Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקשיב ממה שהבנתי עד עכשיו, זה שיש לך ק"מ לא נמוך ברכב, כנראה הצטבר פיח ולא עשית הרבה זמן פלאשינג, ובטיפול האחרון הוסיפו לך את התוסף ועשו פלאשינג.

הבעיה שנוצרה, עם שחיקת המנוע והבוכנות וכל החלקים, נוצרים חריצים\מרווחים, הפיח שהצטבר עם הזמן לאט לאט סתם ונדחס לאותם חריצים.

המנוע יכל לסחוב את זה בגלל שהפיח הפך לסוג של אטם.

אם יצא לך לעבוד עם מכונות\מנועים\כל דבר מכאני שנשחק, הייתה מבין בקלות עד כמה אפילו פיח יכול להתקשות כמו אבן!

(ואם יתמזל מזלך, גם בגוף האדם, האבנים שמדברים עליהם, יצא לי לראות אחת שהוציאו בניתוח מאמא שלי, זה אבן לכל דבר! רק שבגוף האדם היא מזיקה.)

בקיצור ברגע שעשית פלאשינג, הפיח שאטם עד עכשיו, נוקה ויצא החוצה, ועכשיו החריצים נשארו פתוחים, וזה הבעיה שגורמת לאכילת שמן.

לדעתי אין טיפול מונע\חוזר\מציל שיסדר את הבעיה, המנוע שחוק, תחייה עם זה.

(חכה לאחרים שיענו, אולי יש טיפול שאיני יודע עליו.)

פורסם
צביקה היקר,

אין לי שום כוונה להתחיל להתעמת עם המוסך ולכן בוא נעזוב אותו כרגע.

הנזק נעשה, מה ניתן לעשות במצב הנתון?

האם יש טיפול מונע/משקם שיאפשר לי לצמצם את צריכת הדלק ולהמנע מהחלפת מנוע/אוברול?

סיפרו לי על כל מיני תוספים שעשויים לצמצם את קצב איבוד השמן...

אמיר שלום רב !

לא טענתי שעלייך להתעמת עם המוסך!

כפי שציינת הנזק כבר נעשה, והשאלה הנשאלת, מה ניתן לעשות לא כיצד להחזיר את המנוע לתפקוד כחדש, אלא כיצד לשמר את הקיים, מבלי להחמיר את המצב ולדרדר אותו עד להחלפת מנוע?!

תוספים שסיפרו לך , כל מיני חברים "חוכומלוגים" שמחשיבים את עצמם ל"מומחים" אך למעשה הם נותני עצות אחיתופל, הממליצים על תוספי פלא שמחזירים את המנוע ומחדשים את נעוריו, כמו לזקנה המזריקה בוטוקס לשפתים ולקמטים במצח ובצוואר, סיליקון בחזה , הורדת צללוליטיס , בסופו של דבר היא תשאר זקנה, אך" מתוחה", במקרה של מנוע ,תוספים הם כמו כוסות רוח למת.

מכיוון שלא צרפת חשבונית, או פרטת את מהות הטיפול, את צמיגות השמן, ושם היצרן, של השמן שהוחלף בטיפול האחרון.

הייתי ממליץ לעבור לשמן מינרלי בצמיגות 20/50, או 15/40, לעקוב אחר תצרוכת השמן, או לעבור לשמן ליקווי מולי בדרגת צמיגות 10/40 חצי סינטטי, המתוסף כבר בתוסף מוס2, ונמכר במיכל בצבע אפור מיטלי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

השמן ששמים לי הוא 10W30 והטיפול כלל: פירוק קרטר+ניקוי רשתית שמן+ חונ (כנראה שנגמר המקום...)

החלפים: מסנן שמן מקורי, שמן מנוע כאמור 10W30, מסיר פיח חלל שריפה בנזין ופלאש מנוע 3 חומרים.

תודה רבה על ההמלצות!

אגב, איך זה עובד? אני אמור לבקש מהמוסך לשים את השמן הנ"ל או לקנות בעצמי ולתת להם?

האם הם יסכימו?

אגב, אדם נוסף המליץ לי גם כן להחליף את השמן אבל טען שאצטרך לעשות פלאשינג בכל טיפול מכיוון שתצטבר לי בוצה

נשמע הגיוני?

פורסם

שלום.

ואני חושב שאתה כן צריך להתעמת עם המוסך...

מוסך מרכזי ששם לך תוסף ובכך מפחית את דחיסת המנוע ,גרם לך נזק.

בכל מקרה ברכב הקודם שלי(לאנטיס) שמן ליקווי מולי מתוסף MOS2 הפחית את צריכת השמן משמעותית.

מצריכה של קילו לכל 2000 ק"מ הצריכה ירדה לקילו כל 6000-7000 ק"מ.

יתכן שזה יתן פתרון לצריכת השמן המוגברת.

דרך אגב כמה ק"מ עשה הרכב?

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
שלום חברים,

לפני מספר חודשים ביצעתי טיפול לרכבי (קורולה 2003) כהרגלי במוסך מרכזי של טויוטה.

בטיפול הוצע לי להוסיף 2 תוספים שלטענת היועץ ישפרו את פעולת המנוע.

אינני זוכר את פרטי התוספים אבל אוכל בדוק במידה ורלוונטי.

לאחר כחודשיים ממועד הטיפול הרגשתי שמשהו לא בסדר ברכב.

ניגשתי למוסך ומסתבר שהיה חסר לי למעלה מליטר שמן.

מאז ועד היום עברו עוד 4-5 חודשים והוספתי עוד בערך ליטר וחצי, כמות לא סבירה בעליל...

ראוי לציין שלפני הטיפול הנ"ל הרכב לא איבד שמן בכלל, כמו כן אוסיף שגם כיום לא רואים עשן לבן כשהמנוע מעלה סל"ד.

שאלתי היא האם יתכן שהתוסף הסב נזק למנוע שלי?

האם הבעיה ניתנת לפתרון פשוט או שנדרשת "התערבות כירורגית"?

אמיר

אמיר וכל מי מנסה לעזור לאמיר,אנא קראו בעיון את מה שהדגשתי באדום ובכחול!

בנוגע למשפט שמודגש באדום, אני שואל היכן השיפור המובטח?!

אם השיפור המובטח, הוא המשפטים המודגשים בכחול, הסיקו לבד את המסקנות.

ממליץ שוב לעבור לשמן חצי סינטטי בצמיגות 10/40 עם התוסף מוס 2 של חברת ליקווי מולי, (LM).

בברכה

צביקה

פורסם

שלום צביקה,

האם ההמלצה שלך:

ממליץ שוב לעבור לשמן חצי סינטטי בצמיגות 10/40 עם התוסף מוס 2 של חברת ליקווי מולי, (LM).
היא רק למקרה של אמיר, או לכל רכב משנתון ישן?

תודה.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם
שלום צביקה,

האם ההמלצה שלך: היא רק למקרה של אמיר, או לכל רכב משנתון ישן?

תודה.

שימוניק שלום רב !

ההמלצה היא לא גורפת ,ומתייחסת לרכב שמדובר בשרשור ,וגם לקורולות ישנות משנות 95/6 ומעלה.

מומלץ בעיקר להגדיל את תדירות החלפות השמן בעיקר ברכב זה, ולא לנסות למשוך כמה שיותר עם השמן, כל 5000 קילומטר, או כל חצי שנה המוקדם שמבינהם.

בגלל נושא הבוצה באגן השמן, שגורמת לסתימות ,של רשת הסינון במשאבת השמן.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...