Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חבריי הפורום,

ניגשתי היום לטסט אחרי המון זמן שלמדתי נהיגה עם המורה שלי (30-40 שיעורים).

אני נוהג מצוין בשיעורים. גם חונה מצוין, ויודע להבחין בסכנות לפני, לתכנן את הנסיעה לפני, להסתכל לרוחק. אם מישהו לא נותן זכות קדימה, לא נדחפים בכח ולא "לוקחים" זכות קדימה המגיע לך. אני נוהג טוב. שוב כל זה כמובן יחסית לתלמיד לנהיגה. ברור שנהיגה שלי לא משתווה לנהיגה שלכם. :oops:

אבל היום ממש התבאסתי.

כל הכסף שהלך על השיעורים האלה, שממש השקעתי ואפילו הפסדתי כמה שעות להיות בבית ולעזור בכדי לעבוד שיהיה כסף לשיעורי נהיגה. כי אי אפשר שאמא תעזור עם מה שהיא מקבלת זה בקושי מספיק לבית. אז יצאתי לעבוד קצת בעבודה שאני יוכל לשלב בה גם להמשיך לעזור בבית.

והיום נכשלתי בצער רב. ממש מבאס.

הטסט נערך בקרית גת, היה מזג אויר חורפי, בשעה 11:35.

היו לי 3 נגיעות בהגה.

1 היה כביש שממשיכים ישר, או פונים ימינה ומשם בוחרים ימין או שמאל.

במקום לא להגיד כלום ולתת לי להמשיך ישר, הוא אמר "שמאלה" ואני חשבתי שהוא רוצה בפניה הבאה שמאלה, אז באתי לפנות ימינה ומשם לבחור שמאלה. הוא התכוון להמשיך ישר, כאילו שמאלה שלי. למה הוא פשוט לא שתק!:evil: וההיתי ממשיך ישר. למה לבלבל? הוא בכוונה לקח אותי לשם לדעתי.

כשהערתי לו על זה הוא אמר "בחורצ'יק, אני ביקשתי שמאלה!" אבל אנחנו המשכנו ישר זה לא שמאלה מה שרצית זה ישר! ניסית לבלבל אותי, והצלחת.:evil:

נגיעה 2 הוא חשב שכאילו עליתי על המדרכה. אם ההיתי עולה אין לי בעיה להודות, אבל זה לא היה ולא נברא.

נגיעה 3 זאת כבר טעות שלי, וכשאני טועה אני מודה.

ההינו בכביש עם 3 נתיבים. שמרתי על הימין הוא רצה שמאלה, ההיתי במהירות 60 על הילוך 4 והוא בטח חשב שאני יפנה שמאלה מהנתיב הכי ימני שיש (הראשון מבין ה 3) והסיט את ההגה ואמר "פונים מהנתיב השמאלי". אני יודע אם רק היה נותן לי קצת זמן להוריד מהירות הילוך ולסטות שמאלה! :x

אוף.

כ"כ מבאס.

לא היה לא בלימות, לא חניות (המורה אמר שזה בגלל המזג אויר לא עושים חניות).

זהו רק רציתי לשתף ולפרוק.

במשפחה והחברים יודעים שאני לומד נהיגה, כי הם יודעים שאני לומד בכדי שנוכל לרכוש רכב לאח שלי רכב עם מעלית לכיסא ממונע. אבל לא רציתי לספר להם שיש לי טסט, אז אף אחד לא ידע עליו. אז רציתי לשתף קצת להוציא. כי זאת הרגשה מבאסת כשאתה נכשל אתה אומר לעצמך "זהו, אני לא אעבור בחיים. זה עניין של מזל איזה טסטר יצא לי. טסטר טוב שרוצה להעביר, או טסטר שיכשיל בכדי שתשלם שוב אגרה והוא יקבל שוב כסף."

:|

פורסם

sronis, תודה רבה רבה לך!

זה ממש משמח ומעודד חיזוקים כאלה.

