Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ושוב אני טוען,

לא יתכן כי הוספת קבל לשקע המציא או לכל מקום ברכב בין הדקים (+) ל(-) שיגרום לחיישן הדלק לזייף!

אם הדבר היה נכון, היה קטסטרופה! לך תדע איך ישפיע כל צרכן אחר שיחובר לשקע הזה...

תתאר לך מצב שבו אני מחבר מטען לטלפון סלולרי שעשה קצר או משהו כזה, ופתאום כרית האויר תפעל לי...

אין קשר בין החיישנים לבין שקע המצית.

כל מה שאתה טוען הוא נכון אך ורק אם נחבר את הקבל אל מערכת המשוב (בטור או במקביל) של החיישן.

אז אני שולל חד משמעית השגיאה בקריאת הנתונים של החיישן.

אז מה שנשאר זה או שהמשתמשים שקרנים והנתונים שהם מדווחים לא נכונים.

לחילופין יתכן וזהו פרסום מטעה על מנת לקדם מכירות.

או שבאמת הדבר עובד ותרם קיבלתי הסבר כיצד זה קורה.

האם יש כאן מישהו בפורום שניסה והשתמש בקבל זה או אחר וראה שינוי ONLINE בצריכת הדלק העדכנית של הרכב???

פורסם

וואו, איזו עירבוביה. אמנם עבר לא מעט זמן ממתי שעסקתי בפיתוח של מערכות אנלוגיות (גם מדידה וגם הספק) אבל נשאר עוד משהו בקלוואסה:-P

-לפי התמונה זהו קבל אלקטרוליטי מגולגל ("חבית") סטנדרטי עם ESR ממש לא נמוך ובעצם מחובר במקביל למצבר/אלטרנטור כקבל ByPass. מכל בחינה מעשית הוא נטול השפעה במערכת החשמל המדוברת:

*עקב ה ESR שלו הוא לא ידעיך ספייקים.

*עקב המיקום שלו ובתוספת ההשראות הטפילה של המוליכים בין השקע למערכת (המיסתורית, איזו?) בה הוא אמור לטפל הוא לא ידעיך ספייקים.

*עקב הקיבול הייחסית נמוך (2200 מיקרו) וצריכת הזרם הגבוה של רוב מערכות הרכב (> 1 אמפר) ההשפעה שלו כקבל ByPass זניחה

*עקב המתח הנמוך (16 וולט) קבל זה יפרץ/יזלוג בטמפרטורות גבוהות יחסית הקיימות ברכב (אני מדדתי 70 מעלות ברכב בזמן פיתוח מערכת מסויימת) ושלא נדבר שלאחר מספר שנים הפרמטרים של מתח, קיבול ודליפה יהיו נמוכים מהמוצהר עקב הזדקנות.

קח דוגמא ונסה לבין לפיה:

קח גנרטור שיש במעבדה. חבר לגנרטור במוצאו קבל. חבר קבל אחר. יש שינוי באופן הפעולה של הגנרטור? לא!

יש מפל מתח של הגנרטור? לא. כן, מחוללים מעבדתיים הם בעלי עכבת יציאה של 50 אוהם, קבל המייצג עכבה נמוכה (לפי התדר הנבחר) יגרום לנפילת מתח.

יש מפל זרם של הגנרטור? לא.

תוכל לראות שינוי רק ע"י בחון מקוזז אבל בכל זאת אין שום שינוי על אופן פעולתו של הגנרטור.

יש שינוי באופן הפעולה של הגנרטור? למיטב זכרוני יהיה שינוי בהספקים הריאקטיביים שהוא נותן לך עקב שינוי עכבה קיבולית-שיתורגם למשולש הספקים שונה. מפל מתח על הגנרטור? לא יהיה. לא יהיה מפל זרם על הגנרטור, אך יחול לך שינוי על העומס. בהנחה כי הגנרטור הוא אלטרנטור אז משולש ההספקים אכן ישתנה עקב תוספת העכבה הריאקטיבית ובנוסף מתח הגנרטור ישתנה.

הגעת סוף סוף לנקודה שאני מנסה להסביר! :grin:

מתבצעת כאן הוספת שגיאה מכוונת לקריאת תצרוכת הדלק עקב שינוי פרמטרי המעגל. עכשיו חיישן הדלק מדווח שיש תערובת דלק נמוכה יותר-דבר שגורם למחשב הרכב להציג מידע שגוי ועקב כך לתזמן את ההצתה באופן שונה-דהיינו להקדים או לאחר אותה. יתקנו אותי חכמי הפורום אם צריך-אבל עכשיו כאשר חיישן הדלק מראה שיש תערובת ענייה יותר ואתה לוחץ יותר על הגז-אתה בעצם מציף את המערכת בעודף של דלק שלא מוצת ומקצר את חיי משאבת הדלק. במידה ואתה לא לוחץ על הגז אז נוצר מצב שבו ההצתה מתפספסת והמנוע מתחיל להשתנק. קבל ByPass כמתואר לא ישנה שום פרמטר של שום חיישן, רוב החיישנים עובדים במתח נמוך (בזמנו זה היה TTL סטנדרטי, 5 וולט) ואספקת המתח אליהם עוברת דרך מייצב פנימי ופילטרים.

