Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סראק, לא ברור לי מדוע ההוצאה אצלכם כל כך גבוהה. אני גר בחיפה, בנין של 12 קומות ו-36 דירות, עם 2 מעליות, מערכת מיים מסובכת עם מספר משאבות וכמובן כל מה שיש בכל בניין. בניגוד לכם הניהול מבוצע ישירות על ידי ועד הבית (תמיד יש 1-2 פנסיונרים שעושים את העבודה באהבה). תשלומי הועד הם 300 ש"ח לדירה לחודש, ולא השתנו מאז הכניסה לדירה, ולועד יש תמיד רזרבה לתיקונים דחופים, מעולם לא ביקשו מאיתנו תוספת לצרכים לא מתוכננים. אם אתה משלם סכום כפול בבניין של למעלה מ-50 דירות יש צורך לבדוק את העלויות אפילו אם המנקים מקבלים משכורת של מרכז הארץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה לקנות דירה?, עדיף לשלם למישהוא שכירות במקום להתחיל לשלם על משהו שהוא שלך?, אני גם בן 24 וכמה ימים וקניתי דירה שלי כי לא משתלם לשלם למישהוא ואפילו יותר מאשר לרכוש דירה משלך אם יש באפשרותו לקנות.

עמדתי באותה דילמה לפני קצת פחות משנה כשקניתי את הדירה ובחרתי במיקום מרוחק יותר אבל דירה טובה יותר ומהקבלן, וגם הבנין שלי עובד על כביש מהיר הכי עמוס בקנדה.

האמת הדירה היא בקומה 35 ולא שומעים כלום מבחוץ בגלל בידוד רעשים טוב, אבל כשראיתי דירות בקומות נמוכות גם לא הייתה בעיה של רעש כלל, הבנין נמצא 100 מטר מהכביש ולא 250 ובכל זאת אני מאוד מרוצה, גם מבחינת הנוף (בלי קשר לקומה) אני נהנה לראות את הכביש תמיד יש תנועה ולא משעמם ואישית אני אוהב מאוד.

אני רואה את הדירה בתור השקעה ובתוך שנתיים אני מתכוון למכור כי המחיר עולה בקצב טוב כי האיזור חדש והפיתוח עושה את שלו כולל בנית תחנת רכבת תחתית במרחק 70 מטר מהבית.

אז כשהכל מוכן המחיר ממש יזנק.

כל אחד והחישובים שלו, גם ככה אתה לא עובד בהרצליה או כפר סבא, אז לדעתי עדיף ללכת על כפר סבא, הרגשה של בניין חדשה שונה בהרבה מבנין ישן לפחות אצלי זה ככה.

315681_2446863100543_1520894421_2632367_893336735_n (1).jpg

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

אני משוחד, גר בכפר סבא וחושב שכפר סבא עדיפה על הרצליה.

אולי לא ידוע לך, אבל השכונה החדשה היא ענקית, ויש דירות חדשות בשפע במרחק משמעותי מכביש 4 .

ישה נתן לך עיצה טובה. גור ברחובות בשכירות, ואם אתה רוצה , תשקיע בדירה בהרצליה \ כפר סבא ותשכיר אותה.

בהצלחה

יהודה

פורסם

קנה את הדירה בכ"ס ותשכיר אותה !

בכסף שתקבל תשכור דירה היכן שאתה באמת מעדיף לגור עכשיו.

בעתיד תוכל למכור ברוות גדול יותר את הדירה בכ"ס או לעבור אליה כי תרצה/תצטרך.

כך אתה נהנה משתי העולמות.

תכלס כיוון שאתה עדיין מאוד צעיר וללא צורך בבסיס קשיח סביב ילדים (בית ספר/חברים) הרי שהרכישה היא בעיקר לצרכי השקעה ונוחות ולא בגלל צורך קיומי - לכן תוכל להרשות לעצמך את המשחק של השכרה דו צדדית

פורסם

ולאיציק - אם אתה איש ועד הבית חסרה לי בתחשיב שלך הוצאה חיונית - ביטוח ועד הבית (חבות מעבידים, צד ג' ועוד כמה פריטים). ביטוח ועד הבית של הבנין שבו אני גר עומד לשלם לכמה דיירים סכומים גדולים - כנראה למעלה מ-100 אש"ח - בגלל נזקי פיצוץ בצנרת המשותפת של הבנין. לא כדאי להשאיר נושאים כאלה בלי כיסוי.

תודה לאל התיק איננו אצלי כבר מעל חצי שנה, לכן אין לי מושג מה הם עשו בעניין הביטוח.

גם שנים קודמות לא רצו מהר לעשות ביטוח מאחר והצנרת המשותפת לכל הבניין (הזנת מים בסיסית) עוברת בחדר המדרגות, ובכל קומה יש 2 שעוני מים ומשם צנרת SP לתוך הדירות. במקרה של תקלה\נזילה, הדירות לא ינזקו.

הצנרת שכן משותפת לדירות היא צנרת מים של מערכת סולארית שעוברת בחדרי השירות והיא חשופה לעין (מגג הבניין ועד לדירת גן בקומת קרקע). הנזקים מכזה דבר הם זניחים במידה וקיימת נזילה (צנרת חשופה, איתור קל ומעט מאוד נזק במקרה של נזילה כי אין לזה הרבה לאן להתפשט).

איציק, המשאבה שהרכבתם היא כנראה Ip56 או פחות. בפעם הבאה חפש משאבה ip67 או 68. הן

יוכלו לעבוד גם כשהן טבולות במים בלי להינזק.

