Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

בשנה וחצי האחרונה אני נוהג על סויפט 2008 ובסך הכל אני די מבסוט ממנה ככלי תחבורה בסיסי ביותר אך יפה מאד.

לאחרונה אשתי ואני החלטנו שהיינו רוצים רכב קצת יותר מרווח - בעיקר בבגאז.

הסויפט ממש לא רעה אבל היא לא מצליחה לרגש אותי בכלל וכשאשתי אמרה למה שלא נחליף למשהו גדול יותר בתקציב דומה, הבנתי שזאת ההזדמנות :lol:

הסויפט שלנו נוסעת בעיקר על כביש ירושלים - ת"א ובממוצע עושה 12.5 ק"מ לליטר. חוץ מבעקיפות בעליות של ירושלים, הרגל די קלה על הגז מרבית הזמן.

עלתה על הפרק מאזדה 3 מודל 2008 (פלוס מינוס שנה), 5 דלתות בלבד עם מנוע 2000.

מה דעתכם עליה מבחינת עלויות שוטפות וצריכת דלק, בטיחות, מרווח פנים ובגאז ונוחות כללית/הנאה.

האם יש לרכב בעיות מיוחדות שחובה לבדוק? בעיקר לאור העבודה שמדובר ברכב שהוא כבר בן כ4-5.

תודה!

פורסם

הבגאז' של המאזדה בסדר גמור בסה"כ, בטח לעומת הסוויפט.

המנוע נמרץ יחסית וצריכת הדלק היא בסביבות 1:9.5 מנסיון העבר שלי.

איכות הפנים לוקה מעט בחסדר אבל בסה"כ מדובר ברכב מאובזר ונוח יחסית, המרווח מאחור בסדר גמור והתנהגות הכביש טובה מאוד!

פורסם

מבחינת איכויות ניהוג הרכב כמה רמות מעל הסוויפט (וגם שאר המתחרות הישירות של המאזדה).

מצחיק שכולם פה צוחקים על מאזדה אבל ה-3 עם מנוע 2 ליטר היא ממש לא פראיירית. אומנם לא רכב ספורט אבל חמימה כזו (ברקסים מעולים, הגה מתקשר יחסית לזוועה שיש היום על הכביש, מנוע פנינה, רק הגיר האוטומטי מעצבן).

החסרון היחיד של הרכב זה מושב אחורי דיי צפוף ואינטריור פלסטיקי. אם זה לא מפריע לך זה אחלה שדרוג מהסוויפט.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אין לי הרבה מה להוסיף לכל מה שכתבו חברי הפורום המלומדים לפני, אבל שים לב לנקודה חשובה אחת. המאזדה 2 ליטר לא נחשבת למכונית חסכונית במיוחד בדלק ואם כרגע אתה עומד על 12.5 קילומטרים לליטר בממוצע אתה יכול לצפות לדעתי לצריכת דלק של בערך 10-10.5 קילומטרים לליטר בממוצע במאזדה.

בעיה שחוזרת על עצמה בהרבה רכבי מאזדה 3 קשורה למערכת המזגן והשמע. בדוק היטב את תקינותה, שכל הכפתורים עובדים ומגיבים. אם לא, דרוש מהמוכר לתקן זאת או להתקזז על כך במחיר. התיקון אינו זול.

פורסם

ספיריט, ל1:9.5 היית מגיע באיזה תנאי דרך?

אני מבין שהאוטו פחות חסכוני, השאלה באמת עד כמה בתנאי דרך כמו שלנו - אנחנו עושים כ22 אלף קילומטר בשנה.

האם יש הבדלים כלשהם בין מודל 2007 ל2008 פה בארץ?

ולגבי המזגן קראתי איפשהו שסידרו את זה איפשהו בין 2006 ל 2008.

אגב בטיחות, היא מגיעה עם 6 כריות וESP, נכון?

פורסם

אני נוהג במאזדה 3 לסוגיה משנת 2007 (וגם היום) ואין תלונות!

ביטוחים זולים (אני אצל סוכן) משהו כמו 3100 למקיף בשנה לרכב חדש.

טיפולים זולים (500 ש"ח לטיפול קטן, 900 ומעלה לטיפול גדול-תלוי כמה גדול)

צריכת דלק - לא יודע איך אתה נוהג אבל אתה יכול להגיע ל 1-11/10 ממוצע.

