Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אינני מכירה את הנהג שלך לכן אכתוב את דברי בזהירות רבה.

מוזר לי מאוד לשמוע שהרכב תדלק מעל 100 ליטר כאשר הדלק זורם תעלות הניקוז,

ואף עובד או אדם שעוברים במקום אינן מבחינים בזה.

עכשיו שעברה תקופה תהיה בעיה להגיע לתחנה ולדרוש פיצוי, כי אולי אין תיעוד על מה שהתרחש.

מצלמות האבטחה אמורות לצלם בצורה רציפה לתקופה של 3 חודשים לפחות.

ל'

כשאני עבדתי בתחנת דלק, ההקלטה בתוכנה של המצלמה נשמרה ל10 ימים

אם רוצים לשמור ליותר זמן, צריך להקליט מהתוכנה את ההקלטה.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קודם כל תודה על התשובות.

1. הנהג שלי אידיוט, כרגע אני מחפש להחליפו אבל זה לא מאבד מהעובדה שהוא אידיוט. לטענתו הוא לא ראה כמה היה בחשבון ורק ראה כי נשפך סולר לתעלות הניקוז.

2. החלק של התימדלוק משאיות נמצא בצד ומרוחק משאר התחנה, אין שם מתדלקים ויש פתחי ניקוז גדולים באיזור התידלוק, כמו כן משאבת הסולר של המשאיות שופכת כמויות אדירות של סולר בדקה, עשרות ליטרים. יכול להיות שהמון דלק נשפך לניקוז ואף אחד לא ראה.

3. מצלמות התחנה קולטות רק שבועיים לאחור.

4. אין שום שלט המורה על המצאות המתדלק ליד הרכב בזמן התידלוק.

5. גניבה היא תרחיש אפשרי, אבל אני בספק אם הנהג האידיוט היה גונב בבת אחת כמות שכזאת - מדובר על 125 ליטר מעל התידלוק המכסימאלי של המשאית בימים רגילים.

השאלה הגדולה היא מה החוק אומר בהנחה שהכל קרה כפי שתיארתי, אין שילוט והנהג לא היה ליד המשאבה?

קיום או אי קיום שילוט אינו רלוונטי.

נגרם לך נזק כתוצאה מבעיה שעליה אחראי בעל תחנת הדלק.

בעל התחנה יכול לטעון שבתדלוק עצמי מסיר ממנו אחראיות ,ברור כי טענה כזו הינה כהודאה באחראיותו לנזק. ועכשיו רק נשאר לברר את היקפה.

אם הנהג היה סמוך לפיית התדלוק יתכן שהיה מונע חלק מהנזק , וייתכן שהיה נגרם נזק רב יותר כי הסולר היה נשפך עליו וגורם לנזק לבגדים אולי הנהג היה נדרש לטיפול אצל רופא עיניין ...

השאלה אם נהג סביר צריך להיות סמוך לפיית התדלוק.

תחנות הדלק מפעילות את מיטב מומחי השיווק כדי לגרום לנהג להכנס ל"חנויות הנוחות" ולרכוש מוצרים נוספים מעמדות המכירה השונות המפוזרות ברחבי התחנה.

בעל תחנת הדלק , אחרי שהשקיע מאמצים רבים כדי לפתות את הנהג לגשת לעמדות המכירה לבוא אליו בטענות על כך ולא לשאת בתוצאות.

אם תרצה לקרוא קצת יותר על "האדם הסביר" ,"חובת זהירות" , התרשלות, רשלנות וכו...

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%95%D7%95%D7%9C%D7%AA_%D7%94%D7%A8%D7%A9%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%AA

בכל אופן הנזק שלך הוא קטן ולכן פנה בכתב ולאחר מכן פניה לבית משפט עם תאור מפורט של הארוע.

פורסם
קיום או אי קיום שילוט אינו רלוונטי.

נגרם לך נזק כתוצאה מבעיה שעליה אחראי בעל תחנת הדלק.

בעל התחנה יכול לטעון שבתדלוק עצמי מסיר ממנו אחראיות ,ברור כי טענה כזו הינה כהודאה באחראיותו לנזק. ועכשיו רק נשאר לברר את היקפה.