עירבבת מספר דברים (נכונים) כדי להגיע להעלות טיעון אשר אינו נכון

אני מצרף לך גרפים של מגבר אודיו LM386. אמנם זהו לא חיישן, אך מגברי אות מן הסתם יש גם ברכב או בחיישנים. לשם הדיון בוא תסתכל בבקשה על השינוי בהגבר המתח לעומת השינוי בתדר, עם קבל ובלי קבל וראה את השינוי, ובוא נחשוב ביחד-חיישן חמצן שפולט אות בגודל של כמה מיקרו וולטים, ומחובר למגבר אות שמגביר את המתח לכמה וולטים, ומשגר אותם למחשב הרכב-ופתאום השתנה לו הקיבול שמחובר אליו ואז משתנה ההגבר שלו. אותו מגבר פתאום יוציא לך פלט אחר למחשב הרכב. האם אתה יורד לסוף דעתי או לא בדוגמה הזו? הדוגמה נכונה לחלוטין אך חיבור לשקע המצית אינו חיבור לקו חיישן.

עוד חלק ממסמך שאני מצרף לך-checklist נדרשים לחיבור מעבד. וראה איזה פלא-היצרן דורש חיבור של קבלים בגודל מסויים על מנת לאפשר פעולה תקינה של המעגל. עכשיו בוא ותגיד לי מה יקרה אם לא נחבר את הקבלים הנדרשים או שנחבר קבלים בגודל שונה? :razz:שמת לב כי היצרן דורש למקם אותם קרוב ככל האפשר לפרוססור? ד"א, קבלי ByPass דורשים לעיתים הגדרות יחודייות כגון סוג ומבנה (הקבל האלקטרוליטי בשירטוט הוא טנטלום או אלומניום יבש, הקבלים הקטנים נדרשים להיות מדגם MKP למיטב זיכרוני). קבל ByPass הממוקם אי אלו מטרים מהעומס שלו לא ממש יתפקד.

תרשו לי לסכם את הנושא: קישקוש מוחלט.
פורסם

תודה רבה!

ובכן כשהגענו למסקנה כי העניין הוא קשקוש מוחלט,

איך אנשים מציגים כי המחשב רכב, מראה תוצאות טובות בצריכת הדלק?

שקר מוחלט? קידום מכירות?

פורסם

פשוט:

הדרך הפשוטה ביותר היא אכן לשקר, ובגדול. זו בעצם שיטת "מצליח" יעילה, אם אם הרוכש מחזיר את ההתקן בטענה כי הוא אינו פועל אז מוחזר לו התשלום, למשווק זה: סה"כ רווח = סה"כ הפסד = סה"כ 0. אם אם הרוכש לא מחזיר את ההתקן אז המשווק מרוויח.

אני לא יודע כיצד "אנשים" מציגים כי מחשב הרכב מראה תוצאות טובות בצריכת הדלק. אך ברגע שתמצא מישהו כזה בארץ אשמח לבדוק זאת עם הסקופ והפלוק שלי ואז נוכל לבדוק אם הטיעון נכון.

פורסם

חיבור לשקע המצית אינו חיבור לקו חיישן, וזה נכון-אך ברכבים החדשים חיבור לשקע המצית כבר כמעט לא קיים ויש דגמים שמעדיפים לשים חיבור 12V שניתן לחבר אליו צרכנים, אני מניח שאמורה להיות איזו הגנת זרם כלשהי-ולא רק פיוז.

לגבי החישנים-למיטב ידיעתי התחילו מעבר מTTL לכיוון ה CMOS וה NMOS שיכולים לעבוד במתחים שונים ולא רק 5V.

בסופו של דבר, אני מסכים עם haim_gds-הנושא הוא קשקוש מוחלט.

פורסם

בנוסף לנכתב שהקבל זניח ומחובר במקביל למצבר ולא שייך לcanbus כל מה ששייך לשיפור כופל הספק קיים רק בזרם חילופין! וכיוון שמדובר בזרם ישר אזי אין שום השפעה על הורדת העומס מהאלטרנטור שלא כמו בזרם חילפין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...