Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקרת יציבות - גולף gti mk6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע לי שבדגמים הראשונים מערכת בקרת היציבות לא ניתנת לניתוק.

האם יש שינוי בדגמים המאוחרים יותר?

תודה לעוזרים.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

כן, בדגמים האחרונים (חצי שנה, אולי יותר..) ע"י לחיצה ארוכה הבקרה מתנתקת לחלוטין.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

מתנתקת לחלוטין, זה תאורטית או מעשית?

ב-A3 TFSI היא כן נכנסת לפעולה, כשלוחצים על הבלמים בסיבוב, גם במצב מנותק. מחבר שנהג ב-GTI Mk5, אותה ההתנהגות.

למישהו יש ניסיון עם בלימה לתוך הסיבוב עם ה-GTI Mk6, עם בקרה במצב מנותק?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בדור 6 בבלימה בתוך סיבוב המערכת מופעלת אוטומטית, זה נכון.

אצלי (דור 5) אני לא חושב שבבלימה ה-ESP חוזר לעבוד, לא סגור על זה אבל..

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

ב-A3 TFSI היא כן נכנסת לפעולה, כשלוחצים על הבלמים בסיבוב, גם במצב מנותק. מחבר שנהג ב-GTI Mk5, אותה ההתנהגות.

יש הבדל בין "בלימה לתוך הסיבוב" - יש טעם, תלוי פנייה ורכב.

לבין "כשלוחצים על הבלמים בסיבוב" (ועוד עם ABS) - מה הטעם? חוץ ממצב חירום או ביצוע קלוקל?

במצב הראשון אין בעיה.

במצב השני כל הרכבים המודרניים יכניסו את הABS לפעולה באופן מוקדם מן הרגיל כי ההפרש בין הגלגלים גדול במיוחד נוסיף לזה עוד כמה פרמטרים של הגה כנראה מכוון לX והרכב בכיוון Y.

המערכת הזאת היא לנהגים הארד-קור, אם היית חלש בפנייה אתה תדע זאת באופן מיידי (בתור הדלקת הESP מחדש) כי אתה שילוב של נהג איטי ומסוכן שעדיף שיינהג עם הESP דלוק לפחות עד שתלמד לבצע את אותה הפנייה בצורה טובה. ;)

פורסם

יש לי נסיון עם שתיהן, החמש והשש עם הבקרה הישנה. הMK5 כמו שאתה אומר מחזירה ESP בתוך סיבוב, אבל זה רק אם פישלת והגזמת בבלימה. יש טווח די רחב של בלימה בתחילת מהלך הדוושה שאפשר ועוד איך להכנס איתו לסיבוב, אני משתמש ברקסים כבד בנהיגה שלי ואחרי שמתרגלים אין שום בעיה. אם פישלת ובלמת בחוזקה מעבר למה שצריך בשביל העברת משקל המערכת תתערב, אבל מנגד זה מצב שלרוב סתם היה נגמר בתת-היגוי אם היא לא הייתה מתערבת. אני יכול לשים את האוטו בכל זווית שאני רוצה עם הברקסים ומערכת מנותקת.

זה דווקא פיצ'ר לא רע בכלל, מה שעשו שם.

ב6 המערכת כבר מגבילה בהרבה ובעוד שאתה יכול לבלום באותה מידה לתוך סיבוב, ברגע שהמערכת זיהתה זווית החלקה היא נכנסת וסוגרת את העניין. אין כזה דבר היגוי יתר תחת בלימה, או שלפחות האיזון הרבה יותר עדין מבMK5.

אני לא יודע איך זה בMK6 אחרי עדכון התוכנה, אם זה כמו בMK5 אז אחלה (רק שיחליפו את המנוע בחזרה לTFSI...)

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אם פישלת ובלמת בחוזקה מעבר למה שצריך בשביל העברת משקל המערכת תתערב, אבל מנגד זה מצב שלרוב סתם היה נגמר בתת-היגוי אם היא לא הייתה מתערבת.