אני פשוט לא מסוגל לספר למשפחה ולחברים. אני לא רוצה שידעו שאני "ביזבזתי" סתם כסף לאוויר.

אתה זוכר אותי פה מפעם, בגלל זה אתה בטח גם מבין מה המצב ולמה הוא קשה.

זה לא כמו אצל כולם "לא נורא, כסף בא , כסך הולך"

אם ידעו יחשבו שחבל, ושעדיף היה לתת את הכסף הזה ולעזור בתשלומים בבית ובחשבונות.

אבל מה אני אמור לעשות כשמצד שני אומרים לי "תעשה רישיון לרכב, כי צריך לאחיך רכב עם מעלון לכיסא הגלגלים. אתם מפסידים המון ביקורים בבתי חולים בגלל שאין לכם איך להתנייד"

כי מפה לירושלים הלוך חזור רוצים 1900 שקל רכב עם מעלון ולהמתין שם. זה מטורף!

ובשנה צריך לנסוע מספר פעמיים לבדיקות תקופתיות, ועוד וועדות של הביטוח הלאומי שמידי פעם בודקים מה מצב הבן אדם. ולא אכפת להם איך תגיע, העיקר תגיע לוועדה.

הלוואי אני אעבור כבר טסט ונתחיל עם כל סיפור הזה של הרכב לנכים עם מעלון, שגם זה בטח סיפור בפני עצמו.

פורסם

אני מציע לך לראות שרשורים אחרים שקשורים בנושא. כולם, ללא יוצא מן הכלל, בטוחים שיש איזה קונספירציה כנגדם והכשילו אותם בכוונה :)

קורה לפעמים שמתפקששים דברים. לא נורא, פעם הבאה תעבור :)

פורסם

מבחן נהיגה מעשי הוא ענין של הרבה מזל - צריך ליפול על בוחן ביום שהוא במצב רוח טוב ועל תנאי תנועה מתאימים ושלא יתחלף הרמזור כשאתה 10 מ' לפניו ועד מיליון תנאים. אני מעיד על עצמי - עברתי בטסט הרביעי. ולא סתם טסט רביעי אלא בתקופה שבה ההמתנה לטסט עמדה על 6 חודשים. לא נורא, עברו 35 שנה והכל בסדר. דווקא הבן השני שלי, זה שהייתי בטוח שירוקן לי את קופה עם לימודי הנהיגה, עבר בנסיון ראשון. כאמור - עניין של מזל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

מבין לגמרי את ההרגשה שלך וזוכר אותה טוב, אפילו שעברו כמעט 16 שנה (אוי) מאז הטסט ההוא.

קח את מה שקרה שם כלקח להמשך, אפילו שחלקן לא היו באשמתך.

הטסטר מסמן לך משהו ואתה לא בטוח? - תוודא איתו.

בהצלחה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מכיר את ההרגשה, אמנם לא מנהיגה אבל ממיון כלשהו בצבא למקום שרציתי להגיע אליו, ונכשלתי.

הרגשה של כישלון, פספוס, שבא למות על המקום.

אבל זה עובר, במיוחד שבנהיגה יש לך אינסוף ניסיונות, ורוב האנשים בגילנו עוברים עד טסט שלישי :wink:

כמו כן, עוד סיבה לא להתבאס, זה שאתה יודע שאתה נוהג מצוין, המורה אומר שאתה נוהג מצוין- ופשוט נפלת על טסטר לא משהו, שזה כבר לא בשליטתך, ככה שטסט הבא אתה עובר.

פורסם

היום היה יום לא פשוט לנהיגה גם לנהגים יותר וותיקים.

כמו כל דבר בחיים,קח הכל בפרופורציה,עברת ואתה עובר דברים יותר מסובכים.

אין לי ספק שבטסט הבא כבר תהיה עם ניסיון טוב יותר וגם אם תיכשל בטסט הבא,תמיד יש את הפעם הבאה.

בסוף כולם עוברים במיוחד שאתה יודע שלנהוג אתה כן יודע כמו שצריך.

