Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מומחי excel התפקדו!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני עובד על קטלוג מסויים באקסל ויש לי 2 שאלות:

עשיתי רשימה של מוצרים לפי מספר סידורים שלהם מSK10 עד SK20 נניח (כולם בטור A)

לידם בטור B אני רושם את הסטאטוס שלהם, נניח חדש או משומש, בגיליון אחר אני רוצה לסכם כמה חדשים יש לי, את זה עשיתי בעזרת countif, למילה "חדש", האם יש דרך לגרום לו גם להציג בגליון המסכם את המס' הסידוריים של מה שחדש כדי שמי שאני מדווח אליו יצטרך להסתכל רק על גיליון הסיכום?

שאלה שנייה:

באופיס 2003 יש אופציה לעשות רק 3 התניות (אני רוצה שדברים בסטאטוס חדש יהיו בצבע ירוק ומשומש באדום וכן הלאה)

האם יש אפשרות להוסיף התניות נוספות? הבנתי מרפרוף מהיר שמדובר על קוד VBA שצריך להוסיף, מישהו יודע על מה מדובר ויכול להוסיף?

בנוסף - האם זה ישתנה באקסל 07? אם אערוך את זה ב07 ויהיו 5 התניות, האם זה יצור בעיות תאימות כאשר יפתח ב03 במחשב אחר?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נדמה לי שאתה צריך להעתיק או ליצור הפניה מהגליון המסכם לגליון עם הנתונים.

לגבי VBA, זה בעצם ויז'ואל בייסיק עם ספריית אובייקטים של אקסל, דבר אדיר והיה לי כיף לכתוב כמה פרוייקטים מורכבים

בזה, אבל צריך ללמוד לא מעט עד שמתחילים לייצר קוד.

פורסם

תודה פרוקסימה.

מה שאני לא מבין זה החלק של הנוסחא של האינדקס, אני צריך לבדוק האם בטור B רשום חדשה, ואם כן - לפלוט את מה שרשום באותה שורה בטור A

בסרטון שלו הוא משתמש בשתי התניות IF, אני צריך רק אחת כאשר ההתנייה היא $B:$B="חדשה" והנוסחה לא נסגרת לי בגלל הדבר הזה - מה לא טוב?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

למרות שקשה לייעץ בלי לראות את החומר/גיליון ולהבין למה הוא אמור לשמש, יש לי שתי עצות גנריות:

1. תפסיק לצבוע. הנטייה ליצור תמונות אבסטרקט מגיליונות פוגעת ביעילות שלהם. במקום צביעה, שים עמודה (או כמה, לפי הצורך) עם פרמטר, וסנן בהתאם לדרישות.

לדוגמא, אם יש סטטוס שהוא חד ערכי מתוך רשימה (מוצר הוא או חדש או משומש וכו'), תעשה עמודה בשם "סטטוס" ותגדיר חדש/משומש/תקול וכו'.

אם מדובר בסטטוסים שקיימים במקביל (מוצר הוא גם "חדש" וגם "תקול") אתה עושה שתי עמודות. אחת "חדש" כאשר 1 פירושו "כן" ו-2 "פירושו "לא" ועמודת "תקול (1-כן, 2-לא).

איך לעשות, זה כבר תלוי בנתונים ואיך אתה רוצה לפלח אותם (נתוח זה כבר שרות בתשלום...).

2. תלמד לעבוד עם Pivot Table.

תשקיע בזה קצת זמן ותגלה שהרבה הרבה ה-רבה יותר קל ובטח יותר מהיר לאגד ולפלח נתונים, והכי חשוב, אתה לא פוגע (מוחק בטעות) נתונים, כי אתה לא מתעסק עם נתוני המקור.

עבודה נעימה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

העליתי את הקובץ (הוא עוד בהכנה ואין את כל הנתונים עדיין על כל המוצרים)

אני צובע את שורת הסטאטוס ולא את המספרים הסידוריים של המוצרים, רק בשביל קלות הבנה, יכול להיות שאני אצבע רק דברים חדשים וזהו... זה עוד בבנייה.

קיבלתי גם ה"פ מבחור בשם אלכס שאין לו אישור כניסה לOT עדיין בנושא הPIVOT, מסתבר שבגרסת הSTARTER שיש לי בבית אין את האפשרות, האם ב2003 שיש לי בעבודה יש?

אינדקס.zip

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...