Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר קריאה בויקיפדיה לא ממש הסכלתי בעניין.

לכן יש לי כמה שאלות,מהו השימוש חוץ מהגברת כלי נגינה? האם האו משמש גם להגברת רמקולים לרכב או שכאן אני טועה,כי אני רואה הרבה פעמים מגברי מנורות למכירה והמחירים גבוהים בטירוף.

רציתי לדעת למה הם משמשים והאם הם בכלל קשורים לעולם הגברת הרכב.

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

אתה לא נירגע אתה הא :? .

בקיצור יא תח* הבנתי משם שזה משמש להגברת כלי נגינה,שאלה פשוטה היא האם אפשר להשתמש בזה בהגברת אלמנטים של רכב או שזה בכלל לא קשור,ומה רמת האיכות שמפיקים מגברים כאלו.

עריכה: חיפשתי ולא מצאתי משהו שיענה לי על השאלה.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

תחפש טוב תמצא.

ואם זה מגבר לרכב אז אני מאמין שזה מתאים לרכב.:shock:

בדר"כ המגברים האלו הם באיכות גבוהה והמחיר שלהם הוא לא זול יחסית יש להם יתרונו וגם חסרונות.

לילה טוב ג'ינו לך לישון :-P

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

שפופרת ואקום היתה האלמנט ההגברתי לפני המצאת הטרנזיסטור והמוליך למחצה.

חסרונותיו, של גודל, רגישות להלם ותנאי סביבה ונצילות נמוכה גרמו להכחדתו.

יש לו מספר יתרונות שלא מוטלים בספק כמו סף רעש נמוך מאוד, עיוות הרמוני אפסי וגם יכולת הגבר גבוהה מאוד (יש תחומים שעדיין משתמשים גם היום בשפופרות בתעשיות השונות).

מבחינת צליל תקבל צליל מאוד נקי חם ומלא ביחס למגבר עם מוליך למחצה.

ברבות השנים יכולות המוליכים למחצה השתפרה ויש הטוענים שבמגברים איכותים לא ניתן לחוש בהבדל. אלא שמגברי השפופרות כבר מיתגו את עצמם כמגברי עילית.

בכל מקרה, מגבר שכזה לא מתאים לרכב.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

דווקא נתון הTHD במגברי נורות הוא לרוב גבוה יותר אבל אחוז העיוות נמדד שם בהרמוניות כפולות וזה מתברר כגורם שהופך את הסאונד שלהם למאוד נעים לאוזן.

כמה ממגברי הנורות שיצא לי לשמוע דווקא היו חלק ממערכת מאוד קרה וצלולה לכן קשה לי לאמר שבהכרח למגבר נורות יהיה צליל "חם".

מה שכן - שיטת העבודה שלהם היא מאוד בזבזנית, קלאס A בלבד עד כמה שידוע לי וצריך לקחת בחשבון כאשר מיישמים מגבר כזה ברכב שהמצברים יגמרו מהר יותר ללא שינוי תשתיות.

יש מגברים שמשתמשים בהגברת נורות בצורה היברדית כמו למשל buttler audio שקדם המגבר הוא נורות אבל ההגבר מתבצע בעזרת מוספטים בני יומינו.

לתחום הרכב רואים מעט מאוד הגברת שפופורות - ג'נסיס עשו מהדורה מיוחדת, סאונדסטרים עד כמה שזכור לי הוציאו סדרה אחת שכזו, מילברט והיו עוד כמה אבל ממש מדובר בנישה מאוד קטנה לתחום הרכב כי זה לא יעיל וגם השפופורות היחידות שמתאימות לתנאים שכאלו הן שפורפורות ישנות שהיו בשימוש של הצבא האדום (הצבא הרוסי).

דווקא זה טרנד חוזר בימים האלו - אבל מדובר על תחום האודיו הביתי, אבל זו בפועל שיטת הגברה שאין בה הרבה היגיון היום והיא די מיותרת אלא אם כן אתה מתעקש על מינימליזם במערכת שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

דווקה BUTLER לא כל כך יקרים. מתחילים מסביבות 600 $ כמה שזכור לי. יש לחבר שלי אחד כזה. לא יכול להגיד כלום לגבי הצליל,עדיין לא למדתי להבדיל בין צלילי המגברים. הוא מעוד מרוצה ממנו. אבל אחד החיסרונות שלהם,שהם לא מתאימים לנסיות קצרות. הם צריכים 5-10 דקות להתחמם

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

איזה באלאגן עשיתם פה.

