Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כידוע לרובינו קיימות 2 סוגים עיקריים של מערכות קירור ברכבים פרטיים, כאלו עם מערכת "פתוחה" זאת אומרת מכסה ברדיאטור, ושסתום פורק שבזמן התפשטות מים זולגים לכיוון מיכל העודפים ואז בזמן הצתמצמות מים נמשכים ממיכל העודפים חזרה לתוך המערכת (רוב היפניות הישנות יחסית מתחילת שנות האלפיים)

המערכת השניה היא מערכת עם מיכל עיבוי שפשוט המים מתפשטים ומצתמצמים בתוכו, לדוגמא VW משנות ה-90 המאוחרות

השאלה היא כזאת :

1.האם ניתן לבצע הסבה למערכת מהסוג הראשון שתעבוד בתצורה של הסוג השני,

2.מה הן העקרונות השונים בין המערכות ומה צריך לשנות כדי שהעסק יעבוד

3.מה היתרונות אם בכלל יש של המערכת הראשונה

תודה

פורסם

אני לא מוצא מה הטעם במה שאתה רוצה לעשות.

כל מערכת תוכננה בהתאם לצנרת מים ולמנוע ואין שום יתרון מיוחד בין מערכת אחד לשנייה.

הסבה תדרוש שינוי כללי של הצנרת מים המסתעפת במנוע, שינוי ברדיאטור ואולי גם במנוע עצמו. .

פורסם

הטעם מאוד פשוט, במערכת הראשונה יש מיכל מלא נוזל בחלק הגבוה ביותר במנוע - ולכן אפשר לדגום הימצאות נוזל קירור ובהתאמה ליישם התראה על היעדרו של כזה

במערכת השניה ישום התראה על מחסור בנוזל קירור הוא בעייתי, אפשר אולי לדגום באחד הצינורות או בחלק העליון של הרדיאטור אבל זה לא באמת "מאה אחוז"

אם יש פיתרון פשוט יותר לדגימה של המצאות נוזל קירור - בכיף

פורסם

בכול רכבי קונצרן VAG מהעשור האחרון קיימת התראה על מפלס נוזל קירור לכן קצת משונה לי לקרוא שאתה כותב במערכת השניה קצת קשה לדגום את מפלס נוזל הקירור.

אולי התבלבלת ?

איזה כייף לי :)

פורסם

3.מה היתרונות אם בכלל יש של המערכת הראשונה

אפשר להוסיף נוזל קירור למנוע חם.

במערכת הראשונה (פתוחה) קיימת בעיה לדגום מפלס

מה הבעיה? מסתכלים על גובה הנוזל במיכל העודפים. בדיוק כמו שבמערכת השניה, מסתכלים על גובה הנוזל במיכל העיבוי.

ולעצם השאלה, גם אני חושב שמדובר במאמץ רב שעלול - אם תהיה טעות - להזיק למנוע (חימום). אינני רואה כל יתרון למערכת זו על פני זו - יש מכוניות אמינות בשתי השיטות.

דני

פורסם

יש יתרון ברור למערכת סגורה בהיבט נוחות בקרה.

עצם העובדה שניתן לחבר אליה חישן מדיד מים מאפשרת נוחות כולל שבמידה ויש קריעת צינור ואובדן מים המערכת מתריאה לפני רתיחה! לו מעצב העובדה שנגמרו המים...

דבר נוסף אותו לא בדקתי אך נכתב הוספת מים למערכת כשהיא חמה זה יתרון במקרה ש רכב תקול שצריך לסחוב כמה ק"מ למוסך כפיתרון דרך... יקרה אבל לפעמים זה הכי טוב שיש.

פורסם

חיישן מפלס אפשר לחבר לכל סוג של מערכת.

יתרון של מערכת עם מיכל עודפים - איבוד מים טבעי קטן יותר מאשר עם מערכת מיכל מיכל עיבוי.

יתרון של מערכת עם מיכל עיבוי - קל לזהות חוסר נוזל כי במערכת עם מיכל עודפים לא תמיד זה מפסיק לבדוק מפלס רק במיכל אלא צריך גם לבדוק ברדיאטור.

היתרונות האלו הם מינוריים ולא משהו שצריך לשקול הסבה בגינו.

פורסם

לפי דעתי במערכת קירור עם מיכל עיבוי כמות הנוזל שהולכת לאיבוד קטנה יותר מאשר במערכת עם מיכל עודפים אשר פתוחה לאטמוספירה.

עובדה אחת טכנית היא שבכול רכבי קונצרן VAG החל מגולף דור 3 קיים חיישן מפלס נוזל קירור לעומת רכבים כמו טויוטה ראנקס שנת 2006, פריוס ויאריס שבהם לא קיים חיישן מפלס נוזל קירור.

מבחינה טכנית אני חושב שרצוי שבכול רכב תהייה התראה על מפלס נוזל קירור נמוך.

פורסם

ממש לא! במיכל עודפים יש חזרה של נוזל למערכת במקרה שהמערכת פולטת נוזל או אדים החוצה למיכל.

שאין מיכל עודפים העודף פשוט נפלט החוצה ואין חזרה.

גם לפי הנסיון שיש לי זה בדיוק המצב ברכבים עם המערכות השונות.