רכב אמין, התנהגות כביש מצויינת, מערכת שמע מקורים באיכות טובה מאוד.

כנס ליד 2, תעשה חיתוך וחיפוש מתקדם לפי הצרכים שלך ותראה מה ההצעות בשוק.

לא יורה לעצמי ברגל אבל אולי יש מכוניות שלא חשבת עליהן ויקפצו לעיניים.

בהצלחה.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם
ספיריט, ל1:9.5 היית מגיע באיזה תנאי דרך?

אני מבין שהאוטו פחות חסכוני, השאלה באמת עד כמה בתנאי דרך כמו שלנו - אנחנו עושים כ22 אלף קילומטר בשנה.

האם יש הבדלים כלשהם בין מודל 2007 ל2008 פה בארץ?

ולגבי המזגן קראתי איפשהו שסידרו את זה איפשהו בין 2006 ל 2008.

אגב בטיחות, היא מגיעה עם 6 כריות וESP, נכון?

באמצע 2007 הגיעו הדגמים מתוחי הפנים, ניתן לזהות עפ״י ג׳אנטים שונים עם חישורים מפוצלים וקנסולה מרכזית כסופה.

לדעתי רכב חביב ביותר ב-2 ליטר האצ׳בק, בשוק של היום אפשר למצוא רכב כזה במצב מעולה ובמחיר אטרקטיבי, הרוב המכריע של הספירט נמכר ללקוחות פרטיים ויש לא מעט רכבים שמורים ויפים.

פורסם

אני באופן אישי מרוצה מהרכב, הוא בבעלותי כבר כמעט שנתיים, אין בעיות מיוחדות עד כה.

רק שים לב לכמה נקודות-

ריקול - יצא למשאבת הגה כח למאזדה 3 עם מנוע 2000 (תלוי איזו מספר שלדה), אצלי היא הוחלפה כמובן

ע"ח החברה באחריות. תוכל לבדוק זאת בחברה.

רעידות בסרק - חלק מהרכבים נוטים לרעוד בסל"ד סרק או בעמידה עם הילוך משולב על D, ניקוי מצערת פשוט יפתור את הבעיה

וזו בפירוש לא "מחלה" של הרכב, ניקיתי את בית המצערת כשקניתי את הרכב ועד עכשיו המנוע פועל חלק.

מזגן - מקפיא, לא היו שום בעיות איתו, אולי אתה מתכוון לדגמים הראשונים שהגיעו משנת 2004, שכן עברו עדכוני תוכנה כדי לפתור זאת.

בקליות אחוריות שנשרפות -

זו לא בדיוק מחלה של הדגם הזה, אלא של כלל המאזדות מהשנים 2007-2009 מהצורה הישנה.

זה לא יקרה בכל רכב, יש כאלה שכן ויש כאלה שלא, אצלי שני הצדדים התחילו להינמס, תוכל לראות זאת אם הפלסטיק האדום

הפנימי נמס ורואים אור לבן במקום אדום, אצלי הם הוחלפו באחריות ע"ח החברה מתוך "רצון טוב" כמה חודשים לאחר גמר האחריות

על הרכב - הם הודו שיש בקליות "משופרות" שעמידות לחום הנורות.

צריכת הדלק -

הצלחתי להגיע עם הרכב ל-1 ליטר ל-12 ק"מ בממוצע, כמובן שזה תלוי הרבה באופן הנהיגה.

עלויות אחזקה -

לא ממש יקרות, טיפול בסיסי עולה לי עד 550 ש"ח כולל מע"מ ואף פחות אם אני קונה שמן משלי וכמובן ללא כל ה"תוספות"

שמנסים לדחוף לך במוסך כמו חומרי עזר, חומרי ניקוי דלק וכד' (אפשר וצריך להתמקח איתם).

טיפול גדול, תלוי במה מחליפים - פלאגים מסוג אירידיום מחזיקים ברכב זה 120 אלף ק"מ (ללא הגבלת זמן).

נוזל קירור מקורי FL22 שבא מהיצרן - מחזיק 195 אלף ק"מ או 10 שנים.

פילטר אוויר מקורי - עולה יחסית יקר - 200 ש"ח - אבל לפי הוראות היצרן מחליפים אותו כל 4 שנים ובין לבין מנקים.