אכן, שפופרות ואקום ("מנורות") הן התקני הגברה שהיו קיימים לפני המצאה והפצתו של טרנזיסטור. עד בערך תחילת שנות '70 מגברי מנורות היו נגישים ונפוצים כאשר מגברי טרנזיסטור בתחילת שנות ה-70 היו מאוד יקרים.

שנות ה-80 הפכו להיות תקופת השיא של מגברי טרנזיסטור גם בגלל שטרנזיסטורים הפכו להיות ממש זולים וגם בגלל שסיפקו נתונים טובים יותר. מה גם שבגלל המבנה של השפופרת היה צורך בשנאים ביציאה ואלו היו שנאים מאוד יקרים.

אז מה כ"כ טוב בשפופרות? קיימת אמונה שהצליל של שפופרת יותר יפה. יש לזה הרבה מאוד הסברים, אחד מהם הוא ששפופרת לא נכנסת לקליפינג באכזריות כמו טרנזיסטור והשני הוא עניין ההרמוניות החיוביות שהזכיר אדי. נכון גם שנתון ה-THD של מגברי שפופרות גרוע יותר ממגברי טרנזיסטורים. אבל האוזן האנושית "מסתדרת" טוב יותר עם הרמוניות חיוביות. בתחום האודיו, טרזיסטור יכול לתת הספק גבוה בהרבה שפופרות, במיוחד מגברי CLASS D.

זה לא מדוייק שתמיד עושים מגברי שפופרת בקלאס A, יש טופולוגיות של מגברי אודיו על שפופרות בקלאס AB וקלאס B. אבל, היום אם כבר עושים מגבר שפופרות אמיתי, הולכים על קלאס A.

אז מה ההתלהבות הגדולה משפופרות? התשובה היא בצליל. מה גם שלרוב היום מייצרים מגברים היברידיים, כלומר כל הקדם מגבר והדרייבר (דרייבר נדיר) עשויים משופרות ודרגת יציאה בנוייה מטרנזיסטורים. דוגמה - BUTLER. קדם מגבר שלהם בנוי משפופרות, דרגת יציאה בנויה מטרנזיסטורי MOSFET. אבל מגברי כלי נגינה, במיוחד גיטרות, הם בד"כ מגברי שפופרות אמיתיים.

לשפופרות אין תחליף בכמה שימושים, כגון תדר גבוה (למשל מכ"מ עוצמתי, ע"ע מיג-25) וכן עמידה בקרינה רדיואקטיבית ואלקטרומגנטית. מגברי שפופרות גם לא ממש מושפעים משינויי טמפרטורה.

אם כבר, אז השימוש ההגיוני והמתבקש למגברי שפופרות ברכב הוא להגביר טוויטרים ומידים. מידוופרים וסאבים הם הממלכה של טרנזיסטורים.

לסיכום, אודיופילים משוגעים יעדיפו מגברי שפופרות, אנשים שהם לא משוגעים לדבר, בד"כ יתקשו להבין ממה כל המהומה.

כל זה אשלייה אחת גדולה :-)

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

הסיבה העיקרית לאשלייה הזו היום היא בראש ובראשונה תחום השמע של האוזן האנושית - הוא נגמר הרבה לפני תחום ההגבר של רוב הרמקולים ורוב המגברים היום.

הTHD היום במגברי מוספט הוא מאוד מאוד קטן שלא לדבר על מגברי הקלאס D פול ריינג' החדשים שצצים בשוק יותר ויותר.

ונוסיף על כל הנדבחים הללו לא מעט סיפורי וודו שהאוזן שלנו בכלל לא מצליחה להבדיל בתוכם ב"חוסר צליל" או ב"אובדן צליל" ובנוסף לכך שהשמיעה של רובנו היא סלקטיבית וגם זה שלא כל צליל שאנחנו שומעים בהכרח מגיע מהרמקול עצמו ישירות אלא החזרים ועוד ועוד ועוד

התובנה הסופית היא שאם נתקין מערכת עם רכיבים יחסית עלובים, על מגברים פשוטים שלא מעוותים בצורה שמיעה ויחידת ראש נקייה - רוב האנשים לא יצליחו לזהות מה הם שומעים או לפחות באיזו רמה המערכת והם בקלות, לפחות חלקם יהיו בטוחים שהם האזינו למערכת שמורכבת ממותגיי היי-אנד.