להמצאות או לחוסר חיישן מפלס במערכת הקירור, ואני מסכים שהוא חיישן חשוב, אין שום משמעות בהקשר לעובדה שצויינה לעיל וזה רק בחירה של היצרן ורוב היצרנים היפנים חוסכים את החיישן הזה.

פורסם

דניאל מה אתה ממליץ ? להחדיר חיישן לחלק העליון של הרדיאטור ? או אולי למקם T עם חיישן מפלס על אחד מהצינורות של המערכת (נגיד צינור רדיאטור עליון)

נראה לי יותר פשוט לישום מחבר T היות ואין צורך בקידוח והלחמה של אחד הדפנות ברדיאטור.

פורסם

בו נצא מנקודת הנחה מסויימת שאני מכיר יופי טופי את מבנה מערכות הקירור הנ"ל.

לשם הבהרה אני מדבר על מערכת קירור סטנדרטית הקיימת בכול רכבי קונצרן VAG בעלת מיכל התפשטות כאשר במכסה של מיכל ההתפשטות קיים שסתום ביטחון כלומר בלחץ מסויים הנוזל נפלט לאטמוספירה דרך השסתום.

המערכת השנייה שאני מדבר עלייה קיימת ברכבים כגון טויוטה קורולה בעלת מיכל התפשטות הפתוח תמיד לאטמוספירה דרך צינורית המחוברת לפקק של מיכל ההתפשטות.

במצב תקין קרי נוזל הקירור בטמפ' עבודה של 90-110 מעלות צלזיוס במערכת הקירור עם מיכל התפשטות אשר אינו פתוח לאטמוספירה המערכת אטומה לחלוטין ואין איבוד נוזל קירור.

במערכת קירור בעלת מיכל התפשטות אשר פתוח לאטמוספירה (צינורית שמחוברת לפקק של המיכל) הסיכוי לאיבוד נוזל הינו גדול יותר לפי דעתי גם כאשר טמפ' נוזל הקירור תקינה.

במקרה של תקלה כאשר טמפ' נוזל הקירור עולה מעבר למותר אני לא רואה יתרון לאחת מהמערכות כי זה ממש לא משנה מאיפה בדיוק נוזל הקירור נפלט לאטמוספירה.

במקרה של תקלה נוזל הקירור במיכל ההתפשטות עולה על גדותיו ונפלט דרך הצינורית של הפקק או פשוט הפקק הפלסטיק המסכן של מיכל ההתפשטות מתעופף לכן אין שום חזרה של נוזל קירור שהלך לאיבוד :idea:.

המצב שאתה תיארת נכון כאשר לא קיימת תקלה במערכת הקירור של רכבים בעלי מיכל התפשטות מאוורר.

פורסם

בוא נצא מנקודת הנחה שסתם ביזבזת פיקסלים, כי ברור שהכוונה למערכת קירור תקינה ולא מה קורה בזמן תקלה, שאגב גם אז, נניח עקב התחממות קלה או רגעית, עם מיכל עודפים יהיה חסר פחות נוזל מאשר עם מיכל עיבוי, אבל זה כבר ממש בתיאוריה ולא מעניין.

דניאל מה אתה ממליץ ? להחדיר חיישן לחלק העליון של הרדיאטור ? או אולי למקם T עם חיישן מפלס על אחד מהצינורות של המערכת (נגיד צינור רדיאטור עליון)

נראה לי יותר פשוט לישום מחבר T היות ואין צורך בקידוח והלחמה של אחד הדפנות ברדיאטור.

אני מציע לא לקבמן שום דבר, הקפד על מערכת קירור תקינה ומתוחזקת ובדוק מפלס באופן תדיר.

פורסם
בוא נצא מנקודת הנחה שסתם ביזבזת פיקסלים, כי ברור שהכוונה למערכת קירור תקינה ולא מה קורה בזמן תקלה, שאגב גם אז, נניח עקב התחממות קלה או רגעית, עם מיכל עודפים יהיה חסר פחות נוזל מאשר עם מיכל עיבוי, אבל זה כבר ממש בתיאוריה ולא מעניין.

אני מציע לא לקבמן שום דבר, הקפד על מערכת קירור תקינה ומתוחזקת ובדוק מפלס באופן תדיר.

אני לא חושב שמערכת התראה למפלס מים היא קומבינה, והיא בטח לא תחליף לבדיקה תדירה של גובה מהים

אבל אם מישהו יסע על הרכב ויקרע צינור מים, מחוג החום לא יתפס והמנוע ירתח - אין לי עיניין להגיע למצב כזה

בכל מקרה בשל הפשטות וה"פיכות" הנושא, אני אמקם T מאלומיניום על צינור המים העליון של הרדיאטור ואדגום שם מפלס מים

מבדיקה קצרה ביותר שערכתי המפלס העליון של הצינור נע ביחס ישיר למפלס העליון של הרדיאטור ככה שמדובר באינדיקציה מספיק טובה.

תודה

בקשר לוויכוח על אובדן מים - ברכבים כמו גולף עם מיכל התפשטות ולא עודפים, לא נעלמים מים סתם אפילו לא גרם אחד, רכב תקין ללא נזילות יכול לנסוע גם 4\5 שנים בלי לאבד 10 מיליליטר

• תוכן חדש...