אם הנהג היה סמוך לפיית התדלוק יתכן שהיה מונע חלק מהנזק , וייתכן שהיה נגרם נזק רב יותר כי הסולר היה נשפך עליו וגורם לנזק לבגדים אולי הנהג היה נדרש לטיפול אצל רופא.

כאן אתה יוצא מנקודת הנחה כי הנהג דובר אמת והדלק אכן נשפך,מה שכלל לא בטוח.

שוב,אני לא הייתי ממהר גם להרשיע את הנהג בגניבה,אבל משום מה מתיאורו של פותח השרשור את הנהג,יש לי תחושה שדווקא הוא זה שאחראי באופן כלשהוא על המקרה ולאו דווקא בגניבה.

אני אישית הייתי סופג את ההפסד ונפטר כמה שיותר מהר מהנהג החפשן,אבל זה אני,וכל אחד רשאי לפעול לפי ראות עיניו. 

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם
כאן אתה יוצא מנקודת הנחה כי הנהג דובר אמת והדלק אכן נשפך,מה שכלל לא בטוח.

שוב,אני לא הייתי ממהר גם להרשיע את הנהג בגניבה,אבל משום מה מתיאורו של פותח השרשור את הנהג,יש לי תחושה שדווקא הוא זה שאחראי באופן כלשהוא על המקרה ולאו דווקא בגניבה.

אני אישית הייתי סופג את ההפסד ונפטר כמה שיותר מהר מהנהג החפשן,אבל זה אני,וכל אחד רשאי לפעול לפי ראות עיניו. 

מה שאתה בעצם אומר שברכב מותקן דלקן של חברת הדלק , הרכב מתדלק בתחנת הדלק של אותה חברת דלק , והיא מאפשרת לנהג לתדלק שלא לתוך המיכל ?

אם כבר מה שיותר סביר , זה שהנהג הכניס את פיית התדלוק הלך לקנות משהו בחנות , והפיה נפלה . גם כאן הסיכוי קטן כי הדלקו אמור לעצור את זרימת הדלק במקרה כזה.

פורסם
נהג כזה מחר יכול לעשות תאונת נזק ולא להודיע לך .

הייתי מחלק את הנזק בין הנהג לתחנת הדלק

אם יש לתחנת דלק תיעוד שאכן המשאבה הייתה מקולקלת באותו תאריך שבו הנהג תדלק, אז התחנה אשמה.

אם אין תיעוד וזו תחנה מוכרת שעוברת את כל הבדיקות, סביר להניח שאכן יש כאן עוקץ...

אם זה מקרה חד פעמי אפשרי לתת הזהרה לנהג על כך שלא סיפר מלכתחילה על המקרה.

לשים את הנהג במעקב, לעבור על הטכוגרף שלו ולבדוק זמני תדלוק וכמות ביחס לקילומטר שבוצע בפועל.

הדבר הכי טוב שהיה לי בעסק זה מערכת איתור סלולרית לרכב, אני יודע איפה הרכב נמצא בכל זמן נתון, מהו קילומטראז שהרכב נסע באותו יום, מהי מהירות הנסיעה וכו'...

חמי עובד בחברת אוטובוסים, חבר טוב שלו לפני כמה שנים פוטר עקב גניבת סולר. לפני שהנושא הגיע לבית המשפט הצדדים הסכימו שהוא יקבל פיצויים על פי חוק ויעביר אותם חזרה לחשבון החברה...

G-Media

יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע ותקשורת.

www.g-media.org

052-5634010

פורסם
מה שאתה בעצם אומר שברכב מותקן דלקן של חברת הדלק , הרכב מתדלק בתחנת הדלק של אותה חברת דלק , והיא מאפשרת לנהג לתדלק שלא לתוך המיכל ?