מספיק שתיקח מארז של מגבר מותג ותכניס בתוכו מגבר פשוט - ואני מוכן לחתום שיותר מ90 אחוז מחברי הפורום בכלל לא ירגישו בהבדל.

וזה לא רק בגלל שיש או אין הבדל, זה גם בגלל שהאוזן לא מאומנת, לא מכירה, לא יודעת.

בקיצור אשליה כמו שנאמר מעליי.

הדברים שאי אפשר לעבוד עליהם מהבחינות הללו הוא - אופי צליל גורף של המערכת, נקיון צליל, סטייג'ינג ותזמון הרכיבים.

כל השאר - בבל"ט אחד גדול.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כל העניין מסתכם בזה שהאוזן שלנו לא ממש אוהבת צליל 'מושלם' ללא שום עיוות.

הפתרון הוא 'ללכלך' את האות, אבל בצורה שהאוזן שלנו אוהבת.

קרה המקרה והאופן שבו שפופרות מעוותות את האות, קולע בדיוק לטעמה של האוזן האנושית. מה הסיבה הפסיכולוגית וההתפתחותית לכך אין לי מושג, אבל אלה העובדות.

בכל אלבום שתשמעו כבר קיים עיוות נעים שכזה שמגיע באחד משלבי ההפקה. זה ממש לא נדיר לקחת טרק שהופק במלואו על מחשב ולהעביר אותו דרך ציוד אנלוגי רק כדי לקבל את אותה 'חמימות'. כמובן שיש כבר כלים תוכנתיים שמדמים בצורה מאד משכנעת את העיוות שנוצר בציוד שכזה.

בצד המאזין, כל מערכת ממוצעת מוסיפה את העיוות שלה והאוזניים שלנו ממש לא סובלות מכך. אבל אפשר למשוך את זה לשני כיוונים -

מצד אחד במערכת סופר נקייה (אות דיגיטלי ברוב הדרך, ממירים טובים והגברה בעלת אחוז עיוות אפסי), יתכן שהמאזין ימצא את עצמו נהנה פחות מאשר במערכת פחות נקייה. אדי - תקן אותי אם אני טועה אבל נדמה לי שליאון נתקל ב'בעיה' שכזו במערכת שלו.

מצד שני, אפשר תמיד 'לייפות' את הצליל בכלים פסיכולוגיים ואחד מהם הוא שימוש במגברי מנורות.

האם זה יותר 'טוב'? יש כאלה שיאמרו שיש כאן פגיעה בניסיון לשמור על 'נאמנות למקור'. יש כאלה שיאמרו שמה שחשוב הוא מה שהאוזן שלנו אוהבת. וכמובן שיש את אלה שנשבעים בשם הנאמנות למקור ורצים לקנות מגברי מנורות שנשמעים להם טוב יותר :lol:

זה וויכוח ששום צד לא יכול לנצח בו, מעצם ההשפעה העצומה שיש לפסיכולוגיה שלנו על התפיסה השמיעתית.

צריך רק לזכור שככל שההתערבות הזו מתרחשת בשלב מוקדם יותר (ועל אות בעוצמה נמוכה) יש לה השפעה גדולה יותר.

אי אפשר להשוות בשום צורה בין העיוות שמוסיף מיקרופון מבוסס מנורה,שמפיק אות חלש ביותר שמוגבר אח"כ בצורה ניכרת, ובין העיוות שתוסיף מנורה שיושבת בקדם המגבר של מגבר ברכב. אלא אם כן כמובן 'דוחפים' את קדם המגבר לרוויה ואז נקבל עיוות ניתן לשמיעה - ואת זה רוצים רק במגברי גיטרה :wink:

אני חסכתי כסף במחשבה שאני אשדרג קצת את המערכת ובמקום זה באמת קניתי מגבר מנורות class A 8)

אכן שווה כל שקל :-D

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם
דווקה BUTLER לא כל כך יקרים. מתחילים מסביבות 600 $ כמה שזכור לי. יש לחבר שלי אחד כזה. לא יכול להגיד כלום לגבי הצליל,עדיין לא למדתי להבדיל בין צלילי המגברים. הוא מעוד מרוצה ממנו. אבל אחד החיסרונות שלהם,שהם לא מתאימים לנסיות קצרות. הם צריכים 5-10 דקות להתחמם

לגבי ההתחממות גם אני חשבתי ככה בהתחלה, במגברים הישנים באמת לוקח להם זמן להידלק.

אבל במפגש האחרון יצא לי לשמוע בשני רכבים שונים באטלרים והם נדלקו תוך 5 שניות.

