Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך לבחור רכב מליסינג מהנ"ל אבל עקרונית יכול לבחור כמעט כל רכב בטווח המחירים הזה (ופחות כמובן).

אנחנו משפחה של 5 אבל מעוניין להשאיר אופק ל"שדרוג" אז צריך יותר מ-5 מושבים

.

הכי חשוב לי מרווח מחיה ברכב, שימושיות ואבזור נדיב - מזגן מפוצל, ABS, שליטה על מערכת השמע מההגה ובקרת שיוט כמינימום.

* אני נוסע 4 שנים על C4 פיקאסו 2008 ולמרות הגיר הרובוטי כבר התרגלתי וזה לא ממש מפריע לי.

* לפני זה היתה לי 4 שנים רנו סניק 5 מושבים וגם אהבתי אותה מאוד למרות שהיא הרגישה יותר ספרטנית ופחות מרווחת מהפיקאסו.

* הפג'ו נראית טוב וטוענים שהיא המהנה ביותר לנהיגה אבל היא יוצאת מעט יקרה יותר ואני לא מכיר אותה כלל.

אשמח לחוות דעתכם וגם להמלצות על דגמים נוספים אפשריים שעומדים בדרישות ובמחיר.

תודה!

פורסם

הפיג'ו 5008 מעולה. הוא היה אצלנו באתר בנסיעת מבחן לפני שנה בערך ומאוד הרשים לטובה. היתרון שלו על פנים האחרים הוא לדעתי שילוב מנוע מצויין לגיר מצויין לנוחות נסיעה טובה. בקיצור, זה באמת רכב טוב. אבל מה, לא כל כך חסכוני בדלק.

מבחן לפיקאסו עדיין לא עשינו באתר, או לפחות עדיין לא פרסמנו :wink:

אני יכול להגיד לך שגם הוא מצויין, מאוד כיפי ושימושי למשפחה. אתה צודק, לגיר הרובוטי שלו אפשר להתרגל די מהר והוא לא כל כך מציק. רכב נוח, עם איזה טריליון תאי אכסון מוזרים שגם חסכוני יחסית בדלק (יחסית לקטגוריה, כן?). החיסרון העיקרי שלו מול ה-5008 הוא הגיר הרובוטי.

אופציה נוספת מלבד אלו שהזכרת היא הפורד S-Max, שקיבל לאחרונה מנוע חזק יותר. זה כמובן בא בחשבון בצריכת הדלק אבל זה באמת הופך אותו לטוב פלוס פלוס. גם שווה בדיקה לדעתי.

אבל האמת, אם הייתי צריך לבחור בעצמי, הייתי בוחר ב-5008.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

+1 ל-5008.

רק אזכיר שבנוסף לשדרוג המנוע ב-SMax המחיר ירד ל-175000 ש"ח מה שמאד מקרב אותו ל-5008.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ה- 5008 הכי חזקה מבין השלוש בזכות המנוע המוגדש בשילוב גיר 6 הילוכים מצוין.

ואולם, היא מעט פחות מרווחת ונוקשה במקצת.

מבחינת חבילה כוללת ייתכן שדווקא הגרנד סניק תיתן לך את המענה הכי טוב. היא מרווחת, הצבעים בהירים בפנים, המושבים והמתלים רכים. כך, המנוע סביר והשידוך לתיבה הרציפה לא רע בכלל.

על הפיקאסו הייתי מוותר בגלל הגיר הרובוטי עם המצמד הבודד.

לסיכום - 5008 או סניק, ממש תלוי ברשימת ההעדפות שלך כי מדובר ברכבים די שונים.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

תודה על התשובות...

מסתבר שה-5008 יוצאת יקרה בהרבה בליסינג ושווי המס שלה הוא עוד ~200 ש"ח בחודש בהשוואה לשאר.

עניין החסכון בדלק זניח לי כי לא אני משלם אותו (פזומט של החברה).

דווקא מאוד רציתי אותה כי את השאר כבר היה לי, היא נראית מצויין, מהנה לנהיגה ויש לי סימפטיה למכוניות של פג'ו ככלל.

ראיתי את הסניק בתצוגה ואני רואה שם כמה חסרונות...

* לא ניתן "להשכיב" את מושבי הספסל האמצעי לרצפה כמו בפיקאסו - רק לפרק אותם וגם אז זה מסובך יותר ולא משאיר רצפה שטוחה (וגם צריך לשים אותם איפשהו, לא?).

* היא לא מרגישה מרווחת כמו הפיקאסו (עניין סובייקטיבי) ושדה הראיה לא רחב ופתוח באותה מידה.

* מיקום קונסולת ההילוכים ומשען היד חוסמים את המרחב בין המושבים הקדמיים לחלוטין וגם לא מאפשרים מעבר מהמושבים האחרונים קדימה אם צריך (ולפעמים עם ילדים צריך...).

