Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי את התשובה לשאלה שלי. כמו כן לא מצאתי את התשובה באתר של משרד הרישוי

יש לי בלנו 96 וגודל הצמיג/גלגל הוא: 175/70R13

יש לי אפשרות לקבל ג'אנטים בחינם אבל הם בגודל 14.

אמרו לי שאישור ממשרד הרישוי עולה סביבות 50 ש"ח.

האם בלנו 96 יכול לקבל גודל גלגל של 14 והאם האישור ממשרד הרישוי ותהליך קבלת האישור הוא מהיר ונוח?

תודה

פורסם

הפרוצדורה היא דרך מכון טסטים אתה ניגש עם הרכב ועם הצמיגים החדשים, הם יבדקו במחשב האם מותר להרכיב גלגלים כאלה.

אם כן, אז דרך המחשב הם מעדכנים וזה עובר ישירות למשרד הרישוי, אחרי שבועיים אתה יכול להוציא כפל רשיון וזה יופיע שם.

ובטסט הבא זה כבר יופיע לך באופן אוט'.

אם אתה רוצה למנוע אי נעימות שכבר קנית והתקנת צמיגים ובסוף מסתבר שאסור לך להרכיב צמיגים כאלה. גש למכון טסטים הקרוב אליך ובקש מהבוחן שיבדוק לך במחשב שלו איזה צמיג מותר להרכיב על הרכב שלך.

פורסם

מה זאת אומרת גודל הגלגל ?

הגלגל בנוי מג'נט וצמיג שצריכים להתאים אחד לשני. לג'נט יש קוטר ורוחב והוא צריך להתאים לגודל הצמיג שמורכב עליו.

למכון רישוי (מכון טסטים) יש תוכנה שאומרת בדיוק איזה גלגל מותר לך להתקין על הרכב לדוגמא : 175/70R13

זה אומר שהג'נט הוא 13" הרוחב של הגלגל הוא 175 והחתך שלו הוא 70% מהרוחב.

הנוסחה של הקוטר החיצוני היא 175x0.70x2+13X25.4=575.2 או 22.64 אינץ

אם תחליף לג'נט 14, גם צמיג צריך להחליף שיתאים לגנט 14.

אתה צריך למצוא מידה שתתאים לג'נט 14 ועדיין ישאר באותו קוטר חיצוני על מנת לא לפגוע בתפקוד של הרכב. הפרש משמעותי בין הקוטר החיצוני של הצמיגים יביא שינוי בהתנהגות הרכב, ביכולת סחיבה ובזיוף בספידומטר.

לדוגמא: אם תקח גלגל 175/70R14 שבסה"כ שינית את ה13 ל 14.

תקבל גלגל בקוטר של 175x0.70x2+14x25.4=600.6 או 23.64 אינץ זה הפרש משמעותי.

אם תרצה גלגל שיתאים לגנ'ט החדש ובכל זאת ישאיר אותך עם אותו קוטר אתה צריך מידות שונות.

נניח שאנחנו רוצים להשאר אם אותו רוחב, אז צריך להוריד את החתך על מנת להגיע לאותו קוטר.

גלגל 175/65R14

תקבל קוטר של 175x0.65x2+14x25.4=583.1 או 22.95 אינץ שזה הכי קרוב במידה ויש גלגל כזה במידה הזאת.

אם תרצה להיות יותר קרוב למידה המקורית תוכל לשנות גם את הרוחב ולקבל תוצאה קרובה יותר

למשל גלגל 170/65R14 תקבל לפי הנוסחה גלגל בקוטר של 576.6 או 22.7 אינץ

אבל ירדת ברוחב הצמיג

או גלגל 185/60R14 תקבלת גלגל בקוטר של 577.6 או 22.74 אינץ

עם רוחב צמיג גדול יותר.

כל זה במידה ויאשרו לך גלגל כזה במכון הרישוי.

מקווה שעזרתי לך.

פורסם

כתבתי לך למעלה, המספרים האלה הם לא סתם מספרים, הם מעידים על הגלגל שבו אתה רוצה להשתמש.

165/60R14R יהיה לך קטן מדי , זה נותן 553.6 במקום 575.2, שזה מה שיש לך במקור. זה הפרש של -21 מ"מ בקוטר החיצוני.

וגם ברוחב הגלגל אתה יורד מ175 ל 165

• תוכן חדש...