מעולם לא אמרתי את זה. סתם לידע הכללי,בתחנות בהן אני עבדתי,טן בראש פינה ובצפת לצורך העניין,התדלוק הוא או עם כרטיס או עם מפתח ולא עם דלקן שמותקן ברכב,אני משער שישנם עוד תחנות אשר עובדות ככה,בכל מקרה לא אתה,לא אני ואולי אף לא פותח השרשור נדע מה קרה שם באמת,אנחנו יכולים רק לנחש.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם

אני לא יודע מה מו מי,

אני רק יודע שאני בתור נהג משאית שעשה מאות ק"מ ביום, בכל תידלוק הייתי דבוק כמו עלוקה למשאית,

שאף אחד לא יגע לי בה או יגנוב לי סולר, - הסולר היום הוא מצרך יקר, ויש מצב שהבחור שלך גונב,

אם במידה וימצא שהוא אכן גנב, תגיש נגדו תלונה במשטרה + תביעת נזיקין אזרחית,

אולי זה מה שיחזיר לך את הנזק הכלכלי, - אם כי לא מיד, אך זה עדיף מכלום,

בתור נהג משאית לשעבר (באופן עצמאי ושכיר) אני יכול לומר לך שגם אם נורה נשרפה לי קצין הבטיחות היה יודע מזה,

כנראה שהבחור שלך ניסה לעשות כסף קל,

אם אני הייתי אתה הייתי מפרסם מודעה בעיתון ובמקביל שולח את הנהג לחופשה ללא תשלום

עד שיתבררו הדברים - 90 ליטר לא הולך ברגל,

לגבי הקו חלוקה של אותו נהג, הייתי מחלק את הקו שלו בין הנהגים עד שיממצא לו מחליף,

כנראה נפלת על חלאה שמלכלך עליינו (ציבור נהגי המשאיות) ומוציא לנו שם רע בהתנגות שלו,

נהגים כאלו אסור להם לעבוד נקודה!

רק יש בעיה, - בארץ יש מחסור עצום בנהגים (אוטובוסים, משאיות, והסעות)

אני מקווה שיהיה טוב והתעלומה תיפתר,

בכל מקרה הוא אשם, בין אם ברשלנות שלא עמד ליד המשאית בתדלוק במקרה הטוב,

ובין אם בגניבה במקרה הרע,

בהצלחה בפיתרון המקרה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
אני לא יודע מה מו מי,

אני רק יודע שאני בתור נהג משאית שעשה מאות ק"מ ביום, בכל תידלוק הייתי דבוק כמו עלוקה למשאית,

שאף אחד לא יגע לי בה או יגנוב לי סולר, - הסולר היום הוא מצרך יקר, ויש מצב שהבחור שלך גונב,

אם במידה וימצא שהוא אכן גנב, תגיש נגדו תלונה במשטרה + תביעת נזיקין אזרחית,

אולי זה מה שיחזיר לך את הנזק הכלכלי, - אם כי לא מיד, אך זה עדיף מכלום,

בתור נהג משאית לשעבר (באופן עצמאי ושכיר) אני יכול לומר לך שגם אם נורה נשרפה לי קצין הבטיחות היה יודע מזה,

כנראה שהבחור שלך ניסה לעשות כסף קל,

אם אני הייתי אתה הייתי מפרסם מודעה בעיתון ובמקביל שולח את הנהג לחופשה ללא תשלום

עד שיתבררו הדברים - 90 ליטר לא הולך ברגל,

לגבי הקו חלוקה של אותו נהג, הייתי מחלק את הקו שלו בין הנהגים עד שיממצא לו מחליף,

כנראה נפלת על חלאה שמלכלך עליינו (ציבור נהגי המשאיות) ומוציא לנו שם רע בהתנגות שלו,

נהגים כאלו אסור להם לעבוד נקודה!

רק יש בעיה, - בארץ יש מחסור עצום בנהגים (אוטובוסים, משאיות, והסעות)

אני מקווה שיהיה טוב והתעלומה תיפתר,

בכל מקרה הוא אשם, בין אם ברשלנות שלא עמד ליד המשאית בתדלוק במקרה הטוב,

ובין אם בגניבה במקרה הרע,

בהצלחה בפיתרון המקרה,

ונניח שהיה עומד ליד המשאית .

כמה דלק לדעתך היה נשפך עד שהיה מספיק להגיב ולקפוץ על האקדח התדלוק כדי לעצור את זרימת הדלק ?

