Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כחלק מתהליך שאני עובר מול חברת דלק מוטורס בימים אלא בנודע לשיוני נפח ודגם הנוע ברכבי התבקשתי ע"י דלק מוטורס להמציא להם מסמך שמוכיח שאכן קיימת תקנה\הוראה בחוק שיבואן הרכב צריך לאשר את השינוי המבוקש.

באתר של משרד הרישוי מצאתי את הדבר הבא

מכוני הרישוי בארץ יכולים לאשר החלפת מנוע בכל רכב מאותו דגם ונפח, לא רק לגבי מנועים מיובאים, אלא גם לגבי מנועים שהוצאו מכלי רכב הרשומים בקובץ. מנוע שהוצא מרכב - יש להביא שטר מכר שעליו מצויין מספר הרכב שממנו הוצא המנוע. מנועים חדשים עם רשימון יבוא.

בעל רכב המופיע במכון רישוי לצורך אישור החלפת מנוע עומדות 2 אופציות:

• להחזיק צמוד לרישיון הרכב את הטופס המקוצר רש"ל 23 עד למועד החידוש ואז יירשם השינוי ברישיון הרכב
  • במידה ובעל הרכב ירצה לרשום את השינוי במיידי, עליו לפנות לכל סניף רישוי עם טופס הרש"ל 23 ובמקום יבוצע השינוי, פעולה זו תחייב תשלום כפל רישיון רכב

אישור להחלפת מנוע בעמדה הטכנית יתבצעו רק במקרים מיוחדים כאשר המנוע מדגם או מנפח אחר מהרשום ברכב או כאשר באותו מועד מבוצע שינוי מבנה במשרד הרישוי.

כאשר ניגשתי לעמדת הבוחנים במשרד הרישוי הראשי בחיפה נאמר לי כי רק יבואן הרכב יכול לאשר את השינוי שאני מבקש ולא משרד הרישוי.

ולעומת זאת דלק מוטורס טוענים שבוחן של משרדי הרישוי הוא היחיד שיכול לאשר לי שינוי שכזה ולא הם.

אני די תקוע ולא מוצא מסמך רשמי שמוכיח שאחד מהצדדים צודק.

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי במציאת מסמך שכזה.

תודה מראש על העזרה

ערן

נ.ב

קישור לשירשור שבגללו פרסמתי הודעה זו למקרה שיעניין מישהו

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=420974

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

ערן,

אני מבין את ההתנהלות של דלק מוטורס.

הם אומרים לעצמם שמדובר בדגם ישן ולא ממש משתלם להם להיכנס לעובי הקורה ולהשקיע משאבים ואנרגיה ללמוד ולהשוות בין המפרטים ואח"כ לבדוק מה בפועל כבר קיים בריכבך ומה דורש החלפה.

אילו הם ידעו שיבואו להחליף 200 מנועים שכאלה, אני מניח שהיה משתלם להם כלכלית להשקיע באפיק הזה ואף להביא אותו לתודעת בעלי מכוניות אלה.

זה שבעבר אושרה החלפת מנוע, אומר שההחלפה ההיא בוצעה כי כנראה היה ביקוש רב להחלפה הנ"ל וכלכלית זה היה משתלם ליבואן.

(גם לסוברו DL היה אישור גורף להחלפת מנועים מ-1300 ל-1600 - אבל היו בארץ עשרות אלפי סוברו DL עם מנוע 1300 שהיה עגלתי לגמרי).

נניח שאני היבואן ואתה מבקש ממני דבר שכזה. אני מניח שהייתי מסביר לך את זה אחרת: אנחנו לא מכירים את זה, וכדי ללמוד את הנושא ולאשר שינוי כזה, אתה מתבקש לשלם סך של 50,000 ש"ח. לאחר שנבחן ונלמד, נדע אם נוכל לאשר לך. ולמען הסר ספק, התשלום הנ"ל לא כולל חלקים ועבודה, הוא רק עבור הזמן וההשקעה בללמוד מה צריך לעשות ומה לבדוק. (מה שאני עוד לא יודע, זה אם ניתן גם לחייב אותך לבצע את השינויים רק במוסך שלהם. אם מותר, הייתי מחייב אותך והעלויות בהתאם).

כעיקרון, כל דגם שהיבואן מיבא, הוא מקבל עבורו אישור דגם. אישור הדגם עולה ליבואן לא מעט כסף. מה שאתה דורש מהיבואן, זה בעצם לעשות כביכול אישור דגם - ואת זה הוא לא רוצה לעשות רק עבור הרכב שלך ובחינם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר,

אין לי בעיה לשלם כמה שהיבואן ידרוש כל עוד בסוף היום המנוע שיהיה באוטו יהיה מאושר ברשיון הרכב.

למה שהיבואן יצתרך לבצע "אישור דגם"?

הגיעו לארץ רכבים עם מנוע כמו שלי ואפילו הייתה קיימת סטיישן אחת עם מנוע 2.5 שהגיע ביבוא סדיר ע"י קמור, כלומר אישור התקינה של הדגם כבר נעשה פעם אחת.

אבל זה לא נושא השירשור הזה, אשמח להמשיך את הדיון בנושא המקורי :-P

ובנוסף אשמח אם יש מישהו שיכול להפנות אותי למסמך\תקנה\נוהל בקשר לשינוי נפח\דגם מנוע.

בתודה מראש,

ערן

נ.ב

אין לי בעיה שיקראו לי ערן ולא E-man :wink:

פורסם

חבר ששירת איתי בצבא היה עם B.M.W 316 משנות ה-70.

הוא תיכנן לשלוח את הרכב לגרמניה לשיפוץ ושידרוג ולקבל בחזרה כמו חדש.

כסף לא היה חסר לו.

פגשתי אותו אחרי מס' חודשים כשבא למילואים - הרכב חזר לארץ ועוכב בנמל חודשים רבים, רק כי המנוע אינו תואם למה שצריך להיות מורכב. לא עזר לו שהציג מסמכים של B.M.W שההחלפות מאושרות על ידם. היה לו את כל המסמכים הנדרשים לרבות החלפת מנוע. הבעיה היתה לא שמס' המנוע שונה אלה שהנפח שונה.

אני זוכר שאחרי שנה עדיין היה לו עיכוב עם הרכב בנמל ואח"כ כבר לא פגשתי אותו.

פורסם

זו גם הבעיה שלי.

אני אפרט יותר בנושא המקורי ברגע שאפרסם את סיכום השיחה שלי עם דלק מוטורס, אבל בעיקרון הם לא מוכנים לתת לי אישור גם אם יהיו לי את כל האישורים מב.מ.וו העולמית בעצמה.

כי הם טוענים שהאישור הוא באחריות משרד הרישוי\תחבורה ולא באחריותם.

לכן אני חייב למצוא את התקנה הרלוונטית.

פורסם

עדיין אין צדיק אחד שימצא את הסעיף המבוקש? :oops:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

המסמך המבוקש הושג :-P

למקרה שמישהו בעתיד יחפש אתם מוזמנים לפה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=420974&page=6

פירסמתי שם תמונה של מכתב שקיבלתי מרב הבוחנים של מחוז חיפה שמוכיח חד משמעית על מי נופלת האחריות בנוגע למתן אישורים לשינוי נפח\דגם מנוע.

• תוכן חדש...