מי קובע כמה העברת משקל צריך?

למה אני לא יכול לתקן לבד, אם העברת המשקל מוגזמת?

אני רוצה לזרוק זנב, במקום זה מקבל תתיגוי דרדל'ה...

אז מי פישל, אני או ה-ESP?

אני מכיר ESP אחרת שכן נותנת להחליק, עד זווית מסויימת, ואז מתערבת. ב-A3 (הרכב שאני מכיר) היא מתערבת לפני שבכלל יש החלקה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני יכול לתת זווית גם של 90 מעלות כשה-ESP מנותק.

אם עד היום אני לא יודע אם אצלי בבלימה הוא מתערב או לא, כי בבלימה עדינה הוא לא, כנראה שצריך לתת חתיכת ברקס

כדי להפעילו אם בכלל... ואם אתה נותן כזה ברקס כנראה שבאמת אתה צריך את ה-ESP, הגיוני. בחיים לא הפריע לי...

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם
מי קובע כמה העברת משקל צריך?

למה אני לא יכול לתקן לבד, אם העברת המשקל מוגזמת?

אני רוצה לזרוק זנב, במקום זה מקבל תתיגוי דרדל'ה...

אז מי פישל, אני או ה-ESP?

אני מכיר ESP אחרת שכן נותנת להחליק, עד זווית מסויימת, ואז מתערבת. ב-A3 (הרכב שאני מכיר) היא מתערבת לפני שבכלל יש החלקה.

יש גבול מסויים של בלימה שמעבר לזה, בגלל ה80% מכוח הבלימה שעובר לקדמיים, אתה פשוט תעבור את סף האחיזה שלהם ותכנס לתת היגוי. שם הESP מתערב בוודאות, אבל זה לא מצב שצריך להגיע אליו.

בסך הכל אני יכול להגיד שלמדתי לחיות עם הESP, הוא לא מפריע לי ואני לא מפריע לו. פשוט לא נפגשים.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
יש גבול מסויים של בלימה שמעבר לזה, בגלל ה80% מכוח הבלימה שעובר לקדמיים, אתה פשוט תעבור את סף האחיזה שלהם ותכנס לתת היגוי. שם הESP מתערב בוודאות, אבל זה לא מצב שצריך להגיע אליו.

בסך הכל אני יכול להגיד שלמדתי לחיות עם הESP, הוא לא מפריע לי ואני לא מפריע לו. פשוט לא נפגשים.

במרבית המקרים, אני מסכים איתך. כמוך למדתי לחיות עם הESP.

השאלה היא מה הפוקוס של מתכנן המערכת בכל רכב ספציפי. האם לנהיגה ספורטיבית או לבטיחות נטו? ההבדל בין מערכת מתירנית לבין כזו שמעניין אותה בטיחות בלבד יהיה די מוחשי.

למרות זאת, גם מערכת מתירנית ניתן להוציא משלוותה, למרות שהיית מעדיף שהיא לא תתערב באותו הרגע.

המגמה הברורה היא לא לאפשר ניתוק של המערכת, להוציא רכבי על, ולא צפוי היפוך מגמה לדעתי. יחד עם זאת, תמיד אפשר ללטש ולשפר את תפקוד המערכת ברכבים עממיים בעלי יומרות ספורטיביות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לא קרה לי פעם אחת שהמערכת של הגולף 5, במצב מנותק, התערבה שלא לצורך (אלא אם בבירור עשיתי טעות שלא הייתי אמור לעשות). זה כולל כל סוג של חוליגניזם, בכל מהירות וכל תנאי אספלט, לרבות שימוש יצירתי בהנדברקס. מבחינתי זו מערכת אידיאלית, בניגוד למה שקורה בגולף 6 (ואולי תוקן לאחרונה).

• תוכן חדש...