פורסם

אולי 2 ליטר..

ואתה יודע מה? אם הנהג בסוף היום לא בא לדווח על 90 ליטר ומעלה (אנחנו בנקודת הנחה שהמיכל היה ריק לגמרי ודיי בטוח שלא) שנשפכו אז אני אישית חושב שמשהו פה מסריח.

חוץ מזה אני חוזר ואומר שתנסו רק לדמיין 90 ליטר נשפכים ואף אחד לא שם לב לזה... נו באמת.

פורסם

טוב. משהו פה מסריח.

מבחן האדם הסביר אומר - מה אדם נורמאלי, אדם מן השורה היה עושה במקרה ו...

1. בכניסה לתדלוק - האדם הסביר לא ישאיר את הרכב ללא השגחה וילך לקנות בחנות. גם מחשש של ניבה וגם מחשש לנזק (שפיכת סוכר או כל דבר הרסני אחר).

2. במקרה ואקדח התדלוק קפץ מהפיה והדלק מתחיל לזרום - באקדח הכי גדול שיש בתחנות דלק היום בשניה זורמים עד שני ליטרים. תקנו אותי אם אני טועה.

זמן התגובה של אדם ממוצע יהיה שלוש, ארבע, חמש שניות גג. ז"א המקסימום שילך מהדלק זה 15 ליטר בהגזמה. פה נשפכו פי 6!

3. במקרה והאקדח לא נפל, אבל הדלק ממשיך לזרום, פה זמן התגובה יהיה גם גג 5 שניות, ולכן לא סביר שכמות של 90 ליטרים תישפך תוך זמן כ"כ קצר.

4. מדי פעם מישהו מציץ במצלמות. אם אמרנו שמהאקדח הגדול ביותר יזרמו עד שני ליטרים בשניה, הרי שאנחנו צריכים כאן 45 שניות בערך כדי להוציא 90 ליטרים. מי שצופה במצלמות כבר יבחין לבד שיש רכב שנוזל ממנו דלק או אקדח עם מעצור דלקן משתולל (על משקל מאג משתולל 8)). לכן זה גם לא סביר. גם אם אף אחד לא מסתכל במצלמות, מישהו שנכח במקום (ובטוח היה מישהו) היה שם לב.

אני ממליץ לך לגשת עם החשד הזה למשטרה, הם יחקרו. במקביל ש לעו"ד לבחינת הגשת תביעה על רשלנות [המורכבת משלושה תנאים מצטברים: 1. היתה חובת זהירות - חובת הזהירות כדי למנוע מהדלק להישפך בכל מצב; 2. חובת הזהירות הופרה - הדלק נשפך באשמת אחד הצדדים (זה שהמשטרה תגיע אליו כאשם); 3. נגרם נזק - נגרם נזק כספי לבעלי הרכב, וגם נזק סביבתי.].

זה לא יהיה קל ולא יהיה קצר. אבל זה יהיה שווה את המאמץ.

אלרואי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

1. אני מצטער לעדכן אותך אבל האדם הסביר בהחלט יכנס לחנות הנוחות כדי לקנות משהו. גם אני לפעמים משאיר את הרכב בתידלוק וכמוני עוד אחוז גדול מהאוכלוסיה. בינתיים - אפס גניבות ואפס הכנסות סוכר (למה שמישהו יעשה את זה??)

2. הנהג טען מלכתחילה שהור נכנס לחנות הנוחות כדי לקנות אוכל. הוא טען שהוא היה שם 5 דקות, בהחלט זמן מספק כדי שישפכו עשרות ליטרים.

3. האקדח בטוח לא נפל - במקרה כזה הוא לא היה קולט את הדלקן והיה נעצר. מה שקרה לטענת הנהג זה שהדלק נשפך והאקדח לא עצר את פעולתו.

4. אם אתה חושב שמסתכלים על המצלמות בכך זמן נתון אתה טועה. בדרך כלל מסתכלים על המצלמות מתוך שיעמום או כאשר יש מקרה חריג. גם שמסתכלים, לא בטוח שיראו נזילה של דלק ממיכל מסויים. אל תשכח שהמיכל נמצע במרחק של חצי מטר מהקרקע ומוסתר על ידי עמדת התידלוק.