הכל יכול להיות. המשאבות שהיו והאחרונה שהותקנה הן לכעורה נגד מים. חיבורי החשמל, הקופסא עצמה - הכל עם גומיות נגד חדירה של מים. למרות זאת, הן לא שרדו יותר משנה-שנתיים.

למשאבה הנוכחית אילתרתי כיסוי פלסטיק של מיכל שהיה בעברו נוזל קירור (5 ליטר :lol:) ומאז המשאבה מוגנת ועובדת נהדר (מעל שנתיים כבר, טפו טפו טפו).

בבניין גבוה חייבים להחזיק משאבות למים, אחרת הם לא יגיעו לקומה 10. אני יכול לומר לכם, שבבניין שלי, שהוא רק 7 קומות, החשמל לבד המשותף (ואצלנו יש 8 דיירים בקומה, שתבינו, זה אמור להיות זול) מגיע ל 160-210 שקל בחודשיים לכל דייר לצריכת חשמל משותפת (משאבות, חימום, חניון תת קרקעי, תאורה ומעליות).

תראה, בבניינים עם הסקה (חימום) זו אכן בעיה. לא שמעתי על מקרים כאלה קיצוניים שכל דייר משלם עוד 160-210 שח לחודשיים רק על "חשמל בצריכה משותפת" (לא נתקלתי בכזה דבר, אצלנו יש חשבון חשמל נפרד ללובי\מעלית\תאורה\תאורת חדר מדרגות).

אין ספק שרמת החיים בבניינים חדשים (או מגדלים) היא אחרת וזה בא לידי ביטוי בדמי האחזקה. אנשים לא יכולים לקבל 200% שירות, מלצמות אבטחה בכל חור, לא להתעסק עם וועד הבית - והכל בחינם. הם משלמים על זה עם ריבית דה ריבית ובגלל זה המחירים נושקים ל 950 שח על דירות שאתה מדבר עליהם. ככה זה בחיים, גם "ליסינג" עולה ברוב המקרים יותר כסף מהלחזיק אוטו פרטי - אותו הדבר גם כאן.

מצד שני, יש (פה ושם) בניינים חדשים, קטנים ואיכותיים, שיש בהם וועד בית והמחיר הוא סביבות ה 300 שח לחודש (בדוק).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני בעד הרצליה (זאת גם הבחירה שלנו), וחושב שבמקרה הגרוע למצוא שוכר בהרצליה קל משמעותית מלמצוא שוכר בכפר סבא.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ההבדלים בין כפר סבא להרצליה לדעתי גדולים מאוד.

קל למי שגר בכפר סבא לחשוב שלו.

קל למי שגר בשניהם או עבר מאחד לשני - להבין שההבדל תהומי.

(אשתי היתה כנ"ל - גרה בכפר סבא כל הילדות , עברה להרצליה בעקבותי - בהתחלה התלוננה קצת - אבל אחרי שיש לך אוטו בהרצליה - אין בכלל מה להשוות. והרמה של העיר היא בכלל משהו אחר לגמרי).

עוד נקודה לגבי הבניין שאחי (פותח השרשור) מדבר עליו - הבנין אמנם בין 35-40 שנה - אבל שופץ ועם מעלית (כמדומני) , מחסן וחניה בטאבו - באחד האיזורים הטובים בהרצליה העיר.

(לא שאני נוקט דעה חד משמעית - השאלה היא אכן קשה , וגם אני לא יודע מה בדיוק כדאי)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
תודה לאל התיק איננו אצלי כבר מעל חצי שנה, לכן אין לי מושג מה הם עשו בעניין הביטוח.

גם שנים קודמות לא רצו מהר לעשות ביטוח מאחר והצנרת המשותפת לכל הבניין (הזנת מים בסיסית) עוברת בחדר המדרגות, ובכל קומה יש 2 שעוני מים ומשם צנרת SP לתוך הדירות. במקרה של תקלה\נזילה, הדירות לא ינזקו.

הצנרת שכן משותפת לדירות היא צנרת מים של מערכת סולארית שעוברת בחדרי השירות והיא חשופה לעין (מגג הבניין ועד לדירת גן בקומת קרקע). הנזקים מכזה דבר הם זניחים במידה וקיימת נזילה (צנרת חשופה, איתור קל ומעט מאוד נזק במקרה של נזילה כי אין לזה הרבה לאן להתפשט).

אני טיפה בורח מנושא השרשור, אבל ביטוח זה לא רק לנזילות מים - זה גם ביוב, וגם מנקה או אורח שמחליק ושובר רגל, או שריפה ועוד הרבה נזקים אפשריים. תביא בחשבון שאם הבניין לא מבטוח הנזק יתחלק בין הדיירים. אתה לא רוצה להתסבך עם פיצויים למישהו ששבר רגל - זה דומה לנהיגה ללא ביטוח חובה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אחרי שברחנו מנושא השרשור לסוגי משאבות מים ...

ואכן לא קשור כלל לשרשור אבל צודק sperial בנושא ביטוח צד ג' בגין כל אחד שכף רגלו דורכת במתחם הבניין כולל בחניה וחבות מעבידים לגנן למנקה ולשאר בעלי תפקידים המועסקים על ידי הוועד ( אפילו אם הם עצמאיים )

וכן גם על עץ הגדך במגרשכם שנפל בסערה על רכב שחנה מחוץ לבניין של אדם זר.

וזה רק חלק מהדוגמאות האפשריות לתביעות כנגד דיירי הבניין /וועד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...