Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת אין שום סיבה למה לא לעבוד עם בשרוולים מתכווצים, זה עולה זול ונראה הרבה יותר טוב, וחוץ מזה גם לא עושה נפח במקום החיבור. קניתי אם אני לא טועה, מטר ב 8ש"ח בירושלים, לא זוכר בדיוק המחיר.

מחפש תקליטים ויניל של רוק כבד.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יורי,

בהצלחה ב"פרוייקט חייך" :wink: ובטוחני שעבודתך תהיה לעילא ולעילא.

בטוחני שלא תשאיר בורג קטן ללא טיפול ומגע מצידך.

קבל המון חיזוקים והצלחה וממש מחכים לשמוע את התוצאה.

ליאור

פורסם

הכבל הוא 5 מטר, יש ספייר דיי גדול בגלל שהעברתי אותו במסלול הכי קצר שאפשר.אוליי 2 מטר וגם זה בלחץ.

בהתחלה חשבתי להעביר אותו מהצד, אבל המליצו להעבירו במרכז, רחוק עד כמה שאפשר מכבלי הרמקולים והמתח.

אני מאמין שאם הייתי מעביר אותו לאורך הדש בורד לימין, ואח"כ לאורף סף הדלתות, ואז לתא מטען, כנראה שהייתי מגיע ל-3.5 מטר או אוליי אפילו 4.

אגב, אל תשכח שמדובר בפיז'ו 206, רכב שהוא מאוד קטן, בטח שביחס לכל דבר מודרני.

ליאור, תודה רבה, ובפרוייקט חיי אני אבחר באודי 80 שנת 79-86, שם כל פאנל מרובע, וניתן להדביק עליו יריעות איטום ללא שום מאמץ, הכל ישר וחלק.

ולגבי ברגים, בסשן הזה, דאגתי לפתוח כל מיני חורים שסגרתי עם הדיינמאט, שמיועדים לקליספים של הדיפונים, או ברגים שונים - ולבסוף זה היה לחינם - גיליתי תוך כדי חיבור הדיפונים, שהקליפסים מפלסים את דרכם דיי בקלות דרך הדיינמאט - כך שלהבא זה קצת יקל על העבודה שלי.

פורסם

נראה לי שהרכבים שהכי כיף לעשות בהם פרוייקטים הם דווקא כל המיני למינם

הפיקנטו והI10

האחיות לבית טויוטה - אייגו, 107, C1

האחיות לבית VAG - אפ, מי וסיטיגו

והאלטו

כבל RCA של 1 מטר זה הכבל ה"ארוך" בחבורה :-D:-D:-D

שלושה באלקים ואתה מבודד את כל הרכב כולל דלתות כולל גג כולל רצפה ומתא מטען.

שתיים שלוש יריעות של חומר סופג וויברציות

יריעה אחת לתא מנוע (שגם תספיק לחצי רצפה)

יריעה אחת לרצפה

ובזה גמרת תשתית לרכב שלם :)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, בזה אתה צודק, כמות החומרים תקטן - וכתוצאה מזה כל העסק גם יוזל, אבל - וזה אבל גדול - אני מעדיף רכב שגם יהיה נוח ופרקטי לעבוד עליו, ובפיז'ו זה לא כך (וחוץ מהאודי 80 שנת 86, והסובארו DL שנת 87 שהיו לי, אין לי יותר מדיי ניסיון - ובהן כל הפאנלים היו ישרים וחלקים - אם כי הנדסת האנוש ביחס לפירוק והרכבה - הרבה יותר טובה בפיז'ו.).

אני מקווה שבשבוע הבא יצא לי לאטום את הדלתות, ודלת תא המטען, לבנות את הפלטה למגברים ולהרכיבה בתא המטען, להתקין את הרמקולים, ולהתחיל בכיוונים.

פורסם

עד עכשיו לפי מה שאני רואה - רכבים יפניים מתפרקים כמו לגו

פשוטים וקלים לפירוק והרכבה.