אם אתה חושב שהמשטרה תפתח בחקירה עקב העובדה שיש לנו תידלוק חורג - אתה טועה ובגדול. המשטרה יעשו בדיוק כלום.

דרך אגב, ההנחה שלי היא שלא נשפך 90 ליטר אלה 125. המיכל אף פעם איינו ריק לחלוטין כשמתדלקים.

ובכללי - קודם כל תודה על העזרה ועל העצות. בקשר לנהג - המסקנות כבר הוסקו וכרגע יש נהג אחר בחפיפה.

אין לי מה לחייב את הנהג כיוון שזה בניגוד לחוק - אני לא יכול לקנוס אותו על רשלנות בעבודה.

גניבה היא אפשרית אבל לא פשוטה כיוון שהאקדח אמור להיות תקוע במשאית כל הזמן כדי שהדלקן יאשר אותו. בשביל גניבה הוא יצטרך לחתוך את החבקים שמקבעים את הטבעת, לשחרר אותה, לשם אותה באופן ידני על משאית אחרת או על גריקנים ובסוף לסדר את הכל בשביל שלא יראו מה שנעשה. כמו שאמרתי - אפשרי אך לא סביר. גם אם הוא גנב - כרגע אין לי דרך להוכיח את זה.

פורסם
טוב. משהו פה מסריח.

מבחן האדם הסביר אומר - מה אדם נורמאלי, אדם מן השורה היה עושה במקרה ו...

1. בכניסה לתדלוק - האדם הסביר לא ישאיר את הרכב ללא השגחה וילך לקנות בחנות. גם מחשש של ניבה וגם מחשש לנזק (שפיכת סוכר או כל דבר הרסני אחר).

2. במקרה ואקדח התדלוק קפץ מהפיה והדלק מתחיל לזרום - באקדח הכי גדול שיש בתחנות דלק היום בשניה זורמים עד שני ליטרים. תקנו אותי אם אני טועה.

זמן התגובה של אדם ממוצע יהיה שלוש, ארבע, חמש שניות גג. ז"א המקסימום שילך מהדלק זה 15 ליטר בהגזמה. פה נשפכו פי 6!

3. במקרה והאקדח לא נפל, אבל הדלק ממשיך לזרום, פה זמן התגובה יהיה גם גג 5 שניות, ולכן לא סביר שכמות של 90 ליטרים תישפך תוך זמן כ"כ קצר.

4. מדי פעם מישהו מציץ במצלמות. אם אמרנו שמהאקדח הגדול ביותר יזרמו עד שני ליטרים בשניה, הרי שאנחנו צריכים כאן 45 שניות בערך כדי להוציא 90 ליטרים. מי שצופה במצלמות כבר יבחין לבד שיש רכב שנוזל ממנו דלק או אקדח עם מעצור דלקן משתולל (על משקל מאג משתולל 8)). לכן זה גם לא סביר. גם אם אף אחד לא מסתכל במצלמות, מישהו שנכח במקום (ובטוח היה מישהו) היה שם לב.

אני ממליץ לך לגשת עם החשד הזה למשטרה, הם יחקרו. במקביל ש לעו"ד לבחינת הגשת תביעה על רשלנות [המורכבת משלושה תנאים מצטברים: 1. היתה חובת זהירות - חובת הזהירות כדי למנוע מהדלק להישפך בכל מצב; 2. חובת הזהירות הופרה - הדלק נשפך באשמת אחד הצדדים (זה שהמשטרה תגיע אליו כאשם); 3. נגרם נזק - נגרם נזק כספי לבעלי הרכב, וגם נזק סביבתי.].

זה לא יהיה קל ולא יהיה קצר. אבל זה יהיה שווה את המאמץ.

אלרואי.

המשטרה לא תברר עם אף אחד מי שפך 700 שח דלק , וגם לא תברר מי גנב 700 שח דלק.

מכל ההסבר שלך אני מבין שבעל התחנה אחראי לפחות ל15 ליטר דלק ?

• תוכן חדש...