם בגלל אמינות,הפונטו נחשב לאחד החיסכוניות בקטגוריה אם לא הכי,לבדוק טוב שאין מים במקום נוזל קירור אחרת הדרך לראש מנוע לא ארוכה.

בגטס בדגם GLF יש כרית אוויר אחת וללא ABS לצומת לבך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מדבר על פונטו 60 כ"ס. אכן חסכוני אבל מאוד מעייף מבחינת אחזקה. חיישנים שקורסים, (ובמקרה של תרמוסטט זה ראש מנוע), משאבות קלאצ' בעיתיות, מנוע הגה כוח ועוד. היתרון הוא שחלקי החילוף יחסית זולים. פעם השכרתי לשלושה ימים גטס ידנית (לא זוכר איזה מודל) ודווקא צריכת הדלק היתה טובה והאוטו הרבה יותר חזק מהפונטו.

פורסם

כאחד שנגע גם בפיאט וגם ביונדאי גטס....

הפיאט אמנם זולה מבחינת תחזוקה (לא באופן משמעותי ביחס לגטס) , אך לעומת הגטס - בהחלט צורכת את התחזוקה לעיתים קרובות.

גטס זה אוטו פשוט , יפה, נוח , קליל ... והתחזוקה (כל עוד במקום נורמלי ובזמנים הנדרשים) פעם ב... לעומת פיאט , תחזוקה - רכב רגיש , לא כזאת קלילה ביחס לגודל שלה, ומאוד מאוד מאוד לוקחת ללב (או למנוע) חוסר השקעה בטיפולים ו.. בנינו .. היא אפילו נוקמת.

ממליץ יותר על הגטס מאשר על הפונטו.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

מחזק את התגובות שהפיאט עדינה יותר ופחות עדיפה.

תיקח את היונדאי. היא גם נראה יותר "אוטו" מאשר הפיאט, וגם הפיאט ממש רגישה למי ברז ויש לה מחלות.

לרוב גם הפיאט ננהגה ע"י צעירים ולמצוא אחת שמורה זאת משימה כמעט בלתי אפשרית.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

באיחור ענקי אני מודה לכל מי שהגיב, נתתם חוות דעת באמת טובות.

רציתי לדעת האם אוכל לקבל דעות גם על רנו קליאו (B)/מגאן II ואופל קורסה?

פורסם

אני נוסע בפונטו ספייס כ-2000 ק"מ בחודש ואפילו נפלתי על סוחר רכבים וסה"כ אני מרוצה מהרכב , צריכת דלק של 1:17 על גיר רציף אוטומט.

מעבר לישור קוו לא היו הוצאות למעט בעיה חשמלית שפתרתי לבד ע"פ הפורום של פיאט.

הגטס האוטומט צורך דלק כמו רכב מנהלים גדול , הרגיל אמור לעשות כ-1:12.

הרכב בבעלותי כ-4 חודשים.

אני ממצליץ לך לשקול גם דייטסו סיריון עם מנוע 1300.

• תוכן חדש...