ביטוח - כמובן שזה תלוי בכמה נהגים, גילם וכד' אבל גם שם אפשר להתמקח, המיגון שבא עם הרכב מספיק בהחלט.

טסט - הרכב הוא קבוצה 4, לאחרונה עלה לי 1700 ש"ח - יקר גם כי הוסיפו 114 ש"ח לכל נהג בשביל רשות השידור :evil:

תא המטען - למרות שהוא קצת יותר קטן, המפתן שלו הרבה יותר מרווח מהמפתן של ה-4 דלתות בזכות הדלת החמישית,

וניתן לקפל את הכיסאות האחוריים אז זה יתן הרבה יותר מקום אם תצטרך.

מקווה שתצליח למצוא אחת שמורה :wink:

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

תודה רבה על המידע!

באמת הייתי מוטרד מעט מנושא הדלק, אבל אני מאמין שבתנאי הנסיעה שלנו ההפרשים יהיו זניחים יחסית.

הביטוח עולה כ500 שקלים יותר מאשר בסויפט לשנה (חובה+מקיף) ונראה שגם הטסט יקר יותר אבל לאשתי מחזירים בכל מקרה.

מישהו יודע אולי איפה אפשר למצוא את הקטלוג המקורי של מאזדה ל2008 באינטרנט? - היה לי אותו פעם כי ב2008 ההורים שלי התעניינו במאזדה 3 אבל אין לי מושג איפה הוא.

פורסם
תודה,

אגב הצריכה שציינת 1:12 זה סוג של שיא חד פעמי או שזה קבוע ככה אצלך במשולב?

נראה לי סוג של שיא, כי באותו היום נסעתי רק בין-עירוני לרוב (לצפון וחזרה).

לרוב הצריכה היא 1 ל-11 בממוצע.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

חברים באותו נושא עברה לי מחשבה גם לגבי הטויוטה אוריס 2008-2009, דגם לוקשורי עם הסאן רוף.

כמו שאתם מבינים אני מחפש הצ'בק שפשוט תהיה קצת יותר מרווחת מהסויפט הנוכחית שלי.

מישהו יכול לשפוך קצת אור לגבי הצריכה של האוריס הרובוטית?

עד כמה מזעזע הגיר הזה או האם זה עניין של הרגל?

פורסם

אני גם נוסע על הרכב הנ"ל 07 סדאן ואני רק יכול להוסיף פה לחברי התותחים לכך שהרכב מפנק ושווה את המחיר שלו בצורה מעולה ,

כשאני נוסע בעליות לכיוון ירושלים \ מודיעין וכו' הרכב קצת עלצן ( כנראה בגלל כמות ההילוכים ) וכשאתה רוצה להוסיף כוח ברוך השם יש לאוטו מספיק והוא סוחב כמו שצריך אבל אתה עובר לעבוד על טורים מאוד גבוהים כל העליה כיוון שהרכב מוריד הילוך,וזה יכול לגרום לצריכת דלק גבוהה אני לא יודע עד כמה.

" לא ידעתי איך קוראים לך, אז החלטתי לקרוא לך הבחורה המהממת שלא יוצאת לי מהראש "

פורסם
אין לי הרבה מה להוסיף לכל מה שכתבו חברי הפורום המלומדים לפני, אבל שים לב לנקודה חשובה אחת. המאזדה 2 ליטר לא נחשבת למכונית חסכונית במיוחד בדלק ואם כרגע אתה עומד על 12.5 קילומטרים לליטר בממוצע אתה יכול לצפות לדעתי לצריכת דלק של בערך 10-10.5 קילומטרים לליטר בממוצע במאזדה.

בעיה שחוזרת על עצמה בהרבה רכבי מאזדה 3 קשורה למערכת המזגן והשמע. בדוק היטב את תקינותה, שכל הכפתורים עובדים ומגיבים. אם לא, דרוש מהמוכר לתקן זאת או להתקזז על כך במחיר. התיקון אינו זול.

מחזק את מה שכתבו פה! זו אחת הטענות המרכזיות למזדה 2 ליטר, לא חסוכנית בכלל ועלולה להכאיב בכיס בכל ביקור בתחנת דלק.

• תוכן חדש...