* העיצוב שלה הרבה פחות נעים לעין...

מצד שני עבור אותו איבזור היא זולה יותר בליסינג (~100 ש"ח בחודש) ויש לה שילוב מנוע/גיר עדיף אם כי זה לא ממש קריטי לי.

פורסם

חייב לתת תשובה עוד היום...

כרגע נראה שה-5008 וה-SMAX יקרים משמעותית (+700-1000 ש"ח) בליסינג ולשניהם יש את אותה "בעיה" - המרחב במושבים הקדמיים צפוף בהרבה בהשוואה לפיקאסו בגלל קונסולת ההילוכים ומשענת היד. זה אולי נראה יותר מרשים ויוקרתי אבל לי זה כלל לא חשוב ומאוד נוח לי המרחב של הפיקאסו.

ב-5008 גם כמעט ואין תאי איחסון ואין כמעט היכן לשים דברים (נייד, קפה, ארנק, שתיה/נשנושי נסיעה) בסביבת הנהג.

מדהים כמה הפיקאסו וה-5008 דומות רק שהפיקאסו הרבה יותר מעשית ושימושית. לגיר אני כבר רגיל...

בדקתי שוב והסניק בהחלט פחות מרווחת לנהג וכסא הנהג לא הולך מספיק אחורה בשבילי (רגליים ארוכות).

גם בה יש את אותה בעיה של בזבוז המרחב הקדמי על קונסולת ההילוכים ומשענת היד - אדיוטי לחלוטין.

יתר על כן, קיפול המושבים הרבה פחות נוח מהפיקאסו ועיצוב המושבים בשורה השלישית לא מאפשר לגשת אליהם מדלת המטען.

לגבי ה-SMAX יש המון תלונות על מזגן שלא עומד בעומס החום בקיץ - לא יודע אם תוקן.

גם סידור המושבים האחוריים סובל מאותה בעיה כמו בסניק - אין נגישות מדלת המטען כלל.

ככל הנראה אלך אל גרסת ה-PACK של הפיקאסו המאובזרת - היא מתומחרת שפוי וככל הנראה הכי שימושית ומרווחת מכולם - על חשבון גיר רובוטי מעט מעצבן לעיתים ויכולת דינמית מעט נחותה.

פורסם

לא משנה מה יהיה! בחר 5008 ותהנה בטירוף מניסיון אין בכלל על מה לדון! בחר 5008 תתחדש :) הרכב מרווח ביותר נוח מאובזר טוב מפנק נוסע כמו פריבט! אחלה רכב!

פורסם

כמו שכבר כתבתי, ה-5008 יוצאת יקרה באופן משמעותי וסביבת הנהג שלה הרבה פחות מרווחת והרבה פחות שימושית.

אין לי ספק שהיא כיפית יותר לנהיגה אבל אין לי תלונות של ממש מהפיקאסו 2008 שלי אז זה לא קריטי (ואני עוד עברתי אליה אחרי הפוקוס הראשונה שהייתה תענוג אמיתי בכביש).

פורסם

^

בושה? איך זה בכלל קשור? WTF ?

אפשר לחשוב שביקשתי האמר-מוגדש-טורבו כדי לנסוע ממגדלי אקירוב לבית-הקפה-הפלצני מעבר לפינה ולחנות על המדרכה עם מנוע עובד כדי ש"לא ילך המזגן"...

אולי תבקש מכל מי שמבקש עצה לקנות רכב שעולה יותר מ-12000 ש"ח קודם להתבייש שהוא יכול להרשות לעצמו כזה סכום לבזבז על מותרות כל כך לא נחוצות בארצנו המאוד מתקדמת בכל הקשור לתחבורה ציבורית ונגישות?

איך אתה מרשה לאנשים פה להעיז להתייעץ לגבי רכב "מהנה לנהיגה" עם "פוזה" ולנקר את עיניהם של שאר חברי הפורום העניים המרודים שבקושי יש להם לשים לחם וקוטג' על השולחם פעם בשבוע? הם לא מתביישים?

יש גם זהב ואפור כהה

תודה... בקטלוכ UK ראיתי גם כחול בהיר ואדום-זועק אבל אני מניח שהן לא יגיעו לארץ.

פורסם

בימים שבהם כל כמעט אשכול שלישי בפורום עוסק במחירי הדלק, לכתוב משפט כמו "עניין החסכון בדלק זניח לי כי לא אני משלם אותו" כשבאים לבקש ייעוץ הוא פשוט חוסר טאקט משווע.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אין בעיה אם כך שהבחור מקבל את הדלק ע״ח מקום העבודה... אתה יודע, הוא לא היחיד, וזו עובדה.

לגבי הצבע, תברר מול חברת הליסינג, למרות שלדעתי המלאי כבר קיים בארץ.

תהנה.

• תוכן חדש...