Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:-o שלום

יש לי ספק 12V מאחורה (בבגאג') ורציתי לדעת אם זה אפשרי לבטל את המתח כשהאוטו כבוי....

כשאני מוציא את המפתח מהסוויץ' הוא עדיין מקבל כוח וזה כמובן לוקח לי מהמצבר:?, איך גורם לו לקבל כוח רק כשהסוויץ על POWER ומעלה. כמו הרדיו דיסק?

אני שוב- מדבר רק על האחורי שבבגאג', הקדמי לא מפריע לי בכלל.

JL Audio

פורסם
כל עוד לא מחובר שום דבר לשקע 12 וולט, אין צריכת זרם מהמצבר.

אבל כן מחובר ואני לא רוצה שיפעל כשהאוטו כבוי (כשהמפתח לא בסוויץ')

JL Audio

פורסם

אז צריך לחבר את השקע דרך ממסר, כשהפיקוד לממסר יהיה מתח אחרי הסוויץ', נדרש ידע בסיסי בחשמל, כדי לבצע את השינוי הזה.

פורסם
האם השקע של 12 וולט בתא המטען הינו מקורי הוא התקנה מקומית ?

כן, אני מניח, בכל המכוניות יש שקע 12V מאחורה לא? בכל אופן לשאלתך, כן זה לא נעשה ידנית.

אז צריך לחבר את השקע דרך ממסר, כשהפיקוד לממסר יהיה מתח אחרי הסוויץ', נדרש ידע בסיסי בחשמל, כדי לבצע את השינוי הזה.

כמה יעלה לי לעשות את זה במוסך?:?

JL Audio

פורסם

לא בכול רמת גימור (איבזור) של פולו או גולף קיים שקע מתח של 12 וולט בתא המטען.

איזה צרכן אתה מחבר לשקע וכמה זרם הוא צורך ?

תשמ'ע...אין היום הרבה חשמלאים מקצועים שמתעסקים בהתקנות מסוג זה.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא בכול רמת גימור (איבזור) של פולו או גולף קיים שקע מתח של 12 וולט בתא המטען.

איזה צרכן אתה מחבר לשקע וכמה זרם הוא צורך ?

תשמ'ע...אין היום הרבה חשמלאים מקצועים שמתעסקים בהתקנות מסוג זה.

ובכן- זה השימוש-

http://www.ebay.com/itm/230765500635?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

2 זוגות לדים (4 לדים)

הכוללים: כל זוג- חיישן שמע (Music Sensor)- כשהוא מזהה רעש הוא מדליק את הלדים לפי רמת הרעש:

לגבי הצריכה אני לא יודע, אבל קניתי מפצל 12V, ואליו מחוברים 2 הזוגות (4 לדים, ו2 חיישני שמע)

JL Audio

פורסם

אני מעריך שצריכת הזרם היא בסביבות 100-200 מיליאמפר כאשר הלדים דולקים לכן אין לך צורך בהתקנת ממסר.

כאשר אתה לא מדליק את מערכת השמע או לא קיים רעש בסביבה הלדים לא אמורים לדלוק נכון ? או שהם נדלקים גם כאשר אתה לא נמצא ברכב ?

למה אתה חושב שהלדים גומרים לך את המצבר ?

פורסם

מצטרף לשאלה של מרק10

אני מבין שיש לך מין אקולייזר כזה שמדליק

את הלדים לפי עוצמת השמע של הסביבה (שלרוב מגיעה מהרמקולים)

בהנחה ואתה לא חונה בתוך דיסקוטק עם בגז' פתוח,

למה שהלדים בכלל ידלקו?

וכל עוד רק "המעגל" החשמלי שם מקבל מתח שהרכב כבוי,

לא נראה לי שיש צריכה שמזיזה למצבר

פורסם

צודק- אתייחס לכל שאלה באופן אישי גם אם היא חוזרת על עצמה בפוסט הבא.

אני מעריך שצריכת הזרם היא בסביבות 100-200 מיליאמפר כאשר הלדים דולקים לכן אין לך צורך

בהתקנת ממסר.

כאשר אתה לא מדליק את מערכת השמע או לא קיים רעש בסביבה הלדים לא אמורים לדלוק נכון ? או שהם נדלקים גם כאשר אתה לא נמצא ברכב ?