פורסם

יוני,

רוב הסיכויים שזה קרה בגלל שהנורות כבר היו קרובות לטמפרטורת העבודה שלהן.

הבאטלרים נדלקים מיד - הם מנגנים סאונד מהרגע הראשון - אבל הם לא מנגנים אותו נקי עד שזמן ההתחממות של השפופרות מגיע לטמפ' העבודה וזה בד"כ לוקח כמה דקות טובות אם המגבר קר.

ולגבי הבעיות במערכת של לאון - אני כבר הפסקתי לעקוב אחרי כל פריט קטן שמציק לבחור :-P:-P:-P אין דברים כאלה :-D

לגבי נאמנות למקור - זה וודו! זה בולשיט!

Pioneer TS-X150

פורסם

את מה שאני חושב על נאמנות למקור כבר רמזתי בין השורות.

לא כתבתי את דעתי כי זה תמיד מוביל לצרות צרורות ושלל וויכוחים חסרי סיכוי :wink:

לגבי התחממות -

הזמן שבו שפופרת ואקום מגיעה לטמפרטורת עבודה תלוי בכמה גורמים - צורת העבודה של המגבר (class אבל זה נוגע בעיקר למנורות של מגבר הכוח ולא קדם המגבר), מתח העבודה של השפופרת (bias) ועוצמת האות שבו היא צריכה לטפל. (ובטח עוד כמה גורמים שאני לא מכיר)

בקדם המגבר, אשר מטפל באות בעוצמה נמוכה יחסית למגבר הכח, השפופרות יגיעו לטמפרטורה מתאימה מהר מאד (אפילו דקה תספיק), אלא אם כן מדובר ביום קר במיוחד. יצא לי להיתקל בהמון מנורות בשלבי קדם המגבר של מכשירים שונים שכלל לא פולטות אור מכיוון שהן עובדות בטמפרטורה נמוכה יחסית. דרך אגב, יצא לי גם להיתקל במכשירים כאלה שבהם היצרן השתיל לד מאחורי השפופרת כדי ליצור אשליה שהיא מאירה בעצמה - אני בטוח שזה טריק שיווקי שעובד יופי על הרבה משתמשים.

במגברים דוגמת הבאטלר ישנן שפופרות אך ורק בקדם המגבר ואני מוכן להתערב שבמבחן שמיעה אמיתי (מה שנקרא A/B/X) אף אחד לא ישמע הבדל בין מגבר כזה שהודלק לפני שתי דקות ובין מגבר שעובד כבר חצי שעה.

כמו בכל תחום של אודיו, גם כאן לא חסר וודו וגם כאן יש וויכוחים האם צריך להדליק את המגבר חמש דקות או חצי שעה לפני שמתחילים לנגן. גם לא ממש ברור (אני לפחות לא מצאתי תשובה מנומקת) אם שפופרות שעובדות בטמפרטורה נמוכה נפגעות מכך.

אני בדרך כלל מדליק את המגבר של הגיטרה כמה דקות לפני שאני מנגן ואני אישית לא יכול לומר שאחרי כמה זמן הצליל 'משתפר'. הוא נשאר מדהים כל הזמן :lol: מה שנקרא eargasm.

מה שכן - אם אני אדליק אותו ואנסה לנגן מייד, בכמה שניות הראשונות לא תהיה בכלל תגובה ובכמה דקות הראשונות אפשר לשמוע שהוא לא מבסוט מהעניין.

דרך אגב, לרוב מגברי המנורות ישנם שני מתגי הפעלה כאשר אחד מהם מכניס את המגבר למצב standby שבו המנורות מקבלות מתח עבודה אבל שום אות לא עובר בהן. זה מתג שנועד בדיוק למטרה של חימום המנורות בלי ממש להפעיל את כל האלקטרוניקה במגבר.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

ראיתי כמה מגברי RF צבאיים בתחום הת"ג שנדלקים בהתחלה בכלל על מצב שנקרא OVEN ON שזה שלב שבו מחממים את הנורות לטמפרטורת עבודה ואז אתה בכלל עובר למצב שנקרא STANDBY למשך 90 שניות נוספות בכדי לייצב את הטמפרטורה ורק אז לON

זה בדיוק סוג המשדר שביום אחד בהיר הדליק לי נורת פלורנסט בזמן שהיא היתה ביד שלי - לא מחוברת לשום מקור מתח וגם לא לבית נורה, באוויר!

:-D

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...