Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בעיה בגיר (או שלא, אני לא בטוח), לפעמים בצורה רנדומלית לחלוטין כאשר עולה ההילוך במקום שהטורים ירדו כמו שצריך הם יורדים רק חלקית כאילו שההילוך השתלב חלקית, לדוגמא כאשר אני נמצא בהילוך רביעי על 100 קמ"ש הטורים נמצאים על קצת יותר מ-3000 כאשר במצב תקין זה בדר"כ על 3000, עוד דבר ששמתי לב אליו זה ברגע שאני עוזב את הגז אז הטורים יורדים מהר מאוד ולא לאט כמו שזה במצב תקין.

הבעייה הכי גדולה במצב הזה היא שזה מתרחש בצורה רנדומלית לחלוטין, וכשהייתי במכון לגירים הבעיה לא הופיעה וגם לא נרשמה שום תקלה במחשב.

מעבר לזה הרכב מתפקד מצוין ולא שמתי לב לשום שינוי.

אני אשמח לשמוע עם מישהו נתקל בבעיה דומה או הצעות לפתרון.

פורסם

אני נמצא בבאר שבע, ואני מעדיף לא לפרסם את השם של המכון הגירים.

אבל עם יש המלצות למכונים אמינים באיזורי אני אשמח לשמוע.

פורסם

ממיר מומנט לא ננעל, ועד להחלקה של הקלאץ'.

מה אני הייתי עושה (פעם לפני השיפוץ), זה היה קורה לי בעליות, תופעה של "גיר מחליק", פשוט עוזב את הגז לגמריי לשתי שניות, ומחזיר לאט.

אל תנסה לדחוף עוד גז כי אתה רק תהרוס עוד.

פנה אלי בפרטי, יש לי מוסך בב"ש המתמחה בגירים, עשיתי אצלו שיפוץ לאותו גיר, אני מרוצה.

פורסם

אבל אין לי שום תופעה של גיר מחליק, והגיר מתפקד בצורה טובה חוץ מאותם פעמים שזה מופיע וגם שזה מופיע אין שום החלקה.

יכול להיות שזה קשור לכך שהוחלף לי ווסת לחץ?

פורסם

החלקה זה גם (בעיקר), שאתה נותן גז והסלד עולה בלי לעלות מהירות.

יכול ליהיות הכל, הגיר הזה דורש כיוון, גם אחרי השיפוץ גיר שעשיתי, המנהל מוסך אמר לי סע כ500 ק"מ ותביא לי את הרכב עוד פעם לצורך כיוון. (אחרי אותו פעם שהוא כיוון את הגיר, הרכב היה כמו שעון שווצרי, ויותר נכון הגיב כמו חדש).

תיגש למוסך שהחליף לך ווסת לחץ ותגיד לו שיש בעיה. (אני לא סגור אם אחרי שמחליפים ווסת, יש צורך בכיוון.)

פורסם

כן אני יודע מה זה החלקה, ואין לי שום תופעה כזו.

הבעייה התחילה לאחר החלפת הווסת. לפני ההחלפה הגיר היה פשוט נכנס בצורה רנדומלית למצב חירום, אחרי ההחלפה לא נתקלתי במצבי חירום של הגיר אבל התחילה התופעה הנוכחית.

בכל מקרה מחר על הבוקר אני אסע עוד הפעם למוסך בשאיפה שיהיה לו איזשהו סוג של פתרון בשבילי.

דרך אגב ניר,

באחד השירושורים שקראתי ציינת את המכון שעשה לך את השיפוץ של הגיר זה גם אותו אחד שאני מטפל בו וגם אבא שלי ואותו אחד שהחליף לי את הווסת. לבינתיים יש לי רק התרשמות טובה ממנו וכל בעייה שהייתה לי וגם לרכב של אבא שלי (406) תמיד טופלה בצורה טובה מאוד.

פורסם

שמח לשמוע, התרשמות?

יש פה מוסך "מורשה" (אם אפשר לקרוא לזה ככה), של שברולט, שהרס לי ראש מנוע בקוואליר אבל לא משנה (סיפור ארוך).

אותו מוסך גם החליף לי גיר בקוואליר, ולא כיוון אותו, בטענה שלא צריך. (גיר שמושך כל הילוך ומעביר רק שהמנוע מתחיל להתפרק)

הלכתי למוסך שאנחנו מדברים עליו, כמה דקות ספורות, לקח מברג, כיוון, מאז הרכב כבר כמה שנים מגיב כמו פורמולה אחת.

(זה אחד הדברים שאוכלים אותי, שכביכול נתתי לחאפר לגעת לי ברכב, ובאותו זמן לא הכרתי את המוסך שאנחנו מדברים עליו.)

מחר אני בידיוק הולך להחליף כנראה וסת לחץ, הגיר תפקד לי כמו חדש יותר מ20KKM, אבל כבר פעמיים בנסיעה מחוץ לעיר (ב120+ מדליק לי אחרי 20 דקות ככה מנורות, ואז אם אני יורד מתחת ל100, ננעל על 3 ובדרך הממיר מומנט\קלאץ' לא ננעל, וכדי לסדר את זה באמצע כביש בינעירוני צריך להעביר לניוטרל ולכבות מנוע ולהדליק מהר, מסוכן מאוד!).

תאמת שאני לא בא בגישה שהשיפוץ חרא, כי גם השיפוץ היה זול מאוד, החזיק מרחק יפה (20KKM, שעשיתי אותם בחצי שנה).

ומה לעשות רכב מפנק, עולה עשירית מרכבים באותה רמת פינוק, צריך להוציא תכרטיס ולשלם מידי פעם.

לדעתי תלך אליו תגיד לו, הוא מתעסק הרבה עם הגיר הזה, אולי יהיה קשה לעלות על הבעיה (היא מכאנית אבל אין עקבות), אבל לך תדע אולי הוא נתקל כבר בבעיה כזו.

פורסם

התרשמות? לבינתיים רק דברים טובים יש לי להגיד עליו :)

היום עוד הפעם הייתי אצלו והפעם גם הופיעה תקלה במחשב שהראתה שיש בעיה באיזה ווסת (או חיישן?) שיושב במוח של הגיר ומזייף, לאותו חיישן יש גם קשר ישר לפעילות של הממיר מומנט, ככה לפחות הבנתי מהבחור שעשה את הבדיקה.

כנראה שבשבוע הבא אני יכנס אליו ויחליף אותו בתקווה שזה אכן יפתור את הבעייה למרות שאחרי איפוס התקלה הנסיעה ברכב עברה בצורה חלקה ביותר והגיר התנהג מצויין.

פורסם

יש לי הרגשה שהבנת לא נכון, באשכול הקודם רק שיבחתי אותו עוד.

כל מקרה היום הייתי אצלו בעשרים ל9 ככה, הכנסתי את הפיג'ו 406 להחלפת ווסת לחץ, וטיפול בלמים (צלחות ורפידות).

(שהכנסתי את הרכב, ראיתי על הליפט מונית גם פיג'ו 406 אבל לדעתי היא הייתה מודל 2002 +.)

הווסת לחץ עשה בחינם, "על האחריות לשיפוץ" (שתבין ששיפצתי מלפני 5 חודשים ו22KKM בערך), רק להדגיש כמה הוא בסדר.

(מתחיל להרס שם עוד רכיב בגיר, הבורר הילוכים, אבל הוא עולה הרבה כסף, אני בינתיים אמרתי לו לא להחליף.)

נקווה שהבעיה עברה. (למרות שכמו תמיד, הוא אומר שהרכב מוכן, זה אומר שהוא כמו חדש).

:wink: מי שמסתכל מהצד חושב שאנחנו חיים במוסך.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

צר לי לקלקל את מחול השדים הזה, אבל כשאין נעילת מיר מומנט בפיג'ו וסיטרואן בודקים קודם כל פרמטרים של מתג ברקס.

אם מחליטים שהוא תקין, מפעילים את הסולנואיד ששולט על הלוק-אפ דרך צמת החשמל, ורק אם ככה אין נעילה בריאה של הממיר מתחילים לחטט בגיר.

לפעמים, הזול הוא היקר ודרך הקיצור מתאאאארררררככככת...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...