למה אתה חושב שהלדים גומרים לך את המצבר ?

כשאני פותח תדלתות הלדים נדלקים ז"א שהרגישות היא בינונית-מינוס, אם יצפרו ליד האוטו אני מניח שהוא ידלק (:oops:), ליד הבגאג' לפחות.

הלדים נדלקים בכל מצב שנתון רעש, גם אם האוטו כבוי סגור ונעול, ושוב כמו שציינתי יצפרו לידו הלדים ידלקו אני מניח (תלוי כמה קרוב וכו', אבל זה פחות קריטי לדעתי) העניין הוא שצריכת החשמל זהה בין אם האוטו דלוק או לא. ולכן פחדתי קצת על המצבר.

למה אני חושב שהלדים גומרים לי את המצבר?

כרגע האוטו לא בתנועה מסיבות כאלה ואחרות, ואני צריך להניע אותו אחת ליומיים, כדי לשמור על המצבר חי, עקב ההתנעה המצבר נטען, אני לא יודע כמה, ובגלל שאני לא יודע כמה הלדים לוקחים, חששתי על המצבר שלא נטען "מספיק" ולא יחזיק לי ליום הבא שאצטרך להתניע, וכך הלאה

מצטרף לשאלה של מרק10

אני מבין שיש לך מין אקולייזר כזה שמדליק

את הלדים לפי עוצמת השמע של הסביבה (שלרוב מגיעה מהרמקולים)

בהנחה ואתה לא חונה בתוך דיסקוטק עם בגז' פתוח,

למה שהלדים בכלל ידלקו?

וכל עוד רק "המעגל" החשמלי שם מקבל מתח שהרכב כבוי,

לא נראה לי שיש צריכה שמזיזה למצבר

כמו שציינתי, אני מניח שאם יצפרו קרוב מדי אז הלדים ידלקו בקטנה, בכל זאת, כשאני פותח את הדלת וגם את הבגאג' הלדים נדלקים (אני מדבר על הדלתות האחרויות אף פעם לא שמתי לב לגבי דלק הנהג), אבדוק במידה ותרצו... :lol:

JL Audio

פורסם

קצת סדר בדברים לא יזיק.

כאשר הלדים לא דולקים המעגל ממשיך לצרוך זרם מסויים בגלל החיישנים, זרם זה בדרך כלל מאוד נמוך ולכן זה לא מהווה בעיה.

המצבר נפרק גם פריקה עצמית מאוד איטית של כ-5 אחוז לחודש גם אם לא תחבר למצבר שום צרכן.

מחשבי הרכב השונים+אזעקה+קודן גם הם צורכים זרם מסויים כאשר הרכב לא מונע.

בכול מקרה אם אתה רוצה לשמור על מצבר תקין וטעון אני מציע לך לבצע נסיעה קצרה מחוץ לעיר ולא לנסות 'למלא' את המצבר כאשר הרכב בסל"ד סרק.

אני מקווה שיש לך כבלים בתא המטען למקרה הצורך.

פורסם
קצת סדר בדברים לא יזיק.

כאשר הלדים לא דולקים המעגל ממשיך לצרוך זרם מסויים בגלל החיישנים, זרם זה בדרך כלל מאוד נמוך ולכן זה לא מהווה בעיה.

המצבר נפרק גם פריקה עצמית מאוד איטית של כ-5 אחוז לחודש גם אם לא תחבר למצבר שום צרכן.

מחשבי הרכב השונים+אזעקה+קודן גם הם צורכים זרם מסויים כאשר הרכב לא מונע.

בכול מקרה אם אתה רוצה לשמור על מצבר תקין וטעון אני מציע לך לבצע נסיעה קצרה מחוץ לעיר ולא לנסות 'למלא' את המצבר כאשר הרכב בסל"ד סרק.

אני מקווה שיש לך כבלים בתא המטען למקרה הצורך.

אכן יש לי, האוטו יוצא לסיבובים מדי שבועיים. לסופש, לפעמים ארוכים לפעמים פחות עד כה לא הייתה בעיה במצבר, אם אתה אומר שגם בחיבור רציף של הלדים הם לא יצרכו הרבה והמצבר יוכל להישאר באותו מצב + הצריכה החדשה של הלדים, זה מצויין!

JL Audio

• תוכן חדש...