בהצלחה וצא מהבעסה,הכל לטובה.

:-D

פורסם

תודה רבה לכולם.

אגב, Step - הבנתי שהתגייסת לא מזמן, שיהיה המון בהצלחה חבר!

שירות קל ונעים, תהנה ותפיק ממנו את המיטב. :wink:

הקטע אצלי, שאני לא מתבאס שזה טסט ראשון. אלא יותר מהכישלון והזריקת כסף.

שאת האמת זה לא באמת זריקת כסף, אבל אחרי שאתה רואה איך העניין מתנהל - אתה בהחלט מעלה חשדות ומתבאס.

אני יודע בוודאות שלא עליתי על המדרכה, אבל ברור לי שהטסטר יהיה חייב להעיר על משהו.

יכול להיות זה קונספירציה, יכול להיות אני לא יודע. יכול להיות דברים שרואים משם לא רואים מפה.

אבל אתה מרגיש שנהגת כ"כ טוב, לא היה בלימה. הוא ניסה לבלבל אותך בכוונה - ואתה כ"כ כועס ועצבני, אבל אתה מבין שאין לך מה לעשות. לספוג את זה, לסתום את הפה. בשביל לא להתבאס לזרוק משפטים כמו "כפרת עוונות, הלך הכסף. הכל לטובה, הכל משמיים, יהיה בסדר. כניראה מלמעלה לא רצו שאני אעבור." וזהו.

מקווה שטסט הבא אני אעבור. כל טסט שאתה נכשל רק שובר אותך עוד יותר.

ברור שלא תיכנס לדיכאון מזה, ותשתגע.

אבל זה בהחלט נותן לך הרגשה לא טובה, ותחושה שמלווה אותך כמה ימים אחרי הכישלון שהורס את הימים...

בסדר, אני אדם אופטימי.

אני אלך להתאמן מחר, ריצה על הבוקר ככה אני אפרוק הכל. כל מה שנישאר.

לאחר מכן מקלחת, אטייל קצת עם אחי בעיר, נצפה באיזה סרט - ובעזרת ה' השבוע החדש יהיה שבוע טוב מצוין.

:-P

פורסם

זה לא קונספירציה, זה עניין ידוע שמכשילים הרבה על הפעם הראשונה (בין אם בכוונה תחילה, ובין אם סתם הבוחן מפחד שמי שנוהג ברכב כרגע זה ילד עם 0 ניסיון, ולכן הוא ממהר עם התגובות כמו ברקס עצבני או להסיט לך את ההגה, שזה במילים אחרות להכשיל).

לגבי הכסף- נכון שזה מבאס, אבל אין מה לעשות עם זה. כסף אתה עוד תרוויח ותכסה את ה"הפסד" (אני ראיתי בזה הוצאות כדי להגשים את החלום- לנהוג), ובמיוחד כשתהיה עם הרישיון בתוך הארנק בכיס כשאתה מאחורי ההגה, תאמין לי שאתה תשכח על זה שבזבזת אלפיה פחות או יותר, כשחיוך של ילד בן 4 מרוח לך על הפנים :lol:

ולגבי הגיוס, דחו לי (שוב :lol: ) את הגיוס, ואני מתגייס בעוד שבוע וקצת. תודה רבה!

פורסם
טסטר טוב שרוצה להעביר, או טסטר שיכשיל בכדי שתשלם שוב אגרה והוא יקבל שוב כסף:|

ברור

זה הרי נכנס להם ישירות לחשבון עובר ושב.

בדיוק כמו פקחים וכמות הדוחות ושוטרים וכמות הדוחות תנועה.

צא מהרגשת הקיפוח ותן קרדיט למשהו שזו העבודה שלו.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
ברור

זה הרי נכנס להם ישירות לחשבון עובר ושב.

בדיוק כמו פקחים וכמות הדוחות ושוטרים וכמות הדוחות תנועה.

צא מהרגשת הקיפוח ותן קרדיט למשהו שזו העבודה שלו.