לפי מה שאני רואה רכבים צרפתיים באבזור בסיסי - לא אמורים להיות קשים, הבעיה מגיעה ברגע שיש הרבה אלקטרוניקה ברכבים האלה - קונקטורים בדלתות, פאנלים מתוסבכים שקשורים אחד בשני וכו' וכו'

אבל איטלקים הם כנראה האלופים בלסבך את הדברים לפי שרשירי התקנות שאני רואה כאן :-P

וזה רק הולך ונהיה יותר גרוע ויותר גרוע - ראינו את הדלתות של הלאון והאיביזה החדשות - זוועת עולם.

כמו כן במגאן של אשתי - הרמקול בעצם מותקן על הדיפון.

לפי מה שאני ראיתי ב206 - הזוועה האמיתית היא בעצם המיקומים בדלתות לא?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הפיז'ו, לפחות הדגם שמצוי אצלי (206, גיר ידני, טרום מתיחת פנים, 2 ח"ח, נעילה מרכזית, מראות חשמל, חיישן גשם במראה המרכזית - וזהו), נוח לעבודה בפאן הזה, הגישה לחלק מהדברים קצת פחות היות וסדר הפירוק הוא לא כמו שחישב היצרן - לדוגמא, אם אני מוציא דשבורד, יש לוח חשמל קטן שצריך לשחרר מהדשבורד, אבל הרגים במקום זוועתי - אפשר להגיע, אך לא נוח בעליל, עוד דוגמא זה הברגים של המושבים הקדמיים, אלו שצמודים לקונסולה המרכזית - הברגים הקדמיים פשוט סיוט להגיע אליהם. אבל בסך הכל, רכב מאוד נוח לעבודה, לא מסובך במיוחד - ואם יש ספר רכב, או הוראות כתובות, זה ממש קל - בדיוק כמו לגו.

ואכן, הזוועה האמיתית היא מיקומי הרמקולים בדלתות, וגם - אין דרך קלה להעביר את חוטי הרמקולים מבלי לקדוח או לפרק את הדשבורד.

פורסם
באמת אין שום סיבה למה לא לעבוד עם בשרוולים מתכווצים, זה עולה זול ונראה הרבה יותר טוב, וחוץ מזה גם לא עושה נפח במקום החיבור. קניתי אם אני לא טועה, מטר ב 8ש"ח בירושלים, לא זוכר בדיוק המחיר.

וכמה עולה איזו' כדי ללפף מטר בודד? לדעתי פחות משקל בודד.

תכפיל בכמות שצריך עסק ותקבל הבדל משמעותי.

מתחדשת*

פורסם

מטר שרוול מתכווץ עולה 8 שקלים, אני מאמין שאם הייתי בעל עסק, והייתי מזמין כמות - כנראה שהיה יותר זול.

בכל אופן, אני מאמין שבעל עסק צריך להציע ללקוח את האופצייה. אם אני אלך להתקין מערכת הזעקה, אני מצפה לקבל מס הצעות מאותו מתקין, תלויות בחומרים שבהם ישתמש. כמו שכשאתה הולך למתקין מערכות והוא אומר לך שמגבר X עולה 100, אך תמורת עוד 20 שקלים תקבל מגבר Y שהוא הרבה יותר טוב ומתאים לשימוש שלך - כמו שאמרתי אני אעדיף להוסיף עוד כמה שקלים על עבודה איכותית ומקצועית.

אגב, למען הסר ספק, אני מלחים ועובד עם שרינקים, או מחברים ייעודיים, אני שונא איזולירבנד.

פורסם

אל תשכח שלפעמים אתה מתעלק על חוטים אז לחתוך חוט מקורי בשביל לחבר אזעקה זה ניראה לי מיותר.

עבודה יפה לבינתיים סחתיין:-P

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

כן, אבל כאשר מדובר על התקנה חדשה אין שום סיבה למה לא להשתמש בזה. הוא הרבה יותר עמיד מאיזולירבנד.

מחפש תקליטים ויניל של רוק כבד.

פורסם

אתמול והיום יצא לי קצת לעבוד על ההתקנה.

אטמתי את הדלתות - גם קדמיות וגם אחוריות - לבנתיים רק שכבה אחת על הפח החיצוני.

אטמתי את דלת תא המטען, וסיימתי להכין את הפלטה למגברים.

בהמשך (או יותר מאוחר היום, או מחר) ארכבי את הפלטה ברכב, וגם את הגברים, ואחבר את כל המרכיבים ולבסוף גם כיוונים.

בנתיים: תמונות!

דלת קדמית:

כדי לפרק את הדיפון של הדלקת הקדמית, צריך לשחרר 3 ברגים (מתייחס רק לדגם ה-5 דלתות שכן, ב-3 דלתות הדיפון קצת אחר). הבורג הראשון נמצא מאחורי המשולש של המראה - המשולש נשלף במשיכה. לאחר מכן יש בורג נוסף, בערך בשליש הגובה של הדלת, בצד שקרוב לציר של הדלת. והבורג השלישי נמצא בתוך הידית סגירה (זו שמושכים בעזרתה את הדלת לסגירה).

אחרי שמפרקים את שלושת הברגים, שולפים את הידית סגירה, ובעזרת מברג דק, או כלי ייעודי מוציאים את המסגרת סביב ידית הפתיחה.

לאחר מכן, מעזרת מברג שטוח, או כלי ייעודי, עוברים בקו החיבור של הדיפון עם הפח משחררים 7 או 9 קליפסים. לאחר מכן אפשר להוציא את הדיפון במשיכה כלפי מעלה.

דלת אחורית:

פה המצב קצת יותר קל. ישנו רק בורג אחד, והוא מסתתר בתוך ידית הסגירה. הדבר השני שצריך לפרק זה את ידית החלון - זו יוצאת במשיכה (צריך להפעיל קצת כח), ולא, באלו של פיז'ו אין קליפס מתכת ששומר עליה במקום - במקום זה ישנה טבעת פלסטיק.

לאחר מכן, שוב, עוברים עם מברג שטוח או כלי ייעודי לאורך התפר בין הדיפון לפח, ומשחררים את הקליפסים - לאחר מכן מושכים את הדיפון כלפי מעלה.

דלת תא המטען:

יוצאת במשיכה, כאשר מומלץ להתחיל למשוך מהחלק שקרוב יותר לשמשה.

הפלטה:

דבר ראשון, לקחתי קרטון מהמקרר החדש שקניתי לאחרונה, בעזרתו גזרתי שבלונה שמתאימה לגב המושבים האחוריים.

לאחר מכן ניגשתי לפלטת עץ שרכשתי (120*50) שעלתה 40 שקלים, והעתקתי עליה את צורת השבלונה.

5 דקות עבודת ניסור עם ג'יג-סוו, שיוף עם נייר לטש 150.

אחרי שהפלטה מוכנה, חציתי אותה ל-2 בהתאם למבנה המושב.

אחרי שהפלטות חתוכות, ומשוייפות, הנחתי עליהן את המגברים, סימנתי את החורים הדרושים, וקדחתי את כל החורים.

מאחורי הפלטות חיברתי 2 רצועות עץ דקות על מנת לא למחוק את הכבלים בין המושב לפלטה.

לבסוף, אחרי שהפלטות במידה הנכונה, עם החורים, ומשוייפות, ציפיתי אותן בבד לבד שהיה לי בבית.

אני בחרתי תחילה להניח את הלבד על שולחן העבודה (שולחן קפה, שמשמש אותי לעבודה), ועלין את הפלטה ולחתוך במידה המתאימה.

בשלב הבא ניקיתי את כל החלקים עם מעט טרמפנטין, והתחלתי בהדבקה - בחרתי להשתמש בתרסיס של דבק מגע בגלל נוחות העבבודה, והעובדה שהוא פשוט מדביק טוב. ריססתי בדבק גם את הפלטה וגם את הבד, המתנתי כמה דקות והצמדתי את הבד לפלטה.

כרגע כל העסק מתייבש עם משקולות של 30-40 ק"ג עליהן כדי שהכל יתחבר כמו שצריך.

P5270082.jpg

P5270083.jpg

P5270084.jpg

P5270085.jpg

P5270086.jpg

P5270089.jpg

P5270090.jpg

P5270091.jpg

• תוכן חדש...