ליביו

ערב טוב ליביו :wink:

לא התכוונתי לפגוע. את האמת ההיתי קצת כועס בזמן שכתבתי את ההודעה, בטח גם

לך קרה שקיבלת דוח ויצא לך מילה לא במקום, או אמרת לעצמך יאלה הפקחים האלה רק כסף הם רוצים.

אבל לי יצא לראות מורה נהיגה, שאומר שמורה לא יכול ללמד תלמיד ב - 28 שיעורים שזה 19 שעות, לא יכול ללמד אותו לנהוג 100%.

כי אם מורה כזה ילמד תלמיד לנהוג באמת כמו שצריך - יגידו עליו שהוא מורה שמורח שיעורים, גנב, חרטטן וכו'. כי צריך יותר מ - 28 שיעורים ללמוד נהיגה.

לכן מורים מלמדים איך לעבור טסט, וזהו. 28 שיעורים, תיגש לטסט - בהצלחה.

זה בדר"כ תמיד יש יוצא מהכלל, ויש מורים שמלמדים גם נהיגה נכונה והרגלי נהיגה נכונים.

אותו הדבר הם הטסטרים.

הרי תתאר לך מצב שטסטר היה מעביר את כולם טסט ראשון? הרי זאת הפרנסה שלו.

זה כמו סוכן מכירות. כמה שהוא ימכור יותר את המוצר - ככה הוא ירוויח טוב.

כמה שהטסטר יעשה יותר טסטים - הוא יקבל יותר כסף. כי הוא מקבל את האגרה. ושאר הכסף הולך למורה על העמדת רכב למבחן.

יכול להיות שכל מה שכתבתי פה זה קונספירציה, והכל נכתב בתור מישהו שבידיוק היום לפני מספר שעות נכשל בטסט שלו, והוא מתבאס מזה מאוד. וזה עדיין לא עבר לו, לכן הוא כותב את הדברים האלה. יכול להיות.

אבל גם יכול להיות שאולי זוהי האמת. לך תדע.

בכל מקרה אם פגעתי או משהו, סלח לי ליביו. לא זאת היתה הכוונה.

אחרי הכל נכשלתי, זה לא יחזיר את הגלגל לאחור ויעשה שאני אעבור.

ערב טוב!

פורסם

תלמד מהטעויות שלך. אל תתבאס וגש עוד פעם. לא נורא, קורה.

זה לא מעיד כלום על רמת הנהיגה שלך היות וטסט וכל עניין לימוד הנהיגה בארץ(ממה שאני חוויתי וראיתי) זה שטויות.

הלמידה האמיתית מתחילה על הכביש כאשר אתה כבר בעל רשיון נהיגה.

בהצלחה.

פורסם

נראה לי אני היחיד שאיכשהו הצליח להגיע למצב שהוא עובר תאוריה וטסט במכה הראשונה.

פעמיים...:roll:

(לא יודע אם לצחוק או לבכות)

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

סופרמן, אל תתבאס. זו לא זריקת כסף מכיוון שאתה רוכש הכשרה ורשיון שיחסכו לכם כסף בטווח הארוך, מה שנקרא הוצאה לצורך הכנסה.

לגבי מעבר או אי מעבר הטסט, זה 90 אחוז מזל. אני עברתי טסט בלי להסתכל פעם אחת במראות (אם הייתי מסתכך בהן הייתי רואה שהן היו מכוונות לי לביצים בגלל שהנבחנת שלפני הייתה גמדה).

פעם הבאה שהבוחן נותן לך הוראה לא ברורה פשוט תשאל: "לא הבנתי, למה התכוונת?". ככה גם תרוויח זמן תגובה. מקסימום הוא יחשוב שאתה טיפש (מה שאתה לא), ועל טיפשות לא מכשילים בטסט כמו שאנחנו רואים כל יום על הכביש.

אז תתעודד, הרשיון בוא יבוא גם אם זה ייקח 5